50.000 demonstranata

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shuriken

#2 Re: 50.000 demonstranata

Post by shuriken »

upravo se vratio sa tih protesta
dosli sindikalisti iz cijele hrvatske organizirano
svi u sindikalnim "uniformama", kape, majice, kabanice, padala je kisa
tramvaj nije vozio 2 sata
veliki stage, razglas, vidi wall
znaci high budget event, iza kojeg stoji velika i jaka organizacija

odlican primjer za bh sindikate
ali neusporedivo sa ovim nasim pokusajima
morti

#3 Re: 50.000 demonstranata

Post by morti »

učimo od susjeda!!!

ne postoji izgovor kako se ovo ne može desiti i u sarajevu!
A RAZLOGA ZA OVAKVO ŠTO IMAMO 10 PUTA VIŠE!

oj stoko bosanska!!!

a hrvatima SVAKA ČAST...
margina

#4 Re: 50.000 demonstranata

Post by margina »

To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI
homo_sapiens

#5 Re: 50.000 demonstranata

Post by homo_sapiens »

margina wrote:To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI

Vjerovatno zato sto svi samo cekamo da nam neko drugi napravi protest, da za nas neko drugi ucestvuje u protestima . . . a mi sa strane da posmatramo, navijamo, i zalimo se kako nam je lose.
pita

#6 Re: 50.000 demonstranata

Post by pita »

homo_sapiens wrote:
margina wrote:To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI

Vjerovatno zato sto svi samo cekamo da nam neko drugi napravi protest, da za nas neko drugi ucestvuje u protestima . . . a mi sa strane da posmatramo, navijamo, i zalimo se kako nam je lose.
Kratko i jasno opisano stanje duha naroda u BiH
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#7 Re: 50.000 demonstranata

Post by pape »

pita wrote:
homo_sapiens wrote:

Kratko i jasno opisano stanje duha naroda u BiH
Tacno, ... ma nije to nas rat, ... ops ... pardon, ... protest, ... :oops:
pitt

#8 Re: 50.000 demonstranata

Post by pitt »

aha.......bolje kafe ispijati :D :D :D :D i dijasporu kriviti za sve :D :D :D :D
pape

#9 Re: 50.000 demonstranata

Post by pape »

pitt wrote:aha.......bolje kafe ispijati :D :D :D :D
Pituljice, znas nas, ... Yebo ti nas, ... :D
Sjecam se vremena prije no sto se na nas obrusilo svom zestinom. Sjecam se opsade Dubrovnika i direktnog radio prenosa i razgovora sa Ibricom Jusicem. Covjek je govorio sta se desava tamo, ... ma nikoga to nije interesiralo. Krenulo ravnati Ravno (BiH), ... kod nas se po bascama rostilja, ... Bosnje teferice, ... yebo rat, to je tamo u nekom hercegovackom seocetu.
I onda krenu dernek po Sarajevu, .... tek tada bi ono, ... "Nedime dragi, sta nam ovo rade, ... " .... :oops:
JMJ

#10 Re: 50.000 demonstranata

Post by JMJ »

pa lako je , poslije oluje...
pitt

#11 Re: 50.000 demonstranata

Post by pitt »

pape wrote:
pitt wrote:aha.......bolje kafe ispijati :D :D :D :D
Pituljice, znas nas, ... Yebo ti nas, ... :D
Sjecam se vremena prije no sto se na nas obrusilo svom zestinom. Sjecam se opsade Dubrovnika i direktnog radio prenosa i razgovora sa Ibricom Jusicem. Covjek je govorio sta se desava tamo, ... ma nikoga to nije interesiralo. Krenulo ravnati Ravno (BiH), ... kod nas se po bascama rostilja, ... Bosnje teferice, ... yebo rat, to je tamo u nekom hercegovackom seocetu.
I onda krenu dernek po Sarajevu, .... tek tada bi ono, ... "Nedime dragi, sta nam ovo rade, ... " .... :oops:
ma znas da dobri bosnjo pali ko golf dizel na minusu :D :D :D :D i vazda drugi kriv :D
pape

#12 Re: 50.000 demonstranata

Post by pape »

JMJ wrote:pa lako je , poslije oluje...
E pa, .... izabrali mi pogresne meteorologe. Dobar meteorolog to ko s poslom osajcuje, ... :oops:
pitt

#13 Re: 50.000 demonstranata

Post by pitt »

pape wrote:
E pa, .... izabrali mi pogresne meteorologe. Dobar meteorolog to ko s poslom osajcuje, ... :oops:
za sve su krivi chedo orlovic i esad kirlic iz HM zavoda :D :D :D :D
amrica

#14 Re: 50.000 demonstranata

Post by amrica »

Znate li koliko su kostali protesti u ZG? Doslo je 350 autobusa iz cijele Hrvatske, a cista matematika je 100 ljudi u autobusu znaci 35.000 ljudi izvan ZG. A neko je morao platiti tih 350 autobusa, kape, kabanice, stage, razglas, rucak za 35.000 ljudi, ...

A organizacija je bila vrhunska, svi autobusi parkirani na periferiji, javni prevoz dovozio ljude na Trg B.J.
LadyBear

#15 Re: 50.000 demonstranata

Post by LadyBear »

homo_sapiens wrote:

I zato sto vecina ima misljenje da su to obicne gluposti i da se sa tim nista nemoze postici. Gdje ce neko ko sebe smatra pametnim (ima visoko misljenje o sebi) da hoda po ulicama i trazi neka svoja prava, pa to je ponizavajuce. Pa valja otici u prodavnicu, spremiti rucak, oprati prozore, treba tu vremena.

Sta reci takav nam je mentalitet, nazalost.
RIZVA

#16 Re: 50.000 demonstranata

Post by RIZVA »

cudna smo mi sorta od naroda,mi smo navikli da nam kakaju po glavi, a ovi govnasti politicari razbijaju glavu kako ce sebi da povecaju primanja na 5,6 hiljada km,da bog da im za lijeka trebalo
Bosanac_21

#17 Re: 50.000 demonstranata

Post by Bosanac_21 »

Budi se Bosno moja!
Kod nas je kuka i motika od vajkada, a niko da se drmne malo.
walkabout

#18 Re: 50.000 demonstranata

Post by walkabout »

pape wrote:

Jest...ako prezivi poslije izrecene prognoze... :lol:

"Kill the messenger!" :run:
homo_sapiens

#19 Re: 50.000 demonstranata

Post by homo_sapiens »

Bosanac_21 wrote:Budi se Bosno moja!
Kod nas je kuka i motika od vajkada, a niko da se drmne malo.

Mozda na ovaj nacin, ovim putem: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=49512
cookiecookiecookie

#20 Re: 50.000 demonstranata

Post by cookiecookiecookie »

Ovakve komentare pune pesimizma cujem stalno, pa mi se smuci jer i nama je dugo trebalo da dodje iz guzice u glavu pa da malo prodrmamo gospodu.

Mene muci sto zivimo u zemlji gdje je ORGANIZOVANI KRIMINAL VLASTODRŽACA iznad kojih nema niko.
Bosansko pravosuđe je ustvari pravo suđe i ništa više.

Sjetimo se koliko je Silajdžiću gorilo pod nogama zbog protesta za 6. april, da su po medijima kružile laži da je policija zabranila protest. Da je ovo neka zemlja, policija bi trebala tužiti premijerov ured zbog klevete. Policija poznaje zakon, a premijer ne. Policiju su doveli ispod svake granice dostojanstva. Zašto. Zato što nikom od političara nije u interesu da pravosuđe funkcioniše jer bi onda morali i samo odgovarati za svoje malverzacije. Ovako su dobro ukopani i sve će napraviti da oni, njihova djeca i unučad ostanu na vlasti, pa da mogu manipulisati narodom.

Hoću reči da sve što smo radili je vrijedilo, pa makar što Silajdžić nije mogao spavati.

Neko jednom na forumu reče nešto što ne mogu nikako zaboraviti:
IDEMO NAPRIJED, NEMA VIŠE NAZAD!

Protesti više nesmiju ostati lokalni.
suncica24

#22 Re: 50.000 demonstranata

Post by suncica24 »

amrica wrote:Znate li koliko su kostali protesti u ZG? Doslo je 350 autobusa iz cijele Hrvatske, a cista matematika je 100 ljudi u autobusu znaci 35.000 ljudi izvan ZG. A neko je morao platiti tih 350 autobusa, kape, kabanice, stage, razglas, rucak za 35.000 ljudi, ...

A organizacija je bila vrhunska, svi autobusi parkirani na periferiji, javni prevoz dovozio ljude na Trg B.J.
Tacno!
bosan

#23 Re: 50.000 demonstranata

Post by bosan »

A mi ovdje na forumu puno bolji :D :D
Uredismo cijeli svijet al neimadosmo vremena za vlastitu kucu :-)
Post Reply