30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Henry Chinaski

#251 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by Henry Chinaski »

ZNAO sam ja i mlađih koji su se kurčili. :run:
detroit-mercy

#252 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
Henry Chinaski wrote:Realno, ove preko 30 bi trebale biti zrelije i mudrije. Znači, bolji lovci nego ove ispod 30. Ali ja mislim da su ostale samo najtvrdoglavije koje ne daju ni pedlja svoje slobode. Čim budu spremne na kompromis, biće mesa... :mrgreen:
Ma kakvi da su bile mudrije skontale bi da u julu i najbolji skijaski kombinezon tesko nadje musteriju. Snizis cijenu u februaru, dok jos ima nade. :D
Tako prosto a tako efikasno :thumbup:
detroit-mercy

#253 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by detroit-mercy »

Henry Chinaski wrote:Realno, ove preko 30 bi trebale biti zrelije i mudrije. Znači, bolji lovci nego ove ispod 30. Ali ja mislim da su ostale samo najtvrdoglavije koje ne daju ni pedlja svoje slobode. Čim budu spremne na kompromis, biće mesa... :mrgreen:
Ma problem je kada je previse lovaca u sumi a malo divljaci onda ti ni iskustvo ne pomaze. Dolaze mladji lovci sto :mrgreen: opale na sve sto susne :skoljka:.
Henry Chinaski

#254 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by Henry Chinaski »

detroit-mercy wrote:
Ma problem je kada je previse lovaca u sumi a malo divljaci onda ti ni iskustvo ne pomaze. Dolaze mladji lovci sto :mrgreen: opale na sve sto susne :skoljka:.
Ma ja sam 40+ pa ipak opalim na sve što protrči. Valjda sam plašljiv ili tako nešto... :run:
detroit-mercy

#255 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by detroit-mercy »

Henry Chinaski wrote:
detroit-mercy wrote:
Ma ja sam 40+ pa ipak opalim na sve što protrči. Valjda sam plašljiv ili tako nešto... :run:
Jok, ti znas da ti se karijera lovca polako blizi kraju :mrgreen: pa ko velis da upucam sto mogu dok jos ima municije :mrgreen:
Hebiga, dolaze mladji lovci sa boljim MTSom, oni ne opale po jednom nego kada odvale onda odvale rafalno :mrgreen: .
sandra01

#256 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by sandra01 »

Iju sto ove cike govore bezobrazne rijeci :roll:
dječak sa šibicama

#257 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by dječak sa šibicama »

detroit-mercy wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ja zaista ne znam jel vi precjenjujete kriterije 30+ zena ili ja nemam dovoljno iskustva, ali vecina zena koje sam ja upoznao, a imale su preko 30, i sa par njih bio u vezi, u principu niti su komplikovane, niti imaju neke posebne zahtjeve, cak, samo me zene oko 30 i one starije i razumiju, da tako kazem... u principu se radi o zenama koje znaju sta zele u zivotu, imaju odredjeno zivotno iskustvo, istina je da su neke isfrustrirane, neke nisu, to ne mora imati veze sa godinama... ali vecina ih zna sta hoce, i ako joj se ne dopadas, nema zavlacenja, jednostavno te otkaci. Ona kojoj se svidjas, zeli te takvog kakav jesi, ne zbog novca, interesa ili nesto slicno... "zelim te zbog toga sto si takav kakav jesi", otvoreno. Meni je to fer.

ili ja to umisljam, a starijima imponuje da su sa tipom mladjim par godina od njih, pa kakav je da je? :D
Sve to stoji jaro, kad se tice samopouzdanja, sexualnosti, privlacnosti najbojbolje su zene oko 30te. To je pokazala vecina socijalnih istrazivanja. Sada, ta ista istrazivanja nisu razgranicila da li su u pitanju zene u vezi ili koje nisu u vezi.
I da znaju sta zele u zivotu i to je cinjenica, medjutim problem nastaje sto toga sto zenske preko 30te zele je sve manje na trzistu odnosno sve teze naci. Roba je vecinom otisla. E onda tu nastaju problemi i kojekave frustracije.
Pa koliko je slobodnih 30+ tipova na trzistu u Sarajevu (npr), plus da zadovoljavaju sve potrebne kriterije koje one koje znaju sta hoce zahtijevaju. Hajmo biti iskreni i reci da je lakse djevoci od 25 naci frajera nego djevojci od 35. To nije nikakvo sveto pismo nego cinjenica. Djevojke preko 30te moraju da se natjecu sa ihaha generacija iza njih :mrgreen: , dok ove 25 imaju samo par generacija iza sebe :mrgreen: .
Jos ako tu udrobimo mentalitet carsije onda je pravo hebeno. Na zapadu je situation malo drugacija, ljudi puno kasnije ulaze u brak, mnogo je cak i onih koji imaju jedan brak iza sebe a u ranim 30tim su, jer razvod i nije takva stigma, dodajmo tome da se dosta osoba u dvadesetim posvecuje karijeri tako da imas masu 30godisnjaka na trzistu :mrgreen: Htjeli mi to priznati ili ne ali kod nas je situacija malo drugacija po ovome pitanju :skoljka: .
Pa sad, ili je istinita ona da su muskarci ili zauzeti ili nezeljeni (u tom slucaju dzaba im kriteriji :D ) ili je ipak to sa tim kriterijima precijenjena prica.

Ja samo mogu ponoviti, nisam primjetio neke prevelike kriterije kod djevojki u nekakvim zrelim godinama, uglavnom ne zele idiota kakvog su kad tad u zivotu srele i koji im je sjebao i entuzijazam i srce i sve ostalo sto njezniji spol ipak ima izrazenije u sebi nego mi... mislim, primjetio sam da znaju sta ne zele, a sta zele, neke znaju neke ne, pa sve je to opcionalno i po meni nema veze sa godinama, vise sa kucnim odgojem, drustvom iz kojeg dolaze, odnosno iz kojeg miljea dolaze, sto bi meni jedan ljekar reci "pitam vas koji ste faks zavrsili jer ne mogu ja sa vama razgovarati isto kao sa nanom od 70 godina", logicno... da skratim, mislim da je jasno na sta mislim, nema iste kriterije Mirsada iz Donjih Mostra i Dijana iz Ferhadije, iako su mozda ista generacija, recimo.

Mozda ovo zvuci malo ruzno, ali nije mi namjera nikoga degradirati.

Ovo da su mladje pozeljnije, i jaca konkurencija starijim "kolegicama", kako kome.
♥ Julianna ♥

#258 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by ♥ Julianna ♥ »

Samo da dodam, Mirsada iz D. Moštra zna vrlo dobro šta želi. Da postane Mirsada iz Ferhadije :-D
dječak sa šibicama

#259 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

♥ Julianna ♥ wrote:Samo da dodam, Mirsada iz D. Moštra zna vrlo dobro šta želi. Da postane Mirsada iz Ferhadije :-D
To je sada trend, da :D
sandra01

#260 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by sandra01 »

Kad smo kod kriterija.
Do 18-te ih nisam imala uopste :-) :-) :-) ,ja slusala hormone,ne oni mene :lol: :lol:
Od 20 do 25 kriteriji poceli da se prave ali je jos uvjek tu nalijetalo svasta,ja to zovem vrijeme sticanja iskustva.
Od 25-30-te kriteriji znatno porasli ali ipak fulila u izboru bracnog saputnika.
Od 30 do 40 kriteriji dobro izostreni i rekla bih visoki,pocela sebe da postujem kao zenu,spoznala sta mi odgovara a sta ne ,znala ko mi u krevetu odgovara a ko ne i ko je sposoban da mi to pruzi .
Od 40 -te kriteriji porasli do nebeskih visina,samo mala greskica dovoljna da mi upali alarm i da to prekinem u roku sad :mrgreen: ,u obzir dolazi samo zrelo,jako,samosvjsno ,realno i zrelo musko.
Sto sam starija moji su kriteriji sve veci i zahtjevniji,nisam single zato sto nema slobodnih muskaraca nego zato sto ono sto mi se nudi ne ispunjava moje zahtjeve. :-?
Mozda ne znam tacno sta hocu ali SIGURNO znam sta necu ;-)
dječak sa šibicama

#261 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

sandra01 wrote:Kad smo kod kriterija.
Do 18-te ih nisam imala uopste :-) :-) :-) ,ja slusala hormone,ne oni mene :lol: :lol:
Od 20 do 25 kriteriji poceli da se prave ali je jos uvjek tu nalijetalo svasta,ja to zovem vrijeme sticanja iskustva.
Od 25-30-te kriteriji znatno porasli ali ipak fulila u izboru bracnog saputnika.
Od 30 do 40 kriteriji dobro izostreni i rekla bih visoki,pocela sebe da postujem kao zenu,spoznala sta mi odgovara a sta ne ,znala ko mi u krevetu odgovara a ko ne i ko je sposoban da mi to pruzi .
Od 40 -te kriteriji porasli do nebeskih visina,samo mala greskica dovoljna da mi upali alarm i da to prekinem u roku sad :mrgreen: ,u obzir dolazi samo zrelo,jako,samosvjsno ,realno i zrelo musko.
Sto sam starija moji su kriteriji sve veci i zahtjevniji,nisam single zato sto nema slobodnih muskaraca nego zato sto ono sto mi se nudi ne ispunjava moje zahtjeve. :-?
Povlacim ponudu za okladu :D :D
sandra01

#262 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by sandra01 »

dječak sa šibicama wrote:
Povlacim ponudu za okladu :D :D
:kiss:
ljubav_aha

#263 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:da su svi muškarci kao većina koja ih je ovdje pisala o "smorušama +30", pomislila bih da su muškinje jako dosadna bića :oops:

meni su najzanimljivije žene od 35 pa u četrdesetim..
ako vode brigu o izgledu, duhu i mentalnom sklopu - hem su pametne, hem zanimljive, hem opuštene, hem imaju neke dodatne žensko-prefinjene pokrete.

i samo da nampomenem da sam ja under 30, da ne bi ko pomislio da "branim" +30 :roll:
:-D :thumbup:
fatamorgana

#264 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by fatamorgana »

Znam i ja šta nećeš ... da rastežeš harmoniku, :lol:
sandra01

#265 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:
Znam i ja šta nećeš ... da rastežeš harmoniku, :lol:
Necu da je nosim uz brdo :lol: :lol: :lol: a o rastezanju hm ... pa ako ces ti pjevat' ...
ladyada

#266 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by ladyada »

:zzzz: a sta je sa muskim svijetom 30+.......imal ta tema .......
fatamorgana

#267 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by fatamorgana »

E moja Sandra, ne vidjesmo mi Amsterdama, ai Domestos proradio na temi, :lol:
sandra01

#268 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by sandra01 »

fatamorgana wrote:E moja Sandra, ne vidjesmo mi Amsterdama, ai Domestos proradio na temi, :lol:
Ali mi cemo uvijek imati Hresu :lol: :lol: :lol:
PalaSa Marsa

#269 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by PalaSa Marsa »

Luce wrote:Duh nema veze s godinama...cak mislim sto je covjek/zena stariji, ima vise iskustva, moze kvalitetnije da se zeza i da bude zanimljiviji.
Prema tome, star ili mlad, nije bitno, ili imas duha ili nemas.

Stoji da nije lako u nasim uslovima sa svim problemima koji nas okruzuju biti opusten, razdragan, cak moras se puno truditi da budes pozitivan i ne dozvolis smaracima da te bace u crnjak.
Ali mi nije jasno ko na prvim izlascima prica o nekim smor temama? Pa valjda su izlasci i druzenje prilika da se zezas, pricas o nekim zanimljivim stvarima, interesima...a ne o fin. krizi i kreditu!
:thumbup: :-D

PS: Sto me Bog dade da ovakve teme nadjem na sabahu, al' neka ne smeta. :-) :D
idealnolosa

#270 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by idealnolosa »

MedenoSrce wrote:Meni ovo izgleda kao da su se tvoji snovi iz 20ih kako ćeš mijenjati svijet pretvorili u 30ima u snove da tebi neko promijeni svijet?
Dobro receno. :thumbup:
dječak sa šibicama

#271 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

ladyada wrote::zzzz: a sta je sa muskim svijetom 30+.......imal ta tema .......
Mi nemamo kriterije, pa nema ni teme :D

Licno, uglavnom mi je kriterij da je normalna zenska osoba koja zivi zivot punim plucima, ili bar pokusava, ili bar zeli, da ima snove, i zelje, i ambicije te vrste.

Grozim se onih sto mi "ispipavaju puls", procjenjuju me kroz nekakve cosmo kviz fazone, pitanje tipa "sta si radio u nedelju" pa ako kazem nista posebno, ona u svojoj pametnoj glavici zakljuci "aha, ljencina". Nece naravno pomisliti da pod "nista posebno" mislim na to da sam strugao i prao balkon od pticijih i iznadkomsijskih "govana", mozda okrecio stan ili napisao novo poglavlje knjige na kojoj radim, usisao kucu i domestosom oprao kupatilo, ili tek uzivao sat dva u prirodi sa svojom malom princezom puneci baterije za novo sutra.
Evo skinucu gace pa mi opipaj velicinu jaja, da skratimo pricu.

Ko da vola kupuju.

Ali ne, uvijek je prica kako muskarci imaju ruzan odnos do zena.
hocunecu

#272 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by hocunecu »

ma previse se slusaju kojekakvi komentari i prica,kad se prica vecina otprilike zna sta treba reci da bi bilo ok,malo ljudi gleda djela
mislim da vise treba obratiti paznju na postupke ljudi nego na ono sta pricaju
madner

#273 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by madner »

hocunecu wrote:ma previse se slusaju kojekakvi komentari i prica,kad se prica vecina otprilike zna sta treba reci da bi bilo ok,malo ljudi gleda djela
Samo je prica bitna, djela se mogu svakom omaknut.
kockica_kockica

#274 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by kockica_kockica »

dječak sa šibicama wrote:
ladyada wrote::zzzz: a sta je sa muskim svijetom 30+.......imal ta tema .......
Mi nemamo kriterije, pa nema ni teme :D

Licno, uglavnom mi je kriterij da je normalna zenska osoba koja zivi zivot punim plucima, ili bar pokusava, ili bar zeli, da ima snove, i zelje, i ambicije te vrste.

Grozim se onih sto mi "ispipavaju puls", procjenjuju me kroz nekakve cosmo kviz fazone, pitanje tipa "sta si radio u nedelju" pa ako kazem nista posebno, ona u svojoj pametnoj glavici zakljuci "aha, ljencina". Nece naravno pomisliti da pod "nista posebno" mislim na to da sam strugao i prao balkon od pticijih i iznadkomsijskih "govana", mozda okrecio stan ili napisao novo poglavlje knjige na kojoj radim, usisao kucu i domestosom oprao kupatilo, ili tek uzivao sat dva u prirodi sa svojom malom princezom puneci baterije za novo sutra.
Evo skinucu gace pa mi opipaj velicinu jaja, da skratimo pricu.

Ko da vola kupuju.

Ali ne, uvijek je prica kako muskarci imaju ruzan odnos do zena.

Na zalost muskarci cesto budu traumatizirani zenama koje zaista rade to sve sto si ti rekao...

Ali moras priznati da su i muskarci nekad ljigavi, sa svojim kriterijima: da ima sise, da je dobar guz, da ima noge kao u gazele, da bude lijepa i pametna po potrebi glupa, da se lijepo oblaci, da bude zena, ljubavnica i kurva u isto vrijeme... I stvarno nekad mislim da muskarci zene posmatraju kao komad mesa (bljak) isto kao i zene muskarce koje ponekad toliko pretjeraju da mi se gade ....
hocunecu

#275 Re: 30te ili sta kada ti se niko ne svidja

Post by hocunecu »

madner wrote:
hocunecu wrote:ma previse se slusaju kojekakvi komentari i prica,kad se prica vecina otprilike zna sta treba reci da bi bilo ok,malo ljudi gleda djela
Samo je prica bitna, djela se mogu svakom omaknut.
:-)
ne kontam :roll:
bice da je do mene :D
Locked