31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Altsa

#751 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Altsa »

agent_zero wrote:
LSD wrote:
ganjeta wrote:Seru ljudi, lafo stručnjaci. Repka je bila klinički mrtva, na aparatima.... Meša je za kratko vrijeme skinuo sa aparata i sad počinje da diše svojim plućima.
Safet ju je poslao na aparate, zamalo ubio (a dao je sve od sebe da je zatuce lopatom i zatrpa u zemlju) - a Meša je animator :thumbup: diže je iz mrtvih....2 boda iz 4 utakmice je bio podvig kojim bi se mogle pohvaliti resapektabilne selekcije poput Andore ili Lihtenštajna. Da je imalo bio karakter napustio bi sam selekciju nakon što je ispao takticki mentol protiv Nigerije. Još je fakin tražio da nastavi :facepalm: ljut bio što ga smijeniše :shock: yebem li sunce izopaceno :angry:

Premda i dalje mislim da Meša ovo ne može išćupati ove kvalifikacije.
Iz Safetovih govana nema vadione :!:
Tačno tako.

Ali nije samo safet kriv, krivi su jednako i ljudi iz saveza koji su mu to dopustili i čak se i nadali da produži ugovor :-)
Najveci krivac je I.Osim koji je i dalje gurao zavidovacko tele.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#752 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

LSD wrote:Avdija je jednostavno limitiran igrac, sa loptom je na "VI"... i nema tu nikakvog pljuvanja, to je više puta dokazano u dresu selekcije.
To što se on trudi, zalaže, što je borben - to apsolutno ne znaci ništa....pa šta treba?? da se još tako loš šeta po terenu i ne trudi :? svjestan je i sam da se jedino može truditi i zalagati i tako donekle opravdati poziv.....za fudbal (posebno ovaj reprezentativni nivo) treba i znanja, tehnike, klikera.
Ne zna lik i vozdra....ha ja
i sad pricati neke price o trudu je potpuno deplasirano (ispade da se jedino od jadnik trudi, dok ostali češu jaja)....naravno, on sam sebe ne poziva u A selekciju.

Slicno važi i za Hadžića, jako tanak igrac :roll:
Molim pogledati gol Avdije protiv Irana i sve ce se reci kako treba da se daje lopta krilu i kako i taj losi Avdija zna za razliku od mnogih izvikanih zvijezda zabiti gol.
Itakoto

#753 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Itakoto »

:thumbup:

Avdija treba da preuzme kapitensku traku! :oops:
agent_zero

#754 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

:lol: :lol:

Za anale :D
Korisničkoime

#755 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Korisničkoime »

agent_zero wrote:
Arteta wrote:---------------------------Dzeko-------------------------------------
--------------Lulic-------Pjanic----------Hajrovic-----------
-------------------Kolasinac------Besic-------------------------
----Zukanovic------Spahic-----Vranjes-----Martic--------
---------------------------Begovic-----------------------------

Raja, sta mislite o ovom timu. :D
Ovako jedino i može.
Vranješ kao stoper veoma upitno, Martić je pitanje hoće li neće kad će i kako zaigrati za nas, Pjaniću ta pozicija ne leži, leži mu mjesto Kolašinca ili Bešića u tvojoj formaciji, Džeko kao jedini napadač je pola igrača, ali to će biti najveća muka trenera da riješi to pitanje.
bull21

#756 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by bull21 »

agent_zero wrote:

:lol: :lol:

Za anale :D
Šta li vrišti :D Car!
Korisničkoime

#757 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Korisničkoime »

hrasno38 wrote:
LSD wrote:Avdija je jednostavno limitiran igrac, sa loptom je na "VI"... i nema tu nikakvog pljuvanja, to je više puta dokazano u dresu selekcije.
To što se on trudi, zalaže, što je borben - to apsolutno ne znaci ništa....pa šta treba?? da se još tako loš šeta po terenu i ne trudi :? svjestan je i sam da se jedino može truditi i zalagati i tako donekle opravdati poziv.....za fudbal (posebno ovaj reprezentativni nivo) treba i znanja, tehnike, klikera.
Ne zna lik i vozdra....ha ja
i sad pricati neke price o trudu je potpuno deplasirano (ispade da se jedino od jadnik trudi, dok ostali češu jaja)....naravno, on sam sebe ne poziva u A selekciju.

Slicno važi i za Hadžića, jako tanak igrac :roll:
Molim pogledati gol Avdije protiv Irana i sve ce se reci kako treba da se daje lopta krilu i kako i taj losi Avdija zna za razliku od mnogih izvikanih zvijezda zabiti gol.
Nemoj ba hrasno uvijek biti u kontri jbt ti se haman hraniš time, jest dao je dol sada ga to čini šta znalcem, hajd molim te da je neko ko ne prati fudbal pa bi i rekao ne zna. Sve što je LSD rekao stoji hoće momak, želi, bori se, grize sve ok zalaganje ekstra ali onda ne zna uštopat loptu dva puta mu visoka od Spahića proleti kroz noge, dok se on okrene nađe je protivnik je već odnjeo i njega i loptu, kad je i uštopa doda je protivičkom igraču kao u drugom poluvremenu i to bez ikave potrebe bez nekog presinga na njemu lik mrtav hladan odigra u noge protivniku, ili je doda u aut. Problem je što an gori na desnom beku a ni desno krilo nije baš riješena situacija.
incognito071

#758 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by incognito071 »

Korisničkoime wrote:
agent_zero wrote:
Arteta wrote:---------------------------Dzeko-------------------------------------
--------------Lulic-------Pjanic----------Hajrovic-----------
-------------------Kolasinac------Besic-------------------------
----Zukanovic------Spahic-----Vranjes-----Martic--------

Raja, sta mislite o ovom timu. :D
Ovako jedino i može.
Vranješ kao stoper veoma upitno, Martić je pitanje hoće li neće kad će i kako zaigrati za nas, Pjaniću ta pozicija ne leži, leži mu mjesto Kolašinca ili Bešića u tvojoj formaciji, Džeko kao jedini napadač je pola igrača, ali to će biti najveća muka trenera da riješi to pitanje.

Ne cujem nikog da spominje Salihovica, to je igrac koji sigurno nije otpisan i ozbiljno ce se racunati na njega.
Sto se tice veznog reda bit ce vrlo zeznuto, ako nista sada nam je odbrana solidna (posebno kad se Kolasinac vrati jos).

Nesto ovako:
---------------------------Dzeko-------------------------------------
--------Lulic------------Stilic----------Salihovic/Vrancic-----------
-------------------Pjanic------Besic-------------------------
----Kolasinac------Spahic-----Sunjic/Zukanovic-----Martic/Mujdza--------

Ako ne bude prodora po krilu protiv Izraela, nece nas biti nigdje
incognito071

#759 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by incognito071 »

ili rizikovat sa 4-4-2 pa krenut bas napadacki protiv Izraela:

----------------Dzeko----------Djuric-------------------------------
--------Lulic------------Pjanic----------Salihovic/Vrancic-----------
-------------------Besic-------------------------
hrasno38

#760 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Korisničkoime wrote:Nemoj ba hrasno uvijek biti u kontri jbt ti se haman hraniš time, jest dao je dol sada ga to čini šta znalcem, hajd molim te da je neko ko ne prati fudbal pa bi i rekao ne zna. Sve što je LSD rekao stoji hoće momak, želi, bori se, grize sve ok zalaganje ekstra ali onda ne zna uštopat loptu dva puta mu visoka od Spahića proleti kroz noge, dok se on okrene nađe je protivnik je već odnjeo i njega i loptu, kad je i uštopa doda je protivičkom igraču kao u drugom poluvremenu i to bez ikave potrebe bez nekog presinga na njemu lik mrtav hladan odigra u noge protivniku, ili je doda u aut. Problem je što an gori na desnom beku a ni desno krilo nije baš riješena situacija.
Jos kad bi skontao sta sam htio reci napisanim dobro bi bilo ali nejse...poenta je sljedeca....Avdija je veoma brz igrac koji zna da uleti u prazan prostor kad mu se da dobra lopta i ostavi igraca iza sebe. Mi nemamo brzih igraca osim Visce i Vrsajevica i sa dobrim pakerom oni bi se i te kako mogli koristiti na krilu. Pola lopti jucer koje je Spahic slao su bile katastrofa ali dobro. Ne branim ja Avdiju niti govorim da je on klasa ali mi na kurac idu vise udaranja po malima a preskakanja velkih. Kompletna igra svake ekipe se bazira upravo na igri centralnih igraca ili u prevodu kad Yaya ne igra MC je skoro pa uvijek za onu stvar kao i svi igraci. Avdija dok je igrao Miske je imao dobrih lopti po krilu gdje se nije koristila njegova igracka intelegencija nego njegova brzina iz kojih su izlazili dobri centarsutevi. Samo sto neki od nas gledaju utakmicu u pravom smislu a neki samo golove.
Tino je jucer za ono malo vremena pokazao 5x vise nego Pjanic za 45 minuta ali naravno Pjanic je ljubimac a Tino je vec odavno supak zato sto mu je Pape amidza. Isto tako Stilic vec je odjeban jer nije pokazao nista za 20-tak minuta i kao ovo mu je n-ti put po 20 minuta. da jeste po 20 minuta ali nikad od pocetka i nikad na mjestu gdje decko igra. Kad pocne utakmicu eto sljedecu prijateljsku od pocetka na mjestu na kojem igra i ne pokaze tada nista onda ga mozemo prozivati.
Ali naravno uvijek su postojali ljubimci i kao u kosarci gdje je Nurkic bez postene odigrane utakmice za reprezentaciju vec veca zvijezda od svih igraca koji su iznjeli kvalifikacije tako je recimo i SEO u reprezentaciji veci ljubimac od svih ostalih koji igraju u odbrani iako momak jos nije sastavio postenih 5 utakmica u reprezentaciji. Da je Vrsajevic zabio onaj autogol na SP-u dozivio bi javni linc jer on nije ljubimac ali za Kolasinca se naslo 1001 opravdanje i naravno i ja se slazem da je taj gol jedna velika nesreca za koju se ne moze kriviti igrac.
Zato u svakoj komunikaciji ovdje odlicno mogu kroz pisanje prepoznati ko je zaista bio sportista i bavio se sportom a ko je bio sportista samo za dzojstikom tako da tu nema nikavih kontri nego samo moje vlastito vidjenje izgradjeno kroz dugogodisnje ucesce u sportu i kao igraca i kao trenera i kao sportskog radnika.
The 51st State

#761 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by The 51st State »

samo me intereseju koji je strucnjak procjenio (ako je imo zelju)da junuzovic ne zasluzuje poziv, beton igrac.
Pismonosa

#762 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Pismonosa »

Medunjanin, Mujdža, Pjanić, pa i Hajrović.. igrači čijih se usluga na smijemo riješiti, ali koji su debelo u kurcu. Zbog kvaliteta koje imaju jednstavno ih moramo čekati da prorade.

Avdija - doveo nas je u situaciju da ga se iz pukog sažaljenja ustručavamo kritikovati. I to ustvari najbolje govori o njemu kao igraču. Višak.

Anel - slična stvar kao sa Svrškom. Momak djeluje pristojno, pitomo, trudi se.. Ali jebiga, nije to to. Višak.

Drago mi je da popušta pritisak na malog Svena. Ljudi polako shvataju da nam je momak potreban. Pogotovo u konkurenciji puža Medunjanina i limitiranog s tehnikom Prcića. Tino je borben, brz, ima prilično dosta snage i što je najvažnije ima taj vic u igri. I koristan je u defanzivi.

Zuka još jednom pokazao da je igrač s puno kvaliteta kojeg nažalost jebe brzina. S njim na beku smo u debelim problemima u formaciji u kojoj naša zadnja linija stoji malo više prema naprijed. Ubjat će nas kontrama po toj strani svaka ekipa sa iole bržim krilom. Zuka kad je postavljen licem prema protivniku, tad je skroz OK.

Bešić - ima ono što fali Pjaniću, muda i snage da puvuče prema naprijed i pokrene akciju. Sinoć čovjek koji je unio preokret. Nadam se da nas neće koštati crvenog kartona u nekoj bitnoj tekmi zbog kafanskih manira. Sredit će to Mume sam sa sobom.

Spahić - tata mata, do momenta kad napravi neki glup faul na rubu 16. I sinoće je bilo takvih. I par lakata Austrijancima u lice. A opet, nezamjenjiv. Očisti masu šlampavih lopti koje bi sigurno završile u golu. Ima to iskustvo i znanje koji su nam neophodni.

Begović - standardno dobar :thumbup:

Ibišević - čovjek kojem treba utakmica u nogama. Nije loše malo mu napraviti pritisak sa konkurencijom u vidu malog Đurića. Neka se bori za mjesto u timu. To je dobro.

Džeko - 90. minuta i lik šprinta na golmana :thumbup: Stalo mu je, bori se i gine za dres i momke s kojima igra. A kad je Edin takav, onda je malo protivničkih ekipa koje ne bi trebale biti zabrinute.

Štilić - igrač koji zna lopte. Dobro je imati ga u ekipi.

Prcić - čudna zvjerka. Nemam mišljenje o njenu

Šunjić - momak je OK. Čak je unio malo svježine svojim ulaskom. Dobar na korenrima, smireno se oslobađa lopte, bez paničnih intervencija.

Bičakčić - zaslužuje i dalje da dobija pozive. Daleko od neke klase, ali nama potreban..

Meša - tek ćemo vidjeti šta je selektor naučio iz ove dvije utakmice. Pozitivna stvar je što nije mrtva riba :D Volim trenere koji se židaju i nerviraju na klupi :lol:
jazzer

#763 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by jazzer »

hrasno38 wrote:Molim pogledati gol Avdije protiv Irana i sve ce se reci kako treba da se daje lopta krilu i kako i taj losi Avdija zna za razliku od mnogih izvikanih zvijezda zabiti gol.
A na taj jedan gol, ja cu ti naci 101 centarsut na tribine, 526 banalno izgubljenih lopti, 426 nicim izazvanih
pogresnih dodavanja...pa i moju nanu da je onoliko gurao Safet, zabila bi gol. I to glavom :)
Logovan

#764 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Logovan »

incognito071 wrote:ili rizikovat sa 4-4-2 pa krenut bas napadacki protiv Izraela:

Ne bih ja od prve minute krenuo protiv Izraelaca sa dva napadača. Malo je rizično, jer trebamo pobijediti, a i oni bi to vrlo lako mogli iskoristiti.

Kad si već spomenuo tog Vrančića, dokle je on stigao sa papirima?
ultima_palabra

#765 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:Tino je jucer za ono malo vremena pokazao 5x vise nego Pjanic za 45 minuta ali naravno Pjanic je ljubimac a Tino je vec odavno supak zato sto mu je Pape amidza.
hrasno38 wrote:Ali naravno uvijek su postojali ljubimci i kao u kosarci gdje je Nurkic bez postene odigrane utakmice za reprezentaciju vec veca zvijezda od svih igraca koji su iznjeli kvalifikacije
Skačeš sam sebi u usta...
Pismonosa

#766 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Pismonosa »

Situacija oko Pjanića me podsjetila na slučaj Luka Modrić, kad su hrvatski navijači bili nezadovoljni njegovim učinkom za repku. A pitajte ih danas šta misle o Lukinoj ulozi u hrvatskoj reprezentaciji. Hoću da kažem, polako ljudi sa napadima na Pjanića. Treba ga kritikovati, ali pazite da to ne pređe u pljuvanje. Nemamo mi baš puno takvih talenata ko što je Mire.
incognito071

#767 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by incognito071 »

Logovan wrote:
incognito071 wrote:ili rizikovat sa 4-4-2 pa krenut bas napadacki protiv Izraela:

Ne bih ja od prve minute krenuo protiv Izraelaca sa dva napadača. Malo je rizično, jer trebamo pobijediti, a i oni bi to vrlo lako mogli iskoristiti.

Kad si već spomenuo tog Vrančića, dokle je on stigao sa papirima?

Sve gotovo, postao drzavljanin. Sad se ceka zeleno svijetlo Fifa-e

Slazem se i ja da je od pocetka bolje krenuti sa 4-2-3-1 pa onda ako treba forsirati gol sa jos jednim napadacem. Ali, to je sve do Mese. Mozda se on odluci za upravo obratan scenarij, zabiti gol pa se povuci....

A ne bude li se igralo preko krila nego sve kroz sredinu onda ce to svakako biti vrlo teska noc.
wickerman

#768 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by wickerman »

Zukanovic ne moze beka igrati, pretrcali su ga sinoc par puta, bas je inferioran izgledao.
Stilic :-) , Susic je ocigledno bio u pravu sto nije na njega racunao, pa pored njega je TIn izgledao kao Zinedine Zidane. Par puta je momak fino iskontorilsao, nema sta ;)
Besic treba umjesto Pjanica igrati kreatora,ne moze gore od njega nikako. :D
Fali nam vezni touch player(novi naziv) , koji ne pelja nego doda prvom do sebe, a trci i pravi destrukciju( ala Zahirovic :D ). Momak uvijek korisno dodavao Spahi ako nista.
Hajrovic malo vise skrt, ali nema boljeg zasad desnog krila.
Ove standardne Hadzica, Vrsajevica ne vrijedi ni spominjat.
Logovan

#769 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Logovan »

incognito071 wrote: Sve gotovo, postao drzavljanin. Sad se ceka zeleno svijetlo Fifa-e

Slazem se i ja da je od pocetka bolje krenuti sa 4-2-3-1 pa onda ako treba forsirati gol sa jos jednim napadacem. Ali, to je sve do Mese. Mozda se on odluci za upravo obratan scenarij, zabiti gol pa se povuci....

A ne bude li se igralo preko krila nego sve kroz sredinu onda ce to svakako biti vrlo teska noc.
:thumbup: :thumbup: Do Izraela će valjda dati odobrenje.
Povlačenje će nas uništiti. Sumnjam ja da se mi znamo braniti dok nas protivnik konstantno napada.
Korisničkoime

#770 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Korisničkoime »

hrasno38 wrote:
Korisničkoime wrote:Nemoj ba hrasno uvijek biti u kontri jbt ti se haman hraniš time, jest dao je dol sada ga to čini šta znalcem, hajd molim te da je neko ko ne prati fudbal pa bi i rekao ne zna. Sve što je LSD rekao stoji hoće momak, želi, bori se, grize sve ok zalaganje ekstra ali onda ne zna uštopat loptu dva puta mu visoka od Spahića proleti kroz noge, dok se on okrene nađe je protivnik je već odnjeo i njega i loptu, kad je i uštopa doda je protivičkom igraču kao u drugom poluvremenu i to bez ikave potrebe bez nekog presinga na njemu lik mrtav hladan odigra u noge protivniku, ili je doda u aut. Problem je što an gori na desnom beku a ni desno krilo nije baš riješena situacija.
Jos kad bi skontao sta sam htio reci napisanim dobro bi bilo ali nejse...poenta je sljedeca....Avdija je veoma brz igrac koji zna da uleti u prazan prostor kad mu se da dobra lopta i ostavi igraca iza sebe. Mi nemamo brzih igraca osim Visce i Vrsajevica i sa dobrim pakerom oni bi se i te kako mogli koristiti na krilu. Pola lopti jucer koje je Spahic slao su bile katastrofa ali dobro. Ne branim ja Avdiju niti govorim da je on klasa ali mi na kurac idu vise udaranja po malima a preskakanja velkih. Kompletna igra svake ekipe se bazira upravo na igri centralnih igraca ili u prevodu kad Yaya ne igra MC je skoro pa uvijek za onu stvar kao i svi igraci. Avdija dok je igrao Miske je imao dobrih lopti po krilu gdje se nije koristila njegova igracka intelegencija nego njegova brzina iz kojih su izlazili dobri centarsutevi. Samo sto neki od nas gledaju utakmicu u pravom smislu a neki samo golove.
Tino je jucer za ono malo vremena pokazao 5x vise nego Pjanic za 45 minuta ali naravno Pjanic je ljubimac a Tino je vec odavno supak zato sto mu je Pape amidza. Isto tako Stilic vec je odjeban jer nije pokazao nista za 20-tak minuta i kao ovo mu je n-ti put po 20 minuta. da jeste po 20 minuta ali nikad od pocetka i nikad na mjestu gdje decko igra. Kad pocne utakmicu eto sljedecu prijateljsku od pocetka na mjestu na kojem igra i ne pokaze tada nista onda ga mozemo prozivati.
Ali naravno uvijek su postojali ljubimci i kao u kosarci gdje je Nurkic bez postene odigrane utakmice za reprezentaciju vec veca zvijezda od svih igraca koji su iznjeli kvalifikacije tako je recimo i SEO u reprezentaciji veci ljubimac od svih ostalih koji igraju u odbrani iako momak jos nije sastavio postenih 5 utakmica u reprezentaciji. Da je Vrsajevic zabio onaj autogol na SP-u dozivio bi javni linc jer on nije ljubimac ali za Kolasinca se naslo 1001 opravdanje i naravno i ja se slazem da je taj gol jedna velika nesreca za koju se ne moze kriviti igrac.
Zato u svakoj komunikaciji ovdje odlicno mogu kroz pisanje prepoznati ko je zaista bio sportista i bavio se sportom a ko je bio sportista samo za dzojstikom tako da tu nema nikavih kontri nego samo moje vlastito vidjenje izgradjeno kroz dugogodisnje ucesce u sportu i kao igraca i kao trenera i kao sportskog radnika.
Prijatelju koja je poenta imati brzog igrača koji zna uletiti u prazan prostor AKO se naravno isti stvori i AKO mu se da dobra lopta kada čovjek ne zna da primi iole nezgodniju loptu, u pitanju su neke osnove. Mi imamo brzih igrača samo što se nisu baš do sada koristili, Višća, Hajrović, Lulić. Pored toga čovjek ima niz loših odluka na terenu, ne stoji uvijek najbolje, rotacija mu i nije baš jača strana, taktički je slab. Ko misli da se Mujdža na vrijeme može vratiti a Vršajević koji je od njega dosta brži ne može ne konta u čemu je poenta, Vršajević kasni jer prekasno prepozna ili skonta da se i kada se treba vratiti dok to Mujdža zna pa iako je sporiji skoro nikad ne kasni da se vrati i skoro nikad nismo imali prazan bok kad je on igrao. Sve su to neke osnove u kojima Vršajević dosta zaostaje a koje se prepoznaju kada izađeš iz HNL na neki višu razinu. Pored svih navedenih nedostataka koje su zapravo osnove jednog profesionalnog fudbalera on treba jer ako se poklopi 101 AKO on će nešto i uraditi.
Nema kod mene ljubimaca prijatelju, Pjanić je igra očajno međutim Pjanić u formi je fudbaler kojeg skoro svaka ekipa u svijetu treba i želi, trpiti njegovu lošu formu se isplati i mora jer kada je u dobroj a loša će sigurno kad tad proći on je od neizmjernog značaja za našu ekipu. Ti kao dugogodišnji igrač, trener i sportski radnik u sportu bi trebao valjda znati da momka koji je u trenutno lošoj fazi ne treba još dublje gurati i sjebavati pogotovo kada je taj isti jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji ako je u formi.
Kolašinac je dočekan otvorenih ruku jer smo svi zapravo skoro svi prepoznali da bi on mogao biti kraj našoj dugogodišnjoj agoniji na poziciji lijevog beka, on ti dođe kao melem na naše rane koje imamo od dugogodišnjeg gledanja muke i krpljenja na toj poziciji. Dođe ti kao žednom čovjeku čaša vode. Pored toga svi smo znali da ga Sušić ne može zaobići kao npr.Zukanovića jer nema tih opravdanja koje je imao kod Zukanovića (ne igra u dobrom klubu ne igra u dobroj ligi upitaj je kvalitet itd), momak igra u jakom timu u BL u prvih 11.
Kome je to Vranješ ljubimac ovdje pa je cijeli forum stao u njegovu odbranu nakon onog kiksa protiv Grčke kao što su i svi hvalili Sušića jer je momka opet stavio u prvih 11 narednu utakmicu.
Meni lično je Misimović bio najdraži igrač repke a ja sam ga ponajviše ovdje kritikovao.
Ko bi pri sebi razapinjao igrača bilo kojeg kod onakvog autogola pade mu lopta na nogu i šta da se radi, ni Vršajeviću niko nebi ni riječi rekao.
Pjanić se trpi jer i u najlošijoj formi ima više fudbalskog znanja od Vršajevića a Vršajević se kritizira jer koliko god se on trudio svoje nedostatke nikad neće moći otkloniti jer istu nisu uzrokovani nedostatakom forme
JThomas

#771 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by JThomas »

grčka nismo, ali nema apsolutno nikakvog razloga da se odbrambena linija:

begović
kolašinac šunjić spahić mujdža

ili

begović
zukanović kolašinac spahić mujdža

ne može po potrebi i vrlo kvalitetno braniti. pa šta bi po vama trebali selektori velsa i izraela koji su ispred nas a lošiji sastavom, odustati od kvalifikacija?
Idemedosumom

#772 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Idemedosumom »

Sve u svemu nije loše bilo.

Meni se čini kao da nam je vezni red najslabija karika bio(uz desni bok). Eh sad, da li je to zbog loše forme Pjanića, ili zbog nekih drugačijih taktičkih zamisli novog selektora, ili pomalo i jednog i drugog, zaista ne znam.

U svakom slučaju, nakon ove 2 utakmice sam zaključio slijedeće:

-Vršajević nije materijal za repke, čak ni za klupe
-Hadžić je također jako malo pokazao, klupa je za njega premija
-Mujdža je skroz dotrajao, hitno nam treba novi desni bek!
-Medunjanin iritantno spor, glavni krivac za primljeni gol (ako se ne varam)
-Pjanić je također u lošoj formi, ali za mene mnogo bolji od Mede, nema govora o stavljanju Pjanica na klupu
-Ibišević je u očajnoj formi, i kao takav sigurno nije za prve postave

+Zukanović jako dobar, malo brzine fali, ali kao zamjena za Kolašinca će biti odličan
+Ulaskom Bešića smo se preporodili, ali fali samokontrola, inače će biti crvenih kartona...
+Spahić me definitivno demantovao, može on još da igra, ali i za njega važi isto kao i za Mumeta
+Šunjić dosta solidan
+Lulić kao drugi čovjek kada ima beka iza sebe
+Hajrović jako dobar, ne boji se šutati, ali i njemu malo brzine fali. Da li bi on mogao igrati na desnom krilu?
+Džeko standardno solidan kao i Begović

Ostali su mi nekako ni tamo ni vamo. Bičakčić mi se nije najbolje snašao, imao je jedno dobro čisto uklizavanje. Za sada Šunjiću prednost. Višća ima brzinu, ali dosta slab centaršut da bi bio desno krilo. Štiliću treba više minutaže da vidimo šta zna, kao i Prciću. Sušić djeluje čigravo, i njemu treba više minuta da vidimo kako i šta.

Postava protiv ćifuta:

---------------------------------------Begović---------------------------------------

Mujdža???----------------Šunjić-------------------Spahić-----------------Kolašinac

---------------------------Pjanić-------------------Bešić-----------------------------

Hajrović??--------------------------Sušić?????----------------------------------Lulić

---------------------------------------Džeko-------------------------------------------

Ako ima kakav mladi talent da Mujdžu zamijeni, bujrum, ako ne, moraće Mujdža. Bića i Vranješ na klupi da eventualno Spahu zamijene.

Pjanić nije Misimović, njemu bolje odgovara ova pozicija, zajedno s Mumetom.

Eh, ko da zamijeni onog Misketa iz Wolfsburga? Jako teško pitanje. Prcić, Sušić ili Štilić.

Ako Hajrović može jednako dobro na desnoj strani igrati kao i na lijevoj, onda njemu dajem prednost nad Višćom.

Džeko sam u špicu, po potrebi mu se može i Đurić priključiti.
JThomas

#773 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by JThomas »

misketa iz wolfsburga koji je i dalje rekorder bundeslige po asistencijama u jednoj sezona ne može zamijeniti niko. ali taj tip igrača je generalno na vrhunskom nivou totalno aut, niko više ne igra ko se ne vraća u odbranu. novog misketa nema i ne treba ga ni tražiti. ni on sam tu sezonu i taj nivio nikad više nije ponovio, suludo je očekivati da to mogu zamijeniti štilić, sušić ili prcić. nego se mora promijeniti koncept u odnosu na vrijeme kad se igra zasnivala na misketu.
hrasno38

#774 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:Situacija oko Pjanića me podsjetila na slučaj Luka Modrić, kad su hrvatski navijači bili nezadovoljni njegovim učinkom za repku. A pitajte ih danas šta misle o Lukinoj ulozi u hrvatskoj reprezentaciji. Hoću da kažem, polako ljudi sa napadima na Pjanića. Treba ga kritikovati, ali pazite da to ne pređe u pljuvanje. Nemamo mi baš puno takvih talenata ko što je Mire.
Ama ja ne napadam Pjanica niti bi ga ikada u zivotu napadao niti bi ikada u zivotu osporio njegov kvalitet i ucesce u prvih 11 ali nije jednostavno posteno konstantno udarati po nekima a druge uporno cuvati od svega toga. Mire je nasa zvijezda i pad forme je nesto sto je najnormalnije u svakom sportu i kao i Vedi treba im dati maksimalnu podrsku ali pljuvati po Vrsajevicu nije OK jer i on je jedan od igraca koji su iznjeli kvalifikacije na SP-o.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#775 Re: 31.mart 2015 Austria vs Bosna i Hercegovina

Post by Slo Burner »

Steta sto nema jos jedna prijateljska do Izraela da se proba Vrancic ispred Pjanica
Locked