1. niste asimilirali
2. imate svoj jezik
3. svoju drzavu
4. nacionalni identitet
5. repku na sp.
5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
-
Basvod
#502 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Dosao do isforsiranog pjevanja bosnjacke i hrvatske nacionalisticke pjesme u sarajevskom kaficu + Svilen konac i ugasio. Pametnom dovoljno...seldzuk wrote:Gledajte Milićevu Alhemiju Balkana pa ćete vidjeti pozitivne stvari. Čovjek je više izreklamirao BiH nego sve institucije i novinari zajedno. A Hrvat iz Hrvatske. Od njega bi trebali naučiti naši Hrvati kako se voli BiH.
- Gojeni H
#503 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Koliko sam shvatio, prizeljkujes raspad Bosne? Zasto bi tebe interesovala bilo kakva pozitivnost u ovoj zemlji?Basvod wrote:Dosao do isforsiranog pjevanja bosnjacke i hrvatske nacionalisticke pjesme u sarajevskom kaficu + Svilen konac i ugasio. Pametnom dovoljno...seldzuk wrote:Gledajte Milićevu Alhemiju Balkana pa ćete vidjeti pozitivne stvari. Čovjek je više izreklamirao BiH nego sve institucije i novinari zajedno. A Hrvat iz Hrvatske. Od njega bi trebali naučiti naši Hrvati kako se voli BiH.
I, zasto bi tvoje misljenje trebalo imati bilo kakvu tezinu?
-
Basvod
#504 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Nije tema o meni.
Pogledah emisiju nekako do kraja. Smece kakvo odavno nisam vidio. Fabrikovanje pozitivnosti na nivou 2000te godine ili zagrljaja na kraju filma Gori vatra. A tek hvalospjevi o proizvodnji zmigavca za Porsche u zemlji koja je nekad proizvodila desetine hiljada cijelih automobila. Kao da su Amerikanci dosli da snimaju film o poslijeratnoj, sta ja znam, Ugandi.
Neki ljudi nikad ne nauce...
Pogledah emisiju nekako do kraja. Smece kakvo odavno nisam vidio. Fabrikovanje pozitivnosti na nivou 2000te godine ili zagrljaja na kraju filma Gori vatra. A tek hvalospjevi o proizvodnji zmigavca za Porsche u zemlji koja je nekad proizvodila desetine hiljada cijelih automobila. Kao da su Amerikanci dosli da snimaju film o poslijeratnoj, sta ja znam, Ugandi.
Neki ljudi nikad ne nauce...