de ba senada, optuzili su oni zlaju i za drzavni udar (i jos par ljudi), pa je l' i u to vjerujes ?senada wrote:hocemo li se lagati? da lazemo pa kazemo kako je zlaja terzica demantirao za optuzbe o prodaji pet banaka i o otvaranju fiktivnih firmi?
kriminal je kriminal, ma cije nedjelo da je ne smije se prikrivati.
zlaja je do ove godine bio moj favorit a sada je dostigao sdaovsku reputaciju.
to sto je ranije cinila SDP a ne sam zlaja, ne daje mu za pravo da se ogrijesi o zakon i da nema nikakvih argumenata u svoju odbranu.
60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC
Moderator: anex
- Alfons Kauders
-
senada
problem je u zlaji koji nije sposoban istinski zastiti narod pa i po pitanju pdv-a, koji je neminovan ali ne u jedinstvenoj stopi ali zlajina "borba" vrijedi koliko i moje pisanje po forumu - tip se prodao a ni u vrijeme mvp-a nije nista dobro uradio za beiha. jeste alija behmen, svaka mu cast ali zlaja sve vise lici na celnike stranke "za" beiha a sa sdaovcima se vec lijepo slaze.kojsino wrote:Nije problem u Lagumdziji, i sa njime i bez njega ,
Terzic uvodi najgoru vrstu PDV-a na svijetu,
i to ce svi tek shvatiti za koji dan...
seada palavric je prvi najveci zagovornik pdv-a i naravno svi sdaovci ali ni sdpovci ne mogu ni sebe spasiti od nasrtaja sdaovaca, pa kako ce zastititi interese drzave i penzionera? nikako niti hoce niti moze.
- Fair Life
Odvadi malo...senada wrote:problem je u zlaji koji nije sposoban istinski zastiti narod pa i po pitanju pdv-a, koji je neminovan ali ne u jedinstvenoj stopi ali zlajina "borba" vrijedi koliko i moje pisanje po forumu - tip se prodao a ni u vrijeme mvp-a nije nista dobro uradio za beiha. jeste alija behmen, svaka mu cast ali zlaja sve vise lici na celnike stranke "za" beiha a sa sdaovcima se vec lijepo slaze.
seada palavric je prvi najveci zagovornik pdv-a i naravno svi sdaovci ali ni sdpovci ne mogu ni sebe spasiti od nasrtaja sdaovaca, pa kako ce zastititi interese drzave i penzionera? nikako niti hoce niti moze.
Last edited by Fair Life on 26/12/2005 23:09, edited 2 times in total.
-
mostarac
izvini, ali Zlaja nije vlast i Zlaja nema vlast pa ne znam kako bi on to mogao zastititi narod, a onda dolazimo do onesenada wrote:problem je u zlaji koji nije sposoban istinski zastiti narod pa i po pitanju pdv-a, koji je neminovan ali ne u jedinstvenoj stopi ali zlajina "borba" vrijedi koliko i moje pisanje po forumu - tip se prodao a ni u vrijeme mvp-a nije nista dobro uradio za beiha. jeste alija behmen, svaka mu cast ali zlaja sve vise lici na celnike stranke "za" beiha a sa sdaovcima se vec lijepo slaze.kojsino wrote:Nije problem u Lagumdziji, i sa njime i bez njega ,
Terzic uvodi najgoru vrstu PDV-a na svijetu,
i to ce svi tek shvatiti za koji dan...
GLASALI (NI)STE, EVO VAM GA
-
Jasho
Nisam gledao emisiju, jer mi je draže bilo gledati na HRT-u Gladijatora, nego da gledam debilnog Terzića i njegovog papagaja Hurtića! Terzić je jedan obični parazit na državnim jaslama koji nema pojma o životu i koji je obični sluga međunarodne zajednice i vjerni podanik kriminalaca, lopova i njihov zaštitnik! Šta ja treba da mislim o premijeru koji je u svojoj biografiji na web siteu Vijeća Ministara slagao da je diplomirao 1986 godine, a u arhivi fakulteta stoji da je diplomirao 1988 godine! Stara narodna kaže: "ko voli slagati, hoće i ukrasti! I šta reči o premijeru koji je dobio doktorat od fantomskog univerziteta! Od svih zemalja Evrope koje imaju PDV, BiH će biti zemlja sa ubjedljivo največom stopom poreza na izdavaštvo i osnovne životne namirnice! Priče o softveru koji može obračunavati samo jednu stopu, a ne dvije je za malu djecu! Za svoga dosadašnjeg mandata Terzić je upropastio i unazadio BiH i omogućio nesmetano susjedima da pljačkaju njenu imovinu, čak im je on lično potpisao odobrenje za to! I najmanju šansu za napredak i razvoj BiH Terzić je uništio i sputavao! Terziću je mjesto u zatvoru i to na doživotnoj robiji uz prisilni rad i treba mu poslati njegovu odanu svinju Hurtića da mu pomogne ne savjetima već fizičkim radom! Tako će barem Hurtić skinuti bure od sala!
- Fair Life
To je to... Zbog toga Terzu i ekipu treba za usi izvuci iz njihovih fotelja i nogom u guzicu ih podstaci na korak naprijed...stella_k wrote:(...)
Ali zamisli neciju staru majku cija je penzija 200 km....kako ce ona prezivjeti je nesto, sto gospodina Terzica ocito ne zanima....na zalost...
Last edited by Fair Life on 26/12/2005 23:36, edited 1 time in total.
- Vodenjak
Nisam gledao emisiju, ali se nadam da cu moci vidjeti preko neta...
Ali, nesto bih ipak rekao kad je SDP u pitanju, naravno, ako imam pravo posto sam ja dijaspora, je li...
Sve vise mi se u zadnje vrijeme cini da SDP prestaje da bude klasicna opozicija ovim mormonima..
Sve se vise dovode u situaciju da s njima razgovaraju, pregovaraju, raspravljaju...
Mozda grijesim, ali kada nas dijeli desetak ili manje mjeseci od izbora, nije li krajnje vrijeme da se zamrznu svi moguci pregovori (pa cak ukljucujuci i pregovore o ustavnim rjesenjima) sa vladajucom klikom?
Sjedeci sve cesce sa istima za istim stolom, narod ce (ako vec nije) dobiti sliku da su oni zapravo svi isti!
Prava opoziciona stranka, posebno kada je opozicija olosu koji je na vlasti, ne bi trebalo da ima dovoljno kredita da se s njima ubjedjuje u bilo sta!
Iznesi svoj program, reci za sta jesi i za sta nisi i pusti narodu da sam skonta je li to OK ili nije.
SDP kao opoziciona stranka nema, po meni, nikakve obaveze da u ovoj situaciji na sebe preuzima bilo kakvu odgovornost da "prosvijetli" degene na vlasti.
Stalnim pricama i prepiranjima sa istima dovode se u situaciju da budu baceni u isti kosh!
Ako su opozicija, neka to budu u pravom smislu te rijeci!
Ali, nesto bih ipak rekao kad je SDP u pitanju, naravno, ako imam pravo posto sam ja dijaspora, je li...
Sve vise mi se u zadnje vrijeme cini da SDP prestaje da bude klasicna opozicija ovim mormonima..
Sve se vise dovode u situaciju da s njima razgovaraju, pregovaraju, raspravljaju...
Mozda grijesim, ali kada nas dijeli desetak ili manje mjeseci od izbora, nije li krajnje vrijeme da se zamrznu svi moguci pregovori (pa cak ukljucujuci i pregovore o ustavnim rjesenjima) sa vladajucom klikom?
Sjedeci sve cesce sa istima za istim stolom, narod ce (ako vec nije) dobiti sliku da su oni zapravo svi isti!
Prava opoziciona stranka, posebno kada je opozicija olosu koji je na vlasti, ne bi trebalo da ima dovoljno kredita da se s njima ubjedjuje u bilo sta!
Iznesi svoj program, reci za sta jesi i za sta nisi i pusti narodu da sam skonta je li to OK ili nije.
SDP kao opoziciona stranka nema, po meni, nikakve obaveze da u ovoj situaciji na sebe preuzima bilo kakvu odgovornost da "prosvijetli" degene na vlasti.
Stalnim pricama i prepiranjima sa istima dovode se u situaciju da budu baceni u isti kosh!
-
davis.ba
Lagumdžima po ko zna koji put pokazuje zašto neću glasati za sdp. Priča čovjek kao o ljudima kako će im biti teško a sve se svodi na to da navede ljude kako će nastati haos i kako je ON jedino riješenje na slijedećim izborima. Smiješno.
Terzić, slabo se snalazi u ovakvim diskusijama, ne zna objasniti ono najbitnije.
Bakir, svaka čast još jednom je pokazo koliko je objektivan i koliko se uvlači Lagumdžiji u guzicu. Mislim oni komentari su bili i više nego subjektivni.
Terzić, slabo se snalazi u ovakvim diskusijama, ne zna objasniti ono najbitnije.
Bakir, svaka čast još jednom je pokazo koliko je objektivan i koliko se uvlači Lagumdžiji u guzicu. Mislim oni komentari su bili i više nego subjektivni.
Last edited by davis.ba on 26/12/2005 23:37, edited 1 time in total.
-
davis.ba
Jesi li ti svjestan da ni jedna stranka sama ne može promjeniti ustav, i sad bi ti da prestane i ta jadna komunikacija koja postoji.Vodenjak wrote:Nisam gledao emisiju, ali se nadam da cu moci vidjeti preko neta...
Ali, nesto bih ipak rekao kad je SDP u pitanju, naravno, ako imam pravo posto sam ja dijaspora, je li...![]()
-
mostarac
Izvini, ali ovo radi svaki opozicioni politicar na cijeloj zemaljskoj kugli i apsolutno ne znam sta si drugo ocekivaodavis.ba wrote:Lagumdžima po ko zna koji put pokazuje zašto neću glasati za sdp. Priča čovjek kao o ljudima kako će im biti teško a sve se svodi na to da navede ljude kako će nastati haos i kako je ON jedino riješenje na slijedećim izborima. Smiješno.
-
mostarac
a kako sa jednim terzicem koji nastupa onako primitivno mozes drugacije pricati. Ja bi ga u neka doba uhvatio za vrat, ali nije svak istih zivacadavis.ba wrote:Ne radi na onakav prgav i jeftin način kao on. Sigurno.
a nemam ni ja prema Terzicu nikakvog postovanja i kakvo postovanje mozes imati prema Terzicu koji je lazirao svoju biografiju.
-
mostarac
On se vladajucim politicarima obraca bas onako kako zasluzuju - sa argoancijom i podsmjehom. Kako se onim chobanima (neka oproste pravi chobani) mozes drugacije obracati?davis.ba wrote:To ti kao ne pratiš inače ostala dešavanja i istupe Lagumdžije. De ...
- Vodenjak
Sa onima koji su napisali postojeci ustav i koji je izvor svog zla koje nas je zadesilo, za istim stolom sasvim sigurno ne mozes ostvariti dobar rezultat!davis.ba wrote: Jesi li ti svjestan da ni jedna stranka sama ne može promjeniti ustav, i sad bi ti da prestane i ta jadna komunikacija koja postoji.
Jesi li ti TOGA svjestan?
-
davis.ba
I šta sad trebamo, svak na svoju stranu, i čekati, možda se nešto desi samo od sebe, jel?Vodenjak wrote:Sa onima koji su napisali postojeci ustav i koji je izvor svog zla koje nas je zadesilo, za istim stolom sasvim sigurno ne mozes ostvariti dobar rezultat!davis.ba wrote: Jesi li ti svjestan da ni jedna stranka sama ne može promjeniti ustav, i sad bi ti da prestane i ta jadna komunikacija koja postoji.
Jesi li ti TOGA svjestan?
-
mostarac
svakako, ali on u nastupima ne ismijaca gledaoce nego one majmune, a veceras je ulogu majmuna imao Terzicdavis.ba wrote:Vidiš ja nisam govorio kako se on drugim političarima obraća već kako se narodu obraća. Ti kad gostuješ na nekoj emisiji, ti si tu prvenstveno kako bi nešto rekao gledaocima.
-
kub lajkan
Mislim da si u pravu.Vodenjak wrote:Sve vise mi se u zadnje vrijeme cini da SDP prestaje da bude klasicna opozicija ovim mormonima..
Nedavno je bilo govora o nekom-ne-znam-ni-ja-cega-programu, vjerovatno neki principi vezani uz buducnost BiH. Tada sam prvi put Lagumdziju cuo da kaze "mi cemo ponuditi, a svi koji prihvataju mogu sa nama".
Mozda bas nisam ovo dobro prenio, jer je bilo nesto usputno, ne sjecam se koja emisija. Uglavnom, kontekst je bio takav da se napusta ona izvorna "mi sa nacionalistima necemo pa kud puklo da puklo". Rado bih prihvatio da sam pogresno shvatio...