A kategorija

Podforum za motocikliste...
Post Reply
dadoka84

#1 A kategorija

Post by dadoka84 »

U skorije vrijeme namjeravam polagati A kat. potrebno mi je par informacija i savjeta.
Vezano za odabir auto skole, cijene obuke i onoga na sta je potrebno obratiti paznju.
B kategoriju imam vec nekih 7 godina.
Izuzetno me privlace motori, medjutim do sada sam imao relativno malo iskustva sa skuterima dok
ozbiljnijim masinama nisam ni prisao :(
Prije sam bio zakleti biciklista i tu je gotovo sve moje iskustvo na 2 tocka :D
hotazmaj

#2 Re: A kategorija

Post by hotazmaj »

A vidi i ja sam imao B-kategoriju pa sam polagao A. Malo ce ti se biti tesko naviknuti na skolsku voznju jer si vjerovatno kao i 99% ostalih naucio ono sto ja kazem mahalski voziti (zaboravljanje zmigavaca, skracivanje krivina, ne drzanje odstojanja i jos masu drugih stvari.) Ako zaista volis motore kao sto kazes onda ce ti sve ovo biti milina i jedno nezaboravno iskustvo. Ja sam polagao u auto skoli Regleman i imam samo rijeci hvale, instruktor je koma od covjeka, ja sam plakao od smijeha. Posto vec imas B neces morati polagati testove i prvu pomoc, znaci polazes samo poligon i gradsku voznju. Samo da napomenem da nema vise one osmice na poligonu nego se obilazi nekih 6-7 cunjeva i linija start prva, druga i stop. To je sve smijesno vjeruj mi, a sto se gradske tice imas tri stalne rute koje se voze i sve to mozes nauciti za 3-4 dana, meni je trebalo i manje da polozim iz prve. U glavnom na polaganju izvlacis papir pa koja te ruta potrefi tu i vozis. Ako te jos sta zanima pitaj.

Edit:
E da nisam bas 100% siguran ali mislim da me sve zajedno sa vozaskom u rukama i ljekarskim izaslo nesto ispod 500km
Daphna

#3 Re: A kategorija

Post by Daphna »

Čuj? E neka su nas svojevremeno mučili osmicama :x

Što se tiče cijene, ne znam kako je u Sarajevu, ali ja kada sam polagala u Tuzli (a ima tome već 10 god) bila je velika razlika u cijeni... U jednoj auto-školi mi frajer tražio 300 km a u drugoj mi uzeo samo 150 :mrgreen:

A vožnja... Manje više sve isto! Što reče hotazmaj, rute se već znaju pa samo to i radiš. Bitno je pridržavati se pravila kao i pri polaganju B kategorije!

Sretno!
walkabout

#4 Re: A kategorija

Post by walkabout »

Pazhnja....

Trazhim instrukcije za polaganje A kategorije...placam po dogovoru

shifra: sit bicikla

:oops:
:D
dadoka84

#5 Re: A kategorija

Post by dadoka84 »

Hvala na informacijama. Kad budem uzimao motor, abd kontao sam nesto za malo duze ture, sirom nase lijepe. Za grada imam auto, a vala ni manji tenk ne bi odbio, cisto sigurnosti radi :D
shibonja

#6 Re: A kategorija

Post by shibonja »

I meni je dosla neka luda,i hocu da kupim neki "motorcic" , mozda neki Suzuki Intruder , problem je sto sam do sad imao priliku samo par puta sjesti na skuter Sta mi predlazete , mislim jeli pametno polagati i odmah sjesti na neku jaku masinu? :shock:
Post Reply