Komentari.
60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC
Moderator: anex
- stella_k
#1 60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC
Jeste li gledali????
Komentari.
Komentari.
- stella_k
Istina. U svemu tome, Terzic je "briljirao".umro je mostar wrote:ja sam dosao na kraj i cuo bakira kako se doslovno dere "gospodo" ne bi li ovu dvojicu smirio. Nisu bas pokazali zavidan nivo kulture ni jedan ni drugi.
- Drvosjeca iz Dejcica
Licno smatram da je PDV jedna neminovnost koju smo trebali uvesti jos juce. Lagumdija malo pretjeruje u zastrasivanju naroda. Terzic sa druge strane opet nije imao valjan argument protiv. Jedino na kraju emisije rece pametnu - 10 KM vise po racunu nije nista u odnosu na buducnost drzave. U svakom slucaju tesko nama sa ovakvim politicarima koji nisu u stanju napraviti koncenzus po pitanju strateskih stvari za bolje sutra ove napacene drzave.
- stella_k
Nije-po jednom racunu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Licno smatram da je PDV jedna neminovnost koju smo trebali uvesti jos juce. Lagumdija malo pretjeruje u zastrasivanju naroda. Terzic sa druge strane opet nije imao valjan argument protiv. Jedino na kraju emisije rece pametnu - 10 KM vise po racunu nije nista u odnosu na buducnost drzave. U svakom slucaju tesko nama sa ovakvim politicarima koji nisu u stanju napraviti koncenzus po pitanju strateskih stvari za bolje sutra ove napacene drzave.
-
kub lajkan
Ma ovo je vise licilo na humoristicki program... po vise osnova...
Osim Lagumdzije i Terzica, u prvom dijelu emisije su ucestvovali i ZLATKO HURTIC i JAGO LASIC.
U neka doba omakne se Hurticu "...gospodin Lago",
malo kasnije Lasic se obraca "...gospodine Kurticu"
da bi Terzic na kraju zacinio (kad su ova dvojica vec otisla) pominjuci "... gospodin Jasic je rekao..."

Ovo je bas bilo na temu "medjusobno razumijevanje"...
Osim Lagumdzije i Terzica, u prvom dijelu emisije su ucestvovali i ZLATKO HURTIC i JAGO LASIC.
U neka doba omakne se Hurticu "...gospodin Lago",
malo kasnije Lasic se obraca "...gospodine Kurticu"
da bi Terzic na kraju zacinio (kad su ova dvojica vec otisla) pominjuci "... gospodin Jasic je rekao..."
Ovo je bas bilo na temu "medjusobno razumijevanje"...
- Drvosjeca iz Dejcica
O.K nije po jednom jeste po X racuna u toku mjeseca. Smatras li nam PDV nije potreban?stella_k wrote:Nije-po jednom racunu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Licno smatram da je PDV jedna neminovnost koju smo trebali uvesti jos juce. Lagumdija malo pretjeruje u zastrasivanju naroda. Terzic sa druge strane opet nije imao valjan argument protiv. Jedino na kraju emisije rece pametnu - 10 KM vise po racunu nije nista u odnosu na buducnost drzave. U svakom slucaju tesko nama sa ovakvim politicarima koji nisu u stanju napraviti koncenzus po pitanju strateskih stvari za bolje sutra ove napacene drzave.
-
mostarac
neces naci covjeka u ovoj zemlji koji ce reci da nam PDV ne treba, ali se o broju stopa moze raspravljati i ovde je problem u jedinstvenoj stopi a ne u tome da li je neko ZA ili PROTIV PDV-a. Svi smo ZA PDV, ali velika vecina je protiv jedinstvene stope.Drvosjeca iz Dejcica wrote:O.K nije po jednom jeste po X racuna u toku mjeseca. Smatras li nam PDV nije potreban?stella_k wrote:Nije-po jednom racunu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Licno smatram da je PDV jedna neminovnost koju smo trebali uvesti jos juce. Lagumdija malo pretjeruje u zastrasivanju naroda. Terzic sa druge strane opet nije imao valjan argument protiv. Jedino na kraju emisije rece pametnu - 10 KM vise po racunu nije nista u odnosu na buducnost drzave. U svakom slucaju tesko nama sa ovakvim politicarima koji nisu u stanju napraviti koncenzus po pitanju strateskih stvari za bolje sutra ove napacene drzave.
- stella_k
Ako zelimo u EU, zaista moramo uvesti PDV, ali.....(uvijek to prokleto ali)....jedinstvena poreska stopa na sve proizvode!!!! Covjece!!Drvosjeca iz Dejcica wrote:O.K nije po jednom jeste po X racuna u toku mjeseca. Smatras li nam PDV nije potreban?stella_k wrote:Nije-po jednom racunu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Licno smatram da je PDV jedna neminovnost koju smo trebali uvesti jos juce. Lagumdija malo pretjeruje u zastrasivanju naroda. Terzic sa druge strane opet nije imao valjan argument protiv. Jedino na kraju emisije rece pametnu - 10 KM vise po racunu nije nista u odnosu na buducnost drzave. U svakom slucaju tesko nama sa ovakvim politicarima koji nisu u stanju napraviti koncenzus po pitanju strateskih stvari za bolje sutra ove napacene drzave.
Ako si gledao emisiju, vidio si onaj racun od stotinu pedeset i nesto km koji se nakon nove godine pretvara u stotinu sedamdeset i nesto km.
Tebe i mene mozda nece suvise pogoditi. Ali zamisli neciju staru majku cija je penzija 200 km....kako ce ona prezivjeti je nesto, sto gospodina Terzica ocito ne zanima....na zalost...
-
senada
pa mora se priznat da je lagumdjija barem valjano nafrakao obraze al' jos valjanije podrzao terzica.
lagumdjija poziva narod da prije nove godine, prije pdv-a, pokupuju sve sto im treba kako bi ustedjeli.kaze, kako se prije emisije pripremio i donio kao argument racun u iznosu jedne penzije utrosen u trgovini.
sa racunom potrosio je i povjerenje penzionera - zauvijek, ali mu ocito nije narocito ni stalo.
koja transformacija licnosti.njegovi poceci podsjecaju me na danasnjeg sdaovog placenika mirnesa ajanovica pa kako vrijeme prolazi svi su izgledi da bi pozicija propala bez svoje opozicije.
lagumdjija poziva narod da prije nove godine, prije pdv-a, pokupuju sve sto im treba kako bi ustedjeli.kaze, kako se prije emisije pripremio i donio kao argument racun u iznosu jedne penzije utrosen u trgovini.
sa racunom potrosio je i povjerenje penzionera - zauvijek, ali mu ocito nije narocito ni stalo.
koja transformacija licnosti.njegovi poceci podsjecaju me na danasnjeg sdaovog placenika mirnesa ajanovica pa kako vrijeme prolazi svi su izgledi da bi pozicija propala bez svoje opozicije.
Last edited by senada on 26/12/2005 21:38, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
Slazem se da je trebalo odmah na pocetku uvesti diferenciranu stopu PDV-a, ali isto tako to se moze ispraviti u narednom periodu. Sa druge strane, uz duzno postovanje osoba koje primaju penziju od 200,00 KM, ta osoba nikada sebi ne moze priustiti da ode u prodavnicu i potrosi 150,00 KM...stella_k wrote:Ako zelimo u EU, zaista moramo uvesti PDV, ali.....(uvijek to prokleto ali)....jedinstvena poreska stopa na sve proizvode!!!! Covjece!!Drvosjeca iz Dejcica wrote:O.K nije po jednom jeste po X racuna u toku mjeseca. Smatras li nam PDV nije potreban?stella_k wrote: Nije-po jednom racunu.
Ako si gledao emisiju, vidio si onaj racun od stotinu pedeset i nesto km koji se nakon nove godine pretvara u stotinu sedamdeset i nesto km.
Tebe i mene mozda nece suvise pogoditi. Ali zamisli neciju staru majku cija je penzija 200 km....kako ce ona prezivjeti je nesto, sto gospodina Terzica ocito ne zanima....na zalost...
-
Qwert
Pogotovu jos eksperti..na izvos. Ne znaju sta ce i sa jednom stopom...stella_k wrote:I da li sam ja dobro razumjela, ili softver koji koriste ne moze podrzati dvije razlicite stope?!
PDV nije porez na licni dohodak.
A to sto ce biti gladnih, vala...
-
mostarac
izvini, ali ja apsolutno ne vidim nista lose u tome ako neko ima novac koji je POSTENO zaradio da ga i trosi.senada wrote:pa mora se priznat da je lagumdjija barem valjano nafrakao obraze al' jos valjanije podrzao terzica.
- stella_k
Nece potrositi 150 sigurno...potrosit ce manje...ali i na to ce platiti (za nju) uzasno veliku poresku stopu....Tih recimo 30 km MJESECNO koje ce dati za PDV, je dovoljno da prezivi jos sedam dana....Drvosjeca iz Dejcica wrote: Slazem se da je trebalo odmah na pocetku uvesti diferenciranu stopu PDV-a, ali isto tako to se moze ispraviti u narednom periodu. Sa druge strane, uz duzno postovanje osoba koje primaju penziju od 200,00 KM, ta osoba nikada sebi ne moze priustiti da ode u prodavnicu i potrosi 150,00 KM...
- stella_k
Ne bih se bas slozila sa tobom.....cijelo vrijeme diskusije se zaista vidjelo da su opozicija.senada wrote:pa mora se priznat da je lagumdjija barem valjano nafrakao obraze al' jos valjanije podrzao terzica.
Mislim da je taj racun plasticno pokazao koliko ce se povecati troskovi zivota u BiH narednih godina...
- Drvosjeca iz Dejcica
Pitam se sta je sa programom za sanaciju posljedica uvodjenjem PDV-a. Navodno je za te kategorije stanovnistva u prvoj fazi izdovjeno oko 30 ili 10 miliona KM? Zna li neko sta je sa ovim ili je ovo samo jos jedna sarena laza?stella_k wrote:Nece potrositi 150 sigurno...potrosit ce manje...ali i na to ce platiti (za nju) uzasno veliku poresku stopu....Tih recimo 30 km MJESECNO koje ce dati za PDV, je dovoljno da prezivi jos sedam dana....Drvosjeca iz Dejcica wrote: Slazem se da je trebalo odmah na pocetku uvesti diferenciranu stopu PDV-a, ali isto tako to se moze ispraviti u narednom periodu. Sa druge strane, uz duzno postovanje osoba koje primaju penziju od 200,00 KM, ta osoba nikada sebi ne moze priustiti da ode u prodavnicu i potrosi 150,00 KM...
-
mostarac
ma nas narod ima pogresnu predstavu o nekim stvarima. Solidarnost se ne ogleda u tome da se ja spustim na nivo da i ja nemam, nego da ti pomognem da i ti imas. Nisam solidaran ako se spustim da zajedno sa tobom patim. Solidaran sam ako ti pomognem da i ti ne patis. Isto tako Lagumdzija ima zadatak da omoguci da penzioneri ne gladuju i da zive zivotom dostojnim covjeka i u tome se ogleda njegova solidarnost, a ne u tome da i on gladuje zajedno sa njima. Covjek je svoj novac posteno zaadio, a sad je druga prica sto vecina politicara u BiH to nije posteno zaradila, ali mislim da se Lagumdzija nema cega stiditi sa racunom od 150 KM i to je vrlo primitivno gledanje na stvari, a tipicno je za balkance nez obzira na naciju i vjeru, a svodi se na to: kad ja nemam onda nemoj imat ni ti i samo cu te tako smatrati solidarnim i postenim, bez obzira sto si to ti posteno zaradio.stella_k wrote:Ne bih se bas slozila sa tobom.....cijelo vrijeme diskusije se zaista vidjelo da su opozicija.senada wrote:pa mora se priznat da je lagumdjija barem valjano nafrakao obraze al' jos valjanije podrzao terzica.
Mislim da je taj racun plasticno pokazao koliko ce se povecati troskovi zivota u BiH narednih godina...
- stella_k
Mislim da je sasvim normalno da Lagumdzija koji zivi od svog znanja ima veliku placu, ali NIJE NORMALNO da Terzic za ono znanje koje ima (citaj nema) ima vrtoglavo visoke prihode. Nije normalno da covjek koji recimo radi u prosvjeti zivi na rubu egzistencije, ili da penzioner zivi u totalnom siromastvu. 
- stella_k
E sa ovim se potpuno slazem!senada wrote:experti se bore protiv sverca, kriminala, korupcije, protiv sive ekonomije.
penzioneri mirno spavajte, gladni biti necete.
agresija nikada nije ni prestala, i da, koji ono cetnik ubi semirovu majku?
- addem
Ovaj Lagumdzija se veceras jako lose pokazao. Stvarno nevjerovatan licemjer. Poslije ovoga veceras niti jedan od njih dvojice nije gubitnik. SVI SMO MI GUBITNICI.
Kakvi nas ljudi predstavljaju ovo je katastrofa.
PDV je neminovnost i zalosno je da se diplomirani ekonomista (doktor nauka ) zalaze protiv. PDV je davno trebalo uvesti i bravo Terzicu sto si mu rekao da ga je on trebao uvesti. Sve zemlje EU imaju PDV i PDV je nabolji nacin za zaustavljanje korupcije. Siguran sam da to Zlaja zna samo se pravi budala i pokusava da zaradi jeftine politicke poene plaseci sirotinju.
Da mi je neko pricao da ce polupismeni Terzic koji jednog stranog jezika biti bolji u verbalnom duelu sa Lagumdzijom ja bi se smijao, al veceras stajem na terzinu stranu.
Zlaja smiluj se i daj ostavku, pruzi ovoj zemlji makar sansu da nam bude bolje.
PDV je neminovnost i zalosno je da se diplomirani ekonomista (doktor nauka ) zalaze protiv. PDV je davno trebalo uvesti i bravo Terzicu sto si mu rekao da ga je on trebao uvesti. Sve zemlje EU imaju PDV i PDV je nabolji nacin za zaustavljanje korupcije. Siguran sam da to Zlaja zna samo se pravi budala i pokusava da zaradi jeftine politicke poene plaseci sirotinju.
Da mi je neko pricao da ce polupismeni Terzic koji jednog stranog jezika biti bolji u verbalnom duelu sa Lagumdzijom ja bi se smijao, al veceras stajem na terzinu stranu.
- stella_k
Jesmo li gledali istu emisiju?? Lagumdzija nije bio protiv PDVa, ali jeste protiv jedinstvene stope.addem wrote:Ovaj Lagumdzija se veceras jako lose pokazao. Stvarno nevjerovatan licemjer. Poslije ovoga veceras niti jedan od njih dvojice nije gubitnik. SVI SMO MI GUBITNICI.
-
Emira Kordic
Strasno, smijesno, jadno... Terzic je pokazao "zavidan" nivo kulture dialoga. Bakire, neka si ga pustio da se pokaze u pravome svjetlu. Jadna li je drzava ciji je ono premijer (!?), on ne zna kazati ni sta je to knjiga, nego upre prstom u celo ... da bi se "izrazio", ali dozvoljava sebi da omalovažava jednog univerzitetskog profesora, pa makar to bio i Lagumdzija i to na nacin primjeren pijaci (gdje li to nauci???), i jos se buni sto ga parlamentarni zastupnik javno pita koliko zaradjuje njegov savjetnik. Toliko je notornih gluposti i za onako kratko vrijeme izvalio g. Terzic da je to tesKo sve odjednom svariti. Izborna je utrka - kako vidjesmo- vec pocela. bjak, bjak..