7610. 6230 ili neki drugi
Moderator: Benq
-
The_Fluid
#1 7610. 6230 ili neki drugi
da vam nude, za neke pristojne novce, od ovoga sto vidjeh nekako mi 6230 ili 7610 najbolje izgledaju, a i omjer cijena i performansi nije los. Drugi?
Naravno, da sve pishe na nokia.com, no da chujem vas shto se mozhda koristili iste?
Naravno, da sve pishe na nokia.com, no da chujem vas shto se mozhda koristili iste?
-
BigusDickus
6230, bez dileme
Nisam imao priliku duze se sluziti ovim mobitelom, ali sam ga isprobao. Fantastican uredjaj, multifunkcionalan, a nije unakazen i pretvoren u neku hibridnu glupost.
Nisam imao priliku duze se sluziti ovim mobitelom, ali sam ga isprobao. Fantastican uredjaj, multifunkcionalan, a nije unakazen i pretvoren u neku hibridnu glupost.
- NeKi_LiK
ekvivalent usporedbe je kao da pitaš jel bolji malo manji računar sa windowsom 3.1 ili malo veći sa windowsom xp sp2
jer je besmisleno uopšte porediti symbian i s40 platformu.
Druga je stvar što je kod nas takvo stanje da je sms najnaprednija usluga koja se pruža
a opšte je poznato i da odredjen broj ljudi kupuje mobiteli kao modni detalj
pa i sam dizajn igra veliku ulogu.
A Nokia je najvecu grešku napravila jer ni u jedan mobitel izuzev serije60 ne ugradjuje displej veci od 128x128.
Druga je stvar što je kod nas takvo stanje da je sms najnaprednija usluga koja se pruža
A Nokia je najvecu grešku napravila jer ni u jedan mobitel izuzev serije60 ne ugradjuje displej veci od 128x128.
- Alfons Kauders
6230
Ja inace ne gotivim ta finska cuda, mislim da su preskupi, a ni ekran 128x128 (mada je ekstra dobar) nije nista posebno...
Bas me zanima koliko ce nasi saneri traziti za Sony S700, to bi cudo volio...
Ja inace ne gotivim ta finska cuda, mislim da su preskupi, a ni ekran 128x128 (mada je ekstra dobar) nije nista posebno...
Bas me zanima koliko ce nasi saneri traziti za Sony S700, to bi cudo volio...
- Alfons Kauders
Znaci dobar je, makar za samoodbranu !NeKi_LiK wrote:Za nekih 1200 km će se prodavati s700. Fino izgleda onako preklopljen... dok pri funkcijama gdje je potrebno izvući tastaturu izgleda kao hladno oružje sa 20 centimetarskom oštricom
Al 1200... Pa moze se nov laptop uzet za te pare, valja sacekat par godina na novu i jeftiniju generaciju...
-
Maverick_
Ja bih definitivno uzeo 7610,malo je veca od 6230,al zato ljepse izgleda,barem meni. Isto tako na 7610 imas megapixel kameru (1.0 megapixel). Ja sam je skoro isprobao i haos je nema sta i funkcije i izgled. Mada ja i dalje gotivim Sharpa,gx30 je zakon,ima dosta bolju sliku od 7610,a istu kameru imaju od milion pixela. Valjda ekran bolji ima od Nokie,262000 boja. Eh da, uskoro izlazi Sharp gx40,sa 2.0 megapixela kamerom!
ovi japanci definitvno nisu normalni 
- NeKi_LiK
A može se uzeti dobar mobitel i kvalitetan digitalni fotoaparat za te pare. Samo kod nas papci od mobitela prave kvazi statusne simbole i kupuju ga da bi ga prvi ili jedini imali. A koriste ga prvenstveno da nabace na njega par video animacija koje će pokazivati raji kao vrhunac moći svoge telefona i da uslikaju dupe nekoj slučajnoj prolazniciAlfons Kauders wrote:Znaci dobar je, makar za samoodbranu !NeKi_LiK wrote:Za nekih 1200 km će se prodavati s700. Fino izgleda onako preklopljen... dok pri funkcijama gdje je potrebno izvući tastaturu izgleda kao hladno oružje sa 20 centimetarskom oštricom![]()
Al 1200... Pa moze se nov laptop uzet za te pare, valja sacekat par godina na novu i jeftiniju generaciju...
- Alfons Kauders
Ne moze se uzeti dobar mobitel i fotoaparat za te pare, moze se uzeti zvijer mobitel, zvije fotoaparat i jos da ti ostane para da odes negdje i isprobas fotic !NeKi_LiK wrote: A može se uzeti dobar mobitel i kvalitetan digitalni fotoaparat za te pare. Samo kod nas papci od mobitela prave kvazi statusne simbole i kupuju ga da bi ga prvi ili jedini imali. A koriste ga prvenstveno da nabace na njega par video animacija koje će pokazivati raji kao vrhunac moći svoge telefona i da uslikaju dupe nekoj slučajnoj prolaznici