a ambasade?
-
Kwaheri
#1 a ambasade?
...nakon iskustava s granice
...ima li ko "lijepa iskustva" iz STRANIH ambasada...ono cekate VIZU ZA EU i te stvari ...i gdje oni nasi likovi vjezbaju neljubaznost
...koliko vidjeh nasi ljudi rade na salterima... ja sam josh svjeze ljuta... 
Last edited by Kwaheri on 15/12/2005 17:00, edited 1 time in total.
-
PR80.
A tek sistem cekanja na "salterima" kod nasih.crna_pantera wrote:Super iskustva, narocito sa bosanskom![]()
![]()
A najdrazi su mi telefonski razgovori.
-
Kwaheri
covjece s kim ja pricam...sve crna dijaspora...PR80. wrote:A tek sistem cekanja na "salterima" kod nasih.crna_pantera wrote:Super iskustva, narocito sa bosanskom![]()
![]()
Puste prvo one koje znaju pa onda ostale.
![]()
A najdrazi su mi telefonski razgovori.Imam uspomenu na jedan lud i nezaboravan razgovor sa njima (nasa ambasada).
![]()
popravili ste mi raspolozenje...
- Lace
#8 Re: a ambasade?
evo najskorije iskustvo...ambasada ruske federacije...htjela sam predati zahtjev za tranzitnu vizu /bez obzira sto zena nece napustati tranzit zonu ali nije imala vizu za mongoliju pa ja to da je puste u avion za moskvu/...i nakon sto je teta koja je btw mislim ruskinja ili je tamo dugo zivjela, vidjela kartu...kaze meni: vama ne treba tranzitna viza, nemojte bezveze davati 120KM ...mogla se napraviti luda i izdati vizu i reci da sam je zahtijevala..ali je bila postenazena wrote:...nakon iskustava s granice...ima li ko "lijepa iskustva" iz STRANIH ambasada...ono cekate VIZU ZA EU i te stvari ...i gdje oni nasi likovi vjezbaju neljubaznost
...koliko vidjeh nasi ljudi rade na salterima... ja sam josh svjeze ljuta...
dobru saradnju sam imala i sa madjarskom ambasadom, i sa bugarskom...i sa indijskom (u beogradu sve dogovoreno preko tel) i sa finskom (u zagrebu...sve opet dogovoreno preko tel)
dobro iskustvo s britanskom ambasadom...s makedonskom (imala sam stranca kojem je trebala viza za MK)...i sa granicnom sluzbom (preuzimanje vize na granici za bugarske drzavljane)
jedina neugodna iskustva su bila sa spanskom ambasadom ali fol je da su mi MORALI izdati vize jer je to od njih zahtijevao grad u koji se putovalo
da dodam i svedsku ambasadu...nisam trazila vizu ali sam trazila jedno pismo potvrde koje su mi izdali za dan...bez ikakve naknade
u vecini ambasada su stranci oni s kojima sam dogovarala
- Baghira
Imas li sta protiv?zena wrote:covjece s kim ja pricam...sve crna dijaspora...PR80. wrote:A tek sistem cekanja na "salterima" kod nasih.crna_pantera wrote:Super iskustva, narocito sa bosanskom![]()
![]()
Puste prvo one koje znaju pa onda ostale.
![]()
A najdrazi su mi telefonski razgovori.Imam uspomenu na jedan lud i nezaboravan razgovor sa njima (nasa ambasada).
![]()
![]()
popravili ste mi raspolozenje...
S cim najvise? Sto i nas ne mimoilazi zadovoljstvo sa ambasadama?
@PR80: Aaaaa, sto ja imam uspomena, mogla bih knjigu napisati
-
car-x
prije odlaska u pariz nazovem francusku ambasadu u becu, kazem da sam bosnjo i da mi je cura bosanka i da planiramo ici u pariz i tako, ako nam fali kakve papirologije, da to odradimo..
bio je to najljubazniji sluzbenik s kojim sam prico telefonom u zivotu.. bas onakav, kakav bi trebo biti predstavnik neke zemlje u nekoj drugoj.. prosto kad cojk progovori da ti se zelja stvori da odees u njegovu zemlju..
s njemackom ambasadom ovdje u becu sam imo poprilicno negativna iskustva..
a s nasima je bilo ok, ali sam prije toga istovario pun kamion prozora koji su nekad poslani u bosnu, upozno par ljudi iz ambasade, i onda je bilo kul.. prije toga nisam imo nikakvih iskustava s nasima..
a sad imam jarana koji tamo radi, tako da nije frka.. samo sto mi nasa ambasada najmanje treba..
bio je to najljubazniji sluzbenik s kojim sam prico telefonom u zivotu.. bas onakav, kakav bi trebo biti predstavnik neke zemlje u nekoj drugoj.. prosto kad cojk progovori da ti se zelja stvori da odees u njegovu zemlju..
s njemackom ambasadom ovdje u becu sam imo poprilicno negativna iskustva..
a s nasima je bilo ok, ali sam prije toga istovario pun kamion prozora koji su nekad poslani u bosnu, upozno par ljudi iz ambasade, i onda je bilo kul.. prije toga nisam imo nikakvih iskustava s nasima..
a sad imam jarana koji tamo radi, tako da nije frka.. samo sto mi nasa ambasada najmanje treba..
-
edu
sve pohvale britanskoj..a sve negativne kritike grckoj..moras cekati 10-15 minuta ispred da bi te pustili da udjes..jer prvo izadje portir koji je grk..koji sa engleskim veze nema..pa onda nakon 5 minuta izadje jos jedan grk koji zna engleski i kojem kazes koga i sta trebas..onda izadje neki nas hairlija pa i njemu kazes sta trebas..i tek tada sidje osoba koju si trazio..cirkus!