valterbranisarajevo wrote:Neka je vječiti rahmet i pokoj njihovim plemenitim dušama.![]()
Admir Hebib (1969-1993),
Kemal Kojić (1960-1993),
Dragan Miljanović (1967-1993),
Slaven Markešić (1965-1993),
Srđan Bosiljčić (1963-1993),
Elvir Šovšić (1974-1993),
Hamid Humić (1959-1993),
Jasmin Čamidžija (1968-1993)
Izet Karšić (1959-1993),
60 minuta
- vedderedi
-
izbori2008
Fair Life wrote:Gdje "ga" spomenuh ?izbori2008 wrote:pa meni se cini da se tebi ne svidja cinjenica da je Hrvatska ucinila vise ili jednako zla prema Bosni u poredjenju sa Srbijom, ali ti se svidjaju teme o Aliji na milion nacina pocevsi od pjesmica o Aliji do "islamske pretnje"...helem nejse u svakom slucaju, kontekst o nekom dogadjaju je vrlo bitan za svakog koji je operisan od fanatizma ukljucujuci i iracionalnu mrznju prema Izetbegovicu...a ja niti sam psihijatar da to lijecim, niti hocu, samo iznosim vlastito misljenje...Fair Life wrote:I poslije obracuna sa kriminalcima... zakopava ih na Kovace kao sshehide.
Haj bolan pusti suplje.
Onolika uvertira da bi ti sve ostalo obrazlozenje (ja bih rek'o opravdanje) stali u tri recenice.
-
in33sa
Nije puno trebalo da se na topic jave Cacini advokati.
Naravno, radi se o ljudima kojima su usta puna multikulti BiH, ali Caco je i heroj i zlocinac, sto bi rekao Alija.
A Caco je jos pocetkom rata niz Bistrik vukao zive ljude zakacene za kuku od golfa, a sta su radili na Sirokaci to zdrav razum ne moze razumjeti. U onoj tisini, nije bilo struje i kada cetnici ne granatiraju, na Hambinoj carini se skoro svake noci culo vozilo, prvo se cuje vozilo, stane i ugasi se.. nakon toga par minuta tisine, zatim pucanj... sutra nadju les u jarku, ili tek lokvu krvi ako je les maknut od strane egzekutora (leseve i krv su nalazili ljudi koji su cijepali drva u onoj sumi na groblju, koje vise i nema, posjecena je) i niko ne postavlja suvisna pitanja.
Bilo je tu i djevojki, zena, muskaraca, cak i djece. Ne znam broj, nisu hiljade u pitanju kako tvrde Srbi, ali na desetine svakako.
I svi manje vise znaju ko su egzekutori, ali i dan danas se o tome suti niti se postavljaju pitanja. Sto neko rece na topicu vec, mnoge od njih je Caco uhljebio u tudjim stanovima, napljackalo se, valjo je Caco njima, pa sad sute.
I to je borba za BiH?? jeste al u qrcu.
Naravno, radi se o ljudima kojima su usta puna multikulti BiH, ali Caco je i heroj i zlocinac, sto bi rekao Alija.
A Caco je jos pocetkom rata niz Bistrik vukao zive ljude zakacene za kuku od golfa, a sta su radili na Sirokaci to zdrav razum ne moze razumjeti. U onoj tisini, nije bilo struje i kada cetnici ne granatiraju, na Hambinoj carini se skoro svake noci culo vozilo, prvo se cuje vozilo, stane i ugasi se.. nakon toga par minuta tisine, zatim pucanj... sutra nadju les u jarku, ili tek lokvu krvi ako je les maknut od strane egzekutora (leseve i krv su nalazili ljudi koji su cijepali drva u onoj sumi na groblju, koje vise i nema, posjecena je) i niko ne postavlja suvisna pitanja.
Bilo je tu i djevojki, zena, muskaraca, cak i djece. Ne znam broj, nisu hiljade u pitanju kako tvrde Srbi, ali na desetine svakako.
I svi manje vise znaju ko su egzekutori, ali i dan danas se o tome suti niti se postavljaju pitanja. Sto neko rece na topicu vec, mnoge od njih je Caco uhljebio u tudjim stanovima, napljackalo se, valjo je Caco njima, pa sad sute.
I to je borba za BiH?? jeste al u qrcu.
- uvjek dobar gost
Bruka je naša.. što su stvani heroji i stvarne žrtve sklonjene u zapećak, masa ljudi koja je slala i nabavljala po bijelom svijetu novac, oružije, lijekove i šta sve ne... heroji sa prvih linija ... ti obični ljudi koji su se borili za pravu stvar.... svi oni su sklonjeni, uklonjeni su da ih se ne gleda i ne sluša... a mi narod obični podlegli smo vjerskom uticaju iza kog se zaklanjaju ratni profiteri, krriminalci... ljudi koji su imali neke druge planove i koji su cijelo vrijeme gledali samo svoju korist....
Skoro sam upoznao čovjeka koji je slao sve i svašta iz Francuske.... samo par njegovih priča me natjeralo da se fakat zapitam... i da postavim sebi mnoga pitanja....
Skoro sam upoznao čovjeka koji je slao sve i svašta iz Francuske.... samo par njegovih priča me natjeralo da se fakat zapitam... i da postavim sebi mnoga pitanja....
- buzzer
nazivati zlocince krimosima (sto manje grdo zvuci), pa im jos nedjelo (minus) neutralizirati zaslugama s pocetka rata (plus), sto u konacnici daje 0, dakle nista se nije desilo...mislim...kako te nije stid.izbori2008 wrote:sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju.Prvo, svako normalan podrzava akciju Predsjednistva BiH, 26.10.1993. u opkoljenom Sarajevu protiv Cace. To je dokaz nad dokazima, koji pokazuje da se i u ratu za vrijeme genocida i srpsko-hrvatske agresije, pod opsadom, tokom secesije Fikreta Abdica, i Tudjmanovog ubacivanja 300 arapa u srednju Bosnu s ciljem plasiranja brutalne propagande, predsjednistvo bosne i hercegovine suprotstavilo zlocincima u redovima Armije RBiH, sto nije zabiljezeno ni u jednom ratu pod ovakvim okolnostima, jer obicno prodju godine i godine da nesto dodje na vojni sud.
Cetvrto, o caci i ostalim krimosima grada koji su (to je fakat) stali u odbranu od cetnika na pocetku rata, a potom kada su im oruzje i moc udarili u glavu poceli da se razmecu kriminalom, treba govorit u odredjenom kontekstu, dakle na pocetku rata, tokom rata, na kraju rata, poslije rata, u skladu s njihovim djelima.
Last edited by buzzer on 30/10/2007 11:28, edited 1 time in total.
-
krkan
uvjek dobar gost wrote:Bruka je naša.. što su stvani heroji i stvarne žrtve sklonjene u zapećak, masa ljudi koja je slala i nabavljala po bijelom svijetu novac, oružije, lijekove i šta sve ne... heroji sa prvih linija ... ti obični ljudi koji su se borili za pravu stvar.... svi oni su sklonjeni, uklonjeni su da ih se ne gleda i ne sluša... a mi narod obični podlegli smo vjerskom uticaju iza kog se zaklanjaju ratni profiteri, krriminalci... ljudi koji su imali neke druge planove i koji su cijelo vrijeme gledali samo svoju korist....
Kako vrijeme prolazi sve se vise osjecam kao Ahmed Sabo iz 'Tvrdjave' eee Mesa,Mesa kako nas samo dobro opisa.
- uvjek dobar gost
Samo nisam više siguran jeli nas strah jesmo li kvazi ponosni na nešto što se trebalo desiti ali nije... ili smo toliko priglupi postali i naivni...
Neka su nama neke teme nebitne danas bitne pravo i nek se skrivamo iza kolektiviteta... Svako vrijeme je imalo svoje borce samo izgleda danas živimo u vremenu bijelih-pokusnih miševa....kojima je važan "mango", "sarma".... ili neke ine teme koje nam služe da ubijemo dan....
Pravimo se mutavi i nezainteresovani dok nam poturaju priče i govore u naša imena.... ja bih danas stao uz Vikića, Divjaka, Halilovića, Dahića, Hajrulahovića, Turajlića...... uz bezbroj "bezimenih" boraca koji su sebe dali kad trebalo je da bi danas poltroni i ratni profiteri prekrajali istoriju.....
Jeli vrijeme da se malo zapitamo... ako ne zbog sebe onda zbog djece naše, zbog nekog sutra....
Neka su nama neke teme nebitne danas bitne pravo i nek se skrivamo iza kolektiviteta... Svako vrijeme je imalo svoje borce samo izgleda danas živimo u vremenu bijelih-pokusnih miševa....kojima je važan "mango", "sarma".... ili neke ine teme koje nam služe da ubijemo dan....
Pravimo se mutavi i nezainteresovani dok nam poturaju priče i govore u naša imena.... ja bih danas stao uz Vikića, Divjaka, Halilovića, Dahića, Hajrulahovića, Turajlića...... uz bezbroj "bezimenih" boraca koji su sebe dali kad trebalo je da bi danas poltroni i ratni profiteri prekrajali istoriju.....
Jeli vrijeme da se malo zapitamo... ako ne zbog sebe onda zbog djece naše, zbog nekog sutra....
-
izbori2008
bilo bi dobro kad bi ti znao srocit to sto hoces rec, ili kada bi znao rec to sto ne znas srocit. u svakom slucaju, vrijeme je da se ti ali i drugi koji koriste slican nacin komunikacije prestanete stavljat u ulogu boga, i o ljudima govorit kao da sve znate ("pocetak tvog posta govori o tebi dovoljno"?!), sto ni logicki, ni zdravorazumski nije tacno. moj post govori o temi i mom misljenju o temi.buzzer wrote:izbori2008 wrote:sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju.Prvo, svako normalan podrzava akciju Predsjednistva BiH, 26.10.1993. u opkoljenom Sarajevu protiv Cace. To je dokaz nad dokazima, koji pokazuje da se i u ratu za vrijeme genocida i srpsko-hrvatske agresije, pod opsadom, tokom secesije Fikreta Abdica, i Tudjmanovog ubacivanja 300 arapa u srednju Bosnu s ciljem plasiranja brutalne propagande, predsjednistvo bosne i hercegovine suprotstavilo zlocincima u redovima Armije RBiH, sto nije zabiljezeno ni u jednom ratu pod ovakvim okolnostima, jer obicno prodju godine i godine da nesto dodje na vojni sud.
nazivati zlocince krimosima (sto manje grdo zvuci), pa im jos nedjelo (minus) neutralizirati zaslugama s pocetka rata (plus), sto u konacnici daje 0, dakle nista se nije desilo...mislim...kako te nije stid.Cetvrto, o caci i ostalim krimosima grada koji su (to je fakat) stali u odbranu od cetnika na pocetku rata, a potom kada su im oruzje i moc udarili u glavu poceli da se razmecu kriminalom, treba govorit u odredjenom kontekstu, dakle na pocetku rata, tokom rata, na kraju rata, poslije rata, u skladu s njihovim djelima.
sto se tice alije izetbegovica, moje misljenje o njemu je pozitivno. to nece promjeniti fanaticni napadi na njega od ustaskih i cetnickih krugova, niti "domacih" kreatora javnog mnijenja. svoje misljenje o aliji sam davno kreirao. ako ti s druge strane smetaju cinjenice o srpsko-hrvatskoj agresiji i masovnim zlocinima te genocidu, one ne zavise ni od mene ni od tebe, jer su manje-vise utvrdjene i verifikovane na mnogobrojnim sudjenjima.
- Alfons Kauders
"pecaj ribu ahmede sabo, pecaj ribu"krkan wrote:uvjek dobar gost wrote:Bruka je naša.. što su stvani heroji i stvarne žrtve sklonjene u zapećak, masa ljudi koja je slala i nabavljala po bijelom svijetu novac, oružije, lijekove i šta sve ne... heroji sa prvih linija ... ti obični ljudi koji su se borili za pravu stvar.... svi oni su sklonjeni, uklonjeni su da ih se ne gleda i ne sluša... a mi narod obični podlegli smo vjerskom uticaju iza kog se zaklanjaju ratni profiteri, krriminalci... ljudi koji su imali neke druge planove i koji su cijelo vrijeme gledali samo svoju korist....
Skoro sam upoznao čovjeka koji je slao sve i svašta iz Francuske.... samo par njegovih priča me natjeralo da se fakat zapitam... i da postavim sebi mnoga pitanja....![]()
Kako vrijeme prolazi sve se vise osjecam kao Ahmed Sabo iz 'Tvrdjave' eee Mesa,Mesa kako nas samo dobro opisa.
- Doda37
izbori2008 wrote:bilo bi dobro kad bi ti znao srocit to sto hoces rec, ili kada bi znao rec to sto ne znas srocit. u svakom slucaju, vrijeme je da se ti ali i drugi koji koriste slican nacin komunikacije prestanete stavljat u ulogu boga, i o ljudima govorit kao da sve znate ("pocetak tvog posta govori o tebi dovoljno"?!), sto ni logicki, ni zdravorazumski nije tacno. moj post govori o temi i mom misljenju o temi.buzzer wrote:izbori2008 wrote: sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju. nazivati zlocince krimosima (sto manje grdo zvuci), pa im jos nedjelo (minus) neutralizirati zaslugama s pocetka rata (plus), sto u konacnici daje 0, dakle nista se nije desilo...mislim...kako te nije stid.
sto se tice alije izetbegovica, moje misljenje o njemu je pozitivno. to nece promjeniti fanaticni napadi na njega od ustaskih i cetnickih krugova, niti "domacih" kreatora javnog mnijenja. svoje misljenje o aliji sam davno kreirao. ako ti s druge strane smetaju cinjenice o srpsko-hrvatskoj agresiji i masovnim zlocinima te genocidu, one ne zavise ni od mene ni od tebe, jer su manje-vise utvrdjene i verifikovane na mnogobrojnim sudjenjima.
Evo ja sam taj agresor koje ti uvijek spominjes, Sarajlija, Hrvat, pripadnik HV, vratio se iz ZNG 1992 da branim svoj grad, jos nesto pogledaj danas reprizu emisije jer se ja pojavljujem u jednom kadru, ako hoces mogu ti i reci koji sam u prilogu, to je onaj prilog kada se pokazuju zaboravljeni borci iz 1992, tada sam na rukavu imao oznaku ZNG RH i nikome to nije smetalo (ne vidi se u prilogu jer je oznaka sa kontra strane) , cak sto vise svi su gledali sa divljenjem, pa te molim da pokazes svoju sliku gdje si ti bio 1992 pa da malo komentiramo, i sjasi vise sa tom pricom o agresoru!!
Ako te slucajno zanima , koje s kim svercao , ko s kim dogovarao itd... slobodno se obrati , da ti malo razbijem iluzije
- buzzer
sve je jasno receno, sroceno i jos, pride, od tebe samog potvrdjeno. ti si, dakle, dovoljno lisen lijepog vaspitanja, obraza i postenja da temu o zlocinima mtc-a i njegovih saucesnika koristis da velicas a.i. (zbog smrti neprocesuiranog haskog optuzenika). naravno da to nije zdravorazumski ali, bog i sa-x su mi svjedoci, to pise u tvojim postovima.izbori2008 wrote:bilo bi dobro kad bi ti znao srocit to sto hoces rec, ili kada bi znao rec to sto ne znas srocit. u svakom slucaju, vrijeme je da se ti ali i drugi koji koriste slican nacin komunikacije prestanete stavljat u ulogu boga, i o ljudima govorit kao da sve znate ("pocetak tvog posta govori o tebi dovoljno"?!), sto ni logicki, ni zdravorazumski nije tacno. moj post govori o temi i mom misljenju o temi.buzzer wrote:izbori2008 wrote: sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju. nazivati zlocince krimosima (sto manje grdo zvuci), pa im jos nedjelo (minus) neutralizirati zaslugama s pocetka rata (plus), sto u konacnici daje 0, dakle nista se nije desilo...mislim...kako te nije stid.
obzirom da mi cinjenice o srpsko-hrvatskoj agresiji i masovnim zlocinima te genocidu ne smetaju kao sudski dokazi, ali mi itekako smetaju kao nesto sto su moji zemljaci bili u stanju uciniti mojoj zemlji i njenim ljudima, formatiran sam da jednako osudjujem pocinioce svih zlocina i prezirem one koji te zlocine odobravaju i/ili relativiziraju.
-
pinkzelena
buzzer wrote:izbori2008 wrote:sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju.Prvo, svako normalan podrzava akciju Predsjednistva BiH, 26.10.1993. u opkoljenom Sarajevu protiv Cace. To je dokaz nad dokazima, koji pokazuje da se i u ratu za vrijeme genocida i srpsko-hrvatske agresije, pod opsadom, tokom secesije Fikreta Abdica, i Tudjmanovog ubacivanja 300 arapa u srednju Bosnu s ciljem plasiranja brutalne propagande, predsjednistvo bosne i hercegovine suprotstavilo zlocincima u redovima Armije RBiH, sto nije zabiljezeno ni u jednom ratu pod ovakvim okolnostima, jer obicno prodju godine i godine da nesto dodje na vojni sud.
(
Prvo,ne znam šta je tebi bijedno u postu momka iznad.. ovdje si se samo ti dokazao..i dovoljno o sebi rekao.
A ovo Alijin sentiment prema za sina Mušana je gnusno...
Alija je i naredio da se sina Mušana likvidira.. a ko je bio brži.. nećemo o tome.Da je bar ranije..
Mislim da sad baš ti i mnogi od vas koristite i ovu temu,da još malo kakite po Aliji.. sad ste našli novi povod.
Post iznad potpisujem,jer je živa istina,a ti se malo saberi.
- buzzer
potpisujes li i da je od maja '92. do oktobra '93. proslo godinu i po i da je gnusni sin mtc vec do tada pocinio mnoge od svojih zlocina?pinkzelena wrote:buzzer wrote:izbori2008 wrote: sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju.
Prvo,ne znam šta je tebi bijedno u postu momka iznad.. ovdje si se samo ti dokazao..i dovoljno o sebi rekao.
A ovo Alijin sentiment prema za sina Mušana je gnusno...
Alija je i naredio da se sina Mušana likvidira.. a ko je bio brži.. nećemo o tome.Da je bar ranije..
Mislim da sad baš ti i mnogi od vas koristite i ovu temu,da još malo kakite po Aliji.. sad ste našli novi povod.
Post iznad potpisujem,jer je živa istina,a ti se malo saberi.
-
pinkzelena
Potpisujem naravno.. ja sam o toj osobi sve što sam imala rekla na ovoj temi,ako te zanima slobodno se vrati,pa pročitaj..
Ni riječi hvale za njega.
Ni riječi hvale za njega.
-
basta sljezove boje
javlja se jos jedan lik koji rata u Sarajevu nije vidio. Ma ko je onog Srbina na Hrasnu brdu ubio i zapalio? Ko je silovao i ubio Jagodu sa Trga Pere Kosorica? Kad citam tvoja govna kako je Caco kriv za sve mogu samo plakati. Danas je kriv Caco za sve, a zivotinje koje su sa njim ubijale sjede na krasnim pozicijama. Zivotinja cija je zena zvala Cacu da mu javi kako joj hapse muza i zbog kojeg je Caco poceo izivljavanje je postala pukovnik ARBiH. Je li mislis da je Caco vadio ljudima uci, sipao kiselinu u stomak i slicne stvari? Caco nafiksan morfijem kojem se ruka kocila? Nemoj me lagati covjeceFair Life wrote:Blago tebi... Smijes se...basta sljezove boje wrote:tipicno![]()
svi se zlocini pripisuju Caci jer njega vise nema![]()
Caco monstrum, mora da je bio neka azdaja kad je mogao tolike ljude sam ubijati![]()
a sta cemo sa ubijenima i silovanima tamo gdje nije bilo Cace? Ili je Caco telepatski dirigovao 6. brdskoj pa su ubijali i spaljivali ljude?
Zivotinje su mila majka...
-
jefferson
Koji si ti kloc pa to je kriminal.izbori2008 wrote:bilo bi dobro kad bi ti znao srocit to sto hoces rec, ili kada bi znao rec to sto ne znas srocit. u svakom slucaju, vrijeme je da se ti ali i drugi koji koriste slican nacin komunikacije prestanete stavljat u ulogu boga, i o ljudima govorit kao da sve znate ("pocetak tvog posta govori o tebi dovoljno"?!), sto ni logicki, ni zdravorazumski nije tacno. moj post govori o temi i mom misljenju o temi.buzzer wrote:izbori2008 wrote: sam pocetak ovog tvog posta kazuje o tebi dovoljno. cak i ovu temu si spreman koristiti za bjedno velicanje a.i. i njegove halke koji je (su) do tog 26.10.1993. propustio(li) uciniti bilo sta da zastiti svoje (su)gradjane od zlocina koji je poceo kad i rat. nikakvi uvjeti ne opravdavaju alijin sentiment za sina musana. nema tu nikakvog izjednacavanja, niti mrznje prema a.i. on je bio vrhovni komandant vojske ciji je segment ogrezao u zlocinu i nije do tog datuma nista preuzeo da to sprijeci. cak ni javni apel, niti distanciranje (sto bi doprinjelo ocuvanju njegovog pozitivnog image s pocetka rata), ako vec nije bilo moguce vec 92. poduzeti vojnu akciju. nazivati zlocince krimosima (sto manje grdo zvuci), pa im jos nedjelo (minus) neutralizirati zaslugama s pocetka rata (plus), sto u konacnici daje 0, dakle nista se nije desilo...mislim...kako te nije stid.
Ako neko kritikuje A.I i njegovog princa koji zajedno sa onim bivsim siromahom Radoncicem oblikuje ne javnost, nego istoriju, odmah skocis da se negira agresija.
Kakve veze ima to sa kritikom A.I? Koji je na kraju kurac A.I? Sto nije Cacu uhapsio 1992? Sto se nikad nije potenciralo da je i Lagumdzija zarobljen sa A.I od strane JNA kod aerodroma? SVe su to cinjenice koje danas se pokusavaju izbrisati i preoblikovati kao da je samo on odbranio BiH.
Cuj caco i heroj i zlocinac, koji je to smtad pa to je ludilo!
-
Hendrix
I onda se nađe neki zajeban dečko koji bi opet da ratuje, ima ih koliko hoćete , zajebani napucani gledali filmova , hoće da nešto riješe , patriote.
Pa vidite koliko mutnih radnji ima unutar jedne strane a kamoli u čitavom ratu , na kraju uvijek pravi heroji najebu to je pravilo ja vjerujem postalo.
Mene je najviše dojmilo kada Dahić reče da su o Caci hvalospjeve govorili ljudi koji tu uopšte tada nisu ni bili nego u inozemstvu , više se nema šta komentarisati.
Pa vidite koliko mutnih radnji ima unutar jedne strane a kamoli u čitavom ratu , na kraju uvijek pravi heroji najebu to je pravilo ja vjerujem postalo.
Mene je najviše dojmilo kada Dahić reče da su o Caci hvalospjeve govorili ljudi koji tu uopšte tada nisu ni bili nego u inozemstvu , više se nema šta komentarisati.
-
basta sljezove boje
Hendrix wrote:I onda se nađe neki zajeban dečko koji bi opet da ratuje, ima ih koliko hoćete , zajebani napucani gledali filmova , hoće da nešto riješe , patriote.
- BihYankee
UH LJudi nedajte mi da vam kažem sve što mi je na srcu teško. Čitao sam o Ahmetu Šabi pa znam kako prođu takvi kao on. Šta god bilo : Caco je pod zemljom. Vidio sam kad su ga ukopali i ne sumnjam. Molim Vas sve dragi forumaši da se zamislite malo oko toga kome i zašto treba to sve u ovom momentu ponovo aktuelizirati. Čije je maslo za Ramazana? Zašto se u odmetnute jedinice svrstala, po dahićevoj (nije greška namjerno malo slovo - ko ga je imao priliku od boraca u ratu sresti ili pod njim ratovati složiće se a i svi koji nešto malo znaju o predratnom švercu na teritoriji Stanice Milicije Stari Grad) izjavi i kako on kaže" jedinica delta". Radi se o Gardijskoj Brigadi ARBIH koja je bila u sistemu komandovanja direktno potčinjena Glavnom Štabu tj Seferu Haliloviću a poslije 1.Korpusu. Ko ovdje ne vidi zamku neka se upita jeli ikada čuo za neki zločin ove brigade ili za ime komandanta u negativnom kontekstu. Treba li reći da je formacijski raspored brigade pravio pomočnik načelnika GŠ za personalne poslove a da je na ukidanju ove brigade radio bivši general-provjereno i javno poznati KOS-ovac, tada savjetnik i da je ista rasformirana odmah nakon imenovanja Delića... Ljudi nemojte biti levati... nema ovo veze sa Cacom, a Vikić je u pravu , samo to što se radi najmanje ima za cilj rehabilitaciju Cace ili uzgredno blaćenje 350 vanserijskih gardista. Zaklela se zemlja raju ..pa će sve jednog dana biti poznato svima a vi se ne palite ćim vam neko poturi buhu već se malo počešite iza uha da vidite o čemu se radi...
- DobroJutroKolumbo
evo da ti ovde odgovorim..
DobroJutroKolumbo
Imam ja nesto reci ...rahmet dusi onima koji su ubijeni , Caco zlocinac nema se sta tu puno pricat , ali gluma Bakira ne prevazidjena u emisiji...Kao ono kad gledaju snimak pa ono poslije kao tesko mu...joj sto ne mogu onakvih tipova...!
Pa zato sto moras glumiti osjecaj i izgled uzasnuca, ako to gledas 5-6-ti put...Toliko puta je on odgledao u montazi i pripremi ,prije nego sto se pustio taj snimak...jefferson
A sto mu nebi bilo tesko???
-
izbori2008
tvoj problem je sto niti znas citat, niti znas zakljucivat, a jos manje razmisljat.buzzer wrote:sve je jasno receno, sroceno i jos, pride, od tebe samog potvrdjeno. ti si, dakle, dovoljno lisen lijepog vaspitanja, obraza i postenja da temu o zlocinima mtc-a i njegovih saucesnika koristis da velicas a.i. (zbog smrti neprocesuiranog haskog optuzenika). naravno da to nije zdravorazumski ali, bog i sa-x su mi svjedoci, to pise u tvojim postovima.izbori2008 wrote:bilo bi dobro kad bi ti znao srocit to sto hoces rec, ili kada bi znao rec to sto ne znas srocit. u svakom slucaju, vrijeme je da se ti ali i drugi koji koriste slican nacin komunikacije prestanete stavljat u ulogu boga, i o ljudima govorit kao da sve znate ("pocetak tvog posta govori o tebi dovoljno"?!), sto ni logicki, ni zdravorazumski nije tacno. moj post govori o temi i mom misljenju o temi.buzzer wrote:
alija izetbegovic je osoba koja se obracunala sa cacom, koji je neosporno pocinilac zlocina. da li je tu nesto sporno? ne...ako mislis da ja trebam negirat ovu cinjenicu pljuvanjem po aliji, zbog toga sto je uradio dobru stvar, onda bi negirao osnovni postulat logike, ako s druge strane a priori mrzis aliju, to zaista nije moj problem, i ja u tome necu usestvovat ni zbog raje ni zbog opsteg raspolozenja.
kada su u pitanju zlocini, oni se razlikuju (to je opet temelj na kojem pociva danasnja civilizacija), i u skladu s tezinom zlocina izrice se odredjena kazna.obzirom da mi cinjenice o srpsko-hrvatskoj agresiji i masovnim zlocinima te genocidu ne smetaju kao sudski dokazi, ali mi itekako smetaju kao nesto sto su moji zemljaci bili u stanju uciniti mojoj zemlji i njenim ljudima, formatiran sam da jednako osudjujem pocinioce svih zlocina i prezirem one koji te zlocine odobravaju i/ili relativiziraju.
pojedinacnih zlocina ima uvijek i u ratu i u miru, medjutim agresije i genocida nema u obliku pojedinacnih slucajeva nego u vidu organizovane kampanje jednog ili vise naroda/drzava protiv nekog drugog naroda. karakter svakog zlocina treba utvrdit i kaznit one koji su ga izvrsili u skladu s tezinom tog zlocina. tu nema nista sporno.
-
izbori2008
decko prvo popi casu mlijeka. ako si jos u pelenama, onda odrasti, pa razgovaraj.jefferson wrote:Koji si ti kloc pa to je kriminal.izbori2008 wrote:bilo bi dobro kad bi ti znao srocit to sto hoces rec, ili kada bi znao rec to sto ne znas srocit. u svakom slucaju, vrijeme je da se ti ali i drugi koji koriste slican nacin komunikacije prestanete stavljat u ulogu boga, i o ljudima govorit kao da sve znate ("pocetak tvog posta govori o tebi dovoljno"?!), sto ni logicki, ni zdravorazumski nije tacno. moj post govori o temi i mom misljenju o temi.buzzer wrote:
sta si ti sad rekao? tema je obracun alije s cacom, a tvoj post je: alija je radoncic, istorija, nema lagumdzije, njegov princ, koji kurac, sto nije 92-e, sto vamo, tamo, ko, sta ?!Ako neko kritikuje A.I i njegovog princa koji zajedno sa onim bivsim siromahom Radoncicem oblikuje ne javnost, nego istoriju, odmah skocis da se negira agresija.
Kakve veze ima to sa kritikom A.I? Koji je na kraju kurac A.I? Sto nije Cacu uhapsio 1992? Sto se nikad nije potenciralo da je i Lagumdzija zarobljen sa A.I od strane JNA kod aerodroma? SVe su to cinjenice koje danas se pokusavaju izbrisati i preoblikovati kao da je samo on odbranio BiH.
Cuj caco i heroj i zlocinac, koji je to smtad pa to je ludilo!
smiri dozivljaj!
-
salihh
nisam gledao snimak, meni nije ni potreban... na zalost, izgleda da mnogima jeste...
cacu, a ne samo njega, bi trebalo izmjestiti s kovaca (mislim da osim alije niko nakon rata nije trebao biti sahranjen gore)
hajriz podnesi ostavku ako je tvoja ideja obilazak cace, a podnesi ostavku i ako nije tvoja ideja, a trebao ti vikic objasniti da je to degutantno
i jos nesto, sta je onaj svrakic toliko uradio za bih da je uvijek u prvom safu... da li je hayatovac bio ovdje u ratu?
cacu, a ne samo njega, bi trebalo izmjestiti s kovaca (mislim da osim alije niko nakon rata nije trebao biti sahranjen gore)
hajriz podnesi ostavku ako je tvoja ideja obilazak cace, a podnesi ostavku i ako nije tvoja ideja, a trebao ti vikic objasniti da je to degutantno
i jos nesto, sta je onaj svrakic toliko uradio za bih da je uvijek u prvom safu... da li je hayatovac bio ovdje u ratu?