9.1.dan obiljezavanja genocida
- casper_
#1 9.1.dan obiljezavanja genocida
Nastanak tzv Rs proglasiti danom kojim pocinje genocid nad Bošnjacima.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Ko nam brani da proslavimo postavljanjem bilborda negdje u blizini Dobrinje. Pare se skupljaju kod tebe.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Jel' to nije bilo agresije i genocida?Ugljesa_ wrote:![]()
![]()
-
Ugljesa_
#5 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Ma jarane kako vas vise ne smori to prepucavanje
Dijaspora pretpostavljam
Dijaspora pretpostavljam
- PipiDugaDevetka
#6 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Kako jevreji, svaki put čim se promijeni vlada neka koja je ''zaribala'' tokom holocausta dolazi njihov predstavnik da iskaže izvinjenje. HOLOCAUST je kada se preobrojavaju samo preživjeli.Ugljesa_ wrote:Ma jarane kako vas vise ne smori to prepucavanje![]()
Dijaspora pretpostavljam
Zaborav ubija!

Autor instalacije: ANDREJ ĐERKOVIĆ!
-
Ugljesa_
#7 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Ha??PipiDugaDevetka wrote:Kako jevreji, svaki put čim se promijeni vlada neka koja je ''zaribala'' tokom holocausta dolazi njihov predstavnik da iskaže izvinjenje. HOLOCAUST je kada se preobrojavaju samo preživjeli.Ugljesa_ wrote:Ma jarane kako vas vise ne smori to prepucavanje![]()
Dijaspora pretpostavljam
Zaborav ubija!
Sad mi je jasno sto te zena ostavila
- PipiDugaDevetka
#8 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Hoću da prilikom svake izmjene u Vladi Srbije dođu neki predstavnici Srbije i upute izvinjenje! Bošnjacima!Ugljesa_ wrote:Ha??PipiDugaDevetka wrote:Kako jevreji, svaki put čim se promijeni vlada neka koja je ''zaribala'' tokom holocausta dolazi njihov predstavnik da iskaže izvinjenje. HOLOCAUST je kada se preobrojavaju samo preživjeli.Ugljesa_ wrote:Ma jarane kako vas vise ne smori to prepucavanje![]()
Dijaspora pretpostavljam
Zaborav ubija!
Sad mi je jasno sto te zena ostavila![]()
![]()
![]()
- BHCluster
#9 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Ovako nesto staviti na bilboard

- karanana
#10 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
za ovako nesto ne bi nasli billboard. a njima su nase bale za 20 godisnjicu izdale brojne bilborde po novom gradu.
- PipiDugaDevetka
#11 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Idealno za proslavu i obilježavanje rođendana Genocidne tvorevine!BHCluster wrote:Ovako nesto staviti na bilboard
-
hAZNADAR
#12 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Ne treba zaboraviti, ne smije se zaboraviti,.... - ali
mislim da je vrijeme da se prestane sa samosazaljevanjem i vjecitom ulogom zrtve.
Prvo sto time ne postizes nista kod genocidasa - oni ce se genocidom samo hvaliti i ponositi. Prolazi vrijeme negiranja genocida i trazenja opravdanja,.. oni sto se kite sa "Noz, zica, Srebrenica" se ponose genocidom a nova generacija u genocidnoj broj ubijenih Bosnjaka odavno iznosi kao pobjedu.
Drugo - sto se kod vjecitom ulogom zrtve, aman sta nam uradise, jao kako su nas, joj nepravde, ah kako smo satrani,.. - samo gubi samopouzdanje i pateticno samosazaljeva. A generacije odgojene u tome se ne mogu suprotstaviti sljedecim iskusenjima i biti dovoljno jake da pobijede fasizam. Mogu samo cekati neku poetsku pravdu sa strane koja nece nikad doci.
Osveta i prljava igra je jedini nacin protiv genocidne i genocidasa. Ne treba genocid pod tepih, ali podsjecanje na genocid treba biti samo motiv za dalju borbu i podsjecanje da rat jos traje. Nema od simbolicnih moralnih inicijativa nista.
mislim da je vrijeme da se prestane sa samosazaljevanjem i vjecitom ulogom zrtve.
Prvo sto time ne postizes nista kod genocidasa - oni ce se genocidom samo hvaliti i ponositi. Prolazi vrijeme negiranja genocida i trazenja opravdanja,.. oni sto se kite sa "Noz, zica, Srebrenica" se ponose genocidom a nova generacija u genocidnoj broj ubijenih Bosnjaka odavno iznosi kao pobjedu.
Drugo - sto se kod vjecitom ulogom zrtve, aman sta nam uradise, jao kako su nas, joj nepravde, ah kako smo satrani,.. - samo gubi samopouzdanje i pateticno samosazaljeva. A generacije odgojene u tome se ne mogu suprotstaviti sljedecim iskusenjima i biti dovoljno jake da pobijede fasizam. Mogu samo cekati neku poetsku pravdu sa strane koja nece nikad doci.
Osveta i prljava igra je jedini nacin protiv genocidne i genocidasa. Ne treba genocid pod tepih, ali podsjecanje na genocid treba biti samo motiv za dalju borbu i podsjecanje da rat jos traje. Nema od simbolicnih moralnih inicijativa nista.
- PipiDugaDevetka
#13 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Pa, kada je onomad Tihić čestitao Dan Republike genocidašima, zašto ne bismo i mi bilbordom čestitali, ustvari, Dan genocida? Ja bogami nisam zaboravio, a da li će drugi pozaboravljati, nije me briga.hAZNADAR wrote:Ne treba zaboraviti, ne smije se zaboraviti,.... - ali
Koja je srpska slava taj dan, 9.1.2013.?
- Gradski
#14 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
http://img228.imageshack.us/img228/3194 ... rpskoj.png
Ovo je dobra slika evo nas na forumu po 5 maraka i platiti bilbord ili više njih sve zavissi od prikupljenog novca na ulazu u sa na nekim udarnim mjestima i tako.
Ovo je dobra slika evo nas na forumu po 5 maraka i platiti bilbord ili više njih sve zavissi od prikupljenog novca na ulazu u sa na nekim udarnim mjestima i tako.
- PipiDugaDevetka
#15 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Samo sam popravio link prema slici tako da je ista vidljiva.Gradski wrote:
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#16 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Koliko kosta taj bilboard. Evo od mene odmah 50 eura. Ali da se bas postavi negdje da bude vidljiv.
-
nemoguce vruce
#17 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
independer wrote:Koliko kosta taj bilboard. Evo od mene odmah 50 eura. Ali da se bas postavi negdje da bude vidljiv.
Aferim. Evo i od mene 50 eura. Dje i kome pare uplatiti?
Svaku akciju koja obiljezava i podsjeca na cetnicke zlocine, agresiju i genocid treba bezuslovno podrzati.
A ti Ugljesa, mani se corava posla...
-
Nuken
- Paranoid
#19 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Izrada billboarda nije skupa (cijena se kreće od 27 do 45 KM) ali su zato mjesta na kojima se postavljaju daleko skuplja..Zakup takvog jednog mjesta za period od sedam dana može da stoji i do 800 KM, pa i više...
...koga zanima treba da prozove, europlakat..
...koga zanima treba da prozove, europlakat..
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#20 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Pa eto ja i kolega 200 KM. Treba samo naci pogodno mjesto i naruciti. Mislim da bi to trebalo staviti negdje opored puta u Genocidnoj. Medjutim, ne vjerujem da bi oni to dozvolili, onda na granici sa njima. Ako bi se neko zauzeo ovo da organizira, bio bi p[ravi pogodak.
- cyprus
#21 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Novo korištenje pomena genocida u dnevno-političke nacional-inat svrhe... Bravo...
- Paranoid
#22 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Jasenovac susjedi nisu "oskrnavili", dok se u šumskoj čini sve kako bi se svaki objekat u kojem su stradali bošnjaci uništi ili pretvori u magacin neke lokalne firme...malac neznalac wrote:Sta mislite kada bi Srbi i srbija na ulazu u soju zemlju postavljali bilborde na kome bi bile slike uzasa iz ustaskog logra Jasenovac i na kome bi pisalo " genocid hrvata nad srbima"...
to ne vodi pomirenju naroda vec raspadu bosne ljudi moji sa srbima treba komunicirat i pregovarat a ne non stop pljuvat!
Slažem se da sa srbima treba pregovarat...ali kad se "probude" iz hipnoze Ćosića i SANU-a..
- independer
#23 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
pa neka postavljaju ko im brani. Mi smo protiv svakog zlocina, a zlocin se najbolje kaznjava kad se ogoli. Jasenovac je cinjenica kao sto je to i Srebrenica, Prijedor, Visegrad...malac neznalac wrote:Sta mislite kada bi Srbi i srbija na ulazu u soju zemlju postavljali bilborde na kome bi bile slike uzasa iz ustaskog logra Jasenovac i na kome bi pisalo " genocid hrvata nad srbima"...
to ne vodi pomirenju naroda vec raspadu bosne ljudi moji sa srbima treba komunicirat i pregovarat a ne non stop pljuvat!
- raoul duke
#24 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Ajmo obiljeziti dan kojim cemo ukazati na zagadjenost Sarajeva?
Ajmo napravit bilboard o zagadjenosti Sarajeva, Zenice, i drugih gradova u Bosni?
Ili ovo nije interesantno dijasporcima, jer se idalje loze na genocid iako nisu bili ni u ratu niti sada u Bosni?
Uzivaju tamo u straniji, lizu dupe amerima, a vamo pale vatru preko interneta o genocidu i zrtvama Bosnjaka?
Eno sad imamo i kongres Bosnjaka! SUPER!!!!!!
BOSNJACI!!! GENOCID!!! To su bitni pojmovi, a to sto je karcinom neminovan, sto nemamo vode, industriju, cist grad, muzeje, to naravno nije bitno
BRAVOOOOOOOOOOOOO

Ajmo napravit bilboard o zagadjenosti Sarajeva, Zenice, i drugih gradova u Bosni?
Ili ovo nije interesantno dijasporcima, jer se idalje loze na genocid iako nisu bili ni u ratu niti sada u Bosni?
Uzivaju tamo u straniji, lizu dupe amerima, a vamo pale vatru preko interneta o genocidu i zrtvama Bosnjaka?
BOSNJACI!!! GENOCID!!! To su bitni pojmovi, a to sto je karcinom neminovan, sto nemamo vode, industriju, cist grad, muzeje, to naravno nije bitno
BRAVOOOOOOOOOOOOO
- independer
#25 Re: 9.1.dan obiljezavanja genocida
Koji si pa sad ti?raoul duke wrote:Ajmo obiljeziti dan kojim cemo ukazati na zagadjenost Sarajeva?
BRAVOOOOOOOOOOOOO![]()
![]()
Pa ako ti smece toliko smeta, metlu u ruke...