jefferson wrote:dioklecian wrote:_BosanaC wrote:
Neka, stipu ga...
Tipican profil danasnjeg glasaca SDA, SBIH, SNSD-a, HDZ(90).
greska decko "bosanaC", vjeruj mi da ne pripadam niti jednoj struji koju si ti napisao, niti apsolutno pripadam tim prostorima. e zasto sam na ovom forumu to je druga stvar, ali reci cu ti;
vi ste bosanci(bosnjaci) jedinstven narod u ovoj planeti( cast izuzecima), ja sam "odusevljen mentalitetom i intelektom mnogih bosnjaka"uz puno postovanje izuzecima i ljudi koji su dali zivote za bosnu i hercegovinu.
odusevljava me to sto mnogi bosnjaci sebi umislili i misle da znaju sve.
ja u zivotu nisam vidio da neko gazi, psuje, vrijedja, omalovazava svoju domovinu i ljude u njoj, kao sto veci dio vas radi,vi ste fenomen u tom aspektu
jednom sam procitao jedan naslov, citat" bosnjaci su dobre sluge losih vladara"
zbog ovog citata sam dosao na ovaj forum da se uvjerim u to ili obratno, i vjerujte mi dobar dio vas ovdje na forumu ste me za sigurno uvjerili da je to bas tako, nazalost.
ali u bosni i h. ima sigurno i patriota,intelektualaca, akademika i dobrih ljudi u to sam uvjeren duboko i nijedan forumas ovdje svojim frustracijama i neistinima me nece uvjeriti u obratno.
pozdrav
Vjerovatno je mnogim bosancima to oblik kritike svoje drzave! Nesto sto se istocno ili zapadno od BiH slabo moze vidjeti, pa cak ako to ukljucuje i otvaranje koncetracionih logora (mozda malo vise na zapadu).
Stoga, malo manje kaki, ako je to tako, onda se pustite BiH i gledajte svoja posla!
Samo ejdna ispravka, Bosanci su: Muslimani (bosnjaci), katolici, Pravoslavci, jevreji, i ostali koji zive u BiH!
pozdrav za efendiju kauboja jeffersona,
problem i jeste sa mnogim bosnjacima(izuzev cestitih), sto ne znaju gdje se nalazi granica izmedju mrznje,omalovazanja i kritike, je ne procitah niti jedan text o necemu da valja(bilo to da se radi o ljudima ili sistemu) sem nekih titovih romanticara koji tuguju za prosloscu i ne mogu se nikako
uklapati u sliku buducnosti.
ti pricas o nekim logorima,ja te stvarno ne razumijem, pricas o istoku i zapadu, i to te stvarno ne razumijem pogotovu kad naglasavas
zapad
ovdje u mom textu da si procitao kako treba onda bi primjetio da nema nikakvog nesporazuma u terminologiji, sve vrijeme sam pisao o bosnjacima,
ali tebi ipak hvala na objasnjenju.
eh vidis efendija kauboju, kod nas se diskutuje, vodi dialaog za razliku od vas na divljem zapadu gdje se ocito kaki pri konverzaciji.
pozdrav