Idiote, to sto ja i ti ocigledno ne pripadamo istom narodu nema veze sa Bosnom a ni Hercegovinom. To je zato sto ti dozivljavas drugu zemlju kao svoju, i sto si vjerovatno ili doslo ili indoktriniran da vjerujes tako. Ja licno (rodom bas iz Hercegovine) sam i 1992-e pripadao istom narodu kao i danas.herzog wrote:ček...ček....kad je ono pala Bosna pod Turke? (a današnji Bošnjaci to slave kao važan dan...i čak su Bošnjaci podigli spomenik i džamiju sultanu koji je svojeručno ubio zadnjeg bosanskog kralja...čudno je to slavviti okupaciju sopstvene zemlje.....meni to čudno?ticoroman wrote:Neko je pitao odakle bosanci u Mostaru. Pogledajte malo historiju. Hercegovina je sastavni dio nekadasnje Bosne od 1300 i neke. Pocetkom 1800-ih je Hercegovini (po hercegu) dodijeljena neka autonomnost (najvise zahvaljujuci osmanlijama zbog tadasnjeg otpora Bosne okupatorskim snagama), da bih se desetak godina kasnije te oblasti ujedinile po danasnjim nazivom Bosna i Hercegovina. Tako je i ostalo.
Svi smo mi jedan narod, samo sto danas svi hocemo da se distanciramo i odvajamo.
Kad je ono Hercegovina pala pod Turke?
I šta kažeš ti? 1810. se ujedinile regija Bosna i regija Hercegovina:lol: čudno....čudna istorija
I kažeš jedan smo narod?--- pa kako nismo bili 1992. jedan narod ?
...eh dosljednosti gdje li si
i dalje začuđen stojim o tezi o ''bosancima'' u Mostaru ..... i još se nađe neko da to brani:lol: ....nevjerovatno
Hercegovina je "uvijek" bila dio Bosne. Za vrijeme osmanlija prakticno nije postojala i postojala je Bosna, ali je pocetkom 1800-ih opet ozivljena i dobila neku autonomnost (iz osmanlijskih licnih interesa). To je trajalo desetak godina i opet je ujidenjena sa Bosnom, ali pod imenom Bosna i Hercegovina.
Hercegovina kao samostalna "hercegovina" je postojala samo ogranicen period, a prije i poslije toga je dio historijske Bosne.
Godinu 1810 nigdje nisam pominjao. Ako zelis da odgovaras na poruke onda barem procitaj do kraja (mozda ti slabo ide latinica).