4K rezolucija
-
Muuky
#1 4K rezolucija
Eh raja ,sad imamo sve više npr pogotovo spotova muzičara na 4k rezoluciji .. da li to npr imaju svi mogućnost gledanja ili npr se mora imat odredjena jačina grafičke ili čega već ? Jer zasigurno kod nekih treba vremena da se pokrene video..
Npr jedan spot 4k rezolucije 2160p je preko 400 mb a znači od slici da ne pričam, mnogo bolje od full hd
Et sve više prave tv 4k rezolucije ,te zakrivljeni .. svaki dan nešto novo
Šta vi mislite o ovome ?
Npr jedan spot 4k rezolucije 2160p je preko 400 mb a znači od slici da ne pričam, mnogo bolje od full hd
Et sve više prave tv 4k rezolucije ,te zakrivljeni .. svaki dan nešto novo
Šta vi mislite o ovome ?
- HardCore
#2 Re: 4K rezolucija
jaka graficka treba sto jes jes, al uglavnom nije zanimljivo gledati 4k na full hd rezoluciji
-
lajkujMe
#3 Re: 4K rezolucija
Potrebno ti je sljedece za gledanje 4k rezolucije na racunaru:
Pod broj jedan: Monitor koji podrzava 4k rezoluciju
(bez ovoga nece moci)
pod broj dva: Jacu graficku karticu
pod broj tri: Brzu internet brzinu iznad 10 kbps da video radi bez stopanja (ne mora bit ali zbog uzitka gledanja preporucuje se)
Pod broj jedan: Monitor koji podrzava 4k rezoluciju
pod broj dva: Jacu graficku karticu
pod broj tri: Brzu internet brzinu iznad 10 kbps da video radi bez stopanja (ne mora bit ali zbog uzitka gledanja preporucuje se)
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#4 Re: 4K rezolucija
Džabe ti jaka grafička, ako imaš kantu od računara. U radu, ona zine k'o peš, ali procesor neće da izda da ga je..š.
Postoji velika razlika između grafičke i grafike računara.
Postoji velika razlika između grafičke i grafike računara.
- HardCore
#5 Re: 4K rezolucija
ma jarane ja sam prije imao E8600 i 4870 OC verziju i kad pustim na yt 4k, hladno mi stekalo, znaci strasno lose, dok sad s i5 4570 i r9 270x nema tih problema xD, i da uzmemo u obzir ovaj sad pc je skuplji u 1000 Km za razliku od proslog, a samo radi 4k rezulucije se ne isplati uzimati pc 
- Brkooo
#6 Re: 4K rezolucija
ma djaba ti mainframe iz pentagona ak nemas monitor koji podrzava tu rezoluciju (ko sto rece "lajkujme")
... ali ne vidim neku potrebu za takvom rezolucijom ... to je vec naprdjivanje (barem sto se tice moji potreba )
... ali ne vidim neku potrebu za takvom rezolucijom ... to je vec naprdjivanje (barem sto se tice moji potreba )
- cenecimoveocino
#7 Re: 4K rezolucija
Ima jos vremena do 4K kanala...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Alfons Kauders
#8 Re: 4K rezolucija
graficka ne mora biti "jaka" vec friska... tj mora podrzavati 4K (zapravo UHD), nije stvar snage vec standarda... npr zadnja generacija amd kartica je prva imala 4k podrsku
npr treba hdmi 1.4 izlaz, uredjaj i kabl, inace nemre, nema bandwidtha
sto se tice televizora i monitora, televizori su trenutno preko 1500 eura... najcesce 2 i kusur do 4 milje
monitori su jos skuplji, preko 1500 hladno... ima dell nekakav malo manji i jeftiniji... ali to mi je debilno, 23 incni monitor i UHD rezolucija, totalna glupost
najveci fol - nema sadrzaja... tako da treba potrositi desetak milja maraka na opremu na kojoj mozes pustati par spotova, poneki dokumentarac i eksperimentalni program... dakle nidje veze, trebace jos nekoliko godina da to krene
sto se tice televizora i monitora, televizori su trenutno preko 1500 eura... najcesce 2 i kusur do 4 milje
monitori su jos skuplji, preko 1500 hladno... ima dell nekakav malo manji i jeftiniji... ali to mi je debilno, 23 incni monitor i UHD rezolucija, totalna glupost
najveci fol - nema sadrzaja... tako da treba potrositi desetak milja maraka na opremu na kojoj mozes pustati par spotova, poneki dokumentarac i eksperimentalni program... dakle nidje veze, trebace jos nekoliko godina da to krene
-
gidra
#9 Re: 4K rezolucija
samo ne znam koji će nam to klinac, i ovi 1080p su perverzijaAlfons Kauders wrote:graficka ne mora biti "jaka" vec friska... tj mora podrzavati 4K (zapravo UHD), nije stvar snage vec standarda... npr zadnja generacija amd kartica je prva imala 4k podrsku
- Alfons Kauders
#10 Re: 4K rezolucija
za kurcenje naravno...gidra wrote:samo ne znam koji će nam to klinac, i ovi 1080p su perverzijaAlfons Kauders wrote:graficka ne mora biti "jaka" vec friska... tj mora podrzavati 4K (zapravo UHD), nije stvar snage vec standarda... npr zadnja generacija amd kartica je prva imala 4k podrsku
al na TV fakat ne znam... ispod 40 inca cak ni 1080p nema previse smisla, osim ako neces sjedit metar i kusur od televizora... za 40-50 je sasvim ok 1080p, a ovo preko me ne zanima jer nisam amerikanac i nemam namjeru uzimat televizore dijagonale dva metra...
-
gidra
#11 Re: 4K rezolucija
@Alfons Kauders
Dokle je svijet stigao kad ljudi prave i uvode neke ultra giga mega rezolucije a mi ćemo prvenstvo iz Brazila gledati na analogiji uz Velida Spahu, Zorana Šuku i ostalu ekipu
Dokle je svijet stigao kad ljudi prave i uvode neke ultra giga mega rezolucije a mi ćemo prvenstvo iz Brazila gledati na analogiji uz Velida Spahu, Zorana Šuku i ostalu ekipu
-
lajkujMe
#12 Re: 4K rezolucija
vazno je da se vidi to sto je 240p je nevazno nama pravim fanovima (mi cemo naci stranu hd televiziju da gledamo)gidra wrote:@Alfons Kauders![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#13 Re: 4K rezolucija
Ma ne razumiješ, mi smo prevazišli 4K i FHD, mi sada furamo "retro stile", signal k'o sa prenosa slijetanja Appolo-a na mjesec i televizori iz raznih 60-tih godina, ceno-bijeli sa onim "zaktivljenim" ekranima.gidra wrote:@Alfons Kauders![]()
- Alfons Kauders
#14 Re: 4K rezolucija
tako jeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ma ne razumiješ, mi smo prevazišli 4K i FHD, mi sada furamo "retro stile", signal k'o sa prenosa slijetanja Appolo-a na mjesec i televizori iz raznih 60-tih godina, ceno-bijeli sa onim "zaktivljenim" ekranima.gidra wrote:@Alfons Kauders![]()
hipsterski javni servis