45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post Reply
Mister Yes

#76 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Mister Yes »

DaysleepeR wrote: nisi u pravu. svi se oni međusobno smatraju braćom i prije će krenuti na tebe i na mene nego na ijednog od ovih 5%. nijedan nije dobar ista su im gledišta i stavovi, samo ovi gluplji malo polete prije nego razmisle, a ovi pametniji čekaju da im se još poveća broj pa da počnu.
Netačno. Moj prijatelj selefija izrazito negativno priča o tom manjem dijelu (tekfirci ili tako nekako) i uvijek će prije biti na mojoj strani nego na njihovoj iako zna da sam ja ateista. Nevalja generalizovati.
BHCluster

#77 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by BHCluster »

CVIKERASH wrote:Priziva serijat i arapsko proljece a komentarise usput i desavanja na Farmi.
:thumbup:
Janjicar

#78 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Janjicar »

DaysleepeR wrote:
Mister Yes wrote:
Alfons Kauders wrote:[
ti odluci na kojoj si strani... ali upamti, nicija do zore nije gorila... jos par ovakvih sranja pa ce vehabije postat ugrozena vrsta na ovim prostorima

a trebali su to postati davno
Oprez. Ako pod "vehabije" misliš na sve one koji nose brade i krate tole onda si na vrlo skliskom tlu. Među njima je više dobrih nego loših i to puno više dobrih. Ako zbog 5% loših kreneš ugrožavati 95% dobrih onda imaš problem. Tako su počinjale sve represije i ugrožavanja. Strahom od drugačijih.

Teroristi trebaju dobijati smrtne kazne. Ali nipošto generalizirati na osnovu izgleda, boje kože, religije i slično.
nisi u pravu. svi se oni međusobno smatraju braćom i prije će krenuti na tebe i na mene nego na ijednog od ovih 5%. nijedan nije dobar ista su im gledišta i stavovi, samo ovi gluplji malo polete prije nego razmisle, a ovi pametniji čekaju da im se još poveća broj pa da počnu.
:thumbup:
Upravo tako

Ja znam par njih koji su sasvim fini momci, i jesu vehabije ali ne neki radikalni. Ipak posto su moje godište bili zajednicko im je da su svi oni bili nestabilni momci. Uvijek su isli iz jedne krajnosti u drugu.

Haris Causevic je bio dobar programer i hacker, imao je svoj blog oks315.blogger.ba i non stop je obarao dernek.ba koji je tada bio vrh bh web scene :D Steta sto je momak puk'o :)
DaysleepeR

#79 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by DaysleepeR »

Mister Yes wrote:
DaysleepeR wrote: nisi u pravu. svi se oni međusobno smatraju braćom i prije će krenuti na tebe i na mene nego na ijednog od ovih 5%. nijedan nije dobar ista su im gledišta i stavovi, samo ovi gluplji malo polete prije nego razmisle, a ovi pametniji čekaju da im se još poveća broj pa da počnu.
Netačno. Moj prijatelj selefija izrazito negativno priča o tom manjem dijelu (tekfirci ili tako nekako) i uvijek će prije biti na mojoj strani nego na njihovoj iako zna da sam ja ateista. Nevalja generalizovati.
zato što ga ne pritisneš da ti se jasno odredi

kad ga pritisneš da se izjasni osuđuje li ili ne uvijek će stati na onoj dobro poznatoj "Allah najbolje zna"

ispravi me ako griješim
bosansko more

#80 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by bosansko more »

Koliko god mu godina daju, malo je...
asurbanipal

#81 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:
Niti sam mangup niti islamomrzac. Ne znam na osnovu cega si zakljucio da sam islamomrzac? Zato sto zelim da se drustvo oslobodi ekstremizma? Jesam li srbomrzac ako kazem da su cetnici monstrumi, hrvatomrzac ako kazem da su ustase monstrumi, antikomunista ako kazem da je Staljin zlo...?

Preispitaj se momak. Toliko je divnih muslimana na koje se mozes ugledati. Od ovakvih kao ovaj svaki posten covjek se treba ograditi.

Lijepo rečeno. Aferim :thumbup:
ultima_palabra

#82 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by ultima_palabra »

Visina kazne je ok, ali je bar 4-5 ljudi moralo učestvovati u ovoj zajebanciji... tužilaštvo je opet palo na ispitu.
Platformas

#83 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Platformas »

Kad se sjetim prije oks315.blogger.ba :-)
Krenuo je od bezazlenih stvari, sajber sranja...
Mozda ipak ne treba potcjenjivati ove slicno orijentisane na forumu.
Mister Yes

#84 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Mister Yes »

DaysleepeR wrote:
Mister Yes wrote:

kad ga pritisneš da se izjasni osuđuje li ili ne uvijek će stati na onoj dobro poznatoj "Allah najbolje zna"

ispravi me ako griješim
Naravno da kaže "Allah najbolje zna" ali upravo zato kritikuje one koji misle da znaju bolje od Allaha pa uzimaju pravdu u svoje ruke (tekfirce).
Baboolal

#85 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Baboolal »

DaysleepeR wrote:
Mister Yes wrote:

ispravi me ako griješim
U mojim interakcijama sa nemilitantnim selefijama/vehabijama (kakvog i Mr. Yes opisuje) kod nas a i po bliskom nam istoku, njihov krajnji zakljucak na skoro pa svaku temu je "Allah najbolje zna". Tako da je malo nepravicno traziti da "znaju bolje od Allaha" kad su u pitanju militantne kolege im po vjeri.
udrch

#86 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by udrch »

kazna po mjeri..ubistvo državnog službenika na dužnosti se mora ovako kazniti..
posebno što je rahmetli Ljubijankić bio borac Armije..
visinu kaznu, iako bih ja želio da je drugačije, ne treba dovoditi u kontekst sa presudama za genocid i ratne zločine..
pravo i pravda nisu često na istim talasnim dužinama..
to nam je komunističko nasljeđe, kad bih rekao da su četnici i tad umiješali svoje prste, jer su znali šta spremaju, ne bih pogriješio, ali bi me mnogi ovdje nazvali bradonjom..

p.s. i da Alfons, mislim da ti je ovo generaliziranje u naslovu i prozivanje njegove majke bespotrebno..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#87 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

ne može mašiti komuniste ni kad ovakvi dobiju robiju :D 'bem ti, jesu zločesti ti petokrakaši :D
Alfons Kauders

#88 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:kazna po mjeri..ubistvo državnog službenika na dužnosti se mora ovako kazniti..
visinu kaznu, iako bih ja želio da je drugačije, ne treba dovoditi u kontekst sa presudama za genocid i ratne zločine..
to nam je komunističko nasljeđe, kad bih rekao da su četnici i tad umiješali svoje prste, jer su znali šta spremaju, ne bih pogriješio, ali bi me mnogi ovdje nazvali bradonjom..

p.s. i da Alfons, mislim da ti je ovo generaliziranje u naslovu i prozivanje njegove majke bespotrebno..
zasto generaliziranje? nisam rekao da su sve bradonje teroristi niti govna, vec ovaj koji je dobio 45 godina? znam bradonja koji nisu ni govna, ni teroristi, a vala ni muslimani...

majku ne prozivam - samo kazem kad zena umre, kad zakonski hajvan naslijedi porodicnu imovinu... sve na bubanj i zrtvama... mozda sam samo pretjero s glagolom
vaučer

#89 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by vaučer »

Ma mislim, ne tišti mene ovaj i njemu slični, već ovi nouveau riche 'lideri'.
Kad će njih početi stizati pravda?
udrch

#90 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by udrch »

Alfons Kauders wrote:
udrch wrote:kazna po mjeri..ubistvo državnog službenika na dužnosti se mora ovako kazniti..

zasto generaliziranje? nisam rekao da su sve bradonje teroristi niti govna, vec ovaj koji je dobio 45 godina? znam bradonja koji nisu ni govna, ni teroristi, a vala ni muslimani...

majku ne prozivam - samo kazem kad zena umre, kad zakonski hajvan naslijedi porodicnu imovinu... sve na bubanj i zrtvama... mozda sam samo pretjero s glagolom
jesi brate, faktički mu je i mati kriva..
fino brate, kad mu crkne mati, rasprodat svu imovinu
a za svog dedu imaš samo riječi hvale..
Postao/la Chmoljo
ne može mašiti komuniste ni kad ovakvi dobiju robiju :D 'bem ti, jesu zločesti ti petokrakaši
pa nisu marsovci donijeli tako minorne kazne za genocid..
Chmoljo

#91 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

ma jašta, '77 prvo Džemu ubili, pa onda sjeli i donijeli zakon, kako bi u pet godina smanjili kazne. za nešto što će uraditi za sitnih dvadeset i pet godina.

što ti četnici...

naime, znali su i kolike će kazne biti po KZ BiH...
udrch

#92 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by udrch »

ti si koliko znam pravnik i ne moram ti ništa objašnjavati..sve znaš, samo ti nije po volji što sam rekao komunisti..
nemoj šta zamjeriti, ali jebiga kad je tako, kazna za genocid nam je komunističko naslijeđe isto ko i fabrike koje su upropastili SDA tajkuni..
Kikibombona

#93 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Kikibombona »

Sve same komunjare i sije, ne zna se ko je gori. :D
Chmoljo

#94 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

kakve veze ima što sam pravnik? svako ko je pismen može izguglati stvari koje sam maloprije rekao, a na pravnom fakultetu se bolje može naučiti kako se podvode studentice, od bilo kojeg zakona.

nema veze ni što su komunisti potkačeni, nego je tvoja izjava bila kao šuplja sa sijela. eto, donešen zakon koji će ublažiti zatvor počiniocima genocida. :lol: pa to je toliko nebulozna izjava, i pokazuje tradicionalnu boljku bosanskih muslimana, Bošnjaka, kako hoćeš, gdje su oni jadni uvijek hudi, i sve im drugi nešto iza leđa. a oni jadni, ne znaju.

ali ima veze, jer sam i sam dio tog naroda, i pun mi je k***c tih paušalnih šupljih priča sa sjedeljki, koje postaju istine. a u kojima se pokazuje sva nezrelost i jad političke svijesti. inferiornost.

pa koji ćeš klinac donositi takav zakon, ako se već spremaš napraviti genocid? zar će iko razmišljati o zakonima, HEJ ZAKONIMA O GENOCIDU, DOK SPREMA GENOCID?

otišao sam u totalni off, ali kako rekoh, pun mi je hudničke šuplje.
Vasco da Gama

#95 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Vasco da Gama »

ovo je tužno. praktično imamo s jedne strane ekstremiste poput ovoga a s druge neoliberale, tj. jedina opozicija neoliberalima danas u svijetu su fašisti ili vjerski fanatici.

socijaldemokracija je umrla i spas svjeta zavisi od konsolidacije nove ljevica koja mora da ponudi rješenja drugačija od onih iz 20 vijeka.

sve u svemu, crno nam se piše ako se društvo nastavi dijeliti samo na ove dvije utopističke ideologije, koje su više utopističke od državnog socijalizma 20 vijeka.

hapšenje ovog lika je ionako smiješno jer je pravi igrač islamska zajednica koja je u bosni jača od (bošnjačkih dijelova) države.
VjecitiStudent

#96 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by VjecitiStudent »

:shock:

Komunisti su imali smrtnu kaznu za takve.

S tim da Vijeće Evrope neki dan objavi da je naš Ustavni sud pogriješio, da njihova presuda uopšte ne predstavlja osnov na osnovu kojeg je trebalo osuđene za genocid puštati na slobodu.
To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?
Chmoljo

#97 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Chmoljo »

Vasco da Gama wrote:
hapšenje ovog lika je ionako smiješno jer je pravi igrač islamska zajednica koja je u bosni jača od (bošnjačkih dijelova) države.
hajd' ne lupaj života ti.
StupskaBitanga

#98 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by StupskaBitanga »

To nas naravno ne treba iznenaditi od Ustavnog suda, znajući kakvi sve tamo vrhunski pravnici tamo sjede, poput najpoznatije čistačice među sudijama, Seade Palavrić i Mirsada Ćemana, koje je ko ono postavio tamo?
Lakrdija od države :thumbup:
Last edited by StupskaBitanga on 20/12/2013 17:37, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#99 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:
Alfons Kauders wrote:

jesi brate, faktički mu je i mati kriva..
fino brate, kad mu crkne mati, rasprodat svu imovinu
a za svog dedu imaš samo riječi hvale..
Postao/la Chmoljo
ne može mašiti komuniste ni kad ovakvi dobiju robiju :D 'bem ti, jesu zločesti ti petokrakaši
pa nisu marsovci donijeli tako minorne kazne za genocid..
zato jer moj dedo nije pravio i odgajao teroriste, vec sasvim prosjecne normalne ljude

a fino sam rekao kad mati umre, sva imovina koja je trebala pripasti hajvanu na bubanj :wink:
ultima_palabra

#100 Re: 45 godina za bradato teroristicko govno...Sljedeci!

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:kakve veze ima što sam pravnik? svako ko je pismen može izguglati stvari koje sam maloprije rekao, a na pravnom fakultetu se bolje može naučiti kako se podvode studentice, od bilo kojeg zakona.

nema veze ni što su komunisti potkačeni, nego je tvoja izjava bila kao šuplja sa sijela. eto, donešen zakon koji će ublažiti zatvor počiniocima genocida. :lol: pa to je toliko nebulozna izjava, i pokazuje tradicionalnu boljku bosanskih muslimana, Bošnjaka, kako hoćeš, gdje su oni jadni uvijek hudi, i sve im drugi nešto iza leđa. a oni jadni, ne znaju.

ali ima veze, jer sam i sam dio tog naroda, i pun mi je k***c tih paušalnih šupljih priča sa sjedeljki, koje postaju istine. a u kojima se pokazuje sva nezrelost i jad političke svijesti. inferiornost.

pa koji ćeš klinac donositi takav zakon, ako se već spremaš napraviti genocid? zar će iko razmišljati o zakonima, HEJ ZAKONIMA O GENOCIDU, DOK SPREMA GENOCID?

otišao sam u totalni off, ali kako rekoh, pun mi je hudničke šuplje.
Kao da su četnici ikad razmišljali da bi im neko mogao suditi... previše su bili puni sebe i uvjereni u pobjedu.
Post Reply