60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Banksy

#76 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote:Nek se druži s kim hoće i ulizuje kome hoće.

Zamjeram mu ignorisanje presude Iliji Jurišiću i nereda u Širokom.
To su bile teme koje je morao obraditi.
Ne znam zašto ih je zaobišao. I on i cijela FTV.
Jesam li ja nesto pobrkao ili sam gledao nekog njegovog klona koji prica o Iliji i pravi intervju sa Cirom povodom dogadjaja u Sirokom? :?
Da, tri minute Ćire i to je bilo sve o tome. I onda 15 minuta bajate priče o mudžahedinima, 15 minuta Dodika itd.
Tako je bilo i s Jurišićem, tri minute i voz.

Svi ostali elektronski mediji imali su cjelodnevne otvorene programe, kontakt emisije, dijaloške emisije, goste u studiju, 24 h.
Samo je FTV bila nijema. Zašto, ne znam.
Prozor

#77 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Prozor »

jer mrze bosnjake
Alfa Kentaur

#78 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfa Kentaur »

Prozor wrote:jer mrze bosnjake
Niko ne kaze da je FTV antibosnjacka, ali da su neki novinari te televizije na tom fonu je sasvim jasno.

Optuzivati one koji dognu glas protiv Bakirovog medijskog kriminala, nije nista drugacije od optuzivanja onih koji kritikuju Cerica.
seln

#79 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

Alfa Kentaur wrote:
Prozor wrote:jer mrze bosnjake
Niko ne kaze da je FTV antibosnjacka, ali da su neki novinari te televizije na tom fonu je sasvim jasno.

Optuzivati one koji dognu glas protiv Bakirovog medijskog kriminala, nije nista drugacije od optuzivanja onih koji kritikuju Cerica.
Hoces li nam pojasniti pojam krivicnog djela "medijski kriminal"?
Ima li istog u "Avazu" i u televiziji vama dragih partnera, mislim RTRS?
ultima_palabra

#80 Re: 60 MINUTA - All about

Post by ultima_palabra »

Bakir i ne treba komentarisati ništa o fudbalu, jer nema pojma o tome, sjećam se kad je iskritikovao BHF zbog bakljade u Oslu: "to nije način borbe protiv Saveza" :-)
Činjenica je da se u ovih 7-10 dana toliko toga izdešavalo da je bilo teško to sve pokriti, ovo u Širokom se desilo dan prije emisije.
pure_love

#81 Re: 60 MINUTA - All about

Post by pure_love »

kakav fudbal? sta fudbal im s ubistvom nevine osobe od strane nacionalisticke gamadi? da su to uradili bosnjaci haman da bi citavu emisiju posvetio "bosnjackom nacionalizmu i islamizmu koji se eto uvukao cak i na stadione"
seln

#82 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

bh-dawa.com wrote:Evo nešto malo o realnosti ovog političkog magazina,pogledajte i prosudite sami...
http://www.youtube.com/watch?v=9uQYZI-cVis
http://www.youtube.com/watch?v=I1MgMYXVpWE
Bila je tema i vecina se slozila da je to trecerazredni humor.
I sta ovo kao dokazuje?
Alfa Kentaur

#83 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfa Kentaur »

Bas su mi simpaticni ovi Bakiro-ljupci.

U redu je kritikovati reisa Cerica. To je, kao, gradjanska duznost.
Ali nije u redu kritikovati Bakirom medijski kriminal.
:-)
ultima_palabra

#84 Re: 60 MINUTA - All about

Post by ultima_palabra »

Alfa Kentaur wrote:Bas su mi simpaticni ovi Bakiro-ljupci.

U redu je kritikovati reisa Cerica. To je, kao, gradjanska duznost.
Ali nije u redu kritikovati Bakirom medijski kriminal.
:-)
Jel te pitao frajer šta je medijski kriminal, a ti ne odgovori? Čuo sam za medijski reket, koji prakticira bh. Berlusconi 8-)
seln

#85 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

bh-dawa.com wrote:
seln wrote:
bh-dawa.com wrote:Evo nešto malo o realnosti ovog političkog magazina,pogledajte i prosudite sami...
http://www.youtube.com/watch?v=9uQYZI-cVis
http://www.youtube.com/watch?v=I1MgMYXVpWE
Bila je tema i vecina se slozila da je to trecerazredni humor.
I sta ovo kao dokazuje?
recimo da tvoj komentar dokazuje da si simpatizer islamofobista o kojima se ovdje govori!?
Taktika vec vidjena kod svih naci-partija u BiH: na pitanje odgovoriti optuzbom.
Recimo da ovaj tvoj odgovor dokazuje da si dio klerofasisticke strukture koja krade i otima sve sto nije za nebo privezano, a sve kritike odbija optuzbama da su oni koji ih optuzuju islamofobi, srbozderi, hrvatomrsci ili sta vec. Kunem se da ti nisi musliman. Mozda nosis muslimansko ime ili imas islamski background, ali musliman sigurno nisi. Cak i ako ponekad zalutas u dzamiju.
A stacemo jednom i ja i ti pred mizan teraziju, pa cemo vidjeti ko je u pravu.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#86 Re: 60 MINUTA - All about

Post by dr.gog »

Recimo da može biti da nijedan nije u pravu do kraja....

Prvi imaju refleks udaranja na pogrešnu adresu u medijskom mlavljenju za račun Vjere i Nacije, dok su drugi također izgubili kompas i ponašaju se ko bijesni pit bulovi.Za koji god ideal je bilo započeto, bjesnilo je postalo svrha samo sebi.

Humor iz klipa JESTE trećerazredan i plitak ,jer je pravljen na pogrešnoj osnovi.Za dobru parodiju treba više duha.Drugo,oni koji su pravili klip, imaju problem sa samim poimanjem parodije.Ovo čisto onako kažem kao dugogodišnji poštovalac pythonism-a i apsurda.

Ona druga, ko fol, strana--konzumenty Jerry Springera ,pardon, bosanskog novinara hrapavog glasa Bakira H. su također odavno bez duha u kritici.

Znojavih dlanova stišću fotelje ,dok Avdo Avdić meketavim glasom uz napetu muziku najavljuje idiotske propovjedi samozvanih emira ,negdje u provinciji,ili pravi preloše i jeftine ,sto puta ponovljene i predosadne ,tirade o lokalnom Reisu.

Onda sutradan rafalaju po internetu, pričaju o vehabijama uz kafe,sve je to ko fol ozbiljno a često se i zbijaju šale...momci u kratkim hlačama ozbiljnih lica slušaju hutbe o kjafirima, islamofobiji, zabrinuto klimaju glavama kad govori Fatmir Alispahić, njihov novinski guru, prezrivo posmatraju Reisa koji mlako reaguje na provokacije komunjara sa TV ....i prave loše video klipove kao što i druga strana pravi šale bez ukusa i smisla.I jedni i drugi sami sebi dovoljni u podjeli na dobre i loše.

Ma dijelite se i podsmijavajte jedni drugima i dalje..samo ste nakon duljeg posmatranja .... :oops:

Uz prijateljsku pomoć nekdašnjih drugova izvjesnog Kavalere sa Švrakina i ja nađoh jedan klip..

seln

#87 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

dr.gog wrote:Recimo da može biti da nijedan nije u pravu do kraja....

Prvi imaju refleks udaranja na pogrešnu adresu u medijskom mlavljenju za račun Vjere i Nacije, dok su drugi također izgubili kompas i ponašaju se ko bijesni pit bulovi.Za koji god ideal je bilo započeto, bjesnilo je postalo svrha samo sebi.

Humor iz klipa JESTE trećerazredan i plitak ,jer je pravljen na pogrešnoj osnovi.Za dobru parodiju treba više duha.Drugo,oni koji su pravili klip, imaju problem sa samim poimanjem parodije.Ovo čisto onako kažem kao dugogodišnji poštovalac pythonism-a i apsurda.

Ona druga, ko fol, strana--konzumenty Jerry Springera ,pardon, bosanskog novinara hrapavog glasa Bakira H. su također odavno bez duha u kritici.

Znojavih dlanova stišću fotelje ,dok Avdo Avdić meketavim glasom uz napetu muziku najavljuje idiotske propovjedi samozvanih emira ,negdje u provinciji,ili pravi preloše i jeftine ,sto puta ponovljene i predosadne ,tirade o lokalnom Reisu.

Onda sutradan rafalaju po internetu, pričaju o vehabijama uz kafe,sve je to ko fol ozbiljno a često se i zbijaju šale...momci u kratkim hlačama ozbiljnih lica slušaju hutbe o kjafirima, islamofobiji, zabrinuto klimaju glavama kad govori Fatmir Alispahić, njihov novinski guru, prezrivo posmatraju Reisa koji mlako reaguje na provokacije komunjara sa TV ....i prave loše video klipove kao što i druga strana pravi šale bez ukusa i smisla.I jedni i drugi sami sebi dovoljni u podjeli na dobre i loše.

Ma dijelite se i podsmijavajte jedni drugima i dalje..samo ste nakon duljeg posmatranja .... :oops:

Uz prijateljsku pomoć nekdašnjih drugova izvjesnog Kavalere sa Švrakina i ja nađoh jedan klip..

Tvoje misljenje, dr. gog....takodje bez certifikata za apsolutnu istinu.
Tacno je da je "60 dekika" imalo hejbet promasaja (sjetimo se samo izvjestaja o Karadzicevim sklonistima)..
ali ni jedna druga emisija nije u toj mjeri osvijetlila mraku kojem rovare nasi politicki, privredni i kriminalni mocnici.
I ja ovdje necu glumiti neku neutralnost samo da bih ispao objektivan i zato kazem: BiH bi bez "60 minuta" bila jos mracnija nego sto jeste.
Ako neko takvu emisiju zove islamofobnom, onda vjerovatno zato jer se i sam osjeca oslovljen.
strujnik

#88 Re: 60 MINUTA - All about

Post by strujnik »

dr.gog wrote:Recimo da može biti da nijedan nije u pravu do kraja....

dobro odvagano, potpisujem ;)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#89 Re: 60 MINUTA - All about

Post by dr.gog »

seln wrote:
Tvoje misljenje, dr. gog....takodje bez certifikata za apsolutnu istinu.
.
ma kakav crni certifikat...daleko od toga..
mousstapha

#90 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mousstapha »

Kad vec pisete o toj emisiji red je da i ja napisem svoje saznanje. Ustvari, ta emisija i inace citava prica oko te medijske slobode mi se svidjala do priloga Avde Avdića "KORUPCIJA U SBK".

http://www.tvportal.ba/novost/15482/kor ... om-kantonu

Da se razumijemo, ja nemam nista protiv da dodju i u ovaj kanton i da naprave neko detaljnije istrazivanje. Ali neka bude objektivno i neka se koriste povjerljivi izvori. Avdo je u ovom izvjestaju napravio neki lanac odgovornosti od premijera kantona do nacelnika opcine Gornji Vakuf - Uskoplje. Posto sam i sam iz te opcine, poznajem jako dobro sve likove.

Situacija u ovoj opcini je takva da Bosnjaci kao vecinski narod imaju svog nacelnika i normalno vecinu u opcinskom odboru, a taj bosnjacki, vecinski dio dijele SDA i SBIH. SDA ima nacelnika i ukratko SBIH poslije izbora 2008. godine ide polako prema margini. Jedan od razloga zasto ta stranka propada u ovoj opcini lezi i u cinjenici da je na mjesto predsjednika na nivou opcine ili kako se to vec zove, dosao Ramo Omeragic, koji je takodjer bio i kandidat za nacelnika opcine.

Sad ja ovdje ne zelim da koristim neke teske rijeci, ali je cinjenica da on i njegov brat imaju jako puno problema sa zakonom. Izmedju ostalog kafic njegovog brata se zapecati 10 puta mjesecno, dobio je krivicnu prijavu da je prijetio nekom ministru u njegovoj kancelariji, dugo godina se spori sa opcinom oko zgrade gdje mu se nalazi kafic u selu Voljevac, jer je to skolsko dvoriste. Pored svega toga ima milion nekih optuzbi, a raja se sprda i na racun njegove fakultetske diplome. Kao to je prvi covjek koji je zavrsio fax, a nije srednju ili recimo ne zna odgovoriti na pitanje ko mu je bio razrednik u 8. razredu osnovne skole. Ono sto zelim da kazem i da ne idem sa teme, jeste to da je on idealan covjek za neki detaljan prilog na emisiji 60 minuta.

Ali ne, desava se nesto skoro pa suprotno. On ide do Avde Avdića i dovodi ga u GV da bi mu pokazao ko su losi momci u ovoj zaostaloj opcini. Znaci, bukvalno jedan covjek kakav je Ramo Omeragic, dovede Avdu Avdića da napravi jedan "objektivan" prilog o korupciji u SBK i opcini GVU.

Ja ne zelim da neko pomisli da ovo pisem jer mi je stalo da dokazem da je SDA jedina prava. Nije mi stalo ni do jednih ni do drugih, vec mi je stalo da ovoj opcini krene malo naprijed i da negledam na opcinskim izborima 2012 Ramu Omeragica na nekim jumbo plakatima. Ne, jer mi je muka vise od takvih ljudi.

Nadam se da nisam previse odmako, jer sam osjetio potrebu da kazem kojim to putevima Avdo dolazi do informacija i kako ih objektivno prezentira.
Alfa Kentaur

#91 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfa Kentaur »

seln wrote: Recimo da ovaj tvoj odgovor dokazuje da si dio klerofasisticke strukture
Ako kritikujes Bakira, klerofasista si! :-)

Ako kritikujes Cerica, islamofob si! :-)

Izmedju vas Bakirovaca i onih Cericevaca i nema neke razlike!! Sve je to po istom receptu, samo drugacije obojen kolac...
Last edited by Alfa Kentaur on 10/10/2009 16:54, edited 1 time in total.
Alfa Kentaur

#92 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfa Kentaur »

seln wrote: Hoces li nam pojasniti pojam krivicnog djela "medijski kriminal"?
Medijski kriminal je kada jedan novinar sa entitetske televizije trosi pare poreskih obveznika na promociju svojih politickih mentora, a ne na objektivno i nepristrasno izvjestavanje!
Ja kao gradjanin ne zelim da finansiram novinara koji ce mi lagati i biti pristrasan pojedinim politickim strujama.

...svi to vide, samo se neki pravi tupavi.
ultima_palabra

#93 Re: 60 MINUTA - All about

Post by ultima_palabra »

Alfa Kentaur wrote:
Medijski kriminal je kada jedan novinar sa entitetske televizije trosi pare poreskih obveznika na promociju svojih politickih mentora, a ne na objektivno i nepristrasno izvjestavanje!
Ja kao gradjanin ne zelim da finansiram novinara koji ce mi lagati i biti pristrasan pojedinim politickim strujama.

I da jeste tako, to nije kriminal nego pristrasno izvještavanje. A ne vidim da se u 60 minuta promoviše SDP, da se žmiri na njihove autogolove, to da :mrgreen:
Bourne

#94 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Bourne »

NEDJELJOM U DVA-Aleksandar Stankovic
Gost emisije je Bosanskohercegovacki novinar Bakir Hadziomerovic.Govorit ce o stanju u BiH ,o tome mogu li Bosnjaci,Srbi i Hrvati ravnopravno zijeti u jednoj drzavi.Hadziomerovic,koji je vec godinu dana pod policijskom pratnjom,objasnit ce tko mu prijeti i vrijedi li zbog istine izlagati se opasnosti.Emisija pocinje u 14:00h na HRT1 za one koji ne znaju. :D
seln

#95 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

Alfa Kentaur wrote:

Ti imas pravo cudnu definiciju kriminala :lol: :lol: :lol:
nista cudno, SDA-skola.
reis krede, brankovic krade, cijela sda krade.
svi to vide i cak se ne prave ni blesavi, ali im niko nista ne moze.
seln

#96 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

bh-dawa.com wrote:
seln wrote:
Alfa Kentaur wrote:

Ti imas pravo cudnu definiciju kriminala :lol: :lol: :lol:
nista cudno, SDA-skola.
svi to vide i cak se ne prave ni blesavi, ali im niko nista ne moze.
Možda bi,jednostavnije rečeno,trebalo da napišeš "muslimani kradu" i da tako upotpuniš svoju misao!?(Pričaj bre srpski da te ceo svet razume!).
Otkad su reis, brankovic i sda (a izgleda i ti) muslimani?
nigdje.nikog

#97 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nigdje.nikog »

12.10.2009.

60 minuta - SPECIJALNA PJANSKA EMISIJA

Prilog br. 1 - BH navijaci se napili u TALLINu, a igraci malo popili u avionu
Prilog br. 2 - Pjanski sukobi u Sirokom Brijegu, sa smrtnim posljedicama
Prilog br. 3 - Malo se popilo i u Butmiru i dalje nista konkretno
Prilog br. 4 - Lagumdzija nas i dalje uvjerava da je on jedini trijezan, a da su svi drugi pjani
Prilog br. 5 - Pica nikad da nestane, uvijek se nesto SIPA
Barbarez

#98 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Barbarez »

nigdje.nikog wrote:12.10.2009.

Prilog br. 4 - Lagumdzija nas i dalje uvjerava da je on jedini trijezan, a da su svi drugi pjani
Da li je moguce gdje vidjeti ovu emisiju na nettu? Ja ne mogu da je skinem sa stranice federalne televizije :-(

Hvala unaprijed!
seln

#99 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

Barbarez wrote:
nigdje.nikog wrote:12.10.2009.

Da li je moguce gdje vidjeti ovu emisiju na nettu? Ja ne mogu da je skinem sa stranice federalne televizije :-(

Hvala unaprijed!
Preporucam instalaciju Net Transporter, s tim mozes skidati sve on demand emisije.
Ova starija verzija je mukte.
http://www.oldversion.com/Net-Transport.html
hali gali halid

#100 Re: 60 MINUTA - All about

Post by hali gali halid »

Ako neko uspije skinuti, ako moze nek postavi ovdje.
Locked