30ta kuca na vrata

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
d2

#851 Re: 30ta kuca na vrata

Post by d2 »

:music2: :dance: SKINITE KOŠULJE ! :music2: :dance:

:lol: :lol:
hocunecu

#852 Re: 30ta kuca na vrata

Post by hocunecu »

bih ja
al`ce mi obuc drugu s rukicama vezanim na ledjima :D
d2

#853 Re: 30ta kuca na vrata

Post by d2 »

pa ugasite svjetlo :lol:
hocunecu

#854 Re: 30ta kuca na vrata

Post by hocunecu »

pa kako cemo se onda organizovat :lol:
mamica papucarka

#855 Re: 30ta kuca na vrata

Post by mamica papucarka »

d2 wrote:hajmo na posao, kakvo je ovo zezanje :lol: :lol:

kaze vic

dosao drot potpuno gol u stanicu
i pita ga komandir - sta ti je, jesi normalan ??? kakav si to dosao na posao ?!?! gdje ti je uniforma, sta se desilo uopste ?!?!

kaze drot, pa komandire ja sam otisao u disko i tako plesam ja plesem kad neki glas se javi kaze neka svi skinu kosulju
i ja skinem kosulju, pogledam okolo, svi skinuli kosulje i tako plesemo mi dalje plesemo kad opet onaj glas
kaze neka sada svi skinu pantalone ! ja skinem, pogledam okolo, svi se skinuli isto, i plesemo mi opet plesemo kad opet onaj glas
a sada, svi na posao !!!

- i ja, evo, dosao

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

elem hajmo na posao ! :lol:
aaaaaaaaaaaa
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hocunecu

#856 Re: 30ta kuca na vrata

Post by hocunecu »

sheilak wrote:@ hocu necu i @ d2

get a room! :-D

Jah, sta od teme uradiste! :-D
tako to radimo mi 30+,samo laprdamo :-) :D :-) :D
mamica papucarka

#857 Re: 30ta kuca na vrata

Bond_JaneBond wrote:Ova 30ta puno smeta..DAnas odem da podignem platu, prvo izvadila licnu kartu, kad me cura na salteru(komsinica) zacudjeno pogledala, izvucem drugu :D . :D Opet se ona smije (ja izvadila Merkator -pika-ili kako se vec zove karticu)...Konacno izvucem trecu- pravu, kaze ona hajd' popuni ovaj list-mijenjamo vam kartice... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zar ti imas 30 :shock:
semmy

#858 Re: 30ta kuca na vrata

Post by semmy »

kad nakucaste 38 str.... hocel mi neko prepricati sta se sve zbilo da ne citam propusteno :D
madner

#859 Re: 30ta kuca na vrata

Post by madner »

Ljudi sa pocekta teme su sada puno stariji, i sad kontaju kako da gost ostane sto duze u kuci. :D
d2

#860 Re: 30ta kuca na vrata

Post by d2 »

sheilak wrote:@ hocu necu i @ d2

get a room! :-D

Jah, sta od teme uradiste! :-D
eno get a room, ja sam ispricao vic :lol:

osim toga zaboravljas da je juce bio TAJ DAN i da nema nista do sljedece godine :lol:
callmethebreeeze

#861 Re: 30ta kuca na vrata

Post by callmethebreeeze »

jesam li ja pisao na ovoj temi da mi je znati?
osenilio sam, a ni 28 napunio nisam.
:D
MokeQc

#862 Re: 30ta kuca na vrata

Post by MokeQc »

sheilak wrote:@ Jane

evo i tebi :kiss:

ma bice to sve ok - malo smo zbunjene jer ulazimo u svijet odraslih! :-D
Pitamo se sta sad od nas ocekuju ( bolje im je nista, barem sto se tice mene u domenu planiranja porodice :-D ), gledaju li nas drgacije. Moram priznati da se nekad uhvatim kako imam griznju savjesti jer jos nisam udata, nemam djecu..., ali shvatila sam da je taj osjecaj vise zbog drugih nego zbog mene same. Jer kad gledam svoje vrsnjake ( i one mladje ) kako secu sa svojom djecom , osjecam istovremeno i neku daleku ceznju kao i olaksanje sto nisam na njihovom mjestu. Nema veze, kad bude vrijeme za porodicu - bice. Ipak, zao mi je sto me neki promatraju kao nekakvog egzota: Sta, zar nisi udata? A zasto ? :-) Dosadilo mi je objasnjavati da se jos ne osjecam spremnom, da imam i ovako ispunjen zivot, da volim neobaveznost... Kad sam vani, osjecam se drugacije, slobodnije; ovdje kod nas - kao neki outsider :-D

Voljela bih da ima jos ovakvih poput nas dvije. :)
Pa vi k'o da ste stvorene jedna za drugu :-D, sta ce vam muski... sala mala, 'kad nesta meze poce prica bezze'
...samo se paz'te vehabija :-D
MokeQc

#863 Re: 30ta kuca na vrata

Post by MokeQc »

sheilak wrote::-D

Ja ove vehbe bi nas fakat mogle negdje smjestit'! :D

Inace, nisam rekla da muskarci ne trebaju - samo da se jos ne zelim skrasiti :-D

@ MokeQC

Nick ti je slican nadimku jednog mog prijatelja iz ZG ( Mokec :-D )! Znam tvoj se cita Moke ( iz Quebec-a ) :-D
A i Quebec ti je poznat...
MokeQc

#864 Re: 30ta kuca na vrata

Post by MokeQc »

MokeQc wrote:

Inace, nisam rekla da muskarci ne trebaju - samo da se jos ne zelim skrasiti :-D

@ MokeQC

Nick ti je slican nadimku jednog mog prijatelja iz ZG ( Mokec :-D )! Znam tvoj se cita Moke ( iz Quebec-a ) :-D
A i Quebec ti je poznat...
da ne poznajes koga iz Quebec-a...
callmethebreeeze

#865 Re: 30ta kuca na vrata

sheilak wrote:@ Jane

evo i tebi :kiss:

ma bice to sve ok - malo smo zbunjene jer ulazimo u svijet odraslih! :-D
Pitamo se sta sad od nas ocekuju ( bolje im je nista, barem sto se tice mene u domenu planiranja porodice :-D ), gledaju li nas drgacije. Moram priznati da se nekad uhvatim kako imam griznju savjesti jer jos nisam udata, nemam djecu..., ali shvatila sam da je taj osjecaj vise zbog drugih nego zbog mene same. Jer kad gledam svoje vrsnjake ( i one mladje ) kako secu sa svojom djecom , osjecam istovremeno i neku daleku ceznju kao i olaksanje sto nisam na njihovom mjestu. Nema veze, kad bude vrijeme za porodicu - bice. Ipak, zao mi je sto me neki promatraju kao nekakvog egzota: Sta, zar nisi udata? A zasto ? :-) Dosadilo mi je objasnjavati da se jos ne osjecam spremnom, da imam i ovako ispunjen zivot, da volim neobaveznost... Kad sam vani, osjecam se drugacije, slobodnije; ovdje kod nas - kao neki outsider :-D

Voljela bih da ima jos ovakvih poput nas dvije. :)
slobodne duse ili usjedjelice?
:D :D :run:
MokeQc

#866 Re: 30ta kuca na vrata

Post by MokeQc »

Imam ja ovdje jarana sto svira sa mnom, zali se, kaze : 'Stid me vise izac' na ulicu bez djece'
Ni on se jos nije skrasio, pa eto prilike da i ovdje nekoga upoznas :)
callmethebreeeze

#867 Re: 30ta kuca na vrata

Bond_JaneBond wrote:

Ma nije da ne zelim, ali ne zelim na silu samo zato sto mi je 30 :)
I sta mene briga sto moja kolegica ima cerkicu u prvom osnovne, mislim, drago mi je zbog nje, divno dijete.. i drugo od godine i po...
:-D Ne osjecam se krivom nimalo..
A vehabije, njih mi je zao :-) sto ne vide stvari kako treba-onako kako ih stochar vidi npr. :|
@calmmethebreeeeze, djevojke u najboljim godinama :mrgreen: 8-) :mrgreen:
:D :D :D
ja se slazem da ne valja letiti s djecom. licno, imam sve uslove, potenciju :D , zenu, stan i posao i, sto je najvaznije, jaku zelju, ali opet... nije lose biti ni bez djece.
samo je to fakat dilema, em se radi o maminom zdravlju (kao sto znamo sto starija to veci rizik) a ni ja ne zelim biti stari babo.
ooooo zivote. odoh se ubiti.
mamica papucarka

#868 Re: 30ta kuca na vrata

haj namah o mladu vocku :lol:
meni super. barem ce mi djeca imati cool mamu od 40 godina :skoljka: starka u starkama :lol:

salim se. godine nemaju velike veze sa tim. jedino ono sto si stariji imas vece sanse da te skaci neka bolest, pa eto to je nesto sto mene uvijek plasi. I generalno se podjes malo vise plasit, ne radi sebe, vec radi djece. primjerice, vazda sam htejla probat paraglajding. Evo imamm sansu, ali sam odustala od straha da me dje ne odnese i ostase djeca bRez majke :D

Djeca su super, samo sto se trebas naoruzat zivcima i biti spreman za njih.
ja sam skontala da smo spremni kada smo poceli zagledat djecicu, smisljat imena i sve cesce pricati o tome. Mada ustvari covjek ne zna sta je to, dok ne dobije dijete :oops:

ma nekad treba i skocit pa onda reci hop :D
callmethebreeeze

#869 Re: 30ta kuca na vrata

moj jedan jaran je rekao da se covjek nikada ne moze sto posto spremiti za djecu. jedan od razloga sto mi otezemo je sto volimo putovati, ali ja imam kolega koji putuju svuda i sa malom djecom. samo treba malo vise sabura i priprema.

@sheila k, nisam zajedljiv.
mamica papucarka

#870 Re: 30ta kuca na vrata

callmethebreeeze wrote:moj jedan jaran je rekao da se covjek nikada ne moze sto posto spremiti za djecu. jedan od razloga sto mi otezemo je sto volimo putovati, ali ja imam kolega koji putuju svuda i sa malom djecom. samo treba malo vise sabura i priprema.

@sheila k, nisam zajedljiv.
ako imas facbook mores pogledat slike dje smo mi sa malom djecom bili :DDoduse, tek sad smo pomalo poceli, ali se nadamo jos nekim putovanjima. Jest da ne mozes bas muzej obilazit i tako to, ali kad krenu u gimnaziju mi cemo se malo vise stim stvarima posvetit. Ostavis za poslije. sad uzivas u djecijem mirisu, pelenicama, prvom koraku, prvim rijecima... Zaboravis na putovanja :)
Mislim, kad imas malu djecu da se trebas njima posvetit, jer nece ni oni uvijek biti mali. :)

mi smo ljetos na trajektu fatali djecu. jedno jedno, drugo drugo. jedno nosi jedno dijete, drugo drugo..

ajme, kako sam ja ovo srocila. Zurim :run:
mamica papucarka

#871 Re: 30ta kuca na vrata

ma ja sam bila ko breeeze kada sam dobila prvo dijete. cak godinu starija :D
scooter21ba

#872 Re: 30ta kuca na vrata

Post by scooter21ba »

ja nekako nikako sebe ne mogu zamisliti kao oca djeteta ne znam zasto
a sve bliza ta 30-a
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:15, edited 3 times in total.
callmethebreeeze

#874 Re: 30ta kuca na vrata

sheilak wrote:@ callmethebreeze

znam, salim se ja samo! :)

@ mamica papucarka

u pravu si, nekad ne treba previse razmisljati. Super je imati mladu mamu, pod uslovom da je ona zrela za majcinstvo ili barem sposobna sazrijeti u toku majcinstva. U suprotnom dijete dobije jednu frustriranu mamu, ljutu , vjecito nezadovoljnu. E, toga se ja bojim - ne zelim da moje dijete tako odrasta.

Mozda mi bez djece jesmo sebicni ( ma, sta mozda! :-D ), jer zelimo nase vrijeme samo za sebe. Jesmo i izbirljivi ( ja sam posebno izbirljiva jer sam " nazocila " :-D razvodu svojih roditelja ).Nikad ne bih imala dijete dok sve ne bi bilo spremno i savrseno za njegov ili njen dolazak ( iako bih voljela imati djecu, ali ne jos). Znam da prolazi vrijeme. Ali meni je trenutno ovako bolje i uzivam u svom zivotu, sa osobom koju volim.
S druge strane, osjecam se tako neozbiljno, nezrelo, nesposobno da preuzmem tu najvecu odgovornost. I mislim da bih se na neki nacin osjecala zarobljeno. Uvijek je to tako: ljubav prema slobodi kod mene uvijek prevagne nad zeljom za bliskosti ili porodicom. :-? :-)

To ne znaci da se ne divim mladim roditeljima. Samo ja jos nisam za to.

ja se sto posto slazem s tobom. samo je pitanje da li ce covjek ikada biti sto posto spreman za djecu? mislim, meni bi trebala tri i po zivota da stignem uraditi sve sto zelim. ja stalno imam masu planova, zelja...
s druge strane, koliko god volio to svoje vrijeme, toliko pocinjem biti umoran od samog sebe. pocinjem biti naporan samom sebi sa svim svojim strahovima, razmisljanjima, planovima i kontam kako je konacno vrijeme da izvucem glavu iz pupka (zamlo ne spomenuh drugi dio tijela) i posvetim se necem pametnijem, recimo uzgoju djece. :D
callmethebreeeze

#875 Re: 30ta kuca na vrata

dzemmo wrote:ja sam uvijek zelio da sa djetetom igram lopte :) da meni bude nekih 40 a njemu 15.. i dobih kcerku :) sad valja sina ganjat :D
ma gledat na godine je bezze, kad bude biche.. kako je kome sudjeno
ccc, sovinisto balkanska, kao da curice ne mogu nauciti da igraju lopte:)
:D :D
Post Reply