A sad drugi čin?

ticoroman

Post by ticoroman »

herzog wrote:
ticoroman wrote:Neko je pitao odakle bosanci u Mostaru. Pogledajte malo historiju. Hercegovina je sastavni dio nekadasnje Bosne od 1300 i neke. Pocetkom 1800-ih je Hercegovini (po hercegu) dodijeljena neka autonomnost (najvise zahvaljujuci osmanlijama zbog tadasnjeg otpora Bosne okupatorskim snagama), da bih se desetak godina kasnije te oblasti ujedinile po danasnjim nazivom Bosna i Hercegovina. Tako je i ostalo.

Svi smo mi jedan narod, samo sto danas svi hocemo da se distanciramo i odvajamo.
ček...ček....kad je ono pala Bosna pod Turke? (a današnji Bošnjaci to slave kao važan dan...i čak su Bošnjaci podigli spomenik i džamiju sultanu koji je svojeručno ubio zadnjeg bosanskog kralja...čudno je to slavviti okupaciju sopstvene zemlje.....meni to čudno?
Kad je ono Hercegovina pala pod Turke? 8)

I šta kažeš ti? 1810. se ujedinile regija Bosna i regija Hercegovina :lol::lol: čudno....čudna istorija 8)

I kažeš jedan smo narod? 8) --- pa kako nismo bili 1992. jedan narod ? 8)...eh dosljednosti gdje li si 8)

i dalje začuđen stojim o tezi o ''bosancima'' u Mostaru ..... i još se nađe neko da to brani :lol::lol: ....nevjerovatno 8)
Idiote, to sto ja i ti ocigledno ne pripadamo istom narodu nema veze sa Bosnom a ni Hercegovinom. To je zato sto ti dozivljavas drugu zemlju kao svoju, i sto si vjerovatno ili doslo ili indoktriniran da vjerujes tako. Ja licno (rodom bas iz Hercegovine) sam i 1992-e pripadao istom narodu kao i danas.

Hercegovina je "uvijek" bila dio Bosne. Za vrijeme osmanlija prakticno nije postojala i postojala je Bosna, ali je pocetkom 1800-ih opet ozivljena i dobila neku autonomnost (iz osmanlijskih licnih interesa). To je trajalo desetak godina i opet je ujidenjena sa Bosnom, ali pod imenom Bosna i Hercegovina.

Hercegovina kao samostalna "hercegovina" je postojala samo ogranicen period, a prije i poslije toga je dio historijske Bosne.

Godinu 1810 nigdje nisam pominjao. Ako zelis da odgovaras na poruke onda barem procitaj do kraja (mozda ti slabo ide latinica).
artzy

Post by artzy »

muha_sa wrote:
Prpa.ba wrote:
herzog wrote:...факат ....лијепо.....тако је обичан свијет причао и кад су Муслимани и Хрвати срушили устав 1991. у октобру.....радовали се.....у незнању....а кајања нема...послије нечега....8)

Hoce li iko vise banovati ovog srpka koji stalno poziva na rat? :roll:
zasto bi bio banovan ?
--mladom covjeku treba pojasnit neke stvari.
--ko srusi Dragisu Pavlovica i Ivana Stambolica.
--ko Slovence iz skupstine Yugoslavije istjera-
--ko pokrenu jogurt revoluciju i zasto---kako su se i gdje mitingasi okupljali i kojim i cijim su parama finansirani.
--ko 1989.godine na oruzje pozva 1.500.000 mitingasa-Gazimestan-
--ko odbi-1991.g.ponudu Evrope da Yugoslavija istog dana-poslije potpisa--postane punopravna clanica Evropske Unije.
--ko i zasto krenu s balvan revolucijom.
--ko i kad skide petokrake sa uniformi JNA.
--ko istu JNA pretvori u slugansku vojsku tate im Slobe.
--ko i kad ukopa artiljeriju oko Sarajeva.
--ko i za cije ciljeve protjera milion ljudi.
-ko silova oko 25.000. zena,djevojaka i djevojcica.
--ko pobi preko 100.000 civila--samo u Sarajevu 10.000 od toga 1700 djece.
--ko pocini genocid.
--zbog cega je oformljen sud u Hagu.
--mozda decko ne zna da je do sad otkriveno i otkopano -na teritoriji genocidne tvorevine--preko 300.TRISTOTINE masovnih grobnica.
o tome se u skoli ne uci a u genocidnoj tvorevini se tim podatkom ponose.

eto--zbog toga ga ne treba banovat--decku treba pojasnit neke stvari.
--jedna je istina-

od mene toliko--odoh ja na B.C. tamo nema sikiracije :D

--
Nemoj mu nista objasnjavat... njega to ne zanima... covjek ima znacenja pa sad samo prilagodjava cinjenice...
kicky

Post by kicky »

artzy wrote:
Nemoj mu nista objasnjavat... njega to ne zanima... covjek ima znacenja pa sad samo prilagodjava cinjenice...
Okanite se čovjeka. Nek misli šta god hoće, što se mene tiče. Ja znam da ono što govori i piše jesu gluposti, ali bogami nije jedini... Uostalom dobro dođe da ima vakih da se stvara dojam pluralizma, nešto mi mirno u zadnje vrijeme...
Hantraga

Post by Hantraga »

herzog wrote:
чек...чек....кад је оно пала Босна под Турке? (а данашњи Бошњаци то славе као важан дан...и чак су Бошњаци подигли споменик и џамију султану који је својеручно убио задњег босанског краља...чудно је то славвити окупацију сопствене земље.....мени то чудно?
Кад је оно Херцеговина пала под Турке? 8)

И шта кажеш ти? 1810. се ујединиле регија Босна и регија Херцеговина :lol::lol: чудно....чудна историја 8)

И кажеш један смо народ? 8) --- па како нисмо били 1992. један народ ? 8)...ех досљедности гдје ли си 8)

и даље зачуђен стојим о тези о ''босанцима'' у Мостару ..... и још се нађе неко да то брани :lol::lol: ....невјероватно 8)
Ovo je vjerovatno zato sto je Bosna i hercegovina uvjek bila puna domacih izdajnika, isto sto je i dana danas..Pa mnogi pokusavaju da je rascerupaju na njen racun...

Vrlo je malo pravih BiH patriota ostalo, istih onih kao sto je Kapetan Gradascevic, koji se borio protiv Turaka, zajedno sa hriscanima...

Onda su se narodi u BiH opametili pa 1943 donjeli ustav u mrkonjic Gradu, da je BiH drzava Srba, Hrvata i muslimana...

I onda je donekle poslo i ici normalno, dok se nisu ponovo povampirli domaci izdajnici...

I od tada sve do danas smo svjedoci Bala Vampira...
herzog

Post by herzog »

ticoroman wrote:
herzog wrote:
ticoroman wrote:Neko je pitao odakle bosanci u Mostaru. Pogledajte malo historiju. Hercegovina je sastavni dio nekadasnje Bosne od 1300 i neke. Pocetkom 1800-ih je Hercegovini (po hercegu) dodijeljena neka autonomnost (najvise zahvaljujuci osmanlijama zbog tadasnjeg otpora Bosne okupatorskim snagama), da bih se desetak godina kasnije te oblasti ujedinile po danasnjim nazivom Bosna i Hercegovina. Tako je i ostalo.

Svi smo mi jedan narod, samo sto danas svi hocemo da se distanciramo i odvajamo.
ček...ček....kad je ono pala Bosna pod Turke? (a današnji Bošnjaci to slave kao važan dan...i čak su Bošnjaci podigli spomenik i džamiju sultanu koji je svojeručno ubio zadnjeg bosanskog kralja...čudno je to slavviti okupaciju sopstvene zemlje.....meni to čudno?
Kad je ono Hercegovina pala pod Turke? 8)

I šta kažeš ti? 1810. se ujedinile regija Bosna i regija Hercegovina :lol::lol: čudno....čudna istorija 8)

I kažeš jedan smo narod? 8) --- pa kako nismo bili 1992. jedan narod ? 8)...eh dosljednosti gdje li si 8)

i dalje začuđen stojim o tezi o ''bosancima'' u Mostaru ..... i još se nađe neko da to brani :lol::lol: ....nevjerovatno 8)
Idiote, to sto ja i ti ocigledno ne pripadamo istom narodu nema veze sa Bosnom a ni Hercegovinom. To je zato sto ti dozivljavas drugu zemlju kao svoju, i sto si vjerovatno ili doslo ili indoktriniran da vjerujes tako. Ja licno (rodom bas iz Hercegovine) sam i 1992-e pripadao istom narodu kao i danas.
чек...чек....какве везе има припадност држави са припадности народу...?!

и зар ти ниси 1992. сматрао СФРЈ својом домовином, а не неки имагинарни филџан-тор? ....8)....

и ако ти је тата идиот-шта ли си ти? 8)....
Hercegovina je "uvijek" bila dio Bosne. Za vrijeme osmanlija prakticno nije postojala i postojala je Bosna, ali je pocetkom 1800-ih opet ozivljena i dobila neku autonomnost (iz osmanlijskih licnih interesa). To je trajalo desetak godina i opet je ujidenjena sa Bosnom, ali pod imenom Bosna i Hercegovina.
...ма, ти мораш у централу на информисање....не може нешто не постојати а бити дио....не може нешто не постојати, а пасти касније под Турке него Босна....не може нешто не постојати, а имати име и своје границе и бити субјект на Берлинском конгресу....па, Захумље, Травунија и Неретљани су ипак мало старији од нечега чега су ''увијек'' :lol: били дио 8)

Hercegovina kao samostalna "hercegovina" je postojala samo ogranicen period, a prije i poslije toga je dio historijske Bosne.
:lol:
Godinu 1810 nigdje nisam pominjao. Ako zelis da odgovaras na poruke onda barem procitaj do kraja (mozda ti slabo ide latinica).
ево онда прочитај , па нам дај тачне датуме 8)
Pocetkom 1800-ih je Hercegovini (po hercegu) dodijeljena neka autonomnost (najvise zahvaljujuci osmanlijama zbog tadasnjeg otpora Bosne okupatorskim snagama), da bih se desetak godina kasnije
....ех...па, гдје ћеш ми на херојску Херцеговину, побогу дијете 8)....
herzog

Post by herzog »

Hantraga wrote:
herzog wrote:
чек...чек....кад је оно пала Босна под Турке? (а данашњи Бошњаци то славе као важан дан...и чак су Бошњаци подигли споменик и џамију султану који је својеручно убио задњег босанског краља...чудно је то славвити окупацију сопствене земље.....мени то чудно?
Кад је оно Херцеговина пала под Турке? 8)

И шта кажеш ти? 1810. се ујединиле регија Босна и регија Херцеговина :lol::lol: чудно....чудна историја 8)

И кажеш један смо народ? 8) --- па како нисмо били 1992. један народ ? 8)...ех досљедности гдје ли си 8)

и даље зачуђен стојим о тези о ''босанцима'' у Мостару ..... и још се нађе неко да то брани :lol::lol: ....невјероватно 8)
Ovo je vjerovatno zato sto je Bosna i hercegovina uvjek bila puna domacih izdajnika, isto sto je i dana danas..Pa mnogi pokusavaju da je rascerupaju na njen racun...
Мислиш ли можда на оне који славе убиство задњег босанског краља и још убици дижу џамију и споменик? Мислиш ли да су то патриоти који су стали уз турског окупатора и помогли окупацију сопствене државе? Мислиш ли можда на оне који славе уништење соопствене државе и поробљење комшија који нису хтјели стати уз окупатора?
Vrlo je malo pravih BiH patriota ostalo, istih onih kao sto je Kapetan Gradascevic, koji se borio protiv Turaka, zajedno sa hriscanima...
....хахахахахахаха....мислиш Хусеин се борио за шта???? За добробит хришћана у подручју Босне???? хахахахаха...да...да...прави патриоота, један од оних из горњег параграфа 8).....
Onda su se narodi u BiH opametili pa 1943 donjeli ustav u mrkonjic Gradu, da je BiH drzava Srba, Hrvata i muslimana...
хахахахахахаха - каквих муслимана? Брзо на информисање ! 8)
I onda je donekle poslo i ici normalno, dok se nisu ponovo povampirli domaci izdajnici...

I od tada sve do danas smo svjedoci Bala Vampira...
од 1463. су вампири на сцени, дјечаче....од 1463. 8)....тако ми џамије Ел-Фатиху 8)
Glasovito

#57 .

Post by Glasovito »

Znate zasto prosjecni Sarajevo-x forumash ne moze izaci na kraj sa ovakvim idiotom.

Spusti te na svoj nivo i potuce te sa iskustvom. Stipu.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

herzog wrote: Мислиш ли можда на оне који славе убиство задњег босанског краља и још убици дижу џамију и споменик? Мислиш ли да су то патриоти који су стали уз турског окупатора и помогли окупацију сопствене државе? Мислиш ли можда на оне који славе уништење соопствене државе и поробљење комшија који нису хтјели стати уз окупатора?
Eh... Ti racunas vrijeme od 1400 i koje ono? Ako ces tako, kada ono VI uzeste krsanstvo zdravo za gotovo i odbaciste vjeru svojih pra-pra predaka. Tom logikom mozemo stici do ameba? Glavna odlika svakog neukog i ubogog srpskog nacionaliste je da Bosnjacima spocitava Turke. Nisam ja kriv sto je moj pradjed presao na islam, kao sto ni ti nisi kriv, ako se uopste moze govoriti o krivici, da je tvoj pradjed presao na krscanstvo i to zbog kile psenice i komada sira. Zato probudi se i vrati se u 2007. godinu.
....хахахахахахаха....мислиш Хусеин се борио за шта???? За добробит хришћана у подручју Босне???? хахахахаха...да...да...прави патриоота, један од оних из горњег параграфа 8).....
Vidis i grof Claus Schenk von Stauffenberg nije htio srusiti nacisticku Njemacku vec je samo htio ubiti ludog Hitlera. Na zalost nije uspio, ko zna sta bi bilo kad bi bilo. Tako isto Gradaščević Husein - beg, nije htio niti mogao srusiti Otomansku imperiju ali se sa pravom pobunio nad zulumom. I da ga nije izdao beg Rizvanbegovic ko zna kako bi se sve zavrsilo. Prijatelju, trebalo je imati jajca velika k'o Trebevic pa napraviti ono sto su napravili ili pokusali Stauffenberg i Gradaščević - beg bezbeli.:D

herzog wrote:од 1463. су вампири на сцени, дјечаче....од 1463. 8)....тако ми џамије Ел-Фатиху 8)

Da, da, to je glavni problem kod Srba, ko o cemu Srbi o Turcima. Biku pokazi crvenu maramu i on poludi, Srbinu spomeni Turke i on izgubi svaki osjecaj za vrijeme i prostor. Ovo je medicina definisala kao ozbiljan simptom opakog oboljenja. 8)
bosank_a

Post by bosank_a »

Prpa.ba wrote:
bosank_a wrote:ja nigdje ne vidjeh da srpko poziva na rat.

Jok ba. Samo stalno spominje 1992. i 28% teritorije BiH koja bi se, eto u slucaju ako budemo zlocasti prema srbima, mogla odjednom naci u nezgodnoj situaciji. :-) :-) :-)
Jel se '92.g. nije dogodila i BIH vise nije Republika, ali zato (Republika) Srpska jeste i to sve zahvaljujuci NASIM politicarima Silajdjic itd.
i zato nemoj vise da pametujes nego gledaj koliko smo teritorija dobili za zivot opet zahvaljujuci NASIM politicarima !!!
artzy

#60 Re: .

Post by artzy »

Glasovito wrote:Znate zasto prosjecni Sarajevo-x forumash ne moze izaci na kraj sa ovakvim idiotom.

Spusti te na svoj nivo i potuce te sa iskustvom. Stipu.
Pravo grozno. Osjecas se prljavim od toga...
Post Reply