u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.
idu izbori,ovu vlast na svim nivoima treba otjerati.
majke ti, al bogati gdje ti zivis? citas li ista, pratis li? i onda najjaca recenica "u drugim zemljama je to nezamislivo". pa bogte, mjesecima rasprava o preuzimanju merkatora, svi nakon milijarde vrijedne kupovine u slo, cro, bih, srbiji postaju konzum i onda upadnes ti sa ovakvom recenicom? mislim, nemoj se vrijedjat ali fakat te ne kontamraskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.
Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
Konkurencijsko vijeće bih, postoji od 2006. čini mi se, ali ovo sa konzum/mercator je nevjerovatno da je dopušteno.Mis mekinjas wrote:Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.
Inace, Konzum ce se zvati u BiH i mozda Hr. U Srbiji nece.
Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
*tihGeneral_Jackson wrote:Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti* Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nuNeenaSa wrote:*tihGeneral_Jackson wrote:Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti* Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.![]()
Steta. Imali su kvalitetne proizvode.
Inache, tko voli, nek' izvoli.
P.s.
Znam, prije napada, za kupovnu moch.
General_Jackson wrote: A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nutroše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
Upravo .General_Jackson wrote:A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nuNeenaSa wrote:*tihGeneral_Jackson wrote: Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.![]()
Steta. Imali su kvalitetne proizvode.
Inache, tko voli, nek' izvoli.
P.s.
Znam, prije napada, za kupovnu moch.
troše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
zaboravio si napolitanke na kilo i gumene kalose.General_Jackson wrote: A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nutroše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
sarajlija_11 wrote:Svašta će čovjek pročitati ovdje na temi, te o "novoj" vijesti da je kupljen merkator, da nemamo neku agenciju za regulisanje konkurencije, šta li je sljedeće![]()
Admin lock ovu temu ima vec jedna
imao si izbor za dva koplja iznad svih. kraj price.General_Jackson wrote:Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.