9 Milijardi?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

[quote="violentjack"]:lol: Ah..usta su usta..zavisi od plate koju imas

Ovdje svaka familija dobija food benefitse i welfare check ako ima po 4 djece..ohrabruju se da imaju sto vise djece[/quote]

e vidis nije svugdje tako
violentjack

Post by violentjack »

:D Bogami mnogo je tesko sa raditi

Naravno mislio sam o Kondomu :D
Fair Life

#28 Re: 9 Milijardi?

Post by Fair Life »

violentjack wrote:Takoder bilo je i naglaseno da ce Islam prestici Krscanstvo 2025 po broju vjernika ili pripadnika dotice religije
Image
sicky

Post by sicky »

izbice rat zbog vode definitivno..zato se pripremi tj. pripremi kanistere na vrijeme eventualno koje burence :D
inace...ljudska populacija danas iskorištava 40% nosivog kapaciteta(to znaci da imamo normalne uvjete za zivot). Teoretski maximum je 2.5x veci tj. 2.5 x 6 milijardi = 15 milijardi stanovnika :shock:
Toliko ce nas biti na Zemlji vec u 21. stoljecu :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

Mačiću :D šta se brineš ti još malo i :D ode u drugu perspektivu .
r_faruk

Post by r_faruk »

................ko kaze da cemo docekat "toliko godina", i onako ce sad treci svjetski rat............ :-? :-? :-? :-? svi se "sicaju" atomskim bombama.............

PS: Haj'mo i mi skupljat obogaceni uranium, i onako nam ga je viska :-? :-)
MilanT

Post by MilanT »

ViolentJack i U-prolazu2,svaka čast ovo je topik godine. :lol:
sicky

Post by sicky »

manijak1 wrote:Mačiću :D šta se brineš ti još malo i :D ode u drugu perspektivu .
Mačiću zar bi ti volio da ja zaista odem??
Brzo...koliko bi mogao izdržati bez mene :D
manijak1

Post by manijak1 »

I ja bih za tobom :D odmah krenuo tamo :D čak sam bio u Laprdionici sam :( :( :D prisjećao se nekih lijepih trenutaka :D :D .
:oops: Ne mogu bez tebe :oops: :D :D
sicky

Post by sicky »

Image pa sto me nisi zvao u la prdionicu da laprdamo skupa Image ja sam bila tamo na chatu gdje ti ne meres upas'Image

a sto sam ruznaaaaaImage
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Prošle godine je Pentagon završio i objavio svoj izvještaj o pitanjima vezanim za ovu temu i ukratko ovo su im zaključci:

Do 2040. god. svijet će imati populaciju između 8-9 milijardi gdje se pretpostavlja najveći rast u zemljama Azije i Indokine, znači Kinezi, Indijci i zemlje u okruženju. Kina već danas nije u stanju da se prehrani tako da je u idućih 35 godina više nego vjerovatan scenario velikih seoba sa istoka prema zapadu. Dalje, predviđa se sve veći otpor stanovništva zemalja zapadne Evrope sve većem naseljavanju iz ovih predjela kao i iz afričkih i islamskih zemalja tako da su sukobi neizbježni. Dokazan je abnormalan porast neonacističkih i sličnih pokreta u Evropi ali i u Americi..i u svijetlu toga predviđa se povratak sličnih režima u Evropi gdje se već danas naziru početci u političarima tipa austrijskog Hajdera ili Francuskog le Pena. Ukratko, zaključak koji se nameće je velika vjerovatnoća sukoba između različitih etničkih ili vjerskih grupa unutar država..možda i građanskih ratova, gdje su, po zaključcima Pentagona, Njemačka i Francuska na vrhu liste kriznih regiona. Ali najveći problem je mogućnost katastrofalnog nedostatka vode u svijetu gdje je ponovo Evropa u fokusu..jer je dokazano da su na tlu Evrope najveće zalihe pitke vode na svijetu koje bi mogle, ako bi bile racionalno iskorištavane, napojiti 50% svjetske populacije. Prognoze u ovom scenariju su u najboljem slučaju 3. svj. rat bez upotrebe nuklearnog oružja..a u cilju očuvanja ekosistema potrebnih za proizvodnju vode. Naslov ovog djela izvještaja, "Fortress Europe"..sam za sebe dovoljno govori.
U Pentagonu još uvijek očekuju reakciju predsjednika S.A.D.-a koji nije baš pretjerano uzbuđen zbog ovog apokaliptičnog izvještaja koji ne dolazi od neke nevladine eko-udruge, već je djelo najvećih analitičara Pentagona o čijem je kredibilitetu suvišno pisati :roll:
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Ja mislim da ce nam biti pravo tijesno...gurat cemo se pravo..a ja ne volim guzvu---
MilanT

Post by MilanT »

Šta ako neko pusti golubove dok se gužvamo................biće nezgodno :-)
Post Reply