A/C u stanu, gdje i koja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Duh sa sjekirom

#1 A/C u stanu, gdje i koja?

Post by Duh sa sjekirom »

Nagovjestava se najtoplije ljeto ever.... 8-)

glede na gore pomenuto kontam si ugraditi neku klimu, pa me interesuju vasa iskustva i savjeti , gdje , koja, kako -koliko.

Interesuje me neka manja 1.5-2kw- samo hladjenje.
Opcije su Beko u robotu 450KM i neka LG u stanicu.

jel ima ko sta da kaze dok se nisam skuho 8-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Ma uzmi bilo sta, samo obrati paznju na garanciju... Nemoj davati previse para, po meni je bolje uzeti neku jeftiniju, sta ce ti grijanje...

I ako ti slucajno nije dobra stolarija u stanu, ii kuci, pici u OBI i nabavi one samoljepljive gumene trake pa odradi prozore i vrata, meni je pomoglo...
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Najjeftinija se skoro pa podrazumjeva, samo me interesuje ako je neko imao kakvih iskustava ili preporuka, kazu treba pripaziti na osnovni dio A/C a a to je kompresor(ko ga pravi) kontam ako daju 3gd garancije boli me briga ko ga pravi :-)
thx svakako :roll:
digger

Post by digger »

Duh sa sjekirom wrote:Najjeftinija se skoro pa podrazumjeva, samo me interesuje ako je neko imao kakvih iskustava ili preporuka, kazu treba pripaziti na osnovni dio A/C a a to je kompresor(ko ga pravi) kontam ako daju 3gd garancije boli me briga ko ga pravi :-)
thx svakako :roll:
Tacno, garancija ti je vazna. LG je odlicna firma (Koreja + Phillips, ako se ne varam).
Caveat: kupi A/C jaceg kapaciteta hladjenja nego sto mislis da ti treba. Radice sa manje napora, bice tisi, i trajace duze.
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

In the summer time, when the weather is fine..
Ljeti, kad upekne i kad je žega...

Za hitne slučajeve pri sveopštem kokuzluku moguće je posegnuti i za improvizacijom hlađenja stana. Često, i jedan stepen C za koji se smanji temperatura u određenoj prostoriji stana može spasiti život nekom veoma bolesnom članu porodice.

Usmjeriti struju zraka običnog stolnog ventilatora kroz karton ili plastiku u kojoj su flaše sa zaleđenom vodom. Na prozorima držati mokre čaršafe umjesto zavjesa i staniol umjesto roletni.
Post Reply