9 maj - Dan pobjede nad fašizmom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

klif

Post by klif »

Hvala. Tebi i ostalim takodjer.
Vingo

Post by Vingo »

Hvala A, takodjer :D ...nego jel te prenijelo ili uvijek cestitas dan unaprijed?
zzzzz

Post by zzzzz »

Ne znam zasto, ali uvijek sam mislio da je dan pobjede nad fasizmom 8.maj......zar nisu kapitulirali 8.maja

Valjda sto je 8.maj moj rodjendan :D ali eto, i ako nije u blizu sam
mosor1

Post by mosor1 »

A wrote:
Vingo wrote:Hvala A, takodjer :D ...nego jel te prenijelo ili uvijek cestitas dan unaprijed?
Necu da me pretekne neko ko ce onda priheftati neku simpaticnu reportazicu o handzar divizijama, ili nesto u tom stilu :D

Zna se ko se izborio protiv fasizma i ko slavi Dan pobjede kad i cijela Evropa 8-)
Evo u backup proleterskog bataljona, za slucaj da naleti kakva handzar - divizija.

Image

Sretno!
zzzzz

Post by zzzzz »

A wrote:zzzzz - sretan rodjendan 8-)
Hvala za cestitke :-D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

SMRT FASIZMU - SLOBODA PAMETNIM NARODIMA

SRETAN TI RODJENDAN - ZZZZZ :)
Meshtar

Post by Meshtar »

SMRT FAŠIZMU...
spongebob

Post by spongebob »

ovo je isto ko sa prvim majom no smisao slavljenja ovakvih datuma je ionako samo simbolicne prirode. Pola svijeta grca u fasizmu (ne onom light nego u pravom - vidi pod Afrika/dijelovi Azije i Evrope/BIH) a antifasisti mahmuraju jos od poraza nad NSDAP-om.

Drugovi, nema razloga za slavlje, vjerujte mi :(
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Svim sehidima i poginulim borcima bosanskog antifastickog-odbrambeno-oslobodilackog rata, rahmet i slava!!
Harrys

#10 Re: 9 maj - Dan pobjede nad fasˇizmom

Post by Harrys »

Zahvaljujem se i pridruzujeme se cestitkama za Dan pobjede nad fasizmom.
SMRT FASIZMU-SLOBODA NARODU
Qler

Post by Qler »

SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!
Harrys

Post by Harrys »

A wrote:Harrys, priznaj - jel' tu u Svici dan zalosti. Mislim..... bankrotirao najbolji klijent :D
:lol: :lol: :lol:

@A,samo da znas,kako su se kao neutralni presaltali,uvijek uz najjaceg,jos
dosta prije kapitulacije. :-) :-)
wels

Post by wels »

Dok god se fashisti slobodno shetaju shirom Evrope necu da slavim dan pobjede nad fashizmom.

Dan velike pobjede u jednoj velikoj bitci protiv fashizma da.
senada

Post by senada »

SRETAN 9. MAJ DAN POBJEDE NAD FASIZMOM!

Smrt fasizmu - sloboda narodu!
Image

Smrt nacionalizmu - sloboda narodu!
spongebob

Post by spongebob »

@senada

pod ovom tvojom zastavom su se desili strasni zlocini u WWII a o tome se tek sad pocelo pricati. Da ne pricamo o Staljinu koji je bio predsjednik pod ovom ruskom zastavom, gori od Hitlera naspram neistomisljenika u svojoj zemlji - Ne znam da li je iko upoznat sa ispovijestima njemackih gradjana nakon "oslobadjanja" Berlina i drugih istocnonjemackih gradova.
Volio bih da prestanemo svijet gledat u crno-bijelom koloritu jer on- a to je svakom svjesnom i savjesnom dovoljan argument- jednostavno nije takav.

PS. Ne znam sta je autoru teme bilo kad je otvarao ovu temu. Razumio bih da se ova tema otvori na kakvom norveskom ili njemackom forumu, gdje su mladi prozivjeli normalan zivot i najblaze receno nemaju pojma sta se u posljednjem desetljecu na podrucju Evrope zbivalo. Ovako je ona samo naprdjivanje s nasim fasistima u smislu, da im ga suknemo i zmirenje na sve sto nam se desilo. Ocekujem od antifasista profilisaniji stav osim ovih ispraznih slavljenickih floskula, jer ih smatram boljim ljudima.
senada

Post by senada »

Znam veoma dobro koliko je Evropa "pomogla" nasoj zemlji u borbi protiv fasizma... ali to je jedan od rijetkih praznika kog se ne mogu odreci, uz potpuno postovanje onih koji ne misle kao ja.

9Maj za mene je bio i ostat ce Dan pobjede nad fasizmom.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Staljin "antifasista" je ubio oko dvadeset milona Rusa neistomisljenika.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

9. maj se može slaviti kao dan pobjede nad nacističkom Njemačkom i njenim saveznicima a nikako kao Dan pobjede nad fašizmom. Taj dan je još daleko, nažalost... :sad: (BiH, Darfur, Somalija, Irak, Palestina,.......) :sad:
Last edited by seljak_cojek on 08/05/2006 20:12, edited 1 time in total.
spongebob

Post by spongebob »

seljak_cojek wrote:9. maj se može slaviti kao dan pobjede nad nacističkom Njemačkom i njenim saveznicima a nikako kao Dan pobjede nad fašizmom. Taj dan je još daleko, nažalost... :sad: (Darfur, Somalija, Irak, Palestina,.......) :sad:
!!!BOSNA I HERCEGOVINA
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

spongebob wrote:
seljak_cojek wrote:9. maj se može slaviti kao dan pobjede nad nacističkom Njemačkom i njenim saveznicima a nikako kao Dan pobjede nad fašizmom. Taj dan je još daleko, nažalost... :sad: (Darfur, Somalija, Irak, Palestina,.......) :sad:
!!!BOSNA I HERCEGOVINA
Sorry, ispravio sam. Do mene je.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A wrote:zzzzz - sretan rodjendan 8-)
Iskreno se pridruzujem objema cestitkama!

:)
zzzzz

Post by zzzzz »

pape wrote:SMRT FASIZMU - SLOBODA PAMETNIM NARODIMA

SRETAN TI RODJENDAN - ZZZZZ :)
E hvala pape :-D da sljedeci docekamo u Ligi Sampiona :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Harrys wrote:
A wrote:Harrys, priznaj - jel' tu u Svici dan zalosti. Mislim..... bankrotirao najbolji klijent :D
:lol: :lol: :lol:

@A,samo da znas,kako su se kao neutralni presaltali,uvijek uz najjaceg,jos
dosta prije kapitulacije. :-) :-)
Uchili od Sveda ili obrnuto? :-) :-)

:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A wrote:Kako je naivno ocekivati od jedne pobjede, koliko god ona znacajna bila, da izbrise Zlo sa lica zemlje. To postoji samo kod Tolkiena, a u pravom zivotu - zlo i dobro ce vjecno biti u borbi. A ja bih prestala zivjeti kad ne bih vjerovala da svakom pobjedom Dobra, Zlo makar malo, malo, malo uzmice.

...

8-)
Kako lijepo receno!!!

:thumbup:
spongebob

Post by spongebob »

A wrote:Kako je naivno ocekivati od jedne pobjede, koliko god ona znacajna bila, da izbrise Zlo sa lica zemlje. To postoji samo kod Tolkiena, a u pravom zivotu - zlo i dobro ce vjecno biti u borbi. A ja bih prestala zivjeti kad ne bih vjerovala da svakom pobjedom Dobra, Zlo makar malo, malo, malo uzmice.

1945 udruzenim snagama, saveznici su porazili zlocinacki projekat, potukli su zlo i, prvi put u istoriji, napravili sud za pokretace tog zla. Taj sud nije bio savrsen, ali je bio - prvi. Njegovo postojanje je bilo zacetak sadasnjeg suda za zlocine u bivsoj Jugoslaviji, koji je opet, nesavrsen i on, preduslov stvaranja stalnog medjunarodnog suda. To su sve mali koraci, mali gledano istorijski, a gradjeni su ogromnim ljudskim zrtvama i strasnim tragedijama.

I poslije 45-te se desavaju ratovi, zlocini, na zalost. Ali oni ne ponistavaju pobjedu 1945-te, niti umanjuju zrtve desetina miliona palih u tom ratu. Iz postovanja prema njima slavimo taj dan.

SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU !

8-)
slazem se, samo ja bih volio da smo svi malo vise antifasisti doli puki populisti u udobnim kapitalistickim sef-foteljama...Naravno da se ovaj komentar odnosi na sve nas.

Usput budi receno, da si postavio ovaj komentar ovako pridruzio bih se cestitkama, sad je pomalo kasno. S druge strane da ne bi antifasista ne bi bilo ni nase drzave a mozda ni nas ovakvi kakvi smo...
Post Reply