4G u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Vladimir RUS

#2226 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

beni-bu-man wrote:
REDDEVILS wrote:
Vladimir RUS wrote:Hotspot "dere" gigabajte, Facebook isto, a pogotovo sada kada imaju i video klipove. Ustvari danas jedino staticne stranice ne trose puno gigabajta, dok sve ostalo itekako, tako da sto vise gigabajta, to bolje jer to je danas u skladu sa sadasnjim vremenom, cak ispod, s obzirom da u komsiluku dva mobilna operatera imaju u ponudi mobilni internet bez ogranicenja kolicine potrosenih gigabajta po maksimalnoj brzini, a s desne strange u komsiluku uvode 5G.

http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/dogo ... 12659.html

Samo se madam da ce nam 4G sto krace trajati.
Ništa oni ne uvode već stvaraju preduslove za 5 G mrežu slično kao sto su HT Eronet i BHT najavili 5 G Redy koju će valjda nekad u augustu testirati :lol:
A posto još nisi uzeo USIM karticu možda ti je isplatnije čekati 5 G da nebi đaba plaćao karticu jer će 100% biti skuplja od kutije cigareta :)
Mislim da on mota cigare
Samo vi placajte dva puta jednu te istu stvar. Mobilni operateri i vole takve. Hvala ne pusim. To rade neki upravo na ovom slucaju. :)

Vojo ti si finiji. :D
Vladimir RUS

#2227 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

...
sagosen

#2228 Re: 4G u BiH

Post by sagosen »

JEL BESPLATNA ZAMJENA KARTICE? :D :D :D
beni-bu-man

#2229 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

IkaIJ wrote:JEL BESPLATNA ZAMJENA KARTICE? :D :D :D
bice markica u eronetu
Vladimir RUS

#2230 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

vojopd wrote:Nemam ja problema sa placanjem kao neki hvala Bogu, to vladimir legenda foruma ima ;), samo kazem na ovo sto se pise da su od 2017 dijeljene sim, kod ovih lopova izgleda nije slucaj. Ma kakve novine, dovoljno mi je bilo ono sa uredjajem i placanjem 700 km unaprijed, to govori sve o seronetu :D.
Nemam ni ja, samo zdrava ekonomska logika mi nalaze da jednu stvar ne placam dva puta, ako je nisam izgubio, ostetio itd. Osim toga, ta sitnica, puta preko 3 miliona korisnika je sve samo ne sitnica posto zivimo u birokratskom drustvu. Govorimo o preko 15 miliona KM samo na osnovu te "sitnice".
Last edited by Vladimir RUS on 30/04/2019 18:03, edited 1 time in total.
febo_acm

#2231 Re: 4G u BiH

Post by febo_acm »

Opet o 5.85 KM? :D
beni-bu-man

#2232 Re: 4G u BiH

Post by beni-bu-man »

febo_acm wrote:Opet o 5.85 KM? :D
To ti je kao Home Alone svake godine za bozic :mrgreen:
Boban0726

#2233 Re: 4G u BiH

Post by Boban0726 »

Koja je poenta Vladimire sto stalno ponavljas pricu oko zamjene kartice ovdje na forumu?
Nece ti ovdje niko pomoci,mogu te samo ismijavati.
Pisi mtelu i reci im sta te muci,oni ce ti vjerovatno reci da se naplata zamjene kartice vrse po cjenovniku.
skafiskafsnjak

#2234 Re: 4G u BiH

Post by skafiskafsnjak »

Jebes ga... meni u bht dadose usim dzabe :D
Boban0726

#2235 Re: 4G u BiH

Post by Boban0726 »

A ako vec iz principa nece da plati zamjenu neka kupi drugi broj.
A ako se ne zeli resiti postojeceg broja ako ima dualsim telefon neka postojeci broj koristi samo za pozive i sms na 3G/2G ionako ima problema oko uspostave veze na 4G.
A drugi broj koristiti iskljucivo za internet.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2236 Re: 4G u BiH

Post by un1ted »

Danas prvi put vidjeh 4G Eroneta u Sarajevu. Napreduju i oni :D
Vladimir RUS

#2237 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

Boban0726 wrote:Koja je poenta Vladimire sto stalno ponavljas pricu oko zamjene kartice ovdje na forumu?
Pisi mtelu i reci im sta te muci,oni ce ti vjerovatno reci da se naplata zamjene kartice vrse po cjenovniku.
Znam, zato i pisem na forumu, posto sam i sam M:Tel vec kontaktirao i dobio isti takav odgovor. Zato se uzdam samo u pisanje jer do juce je bilo cak sasvim nornalno da se USIM kartica dodatno placa. Probudio sam ljude koji tako ne misle. Iz iskustva znam da sve sto pisem, sutradan ili kroz vrijeme donese se odluka po tom pitanju. Ovo cak nije ni u interesu samih operatera jer time rizikuju da izgube vise nego sto bi dobili da ne naplacuju ovakve stvari.
Tesla Edison

#2238 Re: 4G u BiH

Post by Tesla Edison »

Vladimir RUS wrote:
Boban0726 wrote:Koja je poenta Vladimire sto stalno ponavljas pricu oko zamjene kartice ovdje na forumu?
Znam, zato i pisem na forumu, posto sam i sam M:Tel vec kontaktirao i dobio isti takav odgovor. Zato se uzdam samo u pisanje jer do juce je bilo cak sasvim nornalno da se USIM kartica dodatno placa. Probudio sam ljude koji tako ne misle. Iz iskustva znam da sve sto pisem, sutradan ili kroz vrijeme donese se odluka po tom pitanju. Ovo cak nije ni u interesu samih operatera jer time rizikuju da izgube vise nego sto bi dobili da ne naplacuju ovakve stvari.
Ti izgleda uticajniji od Juliusa Assangea :D
shiljak

#2239 Re: 4G u BiH

Post by shiljak »

BH Telecom (ultra) - 2GB - 10 KM mjesečno
Haloo mreža - 4 GB 8 KM mjesečno
Last edited by shiljak on 30/04/2019 19:54, edited 1 time in total.
allem_77

#2240 Re: 4G u BiH

Post by allem_77 »

Vladimir RUS wrote:
Vladimire imaš moju podršku. Ovo oko kartica je simbolično, mislim nisu neke pare u pitanju. Ali kada vidim da te ljudi ismijavaju, mislim da nam se stanje u Državi neće još dugo popraviti. Sve dok nas budu gulili, a narod bude ćutao, jaz između bogatih i siromašnih biti će sve veći. Ima ovakvih primjera puno, gdje nam za jednu te istu stvar uzimaju lovu više puta. Na primjer, auto put, akcize, krediti... i na kraju opet platiš putarinu?
Boban0726

#2241 Re: 4G u BiH

Post by Boban0726 »

Kako se niko ne zali sto je SIM karticu dobio dzabe kad je kupovao :D
Plati 4 KM,dobije 4 KM na racunu a nekad budu i akcije bonus internet.
I onda kazu platili dva puta jednu te istu uslugu.
allem_77

#2242 Re: 4G u BiH

Post by allem_77 »

Boban0726 wrote:Kako se niko ne zali sto je SIM karticu dobio dzabe kad je kupovao :D
Vladimir će da ti objasniti?

:nargila:
Boban0726

#2243 Re: 4G u BiH

Post by Boban0726 »

Danas mjerim brzinu neta na 4G mrezi 20 m od bazne stanice DL 10 a UL duplo veci :-D
skafiskafsnjak

#2244 Re: 4G u BiH

Post by skafiskafsnjak »

shiljak wrote:BH Telecom (ultra) - 2GB - 10 KM mjesečno
Haloo mreža - 4 GB 8 KM mjesečno
U haloo pokrivenost kurcina. Ja birvaktile kupio kao drugu karticu, samo za net... teska kurcina, bacio nakon 3 dana. Skupo je i to 8KM
freelancerBIH

#2245 Re: 4G u BiH

Post by freelancerBIH »

Boban0726 wrote:Danas mjerim brzinu neta na 4G mrezi 20 m od bazne stanice DL 10 a UL duplo veci :-D
    Neko torente nakacio za vrijeme testnog perioda jer nema limita :lol: :lol:
    bubobih
    Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
    Vozim: NCC-1701-D
    Horoskop: Elf

#2246 Re: 4G u BiH

Post by bubobih »

Vladimir RUS wrote:
    vojopd wrote:Nemam ja problema sa placanjem kao neki hvala Bogu, to vladimir legenda foruma ima ;), samo kazem na ovo sto se pise da su od 2017 dijeljene sim, kod ovih lopova izgleda nije slucaj. Ma kakve novine, dovoljno mi je bilo ono sa uredjajem i placanjem 700 km unaprijed, to govori sve o seronetu :D.
    Nemam ni ja, samo zdrava ekonomska logika mi nalaze da jednu stvar ne placam dva puta, ako je nisam izgubio, ostetio itd. Osim toga, ta sitnica, puta preko 3 miliona korisnika je sve samo ne sitnica posto zivimo u birokratskom drustvu. Govorimo o preko 15 miliona KM samo na osnovu te "sitnice".
    Ja tebe ne razumjem ali nikako. LIKU STA NAS BOLI ONA STVAR STA TEBI SMETA!!! Niko te ne tjera da imas sim ili usim. Onaj ko hoce ima pravo da kupi zamjensku karticu onaj ko nece ne mora. Nisi mi jasan nikako i vidim da imas neku dijagnozu. NIKO TE NE TJERA NI MTEL NI BH TELEKOM NI ERONET NI DRZAVA NI PARTIJA NI SUD da kupujes karticu. Hajde sad ispali se sa foruma samo spamujes temu i prestao sam i ulaziti ovde zbog tebe 52 stranice oko 5 maraka!!!! Tacno treba grom neke ljude sprzit da ne postoje koliko zagadjuju okolinu.
    bubobih
    Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
    Vozim: NCC-1701-D
    Horoskop: Elf

#2247 Re: 4G u BiH

Post by bubobih »

Sto se tice ovih sto kazu da ce trositi vise 4g nego 3g evo slika na kraj mjeseca, mada mi se net 9tog obracunava. Nista ja vise ne trosim nego sto sam trosio sa 3g, nekad sam s 3g znao spucati i 8 giga u mjesecu, a s druge strane x puta sam sada pustao yt djetetu sto prije na 3g nisam radio jer je stekalo (kad sam u pokretu) a i nisam prije imao dijete :P

Image
    Vladimir RUS

#2248 Re: 4G u BiH

Post by Vladimir RUS »

allem_77 wrote:
    Boban0726 wrote:Kako se niko ne zali sto je SIM karticu dobio dzabe kad je kupovao :D

Mada ovdje nije potrebno neko posebno objasnjenje. Dvije tako slicne, a tako razlicite usluge. Jednu placas (novi broj sa dopunom na racunu), dok druga je postojeci broj bez kredita. Kartica bi u ovom drugom slucaju trebala bi biti besplatna.
    skafiskafsnjak

#2249 Re: 4G u BiH

Post by skafiskafsnjak »

Vladimir RUS wrote:
    allem_77 wrote:

Mada ovdje nije potrebno neko posebno objasnjenje. Dvije tako slicne, a tako razlicite usluge. Jednu placas (novi broj sa dopunom na racunu), dok druga je postojeci broj bez kredita. Kartica bi u ovom drugom slucaju trebala bi biti besplatna.
    Ne vidim sta je prob...ja prije 20 dana dobio dzabe tu novu karticu :roll:
    zrakomlat

#2250 Re: 4G u BiH

Post by zrakomlat »

Ne kontam dje je ovaj "prinicip" oko petaka (kojeg te niko ne tjera da potrošiš) kad pekari dignu cijene hljeba jer je poskupilo gorivo, ali ga ne vrate kad se gorivo snizi, kad plin poskupi u Sa za 30%, kod tihih poskupljenja (ista cijena ali manje grama, litara), kod jedne cijene na policama druge na kasi, kod ovog i onog, ovo su samo bezveze primjeri.

Eno i ćevapi na baščaršiji poskupili, to je veći udar na džep građana nego usim kartica.

Na kraju krajeva, prevari ih. Pređi na novi paket, dobiješ džaba usim, i naredni dan se vrati na ultru. Eto, za sve ima riješenje.
    Post Reply