dinchy84 wrote: Sreca idem sutra na more, pa mi je psihicki lakse (morala sam se pohvaliti![]()
A proglasit vanredno stanje?
Moderator: anex
- uozo
Ja danas dosho kuchi i mal'se ne razved´o sa zhenom dok sam joj objasnio da je u BiH preko 40 stupnjava skoro heftu.
Ona hoche josh da lafo idem nedje na jezero!
Samo shto je nisam nogom oshino!
Ono 28 stepeni, piva prava, ni hladna ni topla, i nema one vreline do srijede!!!!
Ono 28 stepeni, piva prava, ni hladna ni topla, i nema one vreline do srijede!!!!
- BSn
Kazu meteorolzi jucer na Hayatu: Mjeri se u hladu, jer se tako moze izmjeriti temperatura zraka.
Da se mjeri "na suncu" onda bi to bila temperatura instrumenta!
Ili su nesto slicno rekli. Nisam ih gledao, samo slusao, al' ni to dovoljno pazljivo da bi citir'o!
Da se mjeri "na suncu" onda bi to bila temperatura instrumenta!
Ili su nesto slicno rekli. Nisam ih gledao, samo slusao, al' ni to dovoljno pazljivo da bi citir'o!
- van Basten
Možda zvuči paradoksalno pogotovo za neš podneblje naviklo da na ovim plusevima ubija se sladoledima i kilama leda unutar čaše soka, ali na ovim vrućinama najbolji napitak jeste - čaj. I to ne ledeni, nego klasični. Pa eto... popijte bar litru čaja dnevno
-
Svemirski_Jebach
a to ti trudna? eeee ona trudna...hajd nek je sa srecom i hairli. hocel na mater bit'?amrino wrote:a mene je, trudnjacu, sef danas po najvecem zvizdanu poslao da ganjam neke papire....ko da to nisam mogla obaviti ujutro u 9![]()
Neki ljudi bas nemaju obzira....
pa ja sto ce nam amra visit po forumu sad...valja istrpit. a ja jedva cekam...
nego, na temu...ja ne kontam ljudi, kako ste vi tako osjetljivi...vrucina vam smeta...pa nemojte izlazit po zvizdanu.
-
Shoba
a jeste poceli paniciti.....jedino rjesenje je da nabavite KLIMU.....
.....ovde su takve temperature normala, ne racunajuci vlagu, koju vi nemate, koja je UBICA....ovde ima kupit klima uredjaja po 100$. Znaci, neko u BiH ima monopol nad klima uredjajima i drzi cijene visoko, tu je problem......
Ko nema klimu, nek se cvari.....

Ko nema klimu, nek se cvari.....
-
Svemirski_Jebach
fakat...ovdje se ne spusta ispod 35 cm...pardon C
pa nista strasno.
-
encian
e stvarno suosjecam sa vama. mami mojoj je pravo lose. ne voli ona ljeto ni kad je 25, a kamoli kad je 45
. i ja zivim na bjelavama, i to do meteoroloske stanice, pa znam da je istina, uvijek je ljepse na bjelavama
. ljeti vise prika i mrvicu je hladnije, zimi je uvijek 2-4 stepena toplije nego npr kod katedrale.
zivjele bjelave!!
ja ovdje jos hodam u punoj spremi, poktosulja, majica dugih rukava i jakna. kisna je sezona, stepenova oko 20. medjutim vlaga je katastrofa. nekad pocnem da panicarim jer mi se cini da ne disem. al eto, mislim da je vama gore.
saljem podrsku!!
zivjele bjelave!!
ja ovdje jos hodam u punoj spremi, poktosulja, majica dugih rukava i jakna. kisna je sezona, stepenova oko 20. medjutim vlaga je katastrofa. nekad pocnem da panicarim jer mi se cini da ne disem. al eto, mislim da je vama gore.
saljem podrsku!!
-
Krhljo
Fakat ovo ljudovi nije normalno i jos kada u kancelariji sjedis i nemas klime
ali eto bili su dobri i dali nam one glupe ventilatore od Bire
ali bolje ista nego nista. Citam za ovu trudnicu pa jebote toga tvog direktora trebas pokazati da mu onda sjedemo na muku
. Eto ja juce pravim jesti i gledam dok sjecem boraniju kako i moj znoj ukapava max pa hajde opet sve peri i jebavaj se ali kako se vise krecem tako vise se pocinjem oblijevati i to u hladu i sve ali badava ubi kako je vruce. Covjece a u tramvaju mirisa onih podpazusnih da se obandacis odmah, kao da ljudi neki nikada nisu culi za dezodorans ili stick ili sta bilo a ne onako da nas kolju doslovno. Ali ima jos jedan apsurd ako niste primjetili a ja svaki dan sa posla vidim to tacno u 4 sata povlace one nove tramvaje u garazu ali svaki dan ga vidim sa Ilidze prodje pa ljudi imali to ikakve logike pa jedino oni imaju one folije da je makar malo u hladu ali badava kod nas GRAS voli da se mi patimo u onim konzervama. Jebote to je samo kod nas moguce umjesto da ih tada ubacuju jer najveci promet ljudi je tada oni ih jednostavno izbacuju.
-
Shoba
Da bi gras instalirao klimu u tramvaje, bolnice u sobe, firme u ofise, treba podici glas, a mi nismo bas dobri u tome. Doduse, oni ce samo povisiti cijene i kupiti klimu, a narod ce se onda zaliti na poskupljenje....
Ja sam svojim starcima prije 5 godina nudio da im kupim klimu, ali oni ponosni na "svoju" terasu i kojekakve besmislice odbili. Ko biva, ma to je samo par dana ljeti, sta ce nam klima....Sad kada se umire iza betona i na terasi mozes ispeci jaja, i dalje se opiru. Neki cudan nepotreban ponos na nesto apstraktno.
Od sada pa zauvjek u sarajevu ces MORATI imati klimu, htio ili ne......kao i na najvecem dijelu ove planete......Svake godine snijeg "iznenadi" komunalce....e pa sad tu treba dodati i sunce
Ja sam svojim starcima prije 5 godina nudio da im kupim klimu, ali oni ponosni na "svoju" terasu i kojekakve besmislice odbili. Ko biva, ma to je samo par dana ljeti, sta ce nam klima....Sad kada se umire iza betona i na terasi mozes ispeci jaja, i dalje se opiru. Neki cudan nepotreban ponos na nesto apstraktno.
Od sada pa zauvjek u sarajevu ces MORATI imati klimu, htio ili ne......kao i na najvecem dijelu ove planete......Svake godine snijeg "iznenadi" komunalce....e pa sad tu treba dodati i sunce
-
callmethebreeeze
nudim vikend u oblacnom, kisnom malmeu gdje upozoravaju za rizik od poplava za suncani vikend u domovini:D
kad sam bio u turskoj cuo sam da je protiv vrucina dobro piti razvodjeni i posljeni jogurt, a i caj je dobar kao sto neko gore reche.
kad sam bio u turskoj cuo sam da je protiv vrucina dobro piti razvodjeni i posljeni jogurt, a i caj je dobar kao sto neko gore reche.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
kolko je to farenhajtaSvemirski_Jebach wrote:fakat...ovdje se ne spusta ispod 35 cm...pardon C![]()
pa nista strasno.
ja hocu izgorit evo nije jos ni 12 a topim seeeeeeeeeee
sinoc sam se u 2 tusirala
znate sto je divno kad vam je kuca okrenuta ka jugu
rekli su doduse da ce do kraja sedmice bit ovako,a danas je kraj znaci od sutra bi moglo bit bolje
-
encian
ma samo da vas nasmijem kako to razvijeni japan rjesava:
1. ulice ne ciste. kad napada snijeg, niko se i ne sekira sto ne rade autobusi i ne moze se voziti. idu na posao samo oni sto mogu stici vozom i podzemnom
. doduse otopi im se snijeg za dan koliko god da ga napada. moji profesori otkazuju casove radi 5 cenata snijega - bukvalno.
2. prije 3 hefte mi u kino, stoji na ulazu u salu neka boca. niko ne konta sta je i sto je tu. kad oni pokrenuli kampanju mirisnih posjetilaca. pise "ako niste koristili dezodorans, molimo posluzite se!"
mogu li gradjani platiti reklamni prostor? da napisemo i objasnimo kako se, zasto i kad koristi dezodorans
.
1. ulice ne ciste. kad napada snijeg, niko se i ne sekira sto ne rade autobusi i ne moze se voziti. idu na posao samo oni sto mogu stici vozom i podzemnom
2. prije 3 hefte mi u kino, stoji na ulazu u salu neka boca. niko ne konta sta je i sto je tu. kad oni pokrenuli kampanju mirisnih posjetilaca. pise "ako niste koristili dezodorans, molimo posluzite se!"
mogu li gradjani platiti reklamni prostor? da napisemo i objasnimo kako se, zasto i kad koristi dezodorans
-
luciferino
Izdržimo do srijedeSunday
Sunrise 05:23 (CEST)
Sunset 20:22 (CEST)
Sunday's predominant weather is forecast to be sunny.
40°C
17°C
Sunday's wind direction: West South Westerly Wind.9
good 1012 10
Monday
Sunrise 05:24 (CEST)
Sunset 20:21 (CEST)
Monday's predominant weather is forecast to be sunny.
38°C
20°C
Monday's wind direction: Westerly Wind.7
good 1012 11
Tuesday
Sunrise 05:25 (CEST)
Sunset 20:20 (CEST)
Tuesday's predominant weather is forecast to be sunny.
42°C
17°C
Tuesday's wind direction: West South Westerly Wind.15
good 1009 8
Wednesday
Sunrise 05:26 (CEST)
Sunset 20:19 (CEST)
Wednesday's predominant weather is forecast to be sunny.
32°C
12°C
Wednesday's wind direction: North Easterly Wind.5
moderate 1014 28
Thursday
Sunrise 05:27 (CEST)
Sunset 20:18 (CEST)
Thursday's predominant weather is forecast to be sunny.
31°C
10°C
Thursday's wind direction: East North Easterly Wind.8
good 1017 18
- cyprus
Ja otvaram udruženje osoba kojima ovakve vremenske prilike ne smetaju. Imal šanse da se još iko učlani?
Izvinite što vam vako kažem, al fakat ste dosadni
. Gdje god pođem ljudi samo pričaju o vrućini. Šta vam je ba? Opravdanje dajem samo amrinoj
, a vi ostali mi stvarno niste jasni. Hem što moram trpit ove svoje ukućane koji su mi se haman nisu popeli na glavu sa svojim "istopih se" pričama, još mi treba i ovdje slična priča.

Izvinite što vam vako kažem, al fakat ste dosadni
-
pesak
Ja spavam sa otvorenom klimom celu noc bezproblema. Problem ce biti racun za struju !Anka wrote:Cele noći oka sklopila nisam...zvala sam informacije, u 05h je bilo 33C !
Mnoge bolnice nemaju klimu, a u nekim sobama čak nema ni zavesa na prozorima. Jadni ljudi koji su sada u bolnicama.
- BSn
cyprus wrote:Ja otvaram udruženje osoba kojima ovakve vremenske prilike ne smetaju. Imal šanse da se još iko učlani?
Izvinite što vam vako kažem, al fakat ste dosadni![]()
. Gdje god pođem ljudi samo pričaju o vrućini. Šta vam je ba? Opravdanje dajem samo amrinoj
![]()
, a vi ostali mi stvarno niste jasni. Hem što moram trpit ove svoje ukućane koji su mi se haman nisu popeli na glavu sa svojim "istopih se" pričama, još mi treba i ovdje slična priča.
![]()
Imas moju cyber-podrsku!
- cyprus
Fala na podrški.BSn wrote:cyprus wrote:Ja otvaram udruženje osoba kojima ovakve vremenske prilike ne smetaju. Imal šanse da se još iko učlani?
Izvinite što vam vako kažem, al fakat ste dosadni![]()
![]()
![]()
Imas moju cyber-podrsku!![]()