Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drekalica28 wrote:
Ja nisam pitala šta je ulaznica.
Jasno mi je da se izgled pika. Svi mi više manje na to gledamo, htijeli to sebi priznati ili ne.
Ja pitam šta je prioritet?
Pa na pocetku izgled. Ako je ostalo podnosljivo, izgled ostaje bitan. Ako nije, nije dovoljan.
I ti zaista ne misliš da je to kranje plitko kada je prioritet (nebitno jel početak,sredina ili kraj) izgled?
mislim da tako razmislaju oni koji nisu imali duze veze
vec niz kratkih
nisu stigli doc u period kad se izgled "ne registruje" pretjerano
i kad nisu previse kriticarski nastrojeni
1906 wrote:
mislim da tako razmislaju oni koji nisu imali duze veze
vec niz kratkih
nisu stigli doc u period kad se izgled "ne registruje" pretjerano
i kad nisu previse kriticarski nastrojeni
Meni se cini da tako "razmisljaju" oni koji misle da je njima izgled glavni adut (vjerovatno i jedini, cim tako razmisljaju ), i to zele naglasiti, a svoj svoga pronadje ovako ili onako
madner wrote:Ne, ja sam realan covjek. Izgled se da objektivno ocijeniti, ovo ostalo je previse subjektivno za kriterije.
Ne bih zelio ispasti nefer.
Kako možeš reći da se izgled može objektivno ocjeniti?
Ono što ti smatraš lijepim, atraktivnim, nekome drugom može biti totalna suprotnost.
Pa ako mi je danas nesto 9.34/10 u kompozitnom rankingu, bice i sutra isti. Osim ako se izgled ne promijeni. Dakle formula ostaje ista. Ako si ostala u formi, logicno je da objektivno ne mogu rec da si postala ruzna.
madner wrote:Ne, ja sam realan covjek. Izgled se da objektivno ocijeniti, ovo ostalo je previse subjektivno za kriterije.
Ono što ti smatraš lijepim, atraktivnim, nekome drugom može biti totalna suprotnost.
Pa ako mi je danas nesto 9.34/10 u kompozitnom rankingu, bice i sutra isti. Osim ako se izgled ne promijeni. Dakle formula ostaje ista. Ako si ostala u formi, logicno je da objektivno ne mogu rec da si postala ruzna.
ali vrlo lako mozes postati nezanimljiva
- dakle bolje krenuti od 6/10 pa ulagati u to - i podic ga vremenom na 9 il 10
tacno se vezes za produkt svog ulaganja
Daj ba, izgled je nešto sasvim subjektivno i ne možeš reći da postoji bilo kakva formula osim vlastite percepcije. Po estetskim kanonima univerzalno lijepu osobu bi većina nas percipirala kao ružnu.
Ima naravno nas izuzetaka koji smo lafčince kako god nas okreneš, al' nećemo sad o tome.
madner wrote:
A da...ti pojam ljepote vežeš isključivo za fizički izgled.
drekalica28 wrote:
Daj ba, izgled je nešto sasvim subjektivno i ne možeš reći da postoji bilo kakva formula osim vlastite percepcije. Po estetskim kanonima univerzalno lijepu osobu bi većina nas percipirala kao ružnu.
Ima naravno nas izuzetaka koji smo lafčince kako god nas okreneš, al' nećemo sad o tome.
Eki ne postoji.
Mislim da mogu postaviti 10 slika gdje je ce 999/1000 ljudi sloziti da je neko ljep ili ruzan.
Ali nisi shvatio moj komentar. Ne ide to na univerzalnu skalu, nego samo na moju. Ako je meni ljepa, meni dosta.
madner wrote:
A da...ti pojam ljepote vežeš isključivo za fizički izgled.
Ma kakvi, ljepota je u stvari koeficijent koji se izracuna kao