4G u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
i agree

#2826 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

TESLA_EDISON wrote:
i agree wrote:Nista onda nek posluzi drugma iskustvo sto ne fataju a podrzava im telefon 4g.Vidjecu mozda ih i tuzim zbog ove prevare,imam sve crno na bijelo,racun papir i potvrda njihova koja je kartica znaci nista nisam izmislio a ista ne podrzava 4g
Sumnjam prosto ne vjerujem. Iako radim u konkurentskoj firmi, smatram da BH Telecom nije spao na to da vara korisnike za 5 KM. Ako su ti rekli da je USIM onda je sigurno USIM i problem je do tvog aparata. Ako je obični SIM onda nema razloga da se žališ. USIM nije SIM.

Na računu treba pisati "Zamjena SIM za USIM" i tako je podešen fiskalni uređaj te ako je urađena zamjena, to MORA PISATI. Ukoliko zaista i piše tako, stvar je jasna, problem ti je do telefona.

Ja bih te molio da uslikaš taj račun i postaviš ovdje.

Ako su ti kojim čudom i dali pogrešnu karticu (šansa je 1: 2 000 000), priložiš račun, IMSI kartice i reklamiraš. Reklamacija se uvažava u roku odmah tako da zaista ne vidim razlog za takav stav i nastup. Ako si u pravu i ako imaš, kao što kažeš, sve crno na bijelo, obratiš se na prodajno mjesto gdje si kupio i riješiš nedoumice. Ovdje ti niko ne može pomoći.

Ako je posrijedi nešto drugo, neka druga pozadina te priče, to je onda tvoja stvar i mi sa tim nemamo ništa.
Ko kaze da vi imate nesto sa tim,iznjeo sam svoje iskustvo i drugi da znaju sta da rade ako ne mogu fatat 4g a prodali su im muda pod bubrege.Nemam ja ovde sta dokazivat tebi ili bilo kome racunom dokazat cu na mjestu gdje treba :wink:
Sto se mene tice iskreno ti i tebi slicni ne trebaju uopste da u to vjeruju kakve koristi imam od tebe?Ko si ti da tebi nesto dokazujem?
Nafuro si se previse :lol:
Boban0726

#2827 Re: 4G u BiH

Post by Boban0726 »

Postoji nacin da se provjeri da li je kartica USIM ili ne.
Ako nije,da si reklamirao, zamjenili bi ti sigurno.
i agree

#2828 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

Boban0726 wrote:Postoji nacin da se provjeri da li je kartica USIM ili ne.
Hoce oni da zamjene ali ako dam opet 5 maraka,bio sam vec :lol:
Nece da priznaju krivicu,lopovska posla,drugih 5 maraka nece dobit sigurno.Sacekat cu do kraja kad sve finalizuju mozda onda puste 4g,necu da se zalecem dzaba ali ako ni tad ne bude e onda cemo pravnim putem rjesavat
alibaba_i_30_godina

#2829 Re: 4G u BiH

Post by alibaba_i_30_godina »

moke_31 wrote: U redu je kod mene kartica i hvata 4G normalno samo još nigdje nisam uhvatio 4G+, a ne mogu da skontam da li ga mobitel podržava.
To je nešto do tebe, na Marijin Dvoru, pogotovo kod SCC-a, ide 4g+ bez problema.
zanimljiv

#2830 Re: 4G u BiH

Post by zanimljiv »

alibaba_i_30_godina wrote:
moke_31 wrote: U redu je kod mene kartica i hvata 4G normalno samo još nigdje nisam uhvatio 4G+, a ne mogu da skontam da li ga mobitel podržava.
To je nešto do tebe, na Marijin Dvoru, pogotovo kod SCC-a, ide 4g+ bez problema.
Na većini mobitela treba uključiti Carrier Aggregation ili High Speed LTE tako da treba provjeriti i postavke mobilne mreže.
moke_31

#2831 Re: 4G u BiH

Post by moke_31 »

zanimljiv wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:
Na većini mobitela treba uključiti Carrier Aggregation ili High Speed LTE tako da treba provjeriti i postavke mobilne mreže.
Nisam vidio takvu opciju u postavkama ali pogledaću opet. Možda nađem nešto na netu.
Tesla Edison

#2832 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

i agree wrote:
Nece da priznaju krivicu,lopovska posla,drugih 5 maraka nece dobit sigurno.Sacekat cu do kraja kad sve finalizuju mozda onda puste 4g,necu da se zalecem dzaba ali ako ni tad ne bude e onda cemo pravnim putem rjesavat
Ako je bilo ikakve sumnje, sada je definitivno nema.

Izmišljaš, da ne upotrijebim kakvu grublju riječ.

Ako imaš račun (a nemaš) i ako na računu piše zamjena SIM za USIM (a ne piše jer ga i nemaš), zamijenili bi ti bez pogovora. Ovako si pokušao popljuvati BHT i uhvaćen si u laži.

Za tebe i takve kao ti. Sve ozbiljne firme imaju jasne procedure te se takve stvari ne mogu desiti. Ti to tvrdiš ovdje, pokušavaš nas uvjeriti a sa druge strane govoriš da ne želiš postavljati sliku računa. Pa koji vrag onda pišeš o tome ako nemaš nikakve dokaze da potkrijepiš tvrdnju? Dakle cilj ti je da neosnovano optužiš drugog.
crnivrag

#2833 Re: 4G u BiH

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote: Pa koji vrag onda pišeš o tome ako nemaš nikakve dokaze da potkrijepiš tvrdnju?
Zašto se ja spominjem u ovom kontekstu? :P
i agree

#2834 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

TESLA_EDISON wrote:
i agree wrote:
Ako je bilo ikakve sumnje, sada je definitivno nema.

Izmišljaš, da ne upotrijebim kakvu grublju riječ.

Ako imaš račun (a nemaš) i ako na računu piše zamjena SIM za USIM (a ne piše jer ga i nemaš), zamijenili bi ti bez pogovora. Ovako si pokušao popljuvati BHT i uhvaćen si u laži.

Za tebe i takve kao ti. Sve ozbiljne firme imaju jasne procedure te se takve stvari ne mogu desiti. Ti to tvrdiš ovdje, pokušavaš nas uvjeriti a sa druge strane govoriš da ne želiš postavljati sliku računa. Pa koji vrag onda pišeš o tome ako nemaš nikakve dokaze da potkrijepiš tvrdnju? Dakle cilj ti je da neosnovano optužiš drugog.
:lol: :lol: :lol:
Svaki drugi komentar je suvisan letis previse,prizemlji se,ne pricas sa djetetom od 8 godina nego sa osobom od 40+ koja ima dva fakulteta zavrsena,sine,dzaba ti i klevete za laz,ali i tome se moze stati u kraj danas preko interneta ne mozes pisat sve kao sto si mogao nekada jer je i to kaznjivo :wink:
Ako se imalo smatras pametnim ne znam kako ne skontas u svojoj glavi kakva mi je svha da lazem ako i dalje koristim telekom i kazem kako mi na drugoj kartici sve radi?Da imam namjeru da ih nesto blatim sigurno nebi uzimao njihove kartice i koristio usluge koje pruzaju.
Smijesan si ali fakat
Tesla Edison

#2835 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

Samo kažem da je nomoguća situacija koju si opisao.
i agree

#2836 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

TESLA_EDISON wrote:Samo kažem da je nomoguća situacija koju si opisao.
Dobro kakve koristi imam da pricam nesto nemoguce?Jesam li ista lose napisao osim sto su me pokusali prevarit za jos 5 maraka?Pa napisao bih da je to pokusao bilo ko drugi a ne telekom.Koristim ih 20 i kusur godina imam pravo ako nista da napisem kad ispadnu nekorektni.Hoce li to neko povjerovat ili ne do njega je,nemam koristi ni od vjerovanja ni od nevjerovanja jer sa ja prevaren.Ja sam taj koji ce vidjet sta dalje i kako kad se posavjetujem sa određenim ljudima bliskim zakonu,znaci od ovih ovde komentara ama bas nikakve koristi nemam.
I jos jednom da kazem mozda oni puste signal koji jos iz ko zna kojeg razloga nije prisutan na mojoj kartici.Znaci cekam jos da se sve finalizira i proradi ali za sada stvari stoje kako sam naveo.Volio bih vise od bilo koga ovde da signal 4g dodje i priznao bih kako nije tacno sto sam rekao i kako sam ispao brzoplet.Nije mi tesko priznat kad pogrijesim.
purgatorio

#2837 Re: 4G u BiH

Post by purgatorio »

i agree wrote:
Ne vjerujem da bi se firma veličine telekoma zezala s tvojih 5 maraka. Zvuči kao totalno nerealan scenarij. Pa bilo koja normalna firma ima procedure za reklamacije krajnjih korisnika, dali bi ti vjerojatno novu karticu i da nisi u pravu.
Tesla Edison

#2838 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

purgatorio wrote:
i agree wrote:
Ne vjerujem da bi se firma veličine telekoma zezala s tvojih 5 maraka. Zvuči kao totalno nerealan scenarij. Pa bilo koja normalna firma ima procedure za reklamacije krajnjih korisnika, dali bi ti vjerojatno novu karticu i da nisi u pravu.
Upravo to i govorim. Nešto nije uredno sa njegove strane.
i agree

#2839 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

purgatorio wrote:
i agree wrote:
Dobro a sto kad odem na salter kazu 5 maraka zamjena i ne priznaju ovu?Hajde kad tako sve tvrdis uvjereno reci zasto ovo?Sto mi jedna tako ugledna firma ne zamjeni karticu bez naplate ako im nije stalo do mojih 5 maraka?
Last edited by i agree on 25/05/2019 22:48, edited 1 time in total.
i agree

#2840 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

TESLA_EDISON wrote: Upravo to i govorim. Nešto nije uredno sa njegove strane.
:lol: :lol:
Nisam obuko mozda zelene pantole i kosulju.Evo ti kao intelektualac samozvani reci sta moze biti sa moje strane evo da ti saopstim da telefon na novoj bht kartici prikazuje 4g prikazuje i ima na mtelu 4g,do njega nije znaci ,kartica ova zamjenjena je usim,pise na racunu,potvrdila podrska korisnika nema 4g,odem na salter cacka po telefonu kaze zamjena kartice,sta je sa moje strane pa ne guram je sebi u guzicu da moze bit do mene? :lol:
Citas li ti ovo sto pises,imam utisak da me zajebavas,necu se vise osvrtat na tvoje nebulozne izjave,sto se mene tice na ovu temu sa tobom kaput,zajebaji nekog drugog. :D
Tesla Edison

#2841 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

Mi ovdje imamo samo tvoju tvrdju i tvoj zaključak da se radi i prevari. Nema ni SS od te druge kartice, nema slike računa. Ako te ne zanima mišljenje drugih, koji vrag si onda to sve iznosio na forum i to bez bilo kakvog dokaza?
i agree

#2842 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

Aha nije znaci prevara sto traze ponovo za karticu koju su vec naplatili 5km,do mene je onda garant.
Blago onom koga ti savjetujes :lol:
Gdje ono rece da radis ti,jel ista firma a drugi dres?Ako jest ne cudi me sto tako pises :lol:
diablobih

#2843 Re: 4G u BiH

Post by diablobih »

Postavi dokaz i svi ce ti vjerovati. Vrlo jednostavno.
i agree

#2844 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

diablobih wrote:Postavi dokaz i svi ce ti vjerovati. Vrlo jednostavno.
Evo i kakve imam koristi sad?Opet ce se naci ovaj ili neko njemu slican da pametuje bezveze.Mozda treba sad da snimam video klipove i audio zapise sta pricaju ljudi iz bht kad im se obratim da bi mi neki povjerovali :-)
Image
Tesla Edison

#2845 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

Ako je tako kao što govoriš i sa tehničke strane, fino ponesi taj račun i karticu, reci da nije USIM, to će oni odmah znati po IMSI-u i odnah će ti zamjeniti uz izvinjenje.
Na kojem šalteru su ti tražili opet da platiš?

Prije će biti zajeb ili neznanje radnika nego prevara. Niko me vara za 5 KM.
i agree

#2846 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

Na istom gdje sam i zamjenio,radila ista osoba koja je bila jako drska kad sam rekao da mi ne radi,policajac bio pored pa se nisam htjeo pred njim svađat,jos treba da me hapse zbog kartice,rekao sam dobro i otisao.
Tesla Edison

#2847 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

i agree wrote:Na istom gdje sam i zamjenio,radila ista osoba koja je bila jako drska kad sam rekao da mi ne radi,policajac bio pored pa se nisam htjeo pred njim svađat,jos treba da me hapse zbog kartice,rekao sam dobro i otisao.
Ok, to je već drugo. Dakle u pitanju je drzak radik. To stoji, ima ih zaista da Bog mili sačuva. Dok sam radio tu, imao sam bezbroj rasprava i svađa sa pojedincima na šateru preko službenih telefona. Zajebu strav, naprave permutciju broja, pogrešno zamjene karticu na pogrešan broj i sl. pa onda meni terstaju. Uglavnom, svaki šalter ima šefa, trebao si šefa tražiti ili da odeš na Maltu sa svom tom dokumentacijom i riješiće se. Možeš i to sve reći na broj: 0800 20002. broj je besplatan i itekako se prslušava i ide odmah na provjeru. Navedi mjesto, vrijeme i ako znaš ime radnika, pozvaće te i riješiće se situacija.

Btw., trebao si odmah taj račun postaviti i ne bi sad morao da povlačim ono što sam napisao u vezi tebe al nema veze, nikad nije kasno ;)
i agree

#2848 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

Nije kasno ali shvati samo sta imam od laganja i 5 maraka,mrsko mi je bilo kopat po racunima i trazit ovaj,slikat,nema veze...
Tesla Edison

#2849 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

i agree wrote:Nije kasno ali shvati samo sta imam od laganja i 5 maraka,mrsko mi je bilo i kopat po racunima i trazit ovaj,slikat,nema veze...
Vjeruj mi na forumu šta god ko kaže, moraš uzeti sa ogromnom dozom rezerve jer svako svašta piše.

Btw., Sorry za onaj post sa prethodne stranice, imaš račun, dao si logično objašnjenje i poslušaj moj prijedlog riješiće se problem.

Stvar je da BHT kao ni Telemach, Logosoft i ostale kompanije nisu spale na to da varaju korisnike za bilo koji iznos. Bilo je slučajeva da ljudi u roamnigu naprave po 20 000KM troškova kada je android postajao tek popularan pa se tražilo rješenje sa operaterom u zemlji u kojoj je napravljen saobraćaj i sl. pa sad zamisli da neko uzima 5KM samo tako a sa druge strane pokušava da nađe rješenje kako bi se veliki račun stornirao koliko toliko. Nema logike.

Kako god, uradi po prethodnim uputama i u ponedjeljak ćeš imati novu katricu besplatno. Žao mi je što se došlo u situaciju da se po forumu traže ovakva riješenja ali takva država nažalost pa mora se.
i agree

#2850 Re: 4G u BiH

Post by i agree »

Ok hvala.
Post Reply