6 April, da se prisjetimo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Al-aqsa

#1 6 April, da se prisjetimo

Post by Al-aqsa »

Danas je 6 April. Datum koji se svakako treba nalaziti u udzbenicima djecijih knjiga. Dan kada je pocela opsada Seher Sarajeva, kada je pocelo stradanje sarajevskog naroda, dan kada je otpocela goloruka i herojska odbrana grada, ...i dan u kojem se saznalo ko je ko.

Neka je vjecni rahmet, slava i hvala svim Sehidima, poginulim Borcima, te hvala njihovim roditeljma koji nam dadose svoje naj bolje sinove jedine nam domovine, te njihovom/nasem vrhovnom komandantu rahmetli Aliji Izetbegovicu!

Za sve nase naj bolje sinove, pomolimo se i proucimo ElFatihu, te spustimo po jedan bijeli ljiljan na njihove mezare i groblja!
A za zive heroje, zapjevajmo; Ponesi zastavu Dragane Vikicu!!!!!!!

-U inat dusmanima!!

Image
Image
Image
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

I jos da napomenem; Heroji nikada ne umiru, dok je Seher Sarajeva i nas, i oni ce zivjeti zauvjek u nama!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Sve sto si rekao je ispravno u bobu.

Slazem se sa svime.
Vingo

Post by Vingo »

Misli....vidis da je i na zive heroje prilijepio svoj patriotski text.... :-) I Aliju i dusmane....I proucio i zapjevao na kraju....
Taksisticka filozofija
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Oni borci koji su poginuli/preselili
Oni borci koji su ostali zivi
Oni borci koji se digli ruku na sebe
Svi su oni heroji!! -Bosanske Gazije!!

p.s. Vingo... nemoj molim te, ...barem danas!! :-?
edu

Post by edu »

meni se od patriota najvise dopada muhamed sacirbay.. :D :D ..zvani..mo.. :-) :D :D
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Edu, ... danas je dan kada su pale prve zrtve. Molim te budi ozbiljan(ako mozes)!!
Vingo

Post by Vingo »

Kakve veze imaju prve zrtve sa Alijinim grobom? Da si stavio sliku Vrbanja mosta, Suade ili Olge....shvatila bih tvoje dobre namjere....ovako....
(de i svrakica uturi umjesto Vikica....prikladnije je)

taksisticka...kako rekoh
edu

Post by edu »

sinek..ja sam davno pisao o zrtvama..i o ovome ratu..ali ni od mog ni od tvog pisanja tj. tvog ovakvog nacina razmisljanja..porodicama tih zrtava nece biti bolje..iako gubitak njihovih najblizih nista ne moze vratiti..puno bi im laksi zivot bio kada bi razni sacirbegovici..sahinpasici..izetbegovic..cengici..i ostale "patriote" novac koji su pokrali..prokockali..dali upravo tim porodicama..barem da ne zive kao bijednici!
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Edu, ... Ne spominji Izetbegovica. Cijeli svijet je kazao za njega da je bio bosanski Lav. Covjek se borio za cjelovitu BiH, kada su nam svi okrenuli ledja.
Alija Izetbegovic jeste bio patriota!! I to niko nemoze poreci!!

Ali to nije teme,..zasto nikada nemozemo pricati o necemu normalno!!

Tema je 6 April!!
edu

Post by edu »

e moj ti..citaj sine..citaj!
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Edu, ... Mozda naj vaznije zivotno pravilo je; Ne podcjenjuj nikoga i nista!! Ja tebe cijenim kao insana(covjeka)!!
Razmisljaj.
danas

Post by danas »

Al-aqsa wrote:Edu, ... Ne spominji Izetbegovica. Cijeli svijet je kazao za njega da je bio bosanski Lav. Covjek se borio za cjelovitu BiH, kada su nam svi okrenuli ledja.
Alija Izetbegovic jeste bio patriota!! I to niko nemoze poreci!!

Ali to nije teme,..zasto nikada nemozemo pricati o necemu normalno!!

Tema je 6 April!!
lav, jasta :lol: :roll:
ja se sjecam kad ga raja izzvizdase :D pred izvrsnim vijecem :D
bas 6-og aprila tamo neke 1992-e... :wink:
Santos

Post by Santos »

Najveci su heroji djeca koja su to jadna ni kriva ni duzna morala trpiti.Eto ja se sjecam njih te djece.Najvece zrtve.
muha_sa

Post by muha_sa »

Barbari su na današnji dan krenuli u razaranje glavnog im grada-- ničim se opravdat nemože srpsko- šumnjački barbarizam i primitivizam al kako razumjet ove današnje neodgojene barbare koji su jučer demolirali desetak tramvaja--ko eto momci na derbi krenuli.FUJ.
Post Reply