Da zaboravio sam navesti... izvinjavam seJThomas wrote:
na listiću za predsjednika u RSu bila tri imena. a u mrkonjić gradu 10% nevažećih za predsjednika.
To je treballo da bude eci,peci,pec..... i jednog prekriziti
Da zaboravio sam navesti... izvinjavam seJThomas wrote:
na listiću za predsjednika u RSu bila tri imena. a u mrkonjić gradu 10% nevažećih za predsjednika.
Istine radi na listicu je bilo jedno 10 imena, lista za predsjednika i potpredsjednika je zajednicka.JThomas wrote:na listiću za predsjednika u RSu bila tri imena. a u mrkonjić gradu 10% nevažećih za predsjednika.Ženski Dr.Med wrote:ima tu svega.... samo listovi su bili dosta komplikovani...JThomas wrote:mnogo, brate, mnogo.
ima tu sigurno i nepismenosti, ali i mutnih radnji...
100% sam siguran da je ovaj put bilo mnogo vise listica sa kandidatima tipa Miki Maus nego 2006.Ljudi su malo umorni od svega, isprazne price se pricaju na sve strane, nemaju nijedan razlog da izborni proces shvataju ozbiljno jer su ovi na listama suvise komicni.astrid wrote:Sinoć na TV, Lidija Korać je izjavila da nema neke velike razlike između glasaških listića iz 2006.god i sad.Dakle,ako je tako ,zašto 2006. nije bilo ovoliko nevažećih listića?
Možda je jedini odgovor na to..2006. se našim političarima nisu fotelje ovoliko ljuljale..bili su sigurniji u sebe,a sad je bila borba svim mogućim sredstvima ,treba i mora se zadržati položaj.
Ok..neka je bilo tih listića(Miki Maus,Željo..),pa i onih praznih(koji su naknadno popunjeni),neki pogrešno popunjeni ali to sve zajedno sigurno nije preko 500 000.felipe kajetano wrote:100% sam siguran da je ovaj put bilo mnogo vise listica sa kandidatima tipa Miki Maus nego 2006.Ljudi su malo umorni od svega, isprazne price se pricaju na sve strane, nemaju nijedan razlog da izborni proces shvataju ozbiljno jer su ovi na listama suvise komicni.astrid wrote:Sinoć na TV, Lidija Korać je izjavila da nema neke velike razlike između glasaških listića iz 2006.god i sad.Dakle,ako je tako ,zašto 2006. nije bilo ovoliko nevažećih listića?
Možda je jedini odgovor na to..2006. se našim političarima nisu fotelje ovoliko ljuljale..bili su sigurniji u sebe,a sad je bila borba svim mogućim sredstvima ,treba i mora se zadržati položaj.
Sinoć je Lidija Korać rekla da je 2006.bilo 3,9% nevažećih listića.karanana wrote:izvinite me sto ulijecem a nisam prelistao zadnjih 5-6 stranica, ali samo da pitam jeli se doslo do broja koliko je 2006. bilo nevazecih listica?
astrid wrote:Sinoć je Lidija Korać rekla da je 2006.bilo 3,9% nevažećih listića.karanana wrote:izvinite me sto ulijecem a nisam prelistao zadnjih 5-6 stranica, ali samo da pitam jeli se doslo do broja koliko je 2006. bilo nevazecih listica?
karanana wrote:astrid wrote:Sinoć je Lidija Korać rekla da je 2006.bilo 3,9% nevažećih listića.karanana wrote:izvinite me sto ulijecem a nisam prelistao zadnjih 5-6 stranica, ali samo da pitam jeli se doslo do broja koliko je 2006. bilo nevazecih listica?
a ove godine oko 6% jeli tako? pa dobro.....skok jeste. moguce da je sumnjiv taj dio za izbor clana predsjednistva iz srpske, sumnjam da je ista drugo nastimano. razlog sigurno mozemo i naci u tome da su silajdzicevi glasaci skakali na iksiranje komsica a neki stariji i malo nepismeniji su se nesvjesno zanijeli pa vjerovatno zaokruzili i silajdzica i komsica.
izbori se ne stimaju nevazecim listicima. barem ne kada je u pitanju velika razlika u broju glasova. imaju drugi nacini na koji se izbori mogu nastimati.
Pa s obzirom na postotak (ne)pismenosti u nasoj drzavi, cudi me da procenat nevazecih listica nije bio i veci.astrid wrote:
Nevažećih listića za sve nivoe vlasti sedam posto, što je daleko iznad evropskog prosjeka, koji se kreće između jedan i tri posto.
Sve ovo stoji što si napisao,ali mi smo imali nepismenih i 2006.Taj broj se nije baš tako drastično promjenio.Sto se tiče CIK-a 100% si uparvu.nokia6170 wrote:Pa s obzirom na postotak (ne)pismenosti u nasoj drzavi, cudi me da procenat nevazecih listica nije bio i veci. CIK je najveci krivac za ovoliki broj nevazecih listica. Namjerno ili nenamjerno CIK je isao na ruku postojecim garniturama na vlasti.
pa povecao se i procenat izlaznosti. moguce je da su uprskali ti novi glasaci koji nisu glasali 2006.astrid wrote:Sve ovo stoji što si napisao,ali mi smo imali nepismenih i 2006.Taj broj se nije baš tako drastično promjenio.Sto se tiče CIK-a 100% si uparvu.nokia6170 wrote:Pa s obzirom na postotak (ne)pismenosti u nasoj drzavi, cudi me da procenat nevazecih listica nije bio i veci. CIK je najveci krivac za ovoliki broj nevazecih listica. Namjerno ili nenamjerno CIK je isao na ruku postojecim garniturama na vlasti.
a sto je sumnjiveo ??plemba wrote:sumnjivo brate, 9,5% nevažećih za predsjedništvo iz RS-a. puno je to