4 macica traze dom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
jasminasab

#1 4 macica traze dom

Post by jasminasab »

Slike su malo lose, jer su od jutros, na brzinu uslikane. Probat cu popodne ili sutra ujutro jos slikati.

sivko (jos uvijek ne znam jel musko ili zensko :lol: )
Image
Image

bijela sapica
Image
Image

jedna crna
Image

dvije crne u igri
Image

Ako neko zeli da ih udomi, neka mi se javi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: 4 macica traze dom

Post by mIRCerka »

O mako moja miwa, mislim da ti je SivkA curica, a Pumice su ti ko med slatke :D

A ova s flekicom na bwadi, jooooooojjjjjjj
Dr.Cuddy

#3 Re: 4 macica traze dom

Post by Dr.Cuddy »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kako je siWka sWatkaaaaaaaaaaaaaa med medeni! :kiss:
blackberry

#4 Re: 4 macica traze dom

Post by blackberry »

kaaaaaaako su slatki :D samo su im malo prljave okice :D postavi oglas na *** SPAM ***.ba ... uglavnom se neko javi da ih usvoji :D
jasminasab

#5 Re: 4 macica traze dom

Post by jasminasab »

Mackice uspjesno napreduju, rastu i istrazuju okolinu. Nisam stigla slikati, mozda sutra-prekosutra napravim koju fotkicu da ih vidite.

Sivka je nasla dom, a u toku su pregovori za "mrljicu" (hvala na javljanju @SanYava). Jos crnkice...

Hvala na savjetu za superoglase, postavim tamo do srijede ako se ne javi niko. Malo je tesko udomiti crne mace, radi glupog sujevjerja, ali nadam se da ce se naci neka dobra dusa koja ce i njih voljeti. :roll:
jasminasab

#6 Re: 4 macica traze dom

Post by jasminasab »

hadzinica wrote:ja volim CRne mace :D
juce smo dobili novog clana obitelji.. CRRRnog :-D
BRRRavo. :kiss:
blackberry

#7 Re: 4 macica traze dom

Post by blackberry »

jasminasab wrote:
Hvala na savjetu za superoglase, postavim tamo do srijede ako se ne javi niko. Malo je tesko udomiti crne mace, radi glupog sujevjerja, ali nadam se da ce se naci neka dobra dusa koja ce i njih voljeti. :roll:
Ne razumijem te ljude koji ne vole crne mace...pa moj Mak je crn da crnji ne moze biti :D i upravo ga zato colim..jos kada me pogleda onim svojim lijepim zutim okicama...ma...sta da kazem...on je moja ljubav :D naci ce se ljudi koji vole crne mace...sestra i ja smo tako usvojile našeg Maka (preko oglasa)...bas smo trazile crnog bracu...i dobile ga :D
jasminasab

#8 Re: 4 macica traze dom

Post by jasminasab »

Macica nije bilo par dana, pa nisam stavila u oglase, a oni se danas pojavili. :-)

Malo je problem sto su postali hostapleri, a cesta im je pravo blizu, pa opet da dignem temu i javim da su crnkice available, a nazalost i maca "mrljica" za koju mi se @SanYava vise nije javio... :roll:

Naumpade mi da mozda ovaj forum cita i neko ko nije registrovan, a mozda bi usvojio mache, pa ako ima neko takav, neka se javi na mail
jasminasab [ludo-a] gmail [tacka] com
blackberry

#9 Re: 4 macica traze dom

Post by blackberry »

sad je period kada vole istrazivati...sve im je zanimljivo...bilo bi dobro ako ih mozes skloniti u hodnik ili neko drugo mjesto gdje se ne mogu ozlijediti, pa onda dati oglas...koristenje pijeska ne bi trebalo da predstavlja problem (jer imaju instikt da nesto kopaju :D)
jasminasab

#10 Re: 4 macica traze dom

Post by jasminasab »

Dala sam i u oglase, ali nazalost machad jos nije udomljena. :(

Macu mrljicu nisam vidjela vec nekoliko dana, nadam se da je neko udomio i da joj se nije nista dogodilo. Ova dva crna se jos motaju po haustoru i oko njega, samo ih je teze naci otkako je zima.

Jedno ima ozlijedjenu sapicu, ne oslanja se na nju, pokusat cu ga odvesti veterinaru preko vikenda. Nadam se da ce biti ok.

Pa eto, da opet apelujem, ako bi ih neko udomio... Dolazi i zima, a oni nemaju krov nad glavom... :roll:
jasminasab

#11 Re: 4 macica traze dom

Post by jasminasab »

U slucaju da neko ovo jos cita uopste... :mrgreen:

Macu mrljicu je navodno udario auto, nema je vise. Sivku je neko udomio, pa je valjda nakon toga i nju udario auto. :roll: :roll:

Dvije crnkice su jos zive, hvala Bogu. Jedna je i zdrava.
Druga ima slomljenu nogicu. Vodila sam je veterinaru koji mi je rekao da je to najvjerovatnije rezultat "klasicnog cipelarenja". :x Helem, on joj je to bio imobilizirao, zamotao i premotao u neku vrstu improvizirane langete i rekao mi da treba mirovati bar 7 dana. Zbavila sam i kavez i pripremila se da je cuvam toliko dugo u kuci, prenocila je jednu noc (mislim da se naspavala ko nikad prije, jer je i anestezija osamutila, a i cijelo iskustvo je bilo jako stresno za nju) i ujutro je bila toliko nemirna da je skroz iskrivila tu svoju "langetu" pa sam joj je na kraju morala skinuti, a kako nije htjela biti mirna u kavezu, a ja radim i ne mogu je ostavljati da snjuha po kuci sama, na kraju sam je opet pustila vani. Vidjam je stalno i nogicu drzi u zraku, ali se bori, sta ce. :roll:

Evo slikice kako njih dvije pajke...
Image
Image
Post Reply