Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arnes_king wrote:Pa za stvari za koje koristim mobitel mi je i vise nego dovoljno, yt, viber, WhatsApp i slicno. Ponekad skinem nesto ali nisu tu fajlovi od 10+GB kao na PC ili PS4 pa da imam potrebe za vecim. Iako je uvijek dobrodoslo brze
takoe, nikad ne treba biti zadovoljan s time sto ti pruze i tjesiti se s tom recenicom "Pa za stvari za koje koristim mobitel mi je i vise nego dovoljno"
i ja cu uvijek recei da mi je lose kod mog provajdera
arnes_king wrote:Pa za stvari za koje koristim mobitel mi je i vise nego dovoljno, yt, viber, WhatsApp i slicno. Ponekad skinem nesto ali nisu tu fajlovi od 10+GB kao na PC ili PS4 pa da imam potrebe za vecim. Iako je uvijek dobrodoslo brze
takoe, nikad ne treba biti zadovoljan s time sto ti pruze i tjesiti se s tom recenicom "Pa za stvari za koje koristim mobitel mi je i vise nego dovoljno"
i ja cu uvijek recei da mi je lose kod mog provajdera
Pa relano tako je. Meni je od samog uvođenja 4G bitnije da oni poboljšaju pakete koje trenutno nude jer je trenutna ponuda loša i za 3G
Nasem narodu nikad ugoditi Nema 4G, što nema? Ima 4G, što ima?
Pa jesi li ti ikada čuo za marketing? Nego šta da će sada furati 4G, a vala i da napišu neki promo članak kako bi korisnici provjerili karticu, ili uređaje, ne bi bilo loše
Sa puštanjem 4G mreže, bilo bi dobro da se počne sa laganim gašenjem 2G mreže kod sve 4G bazne stanice ne zamjene stare 2G bazne stanice kada bi se 2G mreža u potpunosti i ugasila.
TESLA_EDISON wrote:Sa puštanjem 4G mreže, bilo bi dobro da se počne sa laganim gašenjem 2G mreže kod sve 4G bazne stanice ne zamjene stare 2G bazne stanice kada bi se 2G mreža u potpunosti i ugasila.
A šta ćeš sa starijim ljudima koji koriste još uvijek ovakve telefone koji rade samo na 2G mreži?
Kod mene otac, majka i nana u kućanstvu koriste stare Alcatel jednostavne telefone, koji rade na 2G mreži, i kojima se mogu obavljati samo telefonski pozivi i slati SMS poruke.
TESLA_EDISON wrote:Sa puštanjem 4G mreže, bilo bi dobro da se počne sa laganim gašenjem 2G mreže kod sve 4G bazne stanice ne zamjene stare 2G bazne stanice kada bi se 2G mreža u potpunosti i ugasila.
A šta ćeš sa starijim ljudima koji koriste još uvijek ovakve telefone koji rade samo na 2G mreži?
Kod mene otac, majka i nana u kućanstvu koriste stare Alcatel jednostavne telefone, koji rade na 2G mreži, i kojima se mogu obavljati samo telefonski pozivi i slati SMS poruke.
Iskreno ne znam što i koriste. Imaju 4G telefoni za 60-70 KM a 3G se mogu još jeftinije naći i to novi. Ima i ona nova Nokia 3310 koja radi na 4G.
Iskreno, koristiti 2G telefon u 2019. je glupost.
Australija, Japan, Singapur, J. Koreja, Švedska, SAD,...... svi oni su ugasili GSM. Ima tih zemalja još, lahko je proguglati.
Npr manje baterije troši 2g nego 3g ili 4g
Ma kakvi. Zanemarljivo. Ako ćemo tako, 1G je najmanje trošio. Olovna baterija je držala oko 24 sata i imala je kapacitet od 50-70 mAh. Na 1G ove današnje litijumske bi držale ravno mjesec dana.
2G čak u nekim situacijama brže troši bateriju jer je spora mreža i treba puno više vremena da se neki file skine a dok skida troši se baterija. Na 3G a pogotovo 4G to ide instant brzo i nema puno trošenja baterije .
TESLA_EDISON wrote:2G čak u nekim situacijama brže troši bateriju jer je spora mreža i treba puno više vremena da se neki file skine a dok skida troši se baterija.
Za pozive i poruke nema potrebe skidati neke fajlove sa interneta...
Gašenje 2G mreže, to znači da bi morao baciti stari dobri telefon koji još uvijek radi kako treba i kupovati novi, odnosno dva jer i otac i majka su na telefonima samo sa 2G. Okani se gluposti...
Eno Nokia 5130 Xpress Music još uvijek radi, kupljena u Telecomu prije više od 9 godina i sada bi ga trebao baciti iako radi uredno. Nema šanse, još sam išao u Telecom da mi ga dekodiraju, zjanili se kada su vidjeli da je još u životu i naravno dali kod za dekodiranje.
Iskreno ne znam što i koriste. Imaju 4G telefoni za 60-70 KM a 3G se mogu još jeftinije naći i to novi. Ima i ona nova Nokia 3310 koja radi na 4G.
Iskreno, koristiti 2G telefon u 2019. je glupost.
Australija, Japan, Singapur, J. Koreja, Švedska, SAD,...... svi oni su ugasili GSM. Ima tih zemalja još, lahko je proguglati.
Prerano je za gasenje 2G mreze, pogotovo sto 4G jos nije ni zapoceo, Hrvatska i jos masa europskih zemalja i dalje koriste 2G mada je 4G vec par godina u pogonu.