90% bosanaca su sufije!!?
-
tewhid
#51 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Sulejman Bugari
sufija..
sufija..
-
bosna123
#52 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Ja. Und? tj. Pa sta?
Ne razumijem sta hoces s ovom temom?
Ne razumijem sta hoces s ovom temom?
- BHF_Manijak
#53 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
ja i?! da su Bog do ostali muslimani i dio koliko Bugari ne bi nam ovako haos lose bilo...daj majketi ne lupaj gluposti...ako nemas sta pametni reci ne poisi onda ni po dvije rijeci na forumu...tewhid wrote:Sulejman Bugari
sufija..
- ružmarin-a
#54 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
ako je zikir osnovna determinanta sufijstva/sufizma, onda smo svi sufije i to 100%-entno
što implicira zaključkom da tewhid nije dobro naslovio temu, gdje je uopće izvor ovog postotka?
što implicira zaključkom da tewhid nije dobro naslovio temu, gdje je uopće izvor ovog postotka?
- seln
#55 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
tewhid, Allah te pomogao...
umjesto otvaranja ove teme, bolje bi bilo da si ucinio neki sevap, recimo sa sabljom uletio na kongres kriminogene sekte zvane SDA.
Tebi bi bio sehadet, nama rahatluk.
umjesto otvaranja ove teme, bolje bi bilo da si ucinio neki sevap, recimo sa sabljom uletio na kongres kriminogene sekte zvane SDA.
Last edited by seln on 29/05/2009 11:57, edited 1 time in total.
-
bosna123
#56 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
BHF_Manijak wrote:ja i?! da su Bog do ostali muslimani i dio koliko Bugari ne bi nam ovako haos lose bilo...daj majketi ne lupaj gluposti...ako nemas sta pametni reci ne poisi onda ni po dvije rijeci na forumu...tewhid wrote:Sulejman Bugari
sufija..
Bugari sigurno ne provocira po forumima druge muslimane (musliman je onaj od cijeg su jezika i ruku drugi rahat), i ne nastoji izazvati smutnju svojim haiku komentarima...
- Compact
#57 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Ili da je uletio sa sijačem u Vilsonovo na 25.maj! Sevap, nama rahatluk, a i ostalo bi čisto Vilsonovo, a da ne govorim o Šobinom spomeiku!seln wrote:tewhid, Allah te pomogao...
- seln
#58 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
...ili sa sehidskim pojasom u centralu SDA...sevap, rahatluk i manje ukradenih para, manje kriminala, manje nemorala...sve sto serijat zagovara.Compact wrote:Ili da je uletio sa sijačem u Vilsonovo na 25.maj! Sevap, nama rahatluk, a i ostalo bi čisto Vilsonovo, a da ne govorim o Šobinom spomeiku!seln wrote:tewhid, Allah te pomogao...
Ako hoces da se prepucavamo do bana, bujrum. Ne bi mi bilo prvi put.
- Compact
#59 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Nikakve fajde, niti sam ja, a niti si ti u tim shemama!seln wrote:...ili sa sehidskim pojasom u centralu SDA...sevap, rahatluk i manje ukradenih para, manje kriminala, manje nemorala...sve sto serijat zagovara.Compact wrote:Ili da je uletio sa sijačem u Vilsonovo na 25.maj! Sevap, nama rahatluk, a i ostalo bi čisto Vilsonovo, a da ne govorim o Šobinom spomeiku!seln wrote:tewhid, Allah te pomogao...
Ako hoces da se prepucavamo do bana, bujrum. Ne bi mi bilo prvi put.
Drugi će uzimati lovu, ostavljati iza sebe smetlje, a ja i ti treba da se svađamo, nigdje veze!
Što se bannovanja tiče tu sam šampion! Helem, neka si ti meni živ i zdrav, a @tewhid brate, juriiiiš!
-
bosna123
#60 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Ova tema i jeste otvorena sa nijetom prepucavanja.
-
tewhid
#61 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
nije bolan Allah te pomogao..
nego da se osvjestimo!!
nego da se osvjestimo!!
-
bosna123
#62 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Dragi brate, pa neces valjda vjernike osvjestavat?tewhid wrote:nije bolan Allah te pomogao..
nego da se osvjestimo!!
-
tewhid
#63 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
draga braco vi ste donekle u pravu..medjutim,ja jednostavno vise ne mogu da gledam sta se danas sve radi!!da se do te mjere iskrivljava nasa CISTA vjera!!zaboravljaju POSLANIKOVE S.A.V.S rijeci!!ili jos gore zmjenjuju sa nekim izmisljenim rijecima..
- sistem
#64 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
i? jel' to dobro ili lose?90% bosanaca su sufije!!?
(da ne cijepidlacim i ispravljam da nije sigurno 90% bosanaca, nego valjda bh muslimana)
Last edited by sistem on 29/05/2009 14:06, edited 1 time in total.
- MoHiKaNaC
#65 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Slabo ces konsolidovati redove sa temama kao sto je ovatewhid wrote:draga braco vi ste donekle u pravu..medjutim,ja jednostavno vise ne mogu da gledam sta se danas sve radi!!da se do te mjere iskrivljava nasa CISTA vjera!!zaboravljaju POSLANIKOVE S.A.V.S rijeci!!ili jos gore zmjenjuju sa nekim izmisljenim rijecima..
-
tewhid
#66 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
pred Allahom smo svi isti!!Samo se razlikujemo po stepenu bogobojaznosti!!
- ružmarin-a
#67 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
bitan je nijet i iskrenost, a ne način na koji se ispoljava vjera (redovi, meshebi, i sl)
-
tewhid
#68 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
pustajte brade!!budite muje!!mislim mumini!!pokrijte zene!!i kceri!!i sestre!!i majke!!klanjaj te se SAMO ALLAHU!Ne uzimajte si pored Allaha nikog za zastitnika!!Srusimo sve vlade ovoga sistema i pruzimo sansu ISTINI!Serijat!!ALLAHU EKBER!Sta mislite da se ovoga svega pridrzavamo,da li bi bilo nereda u zemlji ili sire?Dali bi onda bilo gladnih,potlacenih,silovanih...
- MoHiKaNaC
#69 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
...rece, pogleda oko sebe i raznese se u ime svega sto vjeruje...tewhid wrote:pustajte brade!!budite muje!!mislim mumini!!pokrijte zene!!i kceri!!i sestre!!i majke!!klanjaj te se SAMO ALLAHU!Ne uzimajte si pored Allaha nikog za zastitnika!!Srusimo sve vlade ovoga sistema i pruzimo sansu ISTINI!Serijat!!ALLAHU EKBER!Sta mislite da se ovoga svega pridrzavamo,da li bi bilo nereda u zemlji ili sire?Dali bi onda bilo gladnih,potlacenih,silovanih...
- sistem
#70 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
zivio drug tito! i partija!tewhid wrote:pustajte brade!!budite muje!!mislim mumini!!pokrijte zene!!i kceri!!i sestre!!i majke!!klanjaj te se SAMO ALLAHU!Ne uzimajte si pored Allaha nikog za zastitnika!!Srusimo sve vlade ovoga sistema i pruzimo sansu ISTINI!Serijat!!ALLAHU EKBER!Sta mislite da se ovoga svega pridrzavamo,da li bi bilo nereda u zemlji ili sire?Dali bi onda bilo gladnih,potlacenih,silovanih...
-
tewhid
#71 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
citaj bolan!!nauci!!pa reci
-
bosna123
#72 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
Decko hajde ohladi! Ti kada bi uspostavio serijatsku drzavu, vidim krenuo bi od muslimana... Kako znas da ne klanjamo i ne pridrzavamo se ostalih farzova? I zasto ovo "Pokrijte zene", pa valjda se mozes zenama direktno obratiti i reci "Trebate se pokriti u ime Allaha, to je farz..." Mah...tewhid wrote:pustajte brade!!budite muje!!mislim mumini!!pokrijte zene!!i kceri!!i sestre!!i majke!!klanjaj te se SAMO ALLAHU!Ne uzimajte si pored Allaha nikog za zastitnika!!Srusimo sve vlade ovoga sistema i pruzimo sansu ISTINI!Serijat!!ALLAHU EKBER!Sta mislite da se ovoga svega pridrzavamo,da li bi bilo nereda u zemlji ili sire?Dali bi onda bilo gladnih,potlacenih,silovanih...
- sistem
#73 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
'ta ima zenama govorit - to pokrit treba i u kucu zatvoritbosna123 wrote:Decko hajde ohladi! Ti kada bi uspostavio serijatsku drzavu, vidim krenuo bi od muslimana... Kako znas da ne klanjamo i ne pridrzavamo se ostalih farzova? I zasto ovo "Pokrijte zene", pa valjda se mozes zenama direktno obratiti i reci "Trebate se pokriti u ime Allaha, to je farz..." Mah...tewhid wrote:pustajte brade!!budite muje!!mislim mumini!!pokrijte zene!!i kceri!!i sestre!!i majke!!klanjaj te se SAMO ALLAHU!Ne uzimajte si pored Allaha nikog za zastitnika!!Srusimo sve vlade ovoga sistema i pruzimo sansu ISTINI!Serijat!!ALLAHU EKBER!Sta mislite da se ovoga svega pridrzavamo,da li bi bilo nereda u zemlji ili sire?Dali bi onda bilo gladnih,potlacenih,silovanih...
-
tewhid
#74 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
kad nesto zelis da uspostavis krenes od sebe i svoje kuce!!
-
tewhid
#75 Re: 90% bosanaca su sufije!!?
zana u islami ima sva prava!!