500 KM kazne za psa bez brnjice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kakavdanakneiskustvu

#251 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by kakavdanakneiskustvu »

co211 wrote:O'šla tema u kujac.

i to što kažeš,spojiti je sa temom napad pasa komotno
Kemo BA

#252 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Kemo BA »

ladyblue18 wrote:
Kemo BA wrote:Koliko znate slucajeva da je vlasnicki pas ujeo nekoga
Dva, jedan sam ja. Naravno vlasnik je rekao "nece on nista igra se" dok je "cukica" meni pravio trajni oziljak na nozi. :mrgreen:
Zao mi je sto ti se to desilo. Tu je vlasnik pogrijesio jer ocito nije poznavao ni svog psa a ni tebe. Pas je vjerovatno osjetio negativan naboj i agresiju sa tvoje strane te je njegova reakcija bila logicna ali je vlasnik istog morao imati pod kontrolom kada pas prilazi nepoznatoj osobi ili osoba njemu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#253 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by ladyblue18 »

Kemo BA wrote:
ladyblue18 wrote:
Kemo BA wrote:Koliko znate slucajeva da je vlasnicki pas ujeo nekoga
Dva, jedan sam ja. Naravno vlasnik je rekao "nece on nista igra se" dok je "cukica" meni pravio trajni oziljak na nozi. :mrgreen:
Zao mi je sto ti se to desilo. Tu je vlasnik pogrijesio jer ocito nije poznavao ni svog psa a ni tebe. Pas je vjerovatno osjetio negativan naboj i agresiju sa tvoje strane te je njegova reakcija bila logicna ali je vlasnik istog morao imati pod kontrolom kada pas prilazi nepoznatoj osobi ili osoba njemu.
:facepalm:
Ako te bas zanima, ja mirno prolazila ulicom i pas ili bolje da kazem pseto se kad je gazda otvorio vrata od avlije zaletilo na mene bez da sam ga ja vidjela uopste. A gazda je stajao i posmatrao i govorio "nece on nista igra se" dok je fini cukica meni derao farmerke i nogu. Da jos dodam da mi je do tada fobija od pasa bila nepoznata.
Znas nisu uvijek ljudi cudovista i monstrumi, nekada to stvarno moze biti i pas vjerovao ili ne :mrgreen:

Toliko o naboju i agresiji kod mene, psiholog. :mrgreen:
Imas li jos neki smijesni strucni zakljucak da ti ga oborim dok sam raspolozena? :nokti:
McMoy

#254 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by McMoy »

ladyblue18 wrote: :facepalm:
Ako te bas zanima, ja mirno prolazila ulicom i pas ili bolje da kazem pseto se kad je gazda otvorio vrata od avlije zaletilo na mene bez da sam ga ja vidjela uopste. A gazda je stajao i posmatrao i govorio "nece on nista igra se" dok je fini cukica meni derao farmerke i nogu. Da jos dodam da mi je do tada fobija od pasa bila nepoznata.
Znas nisu uvijek ljudi cudovista i monstrumi, nekada to stvarno moze biti i pas vjerovao ili ne :mrgreen:

Imas li jos neki smijesni strucni zakljucak da ti ga oborim dok sam raspolozena?
Da nije nečiji sa foruma? :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#255 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Bobi »

da li neko moze objasniti definiciju "opasna životinja" :D ? Da li je pas "opasna životinja" :roll: ?
ladyblue18

#256 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by ladyblue18 »

McMoy wrote:
Da nije nečiji sa foruma? :mrgreen:
A deee nisu forumasi takvi :oops: :mrgreen:
Kemo BA

#257 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Kemo BA »

ladyblue18 wrote:
Kemo BA wrote: :facepalm:

Imas li jos neki smijesni strucni zakljucak da ti ga oborim dok sam raspolozena? :nokti:
Prvo taj sto te ujeo nije "vlasnicki pas" nego "avlijaner" - cuva avliju. Drugo to nije dresiran i na susret sa nepoznatim osobama naviknut pas i na kraju ugrozila si mu avliju - teritoriju a vlasnik avlije nije ga naucio da ne smije van avlije pa je iskljucivi krivac vlasnik avlije. Znas i u ovom slucaju pas nije cudoviste i monstrum nego gazda koji je kako ti kazes mirno promatrao desavanje. Dresiranom psu bi bila dovoljna jedna komanda da zaustavi napad na tebe i vrati se u avliju.Ustvari dresiran pas bi sjedio pored vlasnika i mirno te gledao ili bi vrtio repom radujuci se susretu sa tobom ( osim u slucaju da osjeti negativan naboj sa tvoje strane), ako mu priđes mirmo te onjusio i postali bi prijatelji sto kazu "raja".
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#258 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by crysis »

ajd sad objasni razliku izmedju vlasnickog psa i avlijanera. kao prvo pas mora biti na uzici pri izlasku iz dvorista ( avlije).
kao drugo na svakoj kapiji dvorista ( avlije) mora biti okacena tabla cuvaj se psa makar imao i pudlicu.
mali_balon

#259 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by mali_balon »

Davno nekad isao sam po mljeko kod komsije koji je imao veliku farmu, i naravno tu je bio svezan ker na sajli od 20m i lacnu od nekih 5m i naravno prolazi se pored ali je svezan na lancu i ne moze nista ali se uvijek zaletio i lajao ko lud, bas ono iskezenih zuba :D . sto se kaze zemlju cupao. I tako ja jednom dosa po mljeko nigdje kera, vidim lanac, kad iza coska mrcina ide prema meni, podignutih usije i repa, ja sam zaledio i uneredio, dodje mrcina i prodje pored mene ko da me Bog nije dao, uzeo ja mljeko eto ga opet ja se opet ukocio, ma samo me onjusi u prolazu i vozdrica, naravno ubrzano sam izasao iz dvorista. I od tad kad god je pusten eto ga mase repom igra se veseo ali cim je na lancu "podivlja" pravi KuDZo :D .
Skontah da to ima veze sa teritorijem, tako ako vidite kera koji laje iz avlije ko mahnit ne mora znacit da kada bi izasao da bi vas poderao, naravno ima izuzetaka i treba se pazit.
Kemo BA

#260 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Kemo BA »

crysis wrote:ajd sad objasni razliku izmedju vlasnickog psa i avlijanera. kao prvo pas mora biti na uzici pri izlasku iz dvorista ( avlije).
kao drugo na svakoj kapiji dvorista ( avlije) mora biti okacena tabla cuvaj se psa makar imao i pudlicu.
Prvo : Kao sto samo kaze"avlijaner" je da cuva avliju. Takav pas nije za ulice i setanje među ljudima.

Kao drugo ne ulazi nepozvan i nenajavljen ni u cije vlasnistvo - avliju jer te moze avlijaner zaganjati bila ili ne tabla sa upozorenjem. Jos bi da se šetaš po tuđoj avliji :lol:

Post iznad ti objasnjava sve :D
ladyblue18

#261 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by ladyblue18 »

Kemo BA wrote:
Prvo taj sto te ujeo nije "vlasnicki pas" nego "avlijaner" - cuva avliju. Drugo to nije dresiran i na susret sa nepoznatim osobama naviknut pas i na kraju ugrozila si mu avliju - teritoriju a vlasnik avlije nije ga naucio da ne smije van avlije pa je iskljucivi krivac vlasnik avlije. Znas i u ovom slucaju pas nije cudoviste i monstrum nego gazda koji je kako ti kazes mirno promatrao desavanje. Dresiranom psu bi bila dovoljna jedna komanda da zaustavi napad na tebe i vrati se u avliju.Ustvari dresiran pas bi sjedio pored vlasnika i mirno te gledao ili bi vrtio repom radujuci se susretu sa tobom ( osim u slucaju da osjeti negativan naboj sa tvoje strane), ako mu priđes mirmo te onjusio i postali bi prijatelji sto kazu "raja".
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pretpostavit cu da si ti vlasnik psa koji me napao posto vidim donio si zakljucak samo na osnovu recenice "izlazio iz avlije" a ja mu ugrozila avliju na drugom kraju ulice :lol:
De nam reci, kuda vlasnik psa da izvede svog psa a da ti ne zakljucis kako je on avlijaner, kroz prozor? :D
I treba javiti svim vlasnicima koji imaju pse "avlijanere" da oni nisu njihovi kucni ljubimci pa da ih slobodno na ulicu puste.
Sta ja u zivotu sretoh pasa koji imaju vlasnike koji te docekaju tako da ti se krv zaledi, ali ne, sigurno lazem jer oni trebaju da se raduju kad vide ljude i vrte repom veselo. :mrgreen: A i vlasnici im sigurno ne valjaju, ne znaju kako da ih naprave pitomim nasmijanim cukicama :oops:

Fantasticno ti ide zakljucivanje, haj jos :mrgreen: :thumbup:
Kemo BA

#262 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Kemo BA »

ladyblue18 wrote:
Kemo BA wrote:
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pretpostavit cu da si ti vlasnik psa koji me napao posto vidim donio si zakljucak samo na osnovu recenice "izlazio iz avlije" a ja mu ugrozila avliju na drugom kraju ulice :lol:
De nam reci, kuda vlasnik psa da izvede svog psa a da ti ne zakljucis kako je on avlijaner, kroz prozor? :D
I treba javiti svim vlasnicima koji imaju pse "avlijanere" da oni nisu njihovi kucni ljubimci pa da ih slobodno na ulicu puste.
Sta ja u zivotu sretoh pasa koji imaju vlasnike koji te docekaju tako da ti se krv zaledi, ali ne, sigurno lazem jer oni trebaju da se raduju kad vide ljude i vrte repom veselo. :mrgreen: A i vlasnici im sigurno ne valjaju, ne znaju kako da ih naprave pitomim nasmijanim cukicama :oops:

Fantasticno ti ide zakljucivanje, haj jos :mrgreen: :thumbup:
Ma ne zakljucih samo ja tako nesto. :D

Vlasnik psa mora poznavati narav psa, mora uloziti trud,vrijeme i ljubav i biti siguran da nad psom ima potpunu kontrolu u svim situacijama. Ako ga i napadnu drugi psi ili ljudi da ne reaguje sve dok mu to vlasnik ne odobri. O takvom psu ja pisem i smatram da takav pas ne treba brnjicu. Ja imam takvog i spreman sam preuzeti svaku vrstu odgovornosti za ponašanje mog psa a sasvim je normalno ako ga neko pokusa udariti ili ga napadnu drugi psi da cu mu dozvoliti da se brani. Moj kad ujeda ne ujeda za noge traži malo deblje meso ne voli kosti :D
Nokian808

#263 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Nokian808 »

Hvala svima koji su mi dali konkretan odgovor u vezi s zastarjevanjem koji sam nekako pronasao u moru ostalih nebuloza.
Kad sam postavljao pitanje zelio sam odgovor na pitanje a ne da se ovo pretvori u jos jednu temu gdje se vodi rat izmedju dvije strane - onih kojih vole pse i onih koji se panicno boje pasa najcesce jer su od djetinstva naucili da je pas prljava zivotinja koja sluzi da im cuva ovce i da laje na lancu od 2 metra ispred kuce :)
Javili su se i genocidni idioti koji pretpostavljaju dobrobit JEDNOG djeteta postojanju cijele jedne vrste koja je nebrojeno puta do sad pokazala svoju odanost i korisnost covjeku spasavajuci izmedju ostalog bas tu djecu. Siguran sam da neki od tih seljaka su bas oni koji svojoj djeci kad pridje mom psu kazu NEMOJ POJESCE TE CUKO stvarajuci novu generaciju idiota.
Toliko od mene...
Kemo BA

#264 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by Kemo BA »

Nokian808 wrote:Hvala svima koji su mi dali konkretan odgovor u vezi s zastarjevanjem koji sam nekako pronasao u moru ostalih nebuloza.
Kad sam postavljao pitanje zelio sam odgovor na pitanje a ne da se ovo pretvori u jos jednu temu gdje se vodi rat izmedju dvije strane - onih kojih vole pse i onih koji se panicno boje pasa najcesce jer su od djetinstva naucili da je pas prljava zivotinja koja sluzi da im cuva ovce i da laje na lancu od 2 metra ispred kuce :)
Javili su se i genocidni idioti koji pretpostavljaju dobrobit JEDNOG djeteta postojanju cijele jedne vrste koja je nebrojeno puta do sad pokazala svoju odanost i korisnost covjeku spasavajuci izmedju ostalog bas tu djecu. Siguran sam da neki od tih seljaka su bas oni koji svojoj djeci kad pridje mom psu kazu NEMOJ POJESCE TE CUKO stvarajuci novu generaciju idiota.
Toliko od mene...
Ne opterecuj se zbog ovih nehumanih ( humanost ne podrazumjeva samo postivanje ljudske "sorte" ta rijec ima mnogo dublje znacenje a nismo svi te srece ili nesrece zavisi iz koje pozicije gledas da imamo tu osobinu). Nazalost na pravila u ovom drustvu pa i u odnosima prema životinjskoj vrsti najcesce mnogo vise uticu oni koji nemaju nikakve osjecaje.
ladyblue18

#265 Re: 500 KM kazne za psa bez brnjice

Post by ladyblue18 »

Nokian808 wrote:Hvala svima koji su mi dali konkretan odgovor u vezi s zastarjevanjem koji sam nekako pronasao u moru ostalih nebuloza.
Toliko od mene...
Ljudi su na temi o lutalicama zbog ovakvih uvreda i gnusnih poredjenja dobijali mjesec dana bana pa neces ni ti drugacije proci

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» Nokian808

30 dana

A posto si dobio odgovore, kljuc.
Locked