DOBRICA ČOSIĆ: Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda.. Mi lažemo da bi varali sami sebe, da tješimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da bi skrivali svoj jad.. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše inteligencije.. Mi lažemo na maštovit i kreativan način...(roman ”deobe”1961. ninova nagrada...)
"Uz američke i evropske laži, ravnopravno, ali sramnije i besmislenije su srpske laži u režiji Slobodana Miloševića, a koje raznose i umnožavaju generali, političari inovinari: okupacija Kosova tumači se odbranom državne celine i suvereniteta. U porušenoj, obogaljenoj i poraženoj Srbiji sa hiljadama ubijenih i ranjenih, proglašava se nacionalna pobeda. Farsa za farsom! Nadrealizam istorije". Dnevnik DobriceĆosića, u noći kada je NATO obustavio bombardovanje Jugoslavije.
„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe
„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić
„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić
„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić
"Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž..." Dobrica Ćosić...
Možemo li ti vjerovati "junače", kad već znamo da lažeš i sebe i nas i sve oko sebe? Kažeš da ne mrziš već prezireš, a Cazin ti smeta, jer je muslimanski. Dokazuješ suprotno, znači lažeš (a kako bi drugačije?).
Kažeš poslom ideš u Cazin i Bužim. Vjerovatno i tamo lažeš, dok ispijaš kahve sa poslovnim partnerima. Jer dok ovdje na forumu glumiš "junačinu", u zbilji si mali miš, koji laje na Dodika, nacionalizam, podjele i ostalo, pred tim istim muslimanima. Ako si već takav "junak", zašto ne kažeš tim "teherancima" šta stvarno misliš o njima, pa kud puklo da puklo. Što im se uvlačiš u "balijsku guzicu", dok trguješ s njima? Ne smiješ. Smiješ srat po forumu, jer te to neće koštati posla. Baš me zanima kako bi taj tvoj entitet preživio da vam se postave rampe. Šta bi vi prodavali? Bolje je pitanje, kome bi prodavali?
I, kad već spominješ pobjednike, pogledaj malo koliko direktora, doktora, generala, majora, državnih funkcionera je imao srpski narod u BiH, prije 1990, a koliko bošnjački (koji se, btw. još uvijek, nije ni smio tako zvati).
Vi ste pajdo držali sve u šaci, sve. Žarili ste i palili bivšom Jugom. Naseljavali se na područja, koja ste procijenili da vama pripadaju, a protjerivali ste druge. Sad imate to malo šume, što imate. Dio onog, što vam je JNA zauzela početkom '92., gdje ste uspjeli poklati i protjerati goloruk narod. Sve ostalo ste izgubili.
A mi smo, hvala Allahu, dobili, koliko god, da se prvi put u historiji mi pitamo kako ćemo se zvati, kojim jezikom ćemo pričati, gdje ćemo graditi svoje Bogomolje. Naša djeca se mogu slobodno školovati, upisivati fakultete, jer više nema djece srpskih generala i direktora, bez straha da će ih neko pratiti i suditi za njihovo razmišljanje.
Dijete svakog imalo imućnijeg srbina odlazi odavde, upravo zato što je pod uticajem laži, na kojima dišete i živite, shvatilo da neće da živi pored "teheranaca". I neka, pametna djeca. I trebaju da idu. Ta neće, valjda, svaki dan slušati mujezina, kako uči ezan sa munare. Samo još malo strpljenja.
Pa ti vidi ko je pobjednik, i imaš li se čemu radovati.
9 januar - 24 godine Republike Srpske
-
L u c i f e r
- House
#28 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
sretan dan genocidne izdrkotine rs

-
costacurta
#29 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
Prosu ga @karanana u dvije riječi ko kilu rižekaranana wrote:najezih se.
-
deyoo
#30 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
costacurta wrote:Prosu ga @karanana u dvije riječi ko kilu rižekaranana wrote:najezih se.
I 24 godina poslije....ista mrznja ...isti protagonisti
cetnici slave 9 januar (nije zabranjen jer imaju 6 mjeseci rok)
i trajace ..i trajace
nisam srbin i ne slusam savjete ni brata ni oca ni boga dragoga
ali boze dragi ...uvijek ista spika...da bi bakir u medjuvremenu uvezao jos par stotina hiljada saudijaca , kuvajcana....
da bi se prodala jos koja parcela oko Kaknja, Breze, Hadzica , Visokog da bi prosla nezapazeno Sebija jer danas treba svim raspolozivim sredstvima PLJUVATI onog Vucica kojeg su SDA poltroni pretukli a nema rezultata istrage....da se obezvrijedi onaj poklon cetnika Vucica nad neduznim zrtvama
da se na ovom portalu (provjereno) banuju iskljucivo osobe koje su ovdje po 10 i vise godina samo iz razloga sto su ispali iz bakirove shei na kraju krajeva...sta ce dobiti bosnjaci ako 9 januar oni preinace u 10 januar
Haloo? Pa i vrapcima je jasno da bosnjaci blokiraju po direktivi Turske napredak ka EU!
Siguran sam da obiljezivanje 9 januara je jos samo jedna PODLA prevara SDA vrhuske da bi svoj begovat jos vise ucvrstili.
Jebo vas 9 januar pacenici!
-
emmir1
#31 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
YUGRA wrote:Izgubili smo rat na Kosovu.
Totalni smo poraz preživjeli u Hrvatskoj.
Kao jedna od rijetkih svijetlih tački 90tih izdvaja se Republika Srpska. Genocidom stvorena? Ne. Rat je čovjekova priroda, dešava se kroz čitavu istoriju. Jedan narod ojača, hoće da osvoji određenu teritoriju, taj drugi narod mora da strada, to je prirodno, to je normalno. Srbi su bili jači, sposobniji, moćniji i sad imaju svoj komad zemlje. Bošnjaci nisu bili dovoljno sposobni, hrabri, odvažni i pretrpjeli su poraz.
Nema plakanja, nema kukanja, nema kmečanja.. Srbi su samo željeli zaštititi sebe, stvoriti svoju državu da bi izbjegli situaciju iz WW2. Bošnjaci su im se suprotstavili i sposobniji je izvukao pobjedu.
Naravno, to je prirodan proces.
Zato se mi evo 20 godina naoružavano i spremamo da više nikada ne budemo slabi kao što smo bili i kada su Srbi koji su imali JNA uspjeli da nam okupiraju pola države i pobiju i pokolju desetine hiljada ljudi.
Odlučni smo da se to više nikada ne ponovi.
Malo su se stvari promijenile u odnosu na 90 te
JNA više nema, Srbi se indetificiraju sa Srbijom i Beogradom i veliki broj mladih ide tamo i tamo organizuje svoj život.
Samo zbog negativnog priraštaja ih je svake godine manje za 6 000, najproduktivniji dio stanovništva odlazi iz RSa.
Dodik politikom konflikta slabi RS i tjera investitore, da ne govorim o njegovoj kriminalnoj hobotnici koja pokazuje da za nikog van njegovog kruga nema perspektive.
Izvoz slabi, zaposlenost opada...itd
Tendecije će se nastaviti.
Ovo su ti druže sve činjenice.
A vaša sreća je u tome da mi nismo genocidni i da nećemo nikog protjerivati i ubijati iako smo jači, bolje naoružani danas, mnogo brojniji, namjenske fabrike su sve u našim rukama.
Mnogo se toga promijenilo u odnosu na 90 te.
Jedan narod je ojačao, kako ti kažeš jel.
Nikada više druže moj, budi siguran u to.
- HAVANA
#32 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
Ja republike i govana.Zatvorite temu.
- drunken tiger
#33 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
Isto ko i mi u Federadciji. Hrane se nacionalizmom, religijom, pričom o ugroženosti i ostalim glupostima za sirotinju. Nemoj se zavaravati da je u Federaciji nešto bolje nego u RS-u.zrakomlat wrote:Imate li šta jesti jadni ne bili.
- arzuhal
#34 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
Nas u tzv. Federaciji BiH, dakle većem bosanskohercegovačkom entitetu, sultan Bakir Ridjobradi vodi ka sreći, rahatluku i bonluku, uskoro će osnovati nezavisni, demokratski i sekularni Hilafet (s nadvojvodom Čovom dogovara detalje trenutačno) u kojem će Seka biti Glavni državni hećim (brinut će se za 100.000 bolesničkih postelja koje je Sultan obećao otvorit za 4 do 8 godina), a on - paša i kralj. Raja će uživat u minimalcu, to će biti đenet između Velike Hrvatske i Velike Srbije, rijetko kad vidžen...drunken tiger wrote:Isto ko i mi u Federadciji. Hrane se nacionalizmom, religijom, pričom o ugroženosti i ostalim glupostima za sirotinju. Nemoj se zavaravati da je u Federaciji nešto bolje nego u RS-u.zrakomlat wrote:Imate li šta jesti jadni ne bili.
Jedino će Republika Srpska biti bolja od toga svega, već sada ljudi tamo uživaju blagodeti kojih nisu ni svjesni...Pa dovoljn im je samo da privire u Bužim ili Oždrlje pa da shvate u kakvom pravoslavnom raju žive, a lova samo kapa...
- arzuhal
#35 Re: 9 januar - 24 godine Republike Srpske
Nema nikog ni na forumu, samo Salik, Chmoljo i ja, sve ostalo strugnulo za Banja Luku na Proslavu...