A oni i dalje lazu i kradu.....

jefferson

Post by jefferson »

basta sljezove boje wrote:
Arogantni wrote:
jefferson wrote:joj Nedzad je kralj :lol: :lol: Ja nisam bogat, ja sam situiran :thumbup:
Hajmo glasaci opet za SDA na iducim izborima, ima njih jos kojima je potrebna onakva kuca!
Evo sad sam vidio sta ovaj Nedzad prica :lol:
I kad cujem kad mi neko kaze da su Bosnjaci merhamtli i da su bolji ljudi od Srba i Hrvata...boze sacuvaj. Fuj...
Koja je razlika izmedju ovog Nedzada i Emira Kusturice? Nikakva...
ne s...

ne podnosim Kustu iz nekih drugih razloga, ali on nije lopov. Je li mu se Nedzad Ibrisimovic uvalio u stan i nije dozvolio nijednu Kustinu stvar iz stana da se vrati vlasniku? A Kusta je istog tog Ibrisimovica vozio u bolnicu kad mu se zena poradjala. Kusta jest pukao i nek je on pravoslavac i sta ja znam sta vec, ali on nije lopov, nije fukara iz provincije, nije Nedzad Brankovic
Upravu si potpuno!
jedan je sitni kriminalac koji se docepao vlasti, drugi je podrzavao ratne zlocine!
a.basko

Post by a.basko »

Arogantni wrote:
jefferson wrote:joj Nedzad je kralj :lol: :lol: Ja nisam bogat, ja sam situiran :thumbup:
Hajmo glasaci opet za SDA na iducim izborima, ima njih jos kojima je potrebna onakva kuca!
Evo sad sam vidio sta ovaj Nedzad prica :lol:
I kad cujem kad mi neko kaze da su Bosnjaci merhamtli i da su bolji ljudi od Srba i Hrvata...boze sacuvaj. Fuj...
Koja je razlika izmedju ovog Nedzada i Emira Kusturice? Nikakva...
:-) razlike ima... ali u nacinu na koji prave stetu svima nama... mislim da je brankovicev mnogo bolniji... :(
a.basko

Post by a.basko »

@dioklecian... je'l to jos ima ulja u podrumima... :D
Klodovik

Post by Klodovik »

basta sljezove boje wrote:900 KM za stan svako moze zaraditi, problem je jedino u tome sto je N.B. jedini imao priliku za tu lovu kupiti stan. Korupcija nije samo stavljanje love u dzep, jedan pravnik bi trebao nesto znati o tome :wink:

honeste vivere, aelterum non laedere, suum cuique tribuere, sorry ako ima gramatickih, dugo se vec ne prica :D
Samo N.B.?

...podatkom kako ce u Federaciji 187 hiljada stanova biti otkupljeno za certifikate...

http://www.rtvbih.ba/2001/vijesti/juli/18/06.shtml
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Klodovik wrote:
basta sljezove boje wrote:900 KM za stan svako moze zaraditi, problem je jedino u tome sto je N.B. jedini imao priliku za tu lovu kupiti stan. Korupcija nije samo stavljanje love u dzep, jedan pravnik bi trebao nesto znati o tome :wink:

honeste vivere, aelterum non laedere, suum cuique tribuere, sorry ako ima gramatickih, dugo se vec ne prica :D
Samo N.B.?

...podatkom kako ce u Federaciji 187 hiljada stanova biti otkupljeno za certifikate...

http://www.rtvbih.ba/2001/vijesti/juli/18/06.shtml
za 900 KM? Ogroman novi stan na atraktivnoj lokaciji? Ja ti mogu sada ovdje prikazati koliko su neki gradjani Sarajeva placali za svoje stanove sagradjene 70-ih i 80-ih malo dalje od centra, kvadratura od 50-90, nijedan od tih stanova nije placen ispod 10 000 KM u certifikatima
dioklecian

Post by dioklecian »

jefferson wrote:
dioklecian wrote:
_BosanaC wrote: Neka, stipu ga...

Tipican profil danasnjeg glasaca SDA, SBIH, SNSD-a, HDZ(90).
greska decko "bosanaC", vjeruj mi da ne pripadam niti jednoj struji koju si ti napisao, niti apsolutno pripadam tim prostorima. e zasto sam na ovom forumu to je druga stvar, ali reci cu ti;
vi ste bosanci(bosnjaci) jedinstven narod u ovoj planeti( cast izuzecima), ja sam "odusevljen mentalitetom i intelektom mnogih bosnjaka"uz puno postovanje izuzecima i ljudi koji su dali zivote za bosnu i hercegovinu.
odusevljava me to sto mnogi bosnjaci sebi umislili i misle da znaju sve.
ja u zivotu nisam vidio da neko gazi, psuje, vrijedja, omalovazava svoju domovinu i ljude u njoj, kao sto veci dio vas radi,vi ste fenomen u tom aspektu
jednom sam procitao jedan naslov, citat" bosnjaci su dobre sluge losih vladara"
zbog ovog citata sam dosao na ovaj forum da se uvjerim u to ili obratno, i vjerujte mi dobar dio vas ovdje na forumu ste me za sigurno uvjerili da je to bas tako, nazalost.
ali u bosni i h. ima sigurno i patriota,intelektualaca, akademika i dobrih ljudi u to sam uvjeren duboko i nijedan forumas ovdje svojim frustracijama i neistinima me nece uvjeriti u obratno.
pozdrav
Vjerovatno je mnogim bosancima to oblik kritike svoje drzave! Nesto sto se istocno ili zapadno od BiH slabo moze vidjeti, pa cak ako to ukljucuje i otvaranje koncetracionih logora (mozda malo vise na zapadu).
Stoga, malo manje kaki, ako je to tako, onda se pustite BiH i gledajte svoja posla!
Samo ejdna ispravka, Bosanci su: Muslimani (bosnjaci), katolici, Pravoslavci, jevreji, i ostali koji zive u BiH!
pozdrav za efendiju kauboja jeffersona,
problem i jeste sa mnogim bosnjacima(izuzev cestitih), sto ne znaju gdje se nalazi granica izmedju mrznje,omalovazanja i kritike, je ne procitah niti jedan text o necemu da valja(bilo to da se radi o ljudima ili sistemu) sem nekih titovih romanticara koji tuguju za prosloscu i ne mogu se nikako
uklapati u sliku buducnosti.
ti pricas o nekim logorima,ja te stvarno ne razumijem, pricas o istoku i zapadu, i to te stvarno ne razumijem pogotovu kad naglasavas zapad
ovdje u mom textu da si procitao kako treba onda bi primjetio da nema nikakvog nesporazuma u terminologiji, sve vrijeme sam pisao o bosnjacima,
ali tebi ipak hvala na objasnjenju.
eh vidis efendija kauboju, kod nas se diskutuje, vodi dialaog za razliku od vas na divljem zapadu gdje se ocito kaki pri konverzaciji.
pozdrav
dioklecian

Post by dioklecian »

a.basko wrote:@dioklecian... je'l to jos ima ulja u podrumima... :D
rado bi ti odgovorio samo nerazumijem pitanje.
pozdrav
tempora

Post by tempora »

dioklecian wrote:
jefferson wrote:
dioklecian wrote: greska decko "bosanaC", vjeruj mi da ne pripadam niti jednoj struji koju si ti napisao, niti apsolutno pripadam tim prostorima. e zasto sam na ovom forumu to je druga stvar, ali reci cu ti;
vi ste bosanci(bosnjaci) jedinstven narod u ovoj planeti( cast izuzecima), ja sam "odusevljen mentalitetom i intelektom mnogih bosnjaka"uz puno postovanje izuzecima i ljudi koji su dali zivote za bosnu i hercegovinu.
odusevljava me to sto mnogi bosnjaci sebi umislili i misle da znaju sve.
ja u zivotu nisam vidio da neko gazi, psuje, vrijedja, omalovazava svoju domovinu i ljude u njoj, kao sto veci dio vas radi,vi ste fenomen u tom aspektu
jednom sam procitao jedan naslov, citat" bosnjaci su dobre sluge losih vladara"
zbog ovog citata sam dosao na ovaj forum da se uvjerim u to ili obratno, i vjerujte mi dobar dio vas ovdje na forumu ste me za sigurno uvjerili da je to bas tako, nazalost.
ali u bosni i h. ima sigurno i patriota,intelektualaca, akademika i dobrih ljudi u to sam uvjeren duboko i nijedan forumas ovdje svojim frustracijama i neistinima me nece uvjeriti u obratno.
pozdrav
Vjerovatno je mnogim bosancima to oblik kritike svoje drzave! Nesto sto se istocno ili zapadno od BiH slabo moze vidjeti, pa cak ako to ukljucuje i otvaranje koncetracionih logora (mozda malo vise na zapadu).
Stoga, malo manje kaki, ako je to tako, onda se pustite BiH i gledajte svoja posla!
Samo ejdna ispravka, Bosanci su: Muslimani (bosnjaci), katolici, Pravoslavci, jevreji, i ostali koji zive u BiH!
pozdrav za efendiju kauboja jeffersona,
problem i jeste sa mnogim bosnjacima(izuzev cestitih), sto ne znaju gdje se nalazi granica izmedju mrznje,omalovazanja i kritike, je ne procitah niti jedan text o necemu da valja(bilo to da se radi o ljudima ili sistemu) sem nekih titovih romanticara koji tuguju za prosloscu i ne mogu se nikako
uklapati u sliku buducnosti.
ti pricas o nekim logorima,ja te stvarno ne razumijem, pricas o istoku i zapadu, i to te stvarno ne razumijem pogotovu kad naglasavas zapad
ovdje u mom textu da si procitao kako treba onda bi primjetio da nema nikakvog nesporazuma u terminologiji, sve vrijeme sam pisao o bosnjacima,
ali tebi ipak hvala na objasnjenju.
eh vidis efendija kauboju, kod nas se diskutuje, vodi dialaog za razliku od vas na divljem zapadu gdje se ocito kaki pri konverzaciji.
pozdrav
A o cemu govori ovo tvoje "efendija" ? Iz kojeg intelektualnog ugla treba da se shvati ta predrasuda ili etiketa? :?
a.basko

Post by a.basko »

dioklecian wrote:
a.basko wrote:@dioklecian... je'l to jos ima ulja u podrumima... :D
rado bi ti odgovorio samo nerazumijem pitanje.
pozdrav
razumijevanje je najvaznije... :wink:
Post Reply