A,mi šutimo...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
duplo_golo

#1 A,mi šutimo...

Post by duplo_golo »

Prijeteće pismo povratnicima
Maloljetnici prijetili povratnicima u Gacko
Odmah po saznanju za prijetnje preduzete aktivnosti radi što bržeg i efikasnijeg identifikovanja izvršilaca...
22.04.2008. 14:16

Pripadnici Policijske stanice Gacko dostavili su danas Okružnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv dvojce maloljetnika iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti povratnika.

Postoje osnovi sumnje da su oni u dva navrata uputili prijetnje povratniku u općini Gacko i tim prijetnjama izazvali osjećaj straha i ugroženosti.

Odmah po saznanju za prijetnje, od kojih je jedna upućena 29. marta, a druga 17. aprila, pripadnici Policijske stanice Gacko i kriminalističke policije CJB Trebinje preduzeli su određene aktivnosti radi što bržeg i efikasnijeg identifikovanja izvršilaca.

Rezultat preduzetih radnji je dokumentovanje izvještaja kome je prethodilo uzimanje izjava od maloljetnika, uz prisustvo roditelja, koje je obavljeno u prostorijama CJB Trebinje, 21. aprila, saopćeno je danas iz CJB Trebinje.

Autor: FENA

Četnici prijete klanjem povratnika
Nakon najnovijih prijetnji, povratnike u Fazlagića Kuli uhvatila je panika...
18.04.2008. 11:15

Dvadesetak dana nakon što je primio više telefonskih prijetećih poruka, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Gacku, bošnjački povratnik Lutvo Fazlagić iz Fazlagića Kule, ponovo se našao na udaru Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP). Fazlagić je, naime, ovog puta primio i dva pisma u kojima se ne prijeti samo njemu i njegovoj porodici nego i svim bošnjačkim povratnicima u Fazlagića Kulu.

- Skupljamo jedinice za napad na Kulu. Srpski četnički pokret će vas zgaziti balije, ustaše. Fazlagiću, ustašo, prećer'o si. Zaklaću te za tri dana, naviše 10 do 12 dana. Zato to proživi i nagledaj se Kule... Prvo ćemo poklati sve Kuljane, a tebe zadnjeg da sve to fino vidiš... - navodi se, između ostalog, u pismu koje je poslano iz Trebinja, a koje potpisuju četničke vojvode Đorđe Lukić i Mile Blagojević.

Fazlagić je nove prijetnje prijavio Policijskoj stanici Gacko i SIPA-i. Jučer je dao i službenu izjavu o ovom događaju.

- Nakon najnovijih prijetnji, povratnike u Fazlagića Kuli uhvatila je panika, zato ovo malo povratnika žele da idu, da bježe ponovo u Mostar. Vrlo teško podnosimo sve ovo. Ne znam šta da radim, ja živim od stoke, imam troje djece. Kao takav nemam mjesta u Mostaru, ali, evo, izgleda, ni i ovdje u Gacku - kazao je Fazlagić za "Avaz".

Glavni imam za istočnu Hercegovinu Husein ef. Hodžić jučer je uputio ponovni apel vlastima da osiguraju zaštitu povratnika u RS.

Autor: F. VELE

Nađoh ove tekstove u novinama pa se zapitam šta rade ovi naši političari?! Bore se da vrate izbjeglice i prognane na njihova predratna ognjišta a ne poduzimaju ništa da bi im obezbjedili sigurnost i bezbjednost a da ne pričamo o zaposlenju i školovanju povratničke djece.Bruka i sramota.
Da se kojim slučajem ovo desilo u Federaciji BiH a da su povratnici srbi,čulo bi se i do vražije majke i već bi se pronašli i osudili akteri u tom slučaju.Svi mediji bi brujali o tome kako su srbi ugroženi u FBiH.Bruka i sramota
pitt

#2 Re: A,mi šutimo...

Post by pitt »

pa "bore se" za povratnike negdje prije izbora,......a izmedju izbora se bore za svoje fotelje i plate.
cheguevara_k1

#3 Re: A,mi šutimo...

Post by cheguevara_k1 »

Umjesto sto kuka po policiji i novinama, neka fino sebi kupi il posudi njegovo visocanstvo AK47 pa nek poprica sa vojvodama :D U protivnom, nema mu pomoci.
Post Reply