4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

amelino

#1 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Radi se o 2 prekrasne curice i 2 predivna djecaka:)

Stari su oko 2 mjeseca. U smrtnoj su opasnosti - stanari prijete da ce zvati sintore svaki cas:( Baceni su na smetljiste u napustenu rusevinu koja je nazalost izvor zaraze sto za ljude , sto za zivotinje.

Curica1:
Image

Curica2:
Image

Maleni:

Image

Crnko muzijak:
Image

Crnko opet:
Image

Igranje ganje:
Image

Image
Last edited by amelino on 22/04/2009 10:51, edited 1 time in total.
amelino

#2 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Ostale su jos dvije curice.

Crnka je odnio neki djecak kuci, nadam se da ga nece izbaciti kad mu dosadi. Tako mi je receno u objektu pored smetljista.

Drugog djecaka su udomili moji prijatelji iz Buca Potoka - Amer i njegova supruga:) Hvala im od srca. Upravo smo isli da ga preuzmu i presretni su:)

Molim vas sve koji imate gdje da sakrijemo privremeno ove dvije curice - garaza, neki kutak, sobica , javite se na PP!!!!
amelino

#3 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Izgleda da cu samo ja na ovoj temi pisati..Elem...

Molim sve koji mogu pomoci da vakcinisemo ove 2 curice da ih mogu na udomljavanje odvesti u subotu da se jave na PP.

Trebaju se sutra vakcinisati, evenentualno u subotu ujutro.
amelino

#4 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Hvala svima koji su mi se javili na PP za pomoc!!!

Nadam se da ce malene maze sutra primiti svoje prve vakcine i tako moci u subotu da idu na udomljavanje u park :-)
amelino

#5 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Zahvaljujuci pomoci Mee , opet ja i ajsele ovi kucici ce u 16:30h ici u Vetlife na vakcinu:)

Mee hvala ti od srca spasila si ih!!! Opet ja i ajsela hvala vam takodjer!!! Ove vakcine ce im spasiti zivot!!! Sutra su u parku na udomljavanju od 13-15h!!

Dodjite da vidite ove nase medene djevojcice!!!

Hvala
opet ja

#6 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by opet ja »

Hvala tebi sto si ih spasila i hvala tebi sto si se popela...drugi put cemo kroz prozor :wink: :D
ajsela

#7 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by ajsela »

Bitno je da cukice idu na vakcinu, da ce sutra mozda biti srece i da ce se naci dobri ljudi da ih udome i pruze im topli dom! :)
A mi smo i dalje tu da pomazemo ostalima kojima pomoc bude potrebna.
Hvala tebi Amelino sto si sve ovo organizovala i spasila ih!
csejla

#8 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by csejla »

Spasit cemo skupa i ove malisane ;) HVALA svima koji su pomogliDa ste ih samo vidjeli prvu noc kada smo ih nasle... tako su bili razigrani, veseli... saltki... a mi nismo imali gdje sa njima :( Srecom, zahvaljujuci dobrim ljudima sada su sklonjeni iz onog uzasa gdje im je prijetila sintorska ruka. Hvala svima, i ako znate nekoga da bi udomio preostale dvije curice javite.
amelino

#9 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Curice su vakcinisane - 46KM i kupljena im je hrana za ostatak para sto smo juce skupili.

Ostala je jos jedna curica za koju je potreban dom, trenutno je privremeno kod djevojcice Belme a druga je sretno udomljena kod Belmine rodice Atife:)

Hvala im!!! Dodjite svi da vidite nasu malenu od 13-15h u parku:)

Hvala svima jos jednom za pomoc!!!!
amelino

#10 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Imamo problem ljudi :(

Privremeni udomitelj - djevojcica Belma mi je javila da nadjem drugi privremeni dom za malenu jer ona danas ide na neki rodjendan, pa nece cijeli dan biti kuci, a Malenu ne moze nositi sa sobom, nogica je boli...

Elem - treba nam novi privremeni udomitelj - dan-dva - a mozda samo danas za nasu Malenu:(

Pomozite :(
csejla

#11 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by csejla »

Ljudi imamo ozbiljan problem... Malena koju je usvojila Atifa je zavrsila na ulici :( Nemao gdje sa njom??? Amela sada ide po nju ali nema gdje sa njom!!!!POMOZITEEEE!!! :( PRIVREMENI UDOMITELJ???? Danas ovo osaje bez doma sutra ono drugo kuce nema gdje!!! :( STVARNO JE HITNO
amelino

#12 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Molim Vas!!! Znaci malena je zdrava - ima knjizicu, ociscena od buha, krpelja, parazita. Samo joj treba topli kutak dok joj ne nadjeno stalni dom. Hranu cu ja obezbjediti. Molim vas pomozite, spaseni su sa ceste i ne trebaju opet zavrsiti na cesti!!!

Znaci potreban je HITNO PRIVREMENI UDOMITELJ!!!!! Neko ko je nece izbaciti na cestu i ne javiti, neko kome ne smeta sto je curica..Nadam se da medju nama ima takvih!!!! Znaci PRIVREMENO DO UDOMLJAVANJA JE POTREBAN DOM ZA OVU MALENU BEBU!!!!
amelino

#13 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

U pitanju je curica na drugoj slici:)

Kontakt - Amela 061 597 481!!!! Hitno je!!!
amelino

#14 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by amelino »

Znam da sam dosadna, ali molim vas pomozite. Cukica nema gdje, ali stvarno nema gdje. Ostaje da se vrati na smetljiste gdje je i ostavljen , jer druge opcije nema.

Stvarno mu ne treba puno!!! Ako imate avliju, dvoriste neka bude u njemu, hranu ce imati, samo da ga spasimo!!!

Molim Vas!!!
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#15 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by anjusha »

:( kao sto sam rekla i na prethodnoj temi- nemam mjesta ali bas nikako :( ali ako ikako drugo mogu pomoci molim pp.
Baby

#16 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by Baby »

Hajmo ljudi aktivirjte se malo :D Štene je preslatko, i koliko mi se čini mirno...Voli se nosati,ali ga nogica boli...

Uglavnom csejla i amelino su sve rekle :):)

Ovo štene je još ostalo :)
Image
csejla

#17 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by csejla »

Sitacija je kriticna :( ova dva stenca (zenkica koja je bila kod Belma i zenkica koja je bila kod njene rodice) su sinoc vracene na smetljiste gdje su nadjene :( Privremeni udomitelji su ih seocgledno zasitili :( Amela ce ih hraniti ali tamo su jako ugrozeni i trebaju nam udomitelji stalni??? Ima li iko da zeli udomiti ove ljepotane?
Baby

#18 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by Baby »

csejla wrote:Sitacija je kriticna :( ova dva stenca (zenkica koja je bila kod Belma i zenkica koja je bila kod njene rodice) su sinoc vracene na smetljiste gdje su nadjene :( Privremeni udomitelji su ih seocgledno zasitili :( Amela ce ih hraniti ali tamo su jako ugrozeni i trebaju nam udomitelji stalni??? Ima li iko da zeli udomiti ove ljepotane?
Koji debilizam :x :x
Šejla,da li mogu pomoći oko hrane ? Nažalost oko udomljenja ne mogu,jer neznam nikoga ko bi htjeo štene...
csejla

#19 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by csejla »

Baby wrote:
csejla wrote:Sitacija je kriticna :( ova dva stenca (zenkica koja je bila kod Belma i zenkica koja je bila kod njene rodice) su sinoc vracene na smetljiste gdje su nadjene :( Privremeni udomitelji su ih seocgledno zasitili :( Amela ce ih hraniti ali tamo su jako ugrozeni i trebaju nam udomitelji stalni??? Ima li iko da zeli udomiti ove ljepotane?
Koji debilizam :x :x
Šejla,da li mogu pomoći oko hrane ? Nažalost oko udomljenja ne mogu,jer neznam nikoga ko bi htjeo štene...
Mozes naravno, sada skupljamo novac za bocu (jer nisu sva 4 steneta koje imamo vakcinisani) i hranu jer privremenim udomizejima moramo dati. pa ako mozes pomoci super ;)
eglantina

#20 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by eglantina »

Idealno bi bilo kada bi sada nasli udomitelja..ali dok se to ne desi molimo sviju koji psa mogu prihvatiti na dan-dva-tri-deset ne znam ni sama..da nam se jave..kupujemo vrijeme..bolje da je svaki dan kod nekoga drugoga nego u sinteraju ili kontejneru..gdje stenci vrlo cesto zavrse..

Moram napomenuti da je vrlo cesta predrasuda privremenih udomitelja- uvalili su mi psa i hajde zdravo..desava se i to..ali do sada sto nas tri radimo sa psima- to se nikada nije desilo! mi samo trazimo vasu pomoc da uspijemo spasiti sto vise ovih jadnika jer same stvarno ne mozemo
csejla

#21 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by csejla »

ZAR NEMA NIKO DA BI UDOMIO OVE LJEPOTICE :(
Baby

#22 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by Baby »

csejla wrote:ZAR NEMA NIKO DA BI UDOMIO OVE LJEPOTICE :(
nažalost izgleda da nema :(
Mee

#23 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by Mee »

Joj dajte samo ih sklonite mooolim vas.... ja ne mogu, nemam gdje, a sklonila bi ih pa da imam makar shupu... :(

Ja chu uletiti za klopu...
csejla

#24 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by csejla »

Mee wrote:Joj dajte samo ih sklonite mooolim vas.... ja ne mogu, nemam gdje, a sklonila bi ih pa da imam makar shupu... :(

Nemamo ih gdje :( Amela ih hrani i obilazi... a imamo i ono sareno stene. znaci 3 koja nemaju gdje i jedan crni koji je kod kolegice al moze biti do sutra (mada postoji sansa da se udomi ali mala). HITNO NAM TREBA NEKO KO CE UZETI PRIVREMENO STENCE :( LJUDI POMAZITE, IMAL IKO DVORISTE, SUPU??? :(
terra_incognita

#25 Re: 4 kucica na ostavljena na smetljistu traze dom!!Hitno!!

Post by terra_incognita »

csejla wrote:
Mee wrote:Joj dajte samo ih sklonite mooolim vas.... ja ne mogu, nemam gdje, a sklonila bi ih pa da imam makar shupu... :(

Nemamo ih gdje :( Amela ih hrani i obilazi... a imamo i ono sareno stene. znaci 3 koja nemaju gdje i jedan crni koji je kod kolegice al moze biti do sutra (mada postoji sansa da se udomi ali mala). HITNO NAM TREBA NEKO KO CE UZETI PRIVREMENO STENCE :( LJUDI POMAZITE, IMAL IKO DVORISTE, SUPU??? :(
pa sareno je trebalo danas meni doci ali.... :? niko mi se nije javio
Post Reply