a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
raskopusa

#1 a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.

idu izbori,ovu vlast na svim nivoima treba otjerati. :cry:
bull21

#2 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bull21 »

Bingo je Bog & Batina. Kod ti Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
Ned071

#3 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Ned071 »

raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.
u drugim zemljama je to nezamislivo.neki nasi primise neki sitnis i pustise da todoric hara.koji smo mi bijednici.

majke ti, al bogati gdje ti zivis? citas li ista, pratis li? i onda najjaca recenica "u drugim zemljama je to nezamislivo". pa bogte, mjesecima rasprava o preuzimanju merkatora, svi nakon milijarde vrijedne kupovine u slo, cro, bih, srbiji postaju konzum i onda upadnes ti sa ovakvom recenicom? mislim, nemoj se vrijedjat ali fakat te ne kontam
hopi

#4 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by hopi »

šta će sada biti dva velika konzuma jedan do drugog?
Mis mekinjas

#5 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Mis mekinjas »

raskopusa wrote:juce sam otisla u merkator na koreji, nazalost bio je zatvoren. uveliko se radilo na ispisu novog naziva a to je govnarski KONZUM.....valjda samo u BIH je ovo moguce da jedno trgovinsko preduzece ima monopol.

Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.
A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.
Inace, Konzum ce se zvati u BiH i mozda Hr. U Srbiji nece.
JThomas

#6 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by JThomas »

fakat gdje ti provede prethodnu godinu-dvije, pod nekim kamenom?
strong69

#7 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by strong69 »

Zajebali su se sto mu mijenjaju ime.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ned071

#8 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Ned071 »

sta sve covjek nece procitati... da mi samo hoce pojasnit kakve veze izbori u bih i ovdasnja vlast ima sa najvecim preuzimanjem u istoriji regije? :?
Mis mekinjas

#9 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Mis mekinjas »

Ma izbori u BiH vise ni sa cim nemaju veze.
Gray

#10 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Gray »

Mis mekinjas wrote:

Merkator su prodali Slovenci, koji su ga sami pokrali i napravili dugove.
A za Konzum do Konzuma je zaduzena Agencija za trzisno natjecanje, koja, nisam cula da postoji u BiH.
Inace, Konzum ce se zvati u BiH i mozda Hr. U Srbiji nece.
Konkurencijsko vijeće bih, postoji od 2006. čini mi se, ali ovo sa konzum/mercator je nevjerovatno da je dopušteno.
leigh

#11 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by leigh »

Mene najviše brine što će Mercatorove, donekle visoke cijene, sada biti još više. Uzimaju nenormalnu maržu - razlika Binga i Konzuma i do 1,00 KM po artiklu :shock:
General_Jackson

#12 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by General_Jackson »

bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.
NeenaSa

#13 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by NeenaSa »

General_Jackson wrote:
bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti* Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.
*tih :D
Steta. Imali su kvalitetne proizvode.
Inache, tko voli, nek' izvoli.
P.s.
Znam, prije napada :D , za kupovnu moch.
General_Jackson

#14 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by General_Jackson »

NeenaSa wrote:
General_Jackson wrote:
bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti* Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
P.s.
A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nu :D troše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
sarajlija_11

#15 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by sarajlija_11 »

Svašta će čovjek pročitati ovdje na temi, te o "novoj" vijesti da je kupljen merkator, da nemamo neku agenciju za regulisanje konkurencije, šta li je sljedeće :roll:
Admin lock ovu temu ima vec jedna :izet:
bull21

#16 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bull21 »

Trebalo je tih, isprike. Nije mi baš najjasnije šta znači taj "Evropski štih". Furao sam Mercator/DP dok nisam dobio alternativu i uvidio koliko je ta alternativa bolja i jeftinija. Nisam od onih što traže da mi ližu cipele pri kupovini banana tako da...
Žao bi mi bilo samo da oni koji se trude i rade ostanu bez posla.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by bitanga_sa_otesa »

General_Jackson wrote: A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nu :D troše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :mrgreen: legendo
NeenaSa

#18 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by NeenaSa »

General_Jackson wrote:
NeenaSa wrote:
General_Jackson wrote: Kod ti Slovenaca uopšte nije bilo tako skupo kao što hoće neki da prikažu i ako je nešto bilo skuplje mogao si naći puno kvalitetne hrane uz uvijek ljubazno osoblje što nažalost na većini drugih mjesta ne možeš dobiti . Odlaskom Merkatora gubimo supermarket koji je imao neki Evropski štih i dobijamo papanski Konzum sa neljubaznim prodavačima i puno lošijom robom a cijene iste ili veće.
P.s.
A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nu :D troše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
Upravo .
I shto da ti/vam velim?
P.S.
Nikad proc' :D dvosmisleno , trosmisleno :D
staradis

#19 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by staradis »

Meni je Mercator na Socijalnom bio uvijek vrh i moglo e naći stvari kojih nigdje drugo nije bilo.
raskopusa

#20 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

General_Jackson wrote: A isti ti koji te napadnu, pardon napa´nu :D troše enormne novce na cigarete, noćne izlaske i sl. ali to što ćeš ti kupiti neki malo sofisticiraniji prehrambeni artikl, to će biti "zločin protiv naroda"! jer zaboga zar se jede išta osim pite, pilećih fileta i pizze!?
zaboravio si napolitanke na kilo i gumene kalose. :lol: neki nikad nece odmaknuti od toga. :roll:

eto u srbiji, konzum ( tamo idea) mora da proda jedan dio objekata, lidl ulazi u dvanaest vecih gradova i jos jedan od vecih trgovinskih lanaca ulazi (ne znam naziv,ne mogu sada da trazima).nekima jos nije jasno da bi mocni trgovinski lanci u nasoj zemlji ojacali konkurenciju, a tako i spustili cijene.
bih je jedna od malobrojnih zemalja u evropi u kojoj nema diskontnih trgovinskih lanaca. :?
.... ali..... bih ima konzum,konzum,konzum, volimo ga i ljuljamo kao da je nas. :D

neki dan trazim file lososa u bingu na dobrinji, a prodavacica kaze da za to nikad nije cula i pita me sta je to?.... :shock: odakle to dijete sljeze... kadar za pozeliti...... :run:
raskopusa

#21 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

sarajlija_11 wrote:Svašta će čovjek pročitati ovdje na temi, te o "novoj" vijesti da je kupljen merkator, da nemamo neku agenciju za regulisanje konkurencije, šta li je sljedeće :roll:
Admin lock ovu temu ima vec jedna :izet:
:lol: :lol: hajde jos jednom procitaj,mozda i shvatis.
raskopusa

#22 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by raskopusa »

General_Jackson wrote:
bull21 wrote:Bingo je Bog & Batina. Kod ti Slovenaca je uvijek sve najskuplje bilo. Zdra'o i ne vraćajte se više.
imao si izbor za dva koplja iznad svih. kraj price. :)
StupskaBitanga

#23 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by StupskaBitanga »

Koliko se piše i priča o ovoj nedozvoljenoj koncentraciji a sad se ljudi čude
Čudite se još kada sve do kraja godine DP marketi i Mercatori budu Konzum
Valjda će Bingo do tada završiti ove akvizicije koje su u toku
Zatamnjena stakla

#24 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by Zatamnjena stakla »

Ja nako doš'o.
karanana

#25 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....

Post by karanana »

A promjenice mu i ime? Jer kad je merkator preuzeo dp ostavili su ime
Post Reply