60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC
Moderator: anex
-
Celicna_saka
Rigidnost stavova prezentiranih sinoc je prosto zapanjujuca, kod nas se svako pitanje mora ispolitizirati i banalizovati. Ko god je se interesovao za PDV i malo se sire informisao i ucio o tome, saznao je da je jedna stopa idealno rjesenje sa aspekta drzave i trzisne ekonomije ali posto to nije jedini ugao posmatranja treba uzeti u obzir socijalni faktor koji ce ovim sigurno biti pogodjen. Jebote, zar se ne moze pustiti 3 ili 6 mjeseci da prodju da se vidi kako ce funkcionisati ovakakv koncept PDV-a i ako nista da ga pustimo da se uspostavi kao takav pa onda sumirati njegove pozitivne ili negativne ucinke pa prema tome se dalje odredjivati. Ipak, novembar je blizu i treba sve uciniti da se prikupi sto vise politickih poena.
Uostalom, pitajte privrednike sta misle o PDV-u i kako ce se to odraziti na njihovo poslovanje, a ne par stotina graficara.
Uostalom, pitajte privrednike sta misle o PDV-u i kako ce se to odraziti na njihovo poslovanje, a ne par stotina graficara.
-
Celicna_saka
Ko ti je taj? Ako imas kakav argument slobodno reci, moze se diskutovati. Da ne bude zabune stoput mi je blizi sdp od anamo onih, ali onakva manipulacija i vjestacko izazivanje straha vrijedja svakog normalnog pa makar to bio i Zlatko Lagumdzija, licno.
-
Vingo
Joj ne kontam zasto se neko zgrazava sto jedan politicar koristi svaku situaciju i svako javno pojavljivanje za sticanje politickih bodova. Toliko o sinosnjoj emisiji.
A PDV....jel argument da ce zivot da poskupi? Jel argument da se penzije nece povecati? Izvini, ali neko ko ima primanja 250 KM ima itekakvog razloga da se plasi sa ili bez Zlatka da ga podsjeti na to.
A PDV....jel argument da ce zivot da poskupi? Jel argument da se penzije nece povecati? Izvini, ali neko ko ima primanja 250 KM ima itekakvog razloga da se plasi sa ili bez Zlatka da ga podsjeti na to.
-
Celicna_saka
Ok, svaki nacin politicke borbe osim nasilja je legitiman i postujem tu cinjenicu ali zadrzavam slobodu da zakljucim koji je vise po mom ukusu.
Sto se tice poskupljenja, pa acno je da ce poskupiti ali ne u nekim astronomskim procentima. Mene ne brine samo poskupljenje nego redistribucija prikupljenih para od PDV, a koje nece biti uopste male i sa kojim bi se, da je odgovorne vlasti, sve socijalne tenzije mogle amortizovati. Plasim se da ce doci samo do bogacenja i sirenja drzavnog aparata sto je po meni glavni problem, a ne poskupljenje cijena. Da sam ja na mjestu Zlatka Lagumdzije, na ovaj potencijalni problem bi fokusirao pricu, a ne neke nebuloze o 100%nim poskupljenjima i slicno.
Sto se tice poskupljenja, pa acno je da ce poskupiti ali ne u nekim astronomskim procentima. Mene ne brine samo poskupljenje nego redistribucija prikupljenih para od PDV, a koje nece biti uopste male i sa kojim bi se, da je odgovorne vlasti, sve socijalne tenzije mogle amortizovati. Plasim se da ce doci samo do bogacenja i sirenja drzavnog aparata sto je po meni glavni problem, a ne poskupljenje cijena. Da sam ja na mjestu Zlatka Lagumdzije, na ovaj potencijalni problem bi fokusirao pricu, a ne neke nebuloze o 100%nim poskupljenjima i slicno.
-
edu
zlaja nije nigdje spomenuo ta 100%tna poskupljenja..i fino je rekao da ce se budzet napuniti sa 500 miliona km a da je za socijalne programe izdvojeno 50 miliona..i fino je rekao da ce od pdv-a hajrovati samo budzetlije i banke...
lagumdzija je sve to fino rekao..a terzic je rekao:" imali smo porez 0%, 10% i 20%...i to je u prosjeku 17%..
..
i da..otkrio nam je jos jednu vaznu stvar..postoje pojmovi: zeli i ne zeli..i to nije isto..
terza..nas showman..

lagumdzija je sve to fino rekao..a terzic je rekao:" imali smo porez 0%, 10% i 20%...i to je u prosjeku 17%..
i da..otkrio nam je jos jednu vaznu stvar..postoje pojmovi: zeli i ne zeli..i to nije isto..
terza..nas showman..
-
Celicna_saka
Pa neka odluci na cemu ce da bazira strategiju borbe za socijalnu pravdu, da li sa visestopnom stopom pdv-a ili sa adekvatnim punjenjem socijalnih fondova, jedno i drugo ne ide, a da se ne udje u obicno politikanstvo.
Naravno da je Terzic klaun ali neka dobra stvar se ne ponistava samim tim sto je brani nekompetenta osoba.
Naravno da je Terzic klaun ali neka dobra stvar se ne ponistava samim tim sto je brani nekompetenta osoba.
-
Celicna_saka
Sa aspekta ekonomije i privrede jedna stopa je najbolja i najpravednija to ce ti svako reci ko se imalo razumije u pdv, a i vecina dostupnih radova na tu temu kazu isto. Sad sto je kod nas socijalna situacija takva kakva jeste je drugi par cipela i po mom misljenju tu je presudna organizacija drzave da anulira negativne efekte i pomogne ugrozenoj populaciji.
Inace, ako ce poskupljenje od 5-10 posto izazvati tolike potrese i nestabilnosti i ja idem pred skupstinu.
Znas ti dobro ko je nekompetentan
, mada usko gledano ni Lagumdzija nije najkompetentniji da prica o PDV-u.
Inace, ako ce poskupljenje od 5-10 posto izazvati tolike potrese i nestabilnosti i ja idem pred skupstinu.
Znas ti dobro ko je nekompetentan
-
Celicna_saka
Da ne idem nasiroko, evo samo jedan od osvrta...edu wrote:sad..mozda..jedno laicko pitanje..zasto u hrvatskoj nije uvedena jedinstvena stopa? i u ostalim eu zemljama..
http://www.oma.uino.gov.ba/hr/bilteni/O ... a%20drugih'
pa to uporedi sa sinocnjom "debatom".
-
nineac
Ma ja sam ponovo ono danas gledao, i stavrno se potvrdilo da u ovoj drzavi samo neobrazovani uspjevaju. Pa Terzic je stvarno retardiran. Zlatko mu kaze da pise u zakonu da ce epovrat biti tek nakon 6 mjeseci, on kaze "dobro pise, ali mozemo mi i drugacije" tj. mozemo mi i nepostovat zakon. Pa ja neznam niti jednog premijera na svijetu da je tako nesto izjavio.
Onda napada Zlatka za fakultet. Covjek bio na MIT-u a ovaj 9 godina zavrsavao za geometra i on sebe smatra kompetentnim da proziva Zlatka.
Stvarno sramota, a ono za 0 10 i 20 prosjecno 17% nemam komentara, samo neka nam je bog na pomoci. Ne zbog PDV-a nego zbog raspodjele para. Ipak vrjeme je da sa silnih Mercedesa,Audija i BMW-a se predje na Rolc Royce ili Bentley!
Onda napada Zlatka za fakultet. Covjek bio na MIT-u a ovaj 9 godina zavrsavao za geometra i on sebe smatra kompetentnim da proziva Zlatka.
Stvarno sramota, a ono za 0 10 i 20 prosjecno 17% nemam komentara, samo neka nam je bog na pomoci. Ne zbog PDV-a nego zbog raspodjele para. Ipak vrjeme je da sa silnih Mercedesa,Audija i BMW-a se predje na Rolc Royce ili Bentley!
- stella_k
Ako za tih par mjeseci umre stotinjak penzionera od gladi njih cemo racunati kao kolateralnu stetu?Celicna_saka wrote:Rigidnost stavova prezentiranih sinoc je prosto zapanjujuca, kod nas se svako pitanje mora ispolitizirati i banalizovati. Ko god je se interesovao za PDV i malo se sire informisao i ucio o tome, saznao je da je jedna stopa idealno rjesenje sa aspekta drzave i trzisne ekonomije ali posto to nije jedini ugao posmatranja treba uzeti u obzir socijalni faktor koji ce ovim sigurno biti pogodjen. Jebote, zar se ne moze pustiti 3 ili 6 mjeseci da prodju da se vidi kako ce funkcionisati ovakakv koncept PDV-a i ako nista da ga pustimo da se uspostavi kao takav pa onda sumirati njegove pozitivne ili negativne ucinke pa prema tome se dalje odredjivati. Ipak, novembar je blizu i treba sve uciniti da se prikupi sto vise politickih poena.
Zasto bas 17%, zasto nije 9%??
A tih 450 miliona km ce "nestati" u dzepovima nasih "sposobnih politicara".
Tako da ce od njih, u sljedecoj predizbornoj kampanji SDA, HDZ i SDS moci organizovati jos bolje derneke, mozda bude i piva dzaba.
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ!!!!!!!!!!!!!!!!
- Mahalac
Dobro što "Zlaja" vazi nako dušebrižno ljudima tj širokom gledateljstvu:Tuzli, Mostaru
... a šta ćemo mi koji vrlo dobro poznajemo njegov lik i djelo već dugi niz godina, kome mi da vjerujemo.
Koliko god mi bio smiješan ja ću opet povjerovati geometru, mada je to u suštini sve zajedno obićni hrkljuš i nadati se hepeku u Oktobru
Koliko god mi bio smiješan ja ću opet povjerovati geometru, mada je to u suštini sve zajedno obićni hrkljuš i nadati se hepeku u Oktobru
-
Herc
Bravo,bravo mahalac! S tako zatupljenim ljudima kao sto si ti nam nikada nece biti bolje.Vi koji ste glasali i glasacete za SDA-HDZ-SDS koaliciju,nemate pravo da se bunite za bilo sta lose u drzavi.Mahalac wrote:Dobro što "Zlaja" vazi nako dušebrižno ljudima tj širokom gledateljstvu:Tuzli, Mostaru... a šta ćemo mi koji vrlo dobro poznajemo njegov lik i djelo već dugi niz godina, kome mi da vjerujemo.
- stella_k
Fakat ljudi, koji vam je?Mahalac wrote:Dobro što "Zlaja" vazi nako dušebrižno ljudima tj širokom gledateljstvu:Tuzli, Mostaru... a šta ćemo mi koji vrlo dobro poznajemo njegov lik i djelo već dugi niz godina, kome mi da vjerujemo.
Pa Zlatko Lagumdzija nije cijela stranka!!
On je danas na celu sutra uopste ne mora biti u stranci! Vazna je politika SDP -a, njihov odnos prema politici, ekonomiji....sta ste se dohvatili Zlatka ko pijan plota!!! Ili mozda imate u sebi razloge koje vas je strah na glas izgovoriti jer cete skontati koliko ste u zabludi???
Zlatko ovo, Zlatko ono....svasta. Postajete dosadni.
-
davis.ba
Ovaj je dobar. Jeste naivni.stella_k wrote:Fakat ljudi, koji vam je?Mahalac wrote:Dobro što "Zlaja" vazi nako dušebrižno ljudima tj širokom gledateljstvu:Tuzli, Mostaru... a šta ćemo mi koji vrlo dobro poznajemo njegov lik i djelo već dugi niz godina, kome mi da vjerujemo.
Pa Zlatko Lagumdzija nije cijela stranka!!
On je danas na celu sutra uopste ne mora biti u stranci! Vazna je politika SDP -a, njihov odnos prema politici, ekonomiji....sta ste se dohvatili Zlatka ko pijan plota!!! Ili mozda imate u sebi razloge koje vas je strah na glas izgovoriti jer cete skontati koliko ste u zabludi???
Zlatko ovo, Zlatko ono....svasta. Postajete dosadni.
-
nebi
Ma palamudite koliko hocete,mindercici....psi laju,karavani prolaze.
To ono: -Ti si poklao hiljadu ljudi i ukrao milijardu KM!
-Pa sta? I ti si kupio zahire za 150 KM!
Nije mi nesto stalo do Zlaje...ali ne moze mi biti dobar niko iz sda pa sve da klanja devet sabaha.
Radije cu birati i arogantnog gada kao sto je Lagumdzija nego onu prirodnu nepogodu iz Travnika.
Nije mi nesto stalo do Zlaje...ali ne moze mi biti dobar niko iz sda pa sve da klanja devet sabaha.
Radije cu birati i arogantnog gada kao sto je Lagumdzija nego onu prirodnu nepogodu iz Travnika.
-
mostarac
Nije on prirodna nepogoda. On je greska prirodenebi wrote:Ma palamudite koliko hocete,mindercici....psi laju,karavani prolaze.
-
Celicna_saka
Kakav ti je to argument da ce stotinu penzionera umrijeti, nemoj me tjerati da se sluzim crnim humorom jer jedino se takav zakljucak na tvoju opasku moze izvuci. Informisite se u poreznoj upravi, kod profesora na ekonomskom faksu i inih ekonomista, a ne izvoditi zakljucke iz polupismenog Terzicevog obracanja.stella_k wrote:Ako za tih par mjeseci umre stotinjak penzionera od gladi njih cemo racunati kao kolateralnu stetu?Celicna_saka wrote:Rigidnost stavova prezentiranih sinoc je prosto zapanjujuca, kod nas se svako pitanje mora ispolitizirati i banalizovati. Ko god je se interesovao za PDV i malo se sire informisao i ucio o tome, saznao je da je jedna stopa idealno rjesenje sa aspekta drzave i trzisne ekonomije ali posto to nije jedini ugao posmatranja treba uzeti u obzir socijalni faktor koji ce ovim sigurno biti pogodjen. Jebote, zar se ne moze pustiti 3 ili 6 mjeseci da prodju da se vidi kako ce funkcionisati ovakakv koncept PDV-a i ako nista da ga pustimo da se uspostavi kao takav pa onda sumirati njegove pozitivne ili negativne ucinke pa prema tome se dalje odredjivati. Ipak, novembar je blizu i treba sve uciniti da se prikupi sto vise politickih poena.
Zasto bas 17%, zasto nije 9%??
A tih 450 miliona km ce "nestati" u dzepovima nasih "sposobnih politicara".
Tako da ce od njih, u sljedecoj predizbornoj kampanji SDA, HDZ i SDS moci organizovati jos bolje derneke, mozda bude i piva dzaba.
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
17 % je zato sto je to priblizna suma onoj sumi koja bi se teoretski mogla skupiti od dosadasnjeg poreza na promet koji se uvelike izbjegavao placati.