A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- chuchumbamayumbe
#1 A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Kako vec napisah, nesto mi nije udure sa mjenjacem, manuelni, 5 brzina Honda Cicvic. U zadnje vrijeme se malo teze shalta, iako sam mijenjao ulje. Navodno postoje nekakve gumice koje zaribaju, sta ti ga ja znam, a majstori nece nista da rade kada vide da je u pitanju Honda. K'o da svi vozamo Golfove2.
Dakle, imate li za preporuciti nekog specijalistu za mjenjace pa da mi to pretrkelja i da vidim sta mi je ciniti!?
Hvala unaprijed na odgovorima!
Napomena, SA katun.
Dakle, imate li za preporuciti nekog specijalistu za mjenjace pa da mi to pretrkelja i da vidim sta mi je ciniti!?
Napomena, SA katun.
-
maxell_sarajevo
#2 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Samo ovlasteni servis
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Fakat ne znam sa sigurnošću ko bi ti mogao pomoći. Jesi li probao sa Šandorom na Grbavici? On ima trkaću Hondu Integru i svoj servis pa valjda zna nešto o tome. Ili možda Hota?! 
- Edin H.
#4 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Ma kakav ovlasteni servis, odrace te tamo.maxell_sarajevo wrote:Samo ovlasteni servis
Nije elektronika ovo djeluje kao problem koji bi dobar automehanicar trebao znati rijesiti.
- amrica
#5 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Probaj nazvati, momak se zove Senad, negdje na Stupu ima radnju, bavi se samo mjenjacima.
062 146 424
062 146 424
-
whow
#6 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Nemoj me pogresno shvatiti ali upravo ovakve situacije su razlog da u BiH ne mozes voziti nista osim Golfa ili Skode. Jos ce dosta Miljacke proteci don nasi majstori skontaju kako se popravlja Honda. Tako je svuda domace auto zakon. Ja sam nekada davno odvezao Golfa III u Canadian Tire shop da mi promjene motor na ventilatoru. Njihovi majstori nisu znali niti da pronadu gdje se motor nalazi tako da sam ima ja morao pokazati. Onda kazu treba im jedno mjesec da naruce dio iz Toronta . Kazu idi u VW. A u VW cijene Americke. Dakle razumijem kako se osjecas. Nego ako ikada pronades majstora koji zna oko Hondi dobra ga zagotovi i to je to.chuchumbamayumbe wrote:Kako vec napisah, nesto mi nije udure sa mjenjacem, manuelni, 5 brzina Honda Cicvic. U zadnje vrijeme se malo teze shalta, iako sam mijenjao ulje. Navodno postoje nekakve gumice koje zaribaju, sta ti ga ja znam, a majstori nece nista da rade kada vide da je u pitanju Honda. K'o da svi vozamo Golfove2.
Napomena, SA katun.
-
fastmf
#7 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
chuchumbamayumbe wrote:Kako vec napisah, nesto mi nije udure sa mjenjacem, manuelni, 5 brzina Honda Cicvic. U zadnje vrijeme se malo teze shalta, iako sam mijenjao ulje. Navodno postoje nekakve gumice koje zaribaju, sta ti ga ja znam, a majstori nece nista da rade kada vide da je u pitanju Honda. K'o da svi vozamo Golfove2.
Napomena, SA katun.
Suad Hota ako bude htio i imao vremena za sve mjenjače doktor
-
whow
#8 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Cuj Suad Hota popravlja Honda , raja iz osnovne skolefastmf wrote:chuchumbamayumbe wrote:Kako vec napisah, nesto mi nije udure sa mjenjacem, manuelni, 5 brzina Honda Cicvic. U zadnje vrijeme se malo teze shalta, iako sam mijenjao ulje. Navodno postoje nekakve gumice koje zaribaju, sta ti ga ja znam, a majstori nece nista da rade kada vide da je u pitanju Honda. K'o da svi vozamo Golfove2.
Napomena, SA katun.
Suad Hota ako bude htio i imao vremena za sve mjenjače doktor
Mi smo ga zvali "Hota , Hota usi mog zivota". Imao usi ko stvorene za klempe, al' nemoj mu to reci ako hoces da ti popravi Hondu.
-
Celly
#9 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Moj ti je savjet da ovog lika zaobilazis u velikom luku. U svakom slucaju on ti se bavi automatskim mjenjacima, a ne manuelnim. A kao osoba, totalna je nula. Imam stvarno uzasno iskustvo s njim, zavlacio me je skoro mjesec dana, a nista nije uradio. Stvarno nikome ne preporucujem da ide kod njega, ako bas nije teska nevolja u pitanjuamrica wrote:Probaj nazvati, momak se zove Senad, negdje na Stupu ima radnju, bavi se samo mjenjacima.
062 146 424
-
autoe
#10 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Ako hoćeš da ti to neko završi relativno brzo pomiri se sa tim da ništa od toga nema. Pored tog majstora na Stupu, imaš i jednog u Ilijašu radi samo mjenjače,mislim da se zove Jakara ili tako nekako ali ako bude da ti je neki dio otišao pomiri se sa tim da ga nema i da ćeš pravo dugo čekati da ga nabavi ( ako ga uopšte i nađe). Vjeruj da sam zbog toga svoje auto odvezao radi mjenjača u srbiju na popravak, provjerio ko radi mjenjače baš za to auto i otišao kod lika i za dan i po mi bilo gotovo. Znači savjet, provjeri po forumima gdje ima "hondista" ko to radi da se nebi zavlačio, pa čak i do godinu dana.
- Edin H.
#11 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Mudar savijetwhow wrote:Cuj Suad Hota popravlja Honda , raja iz osnovne skolefastmf wrote:chuchumbamayumbe wrote:Kako vec napisah, nesto mi nije udure sa mjenjacem, manuelni, 5 brzina Honda Cicvic. U zadnje vrijeme se malo teze shalta, iako sam mijenjao ulje. Navodno postoje nekakve gumice koje zaribaju, sta ti ga ja znam, a majstori nece nista da rade kada vide da je u pitanju Honda. K'o da svi vozamo Golfove2.
Napomena, SA katun.
Suad Hota ako bude htio i imao vremena za sve mjenjače doktor![]()
Mi smo ga zvali "Hota , Hota usi mog zivota". Imao usi ko stvorene za klempe, al' nemoj mu to reci ako hoces da ti popravi Hondu.
Ja nikada ne provociram majstora ukoliko hocu da mi popravi auto
-
saim_adka
#12 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:08, edited 1 time in total.
-
fastmf
#13 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Skidati takvo što s auta i rastavljati da se pretrkelja nikako se ne isplati nego ti žrtvuj sredstva kad već skida nek popravichuchumbamayumbe wrote: Dakle, imate li za preporuciti nekog specijalistu za mjenjace pa da mi to pretrkelja i da vidim sta mi je ciniti!?
Napomena, SA katun.
-
fastmf
#14 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Zašto bi Honda bila mudro slovo???whow wrote:Cuj Suad Hota popravlja Honda , raja iz osnovne skolefastmf wrote:chuchumbamayumbe wrote:Kako vec napisah, nesto mi nije udure sa mjenjacem, manuelni, 5 brzina Honda Cicvic. U zadnje vrijeme se malo teze shalta, iako sam mijenjao ulje. Navodno postoje nekakve gumice koje zaribaju, sta ti ga ja znam, a majstori nece nista da rade kada vide da je u pitanju Honda. K'o da svi vozamo Golfove2.
Napomena, SA katun.
Suad Hota ako bude htio i imao vremena za sve mjenjače doktor![]()
Iako naravno najviše i primarno radi Alfa-Lancia-Fiat
A zadnje i vrlo rijetko i samo za veliku ljubav tu i tamo kome s velikom dozom gadjenja i prezira
VW, AUDI i ostalo stilski i tehnološki bezukusno smeće tog roda
- amrica
#15 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
saim_adka wrote:nisam dugo isao kod njega da mi popravi mjenjac - valjda zato sto je dobro uradioamrica wrote:Probaj nazvati, momak se zove Senad, negdje na Stupu ima radnju, bavi se samo mjenjacima.
062 146 424![]()
mislim da mislimo o istom covjeku.
zimic?
To je taj, kao covjek je malo 'nako, ponekad neozbiljan, valja ga uhvatiti na istoj talasnoj duzini, onda je dobar kao hljeb, ali je dobar majstor, ne znam sta je bilo ovom forumasu prije pa mu nije popravio, ali koliko znam najbolji je za mjenjace.
- chuchumbamayumbe
#16 Re: A meni treba dobar majstor za mjenjac (manuelni)
Za Hotu sam cuo da se vise ne hvata da radi Honde, pojma nemam zbog cega...Meni je odradio prije nekoliko godina jedan kvar na motoru, sto niko nije znao sta mu je on je uspjesno popravio.
Jbga, nikada ga uhvatiti, ili je na trkama ili nije u gradu, probacu da ga opet uganjam pa da vidim da li da sa njim zavrsavam ili da vidim sa ovim likom na Stupu.
Hvala na savjetima.
Jbga, nikada ga uhvatiti, ili je na trkama ili nije u gradu, probacu da ga opet uganjam pa da vidim da li da sa njim zavrsavam ili da vidim sa ovim likom na Stupu.
Hvala na savjetima.
-
TheGodfather001