Tito je imao ali su imali i penzioneri i svi koji su zeljeli da rade mogli su i da zaradeumro je mostar wrote:ne valja kad zlaja prica arogantno pa ne valja kad zlaja ne prica arogantno- ko bi narodu ugodio, a bila bi sramota i jos vece dno za ovu drzavu da jedan covjek profila Zlatka Lagumdzije nema 150 maraka da potrosi u prodavnici. To bi tek bilo dno dna.senada wrote:edu ne radi se o tome koliko je ili nije zlaja kao zlaja potrosio, nego je sustinski problem taj sto je jedan lider jedne ozbiljne opozicione stranke trebao znati da si niti jedan penzioner ne moze priustiti taj luxuz da potrosi cio iznos na ceku i na taj nacin ustedi jer bi u tom slucaju ostao duzan za rezijske troskove koji su teski skoro kao cio iznos na ceku.
dakle poenta je u zlajinom gestu naspram cjelokupne penzionerske populacije i socijalne kategorije ljudi koji su u daleko vecem broju od statistickih podataka.
isto tako nikome sinoc nije moglo promaci umjesto argumentiranog konfrontiranja terzicevim stavovima, zlajino zapravo vrlo nevjesto prikriveno koketiranje sa - predsjednikom polovice drzave.
kada sam vec kod polovicne drzavnosti, zlajin glas se cuje kao i rasimov - samo sa tom razlikom sto rasim jeste ustupio svoje mjesto u korist i stranke i drzave sposobnom lideru, profesorici L.Tanovic, kakav potez je zlaja davno trebao povuci ali sve ce biti da tako sto patolosko narcisoidni zlaja nikada nece uciniti.
taj je covjek opasan ljubitelj samoga sebe i novca po svaku cijenu, sto su sdaovci shvatili i ulozili u njega taman onoliko za koliko ga mogu drzati kao improviziranu opozicionu ikebanu - po potrebi.
bas kao sto se sa uvazenim profesorom sinoc posluzila sda "gospoda" u 60 minuta.
60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC
Moderator: anex
-
senada
-
_galaksija
Draga senada Tito nas je ostavio u dugovima , zezno nas je posteno ,al hajd ,otom potom 
-
_BosanaC
Tito nas je ostavio u dugovima ali nam je ostavio i drzavu, a ovi sada nas uvaljuju u sve vece dugove a o drzavi i boljem zivotu nema ni govora!_galaksija wrote:Draga senada Tito nas je ostavio u dugovima , zezno nas je posteno ,al hajd ,otom potom
- stella_k
Slazem se. Oni dugovi su se mogli uz malo truda vratiti. A ovi sad....???_BosanaC wrote:Tito nas je ostavio u dugovima ali nam je ostavio i drzavu, a ovi sada nas uvaljuju u sve vece dugove a o drzavi i boljem zivotu nema ni govora!_galaksija wrote:Draga senada Tito nas je ostavio u dugovima , zezno nas je posteno ,al hajd ,otom potom
-
rei
senada wrote:Tito je imao ali su imali i penzioneri i svi koji su zeljeli da rade mogli su i da zaradeumro je mostar wrote:ne valja kad zlaja prica arogantno pa ne valja kad zlaja ne prica arogantno- ko bi narodu ugodio, a bila bi sramota i jos vece dno za ovu drzavu da jedan covjek profila Zlatka Lagumdzije nema 150 maraka da potrosi u prodavnici. To bi tek bilo dno dna.senada wrote:edu ne radi se o tome koliko je ili nije zlaja kao zlaja potrosio, nego je sustinski problem taj sto je jedan lider jedne ozbiljne opozicione stranke trebao znati da si niti jedan penzioner ne moze priustiti taj luxuz da potrosi cio iznos na ceku i na taj nacin ustedi jer bi u tom slucaju ostao duzan za rezijske troskove koji su teski skoro kao cio iznos na ceku.
dakle poenta je u zlajinom gestu naspram cjelokupne penzionerske populacije i socijalne kategorije ljudi koji su u daleko vecem broju od statistickih podataka.
isto tako nikome sinoc nije moglo promaci umjesto argumentiranog konfrontiranja terzicevim stavovima, zlajino zapravo vrlo nevjesto prikriveno koketiranje sa - predsjednikom polovice drzave.
kada sam vec kod polovicne drzavnosti, zlajin glas se cuje kao i rasimov - samo sa tom razlikom sto rasim jeste ustupio svoje mjesto u korist i stranke i drzave sposobnom lideru, profesorici L.Tanovic, kakav potez je zlaja davno trebao povuci ali sve ce biti da tako sto patolosko narcisoidni zlaja nikada nece uciniti.
taj je covjek opasan ljubitelj samoga sebe i novca po svaku cijenu, sto su sdaovci shvatili i ulozili u njega taman onoliko za koliko ga mogu drzati kao improviziranu opozicionu ikebanu - po potrebi.
bas kao sto se sa uvazenim profesorom sinoc posluzila sda "gospoda" u 60 minuta.Doduse Tito je bio drzavnik u cijeloj drzavi.
joj sad i tita spominju, i sta kazes i tada su radnici mogli da rade
i da zarade koliko su htjeli , nesto mi bas nisu pricali da je tako bilo
a to da Zlaja ima hvala bogu neka ima i nije on sporan, niti njegovo
zaradjivanje nego ostali siromasni koji nije mali broj.... ali eto ja bas
i nisam totalno pesimisticna da nas ceka nesto gore od ovog sto imamo..
mislim pa ne moze gore, e sad vrijeme ce pokazati da li ce se uopce situacija poboljasti
na duze staze sa ovim PDV- om.
A ti Senada sto ga pretjera sa ovim surovanjem opozicione ikebane...
bas ono pretjera...
-
_BosanaC
Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.rei wrote:senada wrote:Tito je imao ali su imali i penzioneri i svi koji su zeljeli da rade mogli su i da zaradeumro je mostar wrote: ne valja kad zlaja prica arogantno pa ne valja kad zlaja ne prica arogantno- ko bi narodu ugodio, a bila bi sramota i jos vece dno za ovu drzavu da jedan covjek profila Zlatka Lagumdzije nema 150 maraka da potrosi u prodavnici. To bi tek bilo dno dna.Doduse Tito je bio drzavnik u cijeloj drzavi.
i da zarade koliko su htjeli , nesto mi bas nisu pricali da je tako bilo![]()
mislim pa ne moze gore, e sad vrijeme ce pokazati da li ce se uopce situacija poboljasti
bas ono pretjera...
-
Vingo
Evo mali vic svjez uvezen iz Hrvatske, pa ja prevela...ide uz temu
Vozi se Tile vozom i voz stane. Pita Tile sta je, kazu Druze Tito nema pruge. "Zovi omladince i gradi prugu!!!" Tako oni i urade i krenu dalje...
90tih...vozi se Ante MArkovic vozom i voz stane. "Sta je bilo?" pita Ante..."Nema pruge gosn. MArkovicu"
"Poskidajte ono sto smo vec presli pa stavite naprijed i idemo dalje"
Tako i bi
Vozi se neki dan Terza vozom. Voz stane. "Sta je bilo", pita on savjetnika Zeca.
Nema pruge Premijeru moj voljeni!
"Ljuljajte voz nek izgleda ko da ide"....
Vozi se Tile vozom i voz stane. Pita Tile sta je, kazu Druze Tito nema pruge. "Zovi omladince i gradi prugu!!!" Tako oni i urade i krenu dalje...
90tih...vozi se Ante MArkovic vozom i voz stane. "Sta je bilo?" pita Ante..."Nema pruge gosn. MArkovicu"
Tako i bi
Vozi se neki dan Terza vozom. Voz stane. "Sta je bilo", pita on savjetnika Zeca.
-
rei
_BosanaC wrote:Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.rei wrote:senada wrote:Tito je imao ali su imali i penzioneri i svi koji su zeljeli da rade mogli su i da zaradeDoduse Tito je bio drzavnik u cijeloj drzavi.
bas ono pretjera...
nije vala nego truhli komunista i sekretar SKJ koji je zivio i radio samo od svog rada eto pa ti istrazuj dalje
uzroke njegove price....
- Alfons Kauders
pa napunila se.... govnima...._BosanaC wrote: Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.
-
rei
Alfons Kauders wrote:pa napunila se.... govnima...._BosanaC wrote: Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.![]()
a sta je sa ostalim bivsim republikama ex yu.... ma ja eto oni jedu iz zlatnih
- Alfons Kauders
i usput naruci feasability studiju gradnje pruge...Vingo wrote:Evo mali vic svjez uvezen iz Hrvatske, pa ja prevela...ide uz temu
Tako i bi
-
_BosanaC
Fakat ne kontam zivimo li mi uopste u istoj drzavi? Pa upravo ti bivsi sekretari ti sada najvise i seru i jesu najveci nacionalisti, barem velika vecina njih. Taj tvoj se samo pokazao kao dobar igrac, ocito mu nije dugo trebalo dres da promjeni.rei wrote:_BosanaC wrote:Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.rei wrote:
bas ono pretjera...
nije vala nego truhli komunista i sekretar SKJ koji je zivio i radio samo od svog rada eto pa ti istrazuj dalje
uzroke njegove price....
-
senada
sve tihi do tihog... mislim komunisti.... ma sve ce to pdv u grob do novog ljeta otjerat... kako ono bjese - bolje grob nego rob .....rei wrote:_BosanaC wrote:Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.rei wrote:
bas ono pretjera...
uzroke njegove price....
-
rei
_BosanaC wrote:Fakat ne kontam zivimo li mi uopste u istoj drzavi? Pa upravo ti bivsi sekretari ti sada najvise i seru i jesu najveci nacionalisti, barem velika vecina njih. Taj tvoj se samo pokazao kao dobar igrac, ocito mu nije dugo trebalo dres da promjeni.rei wrote:_BosanaC wrote: Onda taj koji ti je pricao da nisu mogli raditi i zaraditi koliko su htjeli vjerovatno je ili lezao na golom otoku ili je tezi SDA freak koji jos uvjek vjeruje kako ce se ona Alijina zlatna kasika napuniti necim.
uzroke njegove price....
hajde ne lupetaj bez veze covjek vise nije medju zivima i ne poredi ga
sa onim "sekretarima - lopovima" koji su imali i vile, vikendice , stanove u svim republikama nam bivse, djecu skolovali po vojnim akademijama, pa su i praunuke svoje obezbjedili, e sad su takvi jos bogati ali im krivo sto ne mogu vladati na cijelom podrucju bivse nam drzave....
-
_BosanaC
Sorry, ali mislim da si ti ta koja lupeta bez veze. O mrtvima sve najbolje, ali nije li licemjerje to o cemu je taj rahmetlija pricao? Kad mu je SK valjao bio je Sekretar, pa valjda nije se nahapao kolko je mislio da ce moci pa se eto nadao da ce mu "njegovi" (koji god to bili) dati vise, ali se i tu debelo zajebao.rei wrote: hajde ne lupetaj bez veze covjek vise nije medju zivima i ne poredi ga
sa onim "sekretarima - lopovima" koji su imali i vile, vikendice , stanove u svim republikama nam bivse, djecu skolovali po vojnim akademijama, pa su i praunuke svoje obezbjedili, e sad su takvi jos bogati ali im krivo sto ne mogu vladati na cijelom podrucju bivse nam drzave....
Ja ih imam sto su kosti ostavili za bivsu SFRJ, bili u partizanima od 41.-45. i dan danas se time ponosim. Isto tako ih imam koji su kosti ostavili i za BiH, a i sam sam bio dovoljno puta ranjavan. Niko nije profitirao ni prije ni poslje rata, ali gluho bilo da iko pljuje po bilo cemu. Znam samo da mi mati prije nikad nije zaplakala sta cemo jesti ili vecerati, a znam da je cetiri godine jela svaki drugi dan i to ono sto stari s linije donese. Isto tako znam da je sramota da dan danas moji roditelji drhte jer firme u kojima su radili citav zivot su pred propadanjem, da ja jedva izdrzavam i sestru, i sebe, a maltene i njih. Toga barem nije bilo u Titovo vrijeme. Ko je htjeo raditi taj je i imao. A danas tesko da hoce raditi i onaj ko ima priliku.
-
rei
sta to ima veze sto je bio sekretar, ali covjek nije bio lopov i nije koristio_BosanaC wrote:Sorry, ali mislim da si ti ta koja lupeta bez veze. O mrtvima sve najbolje, ali nije li licemjerje to o cemu je taj rahmetlija pricao? Kad mu je SK valjao bio je Sekretar, pa valjda nije se nahapao kolko je mislio da ce moci pa se eto nadao da ce mu "njegovi" (koji god to bili) dati vise, ali se i tu debelo zajebao.rei wrote: hajde ne lupetaj bez veze covjek vise nije medju zivima i ne poredi ga
Ja ih imam sto su kosti ostavili za bivsu SFRJ, bili u partizanima od 41.-45. i dan danas se time ponosim. Isto tako ih imam koji su kosti ostavili i za BiH, a i sam sam bio dovoljno puta ranjavan. Niko nije profitirao ni prije ni poslje rata, ali gluho bilo da iko pljuje po bilo cemu. Znam samo da mi mati prije nikad nije zaplakala sta cemo jesti ili vecerati, a znam da je cetiri godine jela svaki drugi dan i to ono sto stari s linije donese. Isto tako znam da je sramota da dan danas moji roditelji drhte jer firme u kojima su radili citav zivot su pred propadanjem, da ja jedva izdrzavam i sestru, i sebe, a maltene i njih. Toga barem nije bilo u Titovo vrijeme. Ko je htjeo raditi taj je i imao. A danas tesko da hoce raditi i onaj ko ima priliku.
ono sto su drugi. Covjek je jednostavno bio posten, a mogao je i on
obezbjediti svoje prauneke da je samo htio, to sto je bio na takvoj poziciji to mu nije niko dao on je to zasluzio svojom borbom , bas tom o kojom si ti pisao. U pravu si da su radnici imali tada svi poslove ali nisu zaradjivali koliko su htjeli, bilo je i tada puno siromasnih.... i tada su ljudi kraj skrajem jedva sastavljali, ali imali su zdravstveno, socijalno osiguranje, posao i ljudi su bili puno skromniji, a na drugoj strani
su bili ti sa vilama, stanovima, djecu su skolovali u vojnim akademijama
a na moru su imali sve dzabe, vladali su cijelom bivsom nam drzavom
i sad ne mogu da dodju do sebe jer su izgubili tu vlast...
A danas, naravno poslije katastrofe koju smo prosli, i prilika u cijelom
svijetu, pa i u susjednim drzavama koje nisu nista bolje .... nama ostaje
da se borimo za bolje, i sve je do nas..... nazalost to mnogi nisu jos
shvatili....
Last edited by rei on 27/12/2005 15:10, edited 1 time in total.
-
edu
raspitaj se malo koliki ke bio spoljni dug sfrj a koliki je danas dug SAMO hrvatske..pa ce ti neke stvari mozda biti jasnije..._galaksija wrote:Draga senada Tito nas je ostavio u dugovima , zezno nas je posteno ,al hajd ,otom potom
a o potrazivanjima cemo neki drugi put...
e onog narcisoidnog profesora..cuj hrabrosti..da on svoje pare trosi..
-
ejub
Meni neke stvari na ovom forumu nisu jasne?????????????
Jesu li bili izbori? Jesu.Je li UVAZENI PROFESOR dobio po ušima? Jeste.
Je li mu se nakon toga stranka raspala?Jeste?
Je li otjerao iz stranke one sto drugacuije misle?Jeste.
Je li uradio sta za vrijeme svoje strahovlade?Nije
Jesu li gradjani glasali za druge opcije?Jesu
Sto prije UVAZENI PROFESOR to prihvati(a i njegovi simpatizeri) bice mu lakše.
NIKAD VISE
Jesu li bili izbori? Jesu.Je li UVAZENI PROFESOR dobio po ušima? Jeste.
Je li mu se nakon toga stranka raspala?Jeste?
Je li otjerao iz stranke one sto drugacuije misle?Jeste.
Je li uradio sta za vrijeme svoje strahovlade?Nije
Jesu li gradjani glasali za druge opcije?Jesu
Sto prije UVAZENI PROFESOR to prihvati(a i njegovi simpatizeri) bice mu lakše.
NIKAD VISE