60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Vingo

Post by Vingo »

Iritantno je do bola to sto bi se ovdje mnogi manje nervirali da je umjesto Lagumdzije sinoc sjedio neki n.n.
N.N bi postao nas Robin Hood.
Ovako imamo samo "plitkog" Profesora....
_galaksija

Post by _galaksija »

ejub wrote:Nekoliko stvari:

Po prvi put sinoc Bakir nije stao na stranu UGLEDNOG PROFESORA
Na pokusaj mahalskog ponasanja doticnog profesora,dobio je isto tako ponasanje i ispao smjesan(racun,eto on se sprema za Bajram,kolike su plate savjetnika,eto on sa svojim studentima radi na RACUNARIMA,EJ NA RACUNARIMA,MEZES ZAMISLIT)
Gdje su mu odgovori ,šta je to on uradio za VRIJEME SVOJE STRAHOVLADE,osim sto je podigao bezbroj politickih optuznica (koje su sve pale na sudovima)
Kojim danima je to on na fakultetu i sl.

Zanimljiva emisija u kojoj se tacno vidjelo koliko je plitak UVAZENI PROFESOR i kako mu je argumentacija smjesna.

A da cemo dobiti po usima zbog PDV-a ,to niko ne spori
De reci ime tog UGLEDNOG PROFESORA posto ja neam pojma ko je od njih dvojice profesor.Obojica su mi sinoc bili plitki.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Obojica su jednako zablistali, pa nikoga ne bih posebno izdvajala :D:D

I možete se vi ovdje svađati koliko god hoćete, ali od 01/01/06 stupa na snagu PDV sa svim svojim prednostima a Boga mi i nedostatcima.... a znate kako njih dvojicu stvarno "zabole" za tu činjenicu :-) :-)
nineac

Post by nineac »

Koliko ja vidim veci je problem sto je Zlatko egoista nego sto je Terzic nacionalista koji nema pojma sta radi, kako to treba raditi. Ako neko misli da Terzic radi kako treba, neka se provoza do Travnika i neka vidi sta je ostalo iz Terzica! Danas ljudi tamo i poslije 10 godina cjepaju drva ispred zgrada da se ugriju.
Nicim Lagumdzija nije dao na znanje da je protiv PDV-a, ali jedna stopa je katastrofa.
Npr. Hrvatske novine dolaze u BiH oslobodjene poreza u svojoj drzavi, a zbog ugovora o slobodnoj trgovini (jos jedan briljantan potez SDA, tj. Bicakcica) neplacaju nikakve dazbine nasoj drzavi. Nasi izdavaci ce sada biti optereceni sa 17%, i iako su vec sada u podredjenom polozaju, nakon 1.januara mogu komotno ugasiti svoje novine.
Ovaj PDV je ne samo udar na siromasne gradjane, nego na obrazovanje, a puna usta su im obrazovanja. Ustvari to njima odgovara, sto je manje obrazvanih to je lakse vladati.
Mislim da cemo poslije 1 januara tek imati pravi problem sa odlaskom mladih!
_galaksija

Post by _galaksija »

Da to je tacno....IMAT CEMO PROBLEMA SA ODLASKOM MLADIH....Meni se ni do sada nije dopadalo da zivim u Bosni ,a mogu misliti poslije 1.1. koliko cu silno zeljeti da odem
rei

Post by rei »

Cuj molim te prijedloga nek narod kupi potrebstine eto sto je za novu godinu neka kupi odmah i za bajram jer ce poskupiti. Zlatko me stvarno iznenadio
pa i sa najskromnijim apetitima ljudi ce moci tek jedva da sebi priuste za novu godinu a on pominje jos i bajram.... Nije nam sjajno ni bez PDV , a kako ce to svi biti, ko zna , a valjda nece boliti puno.... :-)
nego sto boli ... :D
rei

Post by rei »

_galaksija wrote:Da to je tacno....IMAT CEMO PROBLEMA SA ODLASKOM MLADIH....Meni se ni do sada nije dopadalo da zivim u Bosni ,a mogu misliti poslije 1.1. koliko cu silno zeljeti da odem
izvini ali :lol:
Propast1

Post by Propast1 »

rei wrote:Cuj molim te prijedloga nek narod kupi potrebstine eto sto je za novu godinu neka kupi odmah i za bajram jer ce poskupiti. Zlatko me stvarno iznenadio
pa i sa najskromnijim apetitima ljudi ce moci tek jedva da sebi priuste za novu godinu a on pominje jos i bajram.... Nije nam sjajno ni bez PDV , a kako ce to svi biti, ko zna , a valjda nece boliti puno.... :-)
Pa o tome Lagumdzija i govori cijelo vrijeme... Da narod nema sta jesti i da ce imati jos manje sa ovakvom stopom PDV-a. (Inace za SDA experte poresko neutralna stopa PDV-a bi trebala biti oko 14 %). Terzic se puse ko zaba 'On ce uvesti PDV'...

Nego zna li ko onu zenu sinoc iz Tuzle: prosvjetna radnica, nezaposlena iz Tuzle, koja je kad je vidila Terciza na 60 min, dobila toliki optimizam da nece napustiti BiH... E nju bi trebalo dovesti u Centralni zatvor....
edu

Post by edu »

lagumdzija je jos jednom pokazao da je najsposobniji politicar u drzavi..a po mom misljenju i sire..terzic je jos jednom pokazao da je veci showman nego sto je to dragan marinkovic...
Vingo

Post by Vingo »

Postovani prof. Lagumdzija,

Ako Vi ili neko od Vasih saradnika procitate ovo, molim Vas svim srcem da razmotrite moj prijedlog. Imenujte glasnogovornika, nekog ko je malo manje obrazovan, strucan, pametan, sposoban, elokventan, pa samim tim i malo manje arogantan i egoistican i malo vise po ukusu nase javnosti. Vi se nemojte vise pojavljivati u javnosti. Kad je mogao jedan Alija Izetbegovic biti pocasni Predsjednik, mozete i Vi. Pa polako....iz sjene.
Onda ce mozda nas narod da slusa i cuje sta im taj neki glasnogovornik kaze. Pa ce mozda i da razmislja o tome, a ne da gubi zivce nervirajuci se zbog Vase arogancije i bezobrazluka. Pa se toliko iznervira da i ako ode na izbore zaokruzi one manje arogantne.
Ja bih Vam jos savjetovala da taj neko, bude narodu drag. Iz samo njemu (narodu) znanih razloga. Kao sto je to Haris Silajdzic.
Ili Senad Hadzifejzovic.
Nek on prica, a Vi mu sapcite iz prikrajka. Ali da Vas niko ne vidi.
Samo, molim Vas, prestanite nervirati ovaj napaceni narod svojom iritantnom pojavom.

Puno Vas pozdravljam!
rei

Post by rei »

Propast1 wrote:
rei wrote:Cuj molim te prijedloga nek narod kupi potrebstine eto sto je za novu godinu neka kupi odmah i za bajram jer ce poskupiti. Zlatko me stvarno iznenadio
Pa o tome Lagumdzija i govori cijelo vrijeme... Da narod nema sta jesti i da ce imati jos manje sa ovakvom stopom PDV-a. (Inace za SDA experte poresko neutralna stopa PDV-a bi trebala biti oko 14 %). Terzic se puse ko zaba 'On ce uvesti PDV'...

...

ma da on misli tako ne bi narodu predlagao takvu nebulozu da kupuje
i za bajram, ako vec misli da nema, jer i ne moze kupiti ako nema...bogami ko' da vise nema praznik.... i ko da se moze tako nakupovati...
i neko rece sta ima veze on je to posteno zaradio niko ne spori da je
on to posteno zaradio ali zar nije posteno zaradio i onaj penzioner
sa 40 godina radnog staza....
Mislim stvarno kako ja mogu sad reci ovako ili onako ce nam biti sa PDV
kad se i sami eksperti ne mogu usaglasiti....
kazem nece valjda boliti vise nego sto boli.... :-?
senada

Post by senada »

inspire_me wrote:
addem wrote:Ovaj Lagumdzija se veceras jako lose pokazao. Stvarno nevjerovatan licemjer. Poslije ovoga veceras niti jedan od njih dvojice nije gubitnik. SVI SMO MI GUBITNICI.
Kakvi nas ljudi predstavljaju ovo je katastrofa.

PDV je neminovnost i zalosno je da se diplomirani ekonomista (doktor nauka ) zalaze protiv. PDV je davno trebalo uvesti i bravo Terzicu sto si mu rekao da ga je on trebao uvesti. Sve zemlje EU imaju PDV i PDV je nabolji nacin za zaustavljanje korupcije. Siguran sam da to Zlaja zna samo se pravi budala i pokusava da zaradi jeftine politicke poene plaseci sirotinju.

Da mi je neko pricao da ce polupismeni Terzic koji jednog stranog jezika biti bolji u verbalnom duelu sa Lagumdzijom ja bi se smijao, al veceras stajem na terzinu stranu.

Zlaja smiluj se i daj ostavku, pruzi ovoj zemlji makar sansu da nam bude bolje.
Meni je Zlatko briljirao veceras, nije odavno bio bolji u verbalnom duelu. A samo mi nije jasno kako onog Terzica nije stid svog neznanja, i kad pomislim da bi se njemu mandat mogao produziti pozelenim, muka mi. Koliko je bio nezadovoljan samim sobom sinoc u '60 minuta', brze bolje je dosao na 'centralni zatvor' ne bil sta popravio situaciju. I naravno nazvalo par ljudi kao lafo njemu podrsku da daju, ma dajj, grozno
ako ti je "veceras" zlaja briljirao onda ti ne znas zlaju iz pravih progresivnih i perspektivnih sdp vremena - ono sinoc je bio jedan potpuno drugi, novi zlaja, koji sve vise opravdava sumnje naroda u sdp za ciji fijasko i debakl na opcinskim izborima je odgovoran samo zlaja. pravi ljudi povlace prave poteze a on je i sinoc bio samo dobra kompenzacija esdeaovcima, tj. "drzavnicima" - prezentirajuci svoj snazni argument kojim se igrao dodave sa "drzavnikom" terzom.onoga momenta, kada poreska stopa ne bude nulta nego kada poreza budu oslobodjene osnovne zivotne namirnice, moze se reci da se sdp istinski zalagao a do tada on socijalne kategorije i svoju stranku za - laze u korist svojih licnih interesa.
nineac

Post by nineac »

Sada procjene govore o 76% mladih koji hoce otici iz BiH. Ja sam u USA, studiram (trenutno sam u BiH) i gledajuci TV ja samo mogu reci da ako nekome mogu pomoci nekim savjetom sto se tice odlaska bujrum! Ovovise nema smisla. Gledam svaki dan ljude koji vozaju auta od 100.000km a nemaju 4 razreda osnovne skole, i kojima su puna usta SDA i slicnih stranaka. Kada je SDP predlozio zakon o porjeklu imovine, sto je SDA bila protiv???
Hiljade primjera osoba koje bi trebale biti u zatvoru a ne zivjeti kako zive.
I sada drzava ce smanjiti poreze za 3% na auta, benzin, cigare,alkohol, itd, ali ce zato uvesti na knjige, hljeb, lijekove, novine, mlijeko.
Kako god, Terzic & Co namprave drzavu u kojoj je stvarno bolje biti siledzija nego univerzitetski profesor.
Ja mogu samo da Vam savjetujem da se palite odavdje, skolujete, i kada se i ako promjeni mentalitet ovdje, onda da se vratite jer sve ovo vise nema smisla.
Ja necu da trosim svoje najbolje godine gledajuci terzica na TV-u, hodajuci ulicama koje su pune pasa lutalica, gdje na svakom cosku neki penzioner kopa po kontejneru, vozeci ulicama koje su pune rupa. Necu da me na svakom koraku saobracajna policija maltretira dok neki babin sin u BMW-u X5 moze voziti 200 km/h po gradu.
Ovo sto terzic prica o Visokom obrazovanju i sl je suplja. Kaze godinu dana cekaju zakon da ministarstvo civilnih poslova zavrsi nacrt. Pa gospodine Vi ste im sef! Sve je ovo razvlacenje mozga, a pred izbore ce opet nasim budalama malo zamazati oci, i seljaci se glasati za SDA/HDZ/SDS/SBiH/PDP dok ce omladina sjediti po kaficima i kukati, a ostali nece izaci jer eto Zlatko je egoista!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ljudi, zaboravljate da je doslo vrijeme da covjek mora gledati samo sebe i najblize oko sebe. Taj neko ko je zadnjih deset - petnaest godina postao penzioner u vecini slucajeva se izborio na direktan ili indirektan nacin za ovakvu situaciju. Za trenutno stanje ne moze niko kriviti mene koji sam pocetkom rata imao 13 godina niti bilo koga moje generacije, ali ja i moja generacija imamo puno pravo da nam bude SVEJEDNO kada papak koji ce sutra skandirati tom istom Terzicu i glasati za SVOJE (isto je i sa onim jadama u RS koji imaju jos i manje ali su im SDS-a puna usta) osvane u praznom kontejneru.

Takav neka mi slobodno ne pruza ruku na cesti, jer mi ga nije ni malo zao. A ja ako imam i ako to posteno zaradim potrosicu 150KM, mozda i popiti, ko zna, jer znam koje sam trnje prosao da bih dosao do toga.

Zao mi je ljudi koji su ni krivi ni duzni zaglavili u ovom vremenu i prostoru, iako sve manje vjerujem da ima istinski takvih.
senada

Post by senada »

nije sdp jedina gradjanska stranka niti jedino rjesenje za probleme mladih i penzionera.uostalom do izbora ima jos vremena pa valjda ce se u tom periodu iskristalizirati statutii i programi nekih drugih stranaka koje nemaju nacionalisticki prefix.bojim se da se sa velicanjem sdp-a, ta stranka sa zlajom na celu potpuno ne prikloni sdau i stranci "za" beiha - kako bi se izborili za narod i drzavu treba ih izloziti objektivnoj kritici, poslati im jasnu poruku da se sami moraju boriti za vlast a ne da im je mi na pladnju serviramo.
inspire_me

Post by inspire_me »

senada wrote:
inspire_me wrote:
addem wrote:Ovaj Lagumdzija se veceras jako lose pokazao. Stvarno nevjerovatan licemjer. Poslije ovoga veceras niti jedan od njih dvojice nije gubitnik. SVI SMO MI GUBITNICI.
Kakvi nas ljudi predstavljaju ovo je katastrofa.

PDV je neminovnost i zalosno je da se diplomirani ekonomista (doktor nauka ) zalaze protiv. PDV je davno trebalo uvesti i bravo Terzicu sto si mu rekao da ga je on trebao uvesti. Sve zemlje EU imaju PDV i PDV je nabolji nacin za zaustavljanje korupcije. Siguran sam da to Zlaja zna samo se pravi budala i pokusava da zaradi jeftine politicke poene plaseci sirotinju.

Da mi je neko pricao da ce polupismeni Terzic koji jednog stranog jezika biti bolji u verbalnom duelu sa Lagumdzijom ja bi se smijao, al veceras
stajem na terzinu stranu.

Zlaja smiluj se i daj ostavku, pruzi ovoj zemlji makar sansu da nam bude bolje.
Meni je Zlatko briljirao veceras, nije odavno bio bolji u verbalnom duelu. A samo mi nije jasno kako onog Terzica nije stid svog neznanja, i kad pomislim da bi se njemu mandat mogao produziti pozelenim, muka mi. Koliko je bio nezadovoljan samim sobom sinoc u '60 minuta', brze bolje je dosao na 'centralni zatvor' ne bil sta popravio situaciju. I naravno nazvalo par ljudi kao lafo njemu podrsku da daju, ma dajj, grozno
ako ti je "veceras" zlaja briljirao onda ti ne znas zlaju iz pravih progresivnih i perspektivnih sdp vremena - ono sinoc je bio jedan potpuno drugi, novi zlaja, koji sve vise opravdava sumnje naroda u sdp za ciji fijasko i debakl na opcinskim izborima je odgovoran samo zlaja. pravi ljudi povlace prave poteze a on je i sinoc bio samo dobra kompenzacija esdeaovcima, tj. "drzavnicima" - prezentirajuci svoj snazni argument kojim se igrao dodave sa "drzavnikom" terzom.onoga momenta, kada poreska stopa ne bude nulta nego kada poreza budu oslobodjene osnovne zivotne namirnice, moze se reci da se sdp istinski zalagao a do tada on socijalne kategorije i svoju stranku za - laze u korist svojih licnih interesa.
Znam Zlaju i iz tih vremena, i mozda jeste bilo vrijeme kada se on ponasao aroganto i kad je bio egoista i sta ti ja znam, ali cinjenica (a to sam i mislila kad sam rekla da je briljirao sinoc i da odavno nije bio bolji) je da je covjek dosao sebi i da SDP nema boljeg za onu poziciju. Ja vise ne mogu da slusam sve vas SDA simpatizere koji pricate po istom sablonu, samo bla bla sta je bilo prije. To me ne zanima!! Pogledaj sta se sada desava, a sta bi se tek moglo desiti, pa ovaj narod ce poskapati. Daj gledajmo na buducnost i izaberimo prave ljude. Mislim, ne mogu da vjerujem da nekom poslije sinocne emisije Terzic nije u najmanju ruku smjesan (da ne kazem glup, neznalica, primitivan...).
Ja vise hocu da poludim od politickih emisija i silnih debata koje gledam u proteklih 6 mjeseci. NIKO se nije zalagao vise od Zlaje po pitanju nulte stope, al ne moze covjek, ne da Terza iz principa.
edu

Post by edu »

senada wrote:nije sdp jedina gradjanska stranka niti jedino rjesenje za probleme mladih i penzionera.uostalom do izbora ima jos vremena pa valjda ce se u tom periodu iskristalizirati statutii i programi nekih drugih stranaka koje nemaju nacionalisticki prefix.bojim se da se sa velicanjem sdp-a, ta stranka sa zlajom na celu potpuno ne prikloni sdau i stranci "za" beiha - kako bi se izborili za narod i drzavu treba ih izloziti objektivnoj kritici, poslati im jasnu poruku da se sami moraju boriti za vlast a ne da im je mi na pladnju serviramo.
a koja je to stranka po tvom misljenju vrijedna glasa? ako vec nije sdp?!
senada

Post by senada »

liberali sa lamijom tanovic.
nineac

Post by nineac »

Ma Senada stvarno supljiras. Koja to stranka ima da s emoze iskrstalizirati? Ima LDS sa Lamijom Tanovic, ali zar stvarno neko misli da ona ima sanse pored nasim glasaca koji smatraju da je zenska osoba nize stvorenje?
Za nju nebi ni zene glasale jer je "musko glava kuce"
Ja bi licnu nju viase volio vidjeti u vlasti nego Zlatka, a li s obzirom da Zlatko ima najvise sanse glasat cu za njega. Samo da ovo retardirani kriminalci odu sa vlasti!
nebi

Post by nebi »

senada wrote:nije sdp jedina gradjanska stranka niti jedino rjesenje za probleme mladih i penzionera.uostalom do izbora ima jos vremena pa valjda ce se u tom periodu iskristalizirati statutii i programi nekih drugih stranaka koje nemaju nacionalisticki prefix.bojim se da se sa velicanjem sdp-a, ta stranka sa zlajom na celu potpuno ne prikloni sdau i stranci "za" beiha - kako bi se izborili za narod i drzavu treba ih izloziti objektivnoj kritici, poslati im jasnu poruku da se sami moraju boriti za vlast a ne da im je mi na pladnju serviramo.
...ko da se znamo odnekud....
edu

Post by edu »

senada wrote:liberali sa lamijom tanovic.
hoces li mi nabrojati jos 5-6 ljudi iz te stranke?
senada

Post by senada »

nineac wrote:Ma Senada stvarno supljiras. Koja to stranka ima da s emoze iskrstalizirati? Ima LDS sa Lamijom Tanovic, ali zar stvarno neko misli da ona ima sanse pored nasim glasaca koji smatraju da je zenska osoba nize stvorenje?
Za nju nebi ni zene glasale jer je "musko glava kuce"
Ja bi licnu nju viase volio vidjeti u vlasti nego Zlatka, a li s obzirom da Zlatko ima najvise sanse glasat cu za njega. Samo da ovo retardirani kriminalci odu sa vlasti!
Mi smo ti koji biramo pravi izbor i prije izbora. Svi koji sumnjaju u Lamiju Tanovic zato jer je zena, prvo neka ignorisu svoje majke.... takvi zasluzuju da im terza i sdaovcima slicni kroje sudbinu i "grade" drzavu.
senada

Post by senada »

edu wrote:
senada wrote:liberali sa lamijom tanovic.
hoces li mi nabrojati jos 5-6 ljudi iz te stranke?
necu edu jer uvazena dama Lamija Tanovic vrijedi za pet SDP-a u paketu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

LDS je samo losa kopija Stranke "ZA" SDA... pardon, BiH... koja se priklanja jacem. Bila je u koaliciji do sada sa svakim, i bitno je samo bilo da se "uvazeni" osnivac mr. Rasim odrzi u Parlamentu, a nikada apsolutno nista nisu uradili osim organizacije par pijanki "mladim liberalima".
Propast1

Post by Propast1 »

rei wrote:
Propast1 wrote:

...

ma da on misli tako ne bi narodu predlagao takvu nebulozu da kupuje
i za bajram, ako vec misli da nema, jer i ne moze kupiti ako nema...bogami ko' da vise nema praznik.... i ko da se moze tako nakupovati...
i neko rece sta ima veze on je to posteno zaradio niko ne spori da je
on to posteno zaradio ali zar nije posteno zaradio i onaj penzioner
sa 40 godina radnog staza....
Mislim stvarno kako ja mogu sad reci ovako ili onako ce nam biti sa PDV
kad se i sami eksperti ne mogu usaglasiti....
kazem nece valjda boliti vise nego sto boli.... :-?
Mozda ti nisi upucen, samo obicni svijet vec 3-4 godine dize kredite kako bi kupili zimnicu i 'namiru' kako bi rekao obicni svijet....

Bolje da im je rekao sad, jer nakon 1. januara kopljem u trnje
Post Reply