50.000 demonstranata
- shuriken
#2 Re: 50.000 demonstranata
upravo se vratio sa tih protesta
dosli sindikalisti iz cijele hrvatske organizirano
svi u sindikalnim "uniformama", kape, majice, kabanice, padala je kisa
tramvaj nije vozio 2 sata
veliki stage, razglas, vidi wall
znaci high budget event, iza kojeg stoji velika i jaka organizacija
odlican primjer za bh sindikate
ali neusporedivo sa ovim nasim pokusajima
dosli sindikalisti iz cijele hrvatske organizirano
svi u sindikalnim "uniformama", kape, majice, kabanice, padala je kisa
tramvaj nije vozio 2 sata
veliki stage, razglas, vidi wall
znaci high budget event, iza kojeg stoji velika i jaka organizacija
odlican primjer za bh sindikate
ali neusporedivo sa ovim nasim pokusajima
- morti
#3 Re: 50.000 demonstranata
učimo od susjeda!!!
ne postoji izgovor kako se ovo ne može desiti i u sarajevu!
A RAZLOGA ZA OVAKVO ŠTO IMAMO 10 PUTA VIŠE!
oj stoko bosanska!!!
a hrvatima SVAKA ČAST...
ne postoji izgovor kako se ovo ne može desiti i u sarajevu!
A RAZLOGA ZA OVAKVO ŠTO IMAMO 10 PUTA VIŠE!
oj stoko bosanska!!!
a hrvatima SVAKA ČAST...
-
margina
#4 Re: 50.000 demonstranata
To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI
- homo_sapiens
#5 Re: 50.000 demonstranata
margina wrote:To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI
Vjerovatno zato sto svi samo cekamo da nam neko drugi napravi protest, da za nas neko drugi ucestvuje u protestima . . . a mi sa strane da posmatramo, navijamo, i zalimo se kako nam je lose.
-
pita
#6 Re: 50.000 demonstranata
Kratko i jasno opisano stanje duha naroda u BiHhomo_sapiens wrote:margina wrote:To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI
Vjerovatno zato sto svi samo cekamo da nam neko drugi napravi protest, da za nas neko drugi ucestvuje u protestima . . . a mi sa strane da posmatramo, navijamo, i zalimo se kako nam je lose.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#7 Re: 50.000 demonstranata
Tacno, ... ma nije to nas rat, ... ops ... pardon, ... protest, ...pita wrote:Kratko i jasno opisano stanje duha naroda u BiHhomo_sapiens wrote:margina wrote:To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI
- pitt
#8 Re: 50.000 demonstranata
aha.......bolje kafe ispijati
i dijasporu kriviti za sve

- pape
#9 Re: 50.000 demonstranata
Pituljice, znas nas, ... Yebo ti nas, ...pitt wrote:aha.......bolje kafe ispijati![]()
![]()
![]()
Sjecam se vremena prije no sto se na nas obrusilo svom zestinom. Sjecam se opsade Dubrovnika i direktnog radio prenosa i razgovora sa Ibricom Jusicem. Covjek je govorio sta se desava tamo, ... ma nikoga to nije interesiralo. Krenulo ravnati Ravno (BiH), ... kod nas se po bascama rostilja, ... Bosnje teferice, ... yebo rat, to je tamo u nekom hercegovackom seocetu.
I onda krenu dernek po Sarajevu, .... tek tada bi ono, ... "Nedime dragi, sta nam ovo rade, ... " ....
-
JMJ
#10 Re: 50.000 demonstranata
pa lako je , poslije oluje...
- pitt
#11 Re: 50.000 demonstranata
ma znas da dobri bosnjo pali ko golf dizel na minusupape wrote:Pituljice, znas nas, ... Yebo ti nas, ...pitt wrote:aha.......bolje kafe ispijati![]()
![]()
![]()
![]()
Sjecam se vremena prije no sto se na nas obrusilo svom zestinom. Sjecam se opsade Dubrovnika i direktnog radio prenosa i razgovora sa Ibricom Jusicem. Covjek je govorio sta se desava tamo, ... ma nikoga to nije interesiralo. Krenulo ravnati Ravno (BiH), ... kod nas se po bascama rostilja, ... Bosnje teferice, ... yebo rat, to je tamo u nekom hercegovackom seocetu.
I onda krenu dernek po Sarajevu, .... tek tada bi ono, ... "Nedime dragi, sta nam ovo rade, ... " ....
- pape
#12 Re: 50.000 demonstranata
E pa, .... izabrali mi pogresne meteorologe. Dobar meteorolog to ko s poslom osajcuje, ...JMJ wrote:pa lako je , poslije oluje...
- pitt
#13 Re: 50.000 demonstranata
za sve su krivi chedo orlovic i esad kirlic iz HM zavodapape wrote:E pa, .... izabrali mi pogresne meteorologe. Dobar meteorolog to ko s poslom osajcuje, ...JMJ wrote:pa lako je , poslije oluje...
- amrica
#14 Re: 50.000 demonstranata
Znate li koliko su kostali protesti u ZG? Doslo je 350 autobusa iz cijele Hrvatske, a cista matematika je 100 ljudi u autobusu znaci 35.000 ljudi izvan ZG. A neko je morao platiti tih 350 autobusa, kape, kabanice, stage, razglas, rucak za 35.000 ljudi, ...
A organizacija je bila vrhunska, svi autobusi parkirani na periferiji, javni prevoz dovozio ljude na Trg B.J.
A organizacija je bila vrhunska, svi autobusi parkirani na periferiji, javni prevoz dovozio ljude na Trg B.J.
- LadyBear
#15 Re: 50.000 demonstranata
I zato sto vecina ima misljenje da su to obicne gluposti i da se sa tim nista nemoze postici. Gdje ce neko ko sebe smatra pametnim (ima visoko misljenje o sebi) da hoda po ulicama i trazi neka svoja prava, pa to je ponizavajuce. Pa valja otici u prodavnicu, spremiti rucak, oprati prozore, treba tu vremena.homo_sapiens wrote:margina wrote:To se kod nas nece desiti ni da neko nesto besplatno dijeli. SUTI I TRPI
Sta reci takav nam je mentalitet, nazalost.
- RIZVA
#16 Re: 50.000 demonstranata
cudna smo mi sorta od naroda,mi smo navikli da nam kakaju po glavi, a ovi govnasti politicari razbijaju glavu kako ce sebi da povecaju primanja na 5,6 hiljada km,da bog da im za lijeka trebalo
- Bosanac_21
#17 Re: 50.000 demonstranata
Budi se Bosno moja!
Kod nas je kuka i motika od vajkada, a niko da se drmne malo.
-
walkabout
#18 Re: 50.000 demonstranata
pape wrote:E pa, .... izabrali mi pogresne meteorologe. Dobar meteorolog to ko s poslom osajcuje, ...JMJ wrote:pa lako je , poslije oluje...
Jest...ako prezivi poslije izrecene prognoze...
"Kill the messenger!"
- homo_sapiens
#19 Re: 50.000 demonstranata
Bosanac_21 wrote:Budi se Bosno moja!
Mozda na ovaj nacin, ovim putem: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=49512
-
cookiecookiecookie
#20 Re: 50.000 demonstranata
Ovakve komentare pune pesimizma cujem stalno, pa mi se smuci jer i nama je dugo trebalo da dodje iz guzice u glavu pa da malo prodrmamo gospodu.
Mene muci sto zivimo u zemlji gdje je ORGANIZOVANI KRIMINAL VLASTODRŽACA iznad kojih nema niko.
Bosansko pravosuđe je ustvari pravo suđe i ništa više.
Sjetimo se koliko je Silajdžiću gorilo pod nogama zbog protesta za 6. april, da su po medijima kružile laži da je policija zabranila protest. Da je ovo neka zemlja, policija bi trebala tužiti premijerov ured zbog klevete. Policija poznaje zakon, a premijer ne. Policiju su doveli ispod svake granice dostojanstva. Zašto. Zato što nikom od političara nije u interesu da pravosuđe funkcioniše jer bi onda morali i samo odgovarati za svoje malverzacije. Ovako su dobro ukopani i sve će napraviti da oni, njihova djeca i unučad ostanu na vlasti, pa da mogu manipulisati narodom.
Hoću reči da sve što smo radili je vrijedilo, pa makar što Silajdžić nije mogao spavati.
Neko jednom na forumu reče nešto što ne mogu nikako zaboraviti:
IDEMO NAPRIJED, NEMA VIŠE NAZAD!
Protesti više nesmiju ostati lokalni.
Mene muci sto zivimo u zemlji gdje je ORGANIZOVANI KRIMINAL VLASTODRŽACA iznad kojih nema niko.
Bosansko pravosuđe je ustvari pravo suđe i ništa više.
Sjetimo se koliko je Silajdžiću gorilo pod nogama zbog protesta za 6. april, da su po medijima kružile laži da je policija zabranila protest. Da je ovo neka zemlja, policija bi trebala tužiti premijerov ured zbog klevete. Policija poznaje zakon, a premijer ne. Policiju su doveli ispod svake granice dostojanstva. Zašto. Zato što nikom od političara nije u interesu da pravosuđe funkcioniše jer bi onda morali i samo odgovarati za svoje malverzacije. Ovako su dobro ukopani i sve će napraviti da oni, njihova djeca i unučad ostanu na vlasti, pa da mogu manipulisati narodom.
Hoću reči da sve što smo radili je vrijedilo, pa makar što Silajdžić nije mogao spavati.
Neko jednom na forumu reče nešto što ne mogu nikako zaboraviti:
IDEMO NAPRIJED, NEMA VIŠE NAZAD!
Protesti više nesmiju ostati lokalni.
- Fair Life
#21 Re: 50.000 demonstranata
Ultimatum Sanaderu: Ili promjene ili ostavka
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,115763.jl
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,115787.jl
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/a ... ,115694.jl
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,115763.jl
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... ,115787.jl
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/a ... ,115694.jl
- suncica24
#22 Re: 50.000 demonstranata
Tacno!amrica wrote:Znate li koliko su kostali protesti u ZG? Doslo je 350 autobusa iz cijele Hrvatske, a cista matematika je 100 ljudi u autobusu znaci 35.000 ljudi izvan ZG. A neko je morao platiti tih 350 autobusa, kape, kabanice, stage, razglas, rucak za 35.000 ljudi, ...
- bosan
#23 Re: 50.000 demonstranata
A mi ovdje na forumu puno bolji
Uredismo cijeli svijet al neimadosmo vremena za vlastitu kucu
Uredismo cijeli svijet al neimadosmo vremena za vlastitu kucu