Jel ono bjese Birin? Eto jos jedne prednosti domacih proizvoda...sta bi da je slovenac...ili svabod2 wrote:ja se ispricam sa friziderom, super smo raja, vrlo je otvorenPanthera wrote:Tnks Magnolia....Kad zivis sam ponekad nedostaje neko da popricas bas o tome i bas u ta doba....jahhh...junou
30ta kuca na vrata
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Amazonka27
#276 Re: 30ta kuca na vrata
- zena21
#277 Re: 30ta kuca na vrata
mene interesuje ta forumashica koja ima 30+ a koja se usutila

- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#278 Re: 30ta kuca na vrata
Amazonka27 wrote:Jel ono bjese Birin? Eto jos jedne prednosti domacih proizvoda...sta bi da je slovenac...ili svabod2 wrote:ja se ispricam sa friziderom, super smo raja, vrlo je otvorenPanthera wrote:Tnks Magnolia....Kad zivis sam ponekad nedostaje neko da popricas bas o tome i bas u ta doba....jahhh...junou![]()
- fishtrija
#279 Re: 30ta kuca na vrata
sta mi das da ti reknem...zena21 wrote:mene interesuje ta forumashica koja ima 30+ a koja se usutila![]()
![]()
- Šeherzada
#280 Re: 30ta kuca na vrata
Znam ja koja je al ne znadoh da ima 30fishtrija wrote:sta mi das da ti reknem...zena21 wrote:mene interesuje ta forumashica koja ima 30+ a koja se usutila![]()
![]()
Moram ja znati ko je nova ljubav moga bivsed muza
- fishtrija
#281 Re: 30ta kuca na vrata
Moja ljubav je bezgranična.. ja volim sve žene s foruma, bivša dragaaida05 wrote:Znam ja koja je al ne znadoh da ima 30fishtrija wrote:sta mi das da ti reknem...zena21 wrote:mene interesuje ta forumashica koja ima 30+ a koja se usutila![]()
![]()
![]()
Moram ja znati ko je nova ljubav moga bivsed muza
- Šeherzada
#282 Re: 30ta kuca na vrata
Nemoj tako bivsi dragi,pomislice jos ljudi da sam sa svalerom zivjela
a NISI TI TAKAV,ti si dusa od covjeka(jos kad se uzme u obzir da imas 30+ nije mi zao za vrijeme provedeno s tobom pa bez obzira da je to vrijeme prohujalo.Ma ja sam uvjek birala najbolje 
-
bhxxl
#283 Re: 30ta kuca na vrata
kud otvori ovu temu sad se sjetih da i ja imam isti problem

-
zemo_online
#284 Re: 30ta kuca na vrata
zene su previse izbirljive.ako i ne vole nekoga u braku mogu da nauce da ga vole.
- Lada
#285 Re: 30ta kuca na vrata
Pretpostavljam da se nalaziš pod jakim pritiskom okoline, jer je tvoja sloboda za tebe "problem". Navela bih samo to da sam, ipak, nešto starija od tebe i da za mene sloboda još uvijek predstavlja posebnu dragocjenost i rijetkost koju bih mogla pokloniti samo nekom izuzetnom. "Sloboda se ne može kupiti ni za kakvo blago ovoga svijeta" - stoji na ulazu u dubrovačku tvrđavu Lovrijenac i moto je Republike. Ali ovo nije tema o meni već o ljudima koji smatraju da su došli u godine u kojima po svaku cijenu moraju imati partnera. Speed-klix, Ü30-Parties, Single-Parties, samo su neki od načina kojima domišljati poslovni ljudi navedenoj populaciji pokušavaju izvući novac iz džepova. Nisam još nikada bila na takvim eventima niti sam čula da je na ovaj način neko upoznao stalnog partnera. Ne može se nazor, silom, pronaći prava ljubav. Spomenuti ću ovdje moju dragu prijateljicu i molim je da mi oprosti, ako ikad dođe na ovaj forum, što je spominjem i rasprostirem njenu intimu, ali mislim da je plastičan primjer kako se u žurbi pred tridesetom može napraviti kardinalna životna pogreška. Nalazila se u kasnim dvadesetim u to vrijeme kada ju je njena konzervativna porodica počela konfrontirati temom braka. Njena majka bi pri svakom našem kontaktu suptilno ubacivala u razgovor pitanje životnog partnera na koje ja nisam nikad reagirala i koje me nije ni najmanje zanimalo. Ni tada, ni sada. Pretpostavljam da je moju prijateljicu u svakodnevnom životu opterećivala razgovorima o tome, jer se prijateljica bukvalno zalijepila za prvog muškarca koji je naišao u njenoj dvadesetdevetoj. Nakon tri mjeseca od prvog susreta s njim požalila mi se da njen dečko ne želi spavati s njom. Ništa mi nije bilo jasno u toj priči. I u mojim i u vezama drugih prijateljica je uvijek bio muškarac taj koji je insistirao na seksu a ne žena i dosta veza se raspalo isključivo zbog odbijanja seksa sa ženske strane. Nisam shvatila zašto je mojoj prijateljici nakon samo nekoliko mjeseci poznanstva toliko važno da spava sa tim likom. On nije bio ništa posebno, razmaženi sin jedinac roditelja, lokalne elite malog mjesta, propali student raznih fakulteta, fizički neugledan uz višak kilograma. Nakon mjesec, dva, prijateljica mi je oprezno priopćila da je trudna i tek tada sam shvatila u čemu je štos i važnost seksa s njim. Vjenčali su se nekoliko mjeseci kasnije, prvo vjerski pa onda u općini, cjelodnevni program uz gomilu gostiju iz cijelog svijeta koji je završio u ranim jutarnjim satima. Ona ih je dočekala sama. On je prvu bračnu noć spojio sa prvim bračnim danom pijući sa prijateljima. Brak je potrajao nekoliko mjeseci, do djetetovog rođenja, koje je njemu, pretpostavljam, bilo ipak previše pa je počeo bježati iz kuće i odlaziti na partije na kojima bi ostajao i po nekoliko dana. Prošlo je od tada nekoliko godina, a ona se više ni ne sjeća da je ikad bilo ljubavi između njih. Od njega ima prekrasno dijete, ali i tugu koja je prešla u ozlojeđenost. Paradoks slobode je u tome da se čovjek može odreći svoje slobode, ali vrijedni odricanja mogu biti jedino uzvišeni osjećaji a ne osjećaj obaveze prema porodici i društvu.franceska wrote:Evo, za par mjeseci punim 30. Nije me strah godina, kazu da svako doba ima "nesto svoje", ali u zadnje vrijeme me spopadaju misli o tome kako mi je 30, a nemam ozbiljnu vezu!! Ne smatram ovo ogromnim problemom, ali problem ipak jeste. Problem je u tome sto nekad mislim da nema muskaraca oko 35 godina a koji nisu vec u vezi ili nisu ozenjeni. Ima li takvih jos
![]()
Ima tu upucavanja raznih, ali su to vecinom ozenjeni za sto uopce nisam zainteresirana. Pitam se gdje upoznati te slobodne muskarce?? U supermarketu, kafani, na ulici, na poslu, na internetu, itd. Gdje se kretati i sta raditi da bi se upoznali takvi ljudi? Mislim da ovom gradu nedostaje jedan klub slobodnih muskaraca/zena od 35 godina pa navise
![]()
Ima li vas jos sa ovim "problemom"
- bug
#286 Re: 30ta kuca na vrata
e pa lada
fino si to srocila

- baustelac
#287 Re: 30ta kuca na vrata
Fino je to ona srocila samo sto ja mislim da je njen (a i vecine nas) problem da gleda sve te negativne primjere i kaze "ja necu onako" i tamo upise u svoje kriterije. Na kraju se ljestvica toliko podigne da je ni Bubka u svojim najboljim danima ne bi mogao preskocitibug wrote:e pa ladafino si to srocila
![]()
- MoHiKaNaC
#288 Re: 30ta kuca na vrata
upravu si Lada kada kazes da se ne treba opterecivati tom situacijom...tj. ''30te a ozbiljne veze ni na mapi''...no, sta ja znam to je nekako najbolje vrijeme za osnivanje porodice....e sad mozes opalit kontru pa reci zar covjek mora pod svaku cijenu osnovati porodicu...ne mora...al' kad razmisljam o tome ne mogu a da se ne najezim od pomisli da covjek usamljen doceka starost i da u zadnjem periodu svog zivota nema podrsku supruge/supruga ili svoje djece
odoh ja sad daleko....al' isn't it all about ovo o cemu govorim
- arslanica
#289 Re: 30ta kuca na vrata
[quote="Moonlight & Magnolia"]cek, cek, cek ... ako vec nemamo svoj klub (a imacemo), deder da se makar popisemo! ...popis -30+ (- ako do decembra punite 30)... svako nek se doda ... quote i to! ove hanume sam upratila (Lace se ne pika, udata je)
a mogu li oni preko trideset ihihi???
mogu li i ja? mogu li i ja?
a mogu li oni preko trideset ihihi???
mogu li i ja? mogu li i ja?
- profi25
#290 Re: 30ta kuca na vrata
ja poznajem dosta cura izmedju 28 i 33 god. i svode se na dvije grupe
one koje aktivno /ocajno / traze i htjele bi svakog
i one koje su totalno penzija i kazu to je stvar sudbine ili niko mi ne treba i nikoga ne uzimaju u obzir
a sve su zajednicki same, zabrinute i frustrirane trazenjem i posebno mladjim primjercima ljepotica
ja bih vam dao savjet da se ne opterecavate previse, ne sminkate pretjerano jer vam se bore jos vise vide, oblacite se mladalacki i budite vesele i takve ce te zapasti nekome za ok0
i slobodno razmislite i o malo mladjem partneru
one koje aktivno /ocajno / traze i htjele bi svakog
i one koje su totalno penzija i kazu to je stvar sudbine ili niko mi ne treba i nikoga ne uzimaju u obzir
a sve su zajednicki same, zabrinute i frustrirane trazenjem i posebno mladjim primjercima ljepotica
ja bih vam dao savjet da se ne opterecavate previse, ne sminkate pretjerano jer vam se bore jos vise vide, oblacite se mladalacki i budite vesele i takve ce te zapasti nekome za ok0
- x0z0y0
#291 Re: 30ta kuca na vrata
profi25 wrote:ja poznajem dosta cura izmedju 28 i 33 god. i svode se na dvije grupe![]()
one koje aktivno /ocajno / traze i htjele bi svakog![]()
i one koje su totalno penzija i kazu to je stvar sudbine ili niko mi ne treba i nikoga ne uzimaju u obzir![]()
a sve su zajednicki same, zabrinute i frustrirane trazenjem i posebno mladjim primjercima ljepotica![]()
ja bih vam dao savjet da se ne opterecavate previse, ne sminkate pretjerano jer vam se bore jos vise vide, oblacite se mladalacki i budite vesele i takve ce te zapasti nekome za ok0![]()
![]()
- Lada
#292 Re: 30ta kuca na vrata
Zašto si toliko siguran (sigurna) u to da ćeš dočekati starost u društvu (trenutnog) supruga (supruge) ili partnera (partnerice) uz kojeg (koju) si od mladih dana? Primjećujem sve što se dešava oko mene i nisam ravnodušna. Rastaju se i razvode parovi koji su zajedno 20 ili 30 godina, koji imaju po petoro ili šestoro djece ili koji su sa partnerom (partnericom) prodeverali izuzetno teške trenutke pružajući jedno drugom podršku. Vrlo rijetko je nevjera razlog, najčešće otuđenje od partnera i da parafraziram Tolstoja, svako takvo "otuđenje" se razlikuje od drugog takvog "otuđenja". Poznajem nekoga ko je ušao u (prvi) brak iz straha da neće imati nikoga pokraj sebe da ga njeguje kad je bolestan i slab. Danas ima tri propala braka bez djece iza sebe. To naravno ne znači da neko ko je iz istih pobuda učinio isto nije i dalje u srećnoj vezi. Postoji latinska poslovica koja kaže da se vremena mijenjaju i da se i mi mijenjamo u njima. Marx bi to preforumulirao i rekao da okolina presudno utiče na formiranje ličnosti. Društvo nije danas onakvo kakvo je bilo u vrijeme naših roditelja ili u vakat njihovih roditelja. Ja ne dajem normativni zaključak i samo želim reći da su vremena drukčija i da se i mi drukčije ponašamo u njima od naših majki. I danas još uvijek postoje i kod nas "namješteni" brakovi, postoje i veze u kojima su partneri zajedno jer jedno drugome nacionalno ili vjerski odgovaraju, imponiraju obrazovanjem, novcem ili inteligencijom i slično ali meni je i dalje "veza zbog veze", "samo da ne budem sam (sama)", larpurlartizam, brod koji ne drži ništa čvrsto i koji će potonuti pod naletom prve jače oluje.MoHiKaNaC wrote:upravu si Lada kada kazes da se ne treba opterecivati tom situacijom...tj. ''30te a ozbiljne veze ni na mapi''...no, sta ja znam to je nekako najbolje vrijeme za osnivanje porodice....e sad mozes opalit kontru pa reci zar covjek mora pod svaku cijenu osnovati porodicu...ne mora...al' kad razmisljam o tome ne mogu a da se ne najezim od pomisli da covjek usamljen doceka starost i da u zadnjem periodu svog zivota nema podrsku supruge/supruga ili svoje djece
- profi25
#293 Re: 30ta kuca na vrata
lada koliko je tebi god i kada si zadnji put bila u vezi
djelujes jako iskusna ali i oprezna, negativnaaaaa
djelujes jako iskusna ali i oprezna, negativnaaaaa
- Dr.Cuddy
#294 Re: 30ta kuca na vrata
ja nemam bora. 
- MoHiKaNaC
#295 Re: 30ta kuca na vrata
a po meni je Lada jako dugo bila usamljena i za to vrijeme je imala dovoljno vremena da nadje sva moguca objasnjenja ovog svijeta koja opravdavaju njenu usamljenost
p.s.
nisam ni ja pobornik ''veze radi veze''
p.s.
- baustelac
#296 Re: 30ta kuca na vrata
Imam jedno bezobrazno pitanje ali ne ide mi se u banoviceLada wrote:Pretpostavljam da se nalaziš pod jakim pritiskom okoline, jer je tvoja sloboda za tebe "problem". Navela bih samo to da sam, ipak, nešto starija od tebe i da za mene sloboda još uvijek predstavlja posebnu dragocjenost i rijetkost koju bih mogla pokloniti samo nekom izuzetnom. "Sloboda se ne može kupiti ni za kakvo blago ovoga svijeta" - stoji na ulazu u dubrovačku tvrđavu Lovrijenac i moto je Republike. Ali ovo nije tema o meni već o ljudima koji smatraju da su došli u godine u kojima po svaku cijenu moraju imati partnera. Speed-klix, Ü30-Parties, Single-Parties, samo su neki od načina kojima domišljati poslovni ljudi navedenoj populaciji pokušavaju izvući novac iz džepova. Nisam još nikada bila na takvim eventima niti sam čula da je na ovaj način neko upoznao stalnog partnera. Ne može se nazor, silom, pronaći prava ljubav. Spomenuti ću ovdje moju dragu prijateljicu i molim je da mi oprosti, ako ikad dođe na ovaj forum, što je spominjem i rasprostirem njenu intimu, ali mislim da je plastičan primjer kako se u žurbi pred tridesetom može napraviti kardinalna životna pogreška. Nalazila se u kasnim dvadesetim u to vrijeme kada ju je njena konzervativna porodica počela konfrontirati temom braka. Njena majka bi pri svakom našem kontaktu suptilno ubacivala u razgovor pitanje životnog partnera na koje ja nisam nikad reagirala i koje me nije ni najmanje zanimalo. Ni tada, ni sada. Pretpostavljam da je moju prijateljicu u svakodnevnom životu opterećivala razgovorima o tome, jer se prijateljica bukvalno zalijepila za prvog muškarca koji je naišao u njenoj dvadesetdevetoj. Nakon tri mjeseca od prvog susreta s njim požalila mi se da njen dečko ne želi spavati s njom. Ništa mi nije bilo jasno u toj priči. I u mojim i u vezama drugih prijateljica je uvijek bio muškarac taj koji je insistirao na seksu a ne žena i dosta veza se raspalo isključivo zbog odbijanja seksa sa ženske strane. Nisam shvatila zašto je mojoj prijateljici nakon samo nekoliko mjeseci poznanstva toliko važno da spava sa tim likom. On nije bio ništa posebno, razmaženi sin jedinac roditelja, lokalne elite malog mjesta, propali student raznih fakulteta, fizički neugledan uz višak kilograma. Nakon mjesec, dva, prijateljica mi je oprezno priopćila da je trudna i tek tada sam shvatila u čemu je štos i važnost seksa s njim. Vjenčali su se nekoliko mjeseci kasnije, prvo vjerski pa onda u općini, cjelodnevni program uz gomilu gostiju iz cijelog svijeta koji je završio u ranim jutarnjim satima. Ona ih je dočekala sama. On je prvu bračnu noć spojio sa prvim bračnim danom pijući sa prijateljima. Brak je potrajao nekoliko mjeseci, do djetetovog rođenja, koje je njemu, pretpostavljam, bilo ipak previše pa je počeo bježati iz kuće i odlaziti na partije na kojima bi ostajao i po nekoliko dana. Prošlo je od tada nekoliko godina, a ona se više ni ne sjeća da je ikad bilo ljubavi između njih. Od njega ima prekrasno dijete, ali i tugu koja je prešla u ozlojeđenost. Paradoks slobode je u tome da se čovjek može odreći svoje slobode, ali vrijedni odricanja mogu biti jedino uzvišeni osjećaji a ne osjećaj obaveze prema porodici i društvu.franceska wrote:Evo, za par mjeseci punim 30. Nije me strah godina, kazu da svako doba ima "nesto svoje", ali u zadnje vrijeme me spopadaju misli o tome kako mi je 30, a nemam ozbiljnu vezu!! Ne smatram ovo ogromnim problemom, ali problem ipak jeste. Problem je u tome sto nekad mislim da nema muskaraca oko 35 godina a koji nisu vec u vezi ili nisu ozenjeni. Ima li takvih jos
![]()
Ima tu upucavanja raznih, ali su to vecinom ozenjeni za sto uopce nisam zainteresirana. Pitam se gdje upoznati te slobodne muskarce?? U supermarketu, kafani, na ulici, na poslu, na internetu, itd. Gdje se kretati i sta raditi da bi se upoznali takvi ljudi? Mislim da ovom gradu nedostaje jedan klub slobodnih muskaraca/zena od 35 godina pa navise
![]()
Ima li vas jos sa ovim "problemom"
EDIT: Omace se prethodni citat a mislio sam citirati zadnji post od Lade
-
beka_mo
#297 Re: 30ta kuca na vrata
fishtrija wrote:Evo dobrovoljno se javljam da provjerim...beka_mo wrote:Ma dodji brate u Mostar pa ces vidjeti sta je ljepota.Pogotovo ljeti,kad je veca torba u ruci nego sto odjece imaju na sebi.
Sta cu,morala sam malo svoje sugradjanke promovirati.Primaš li me u goste jedno 12tak godina, da osjetim klimu
Zao mi je,neprimam goste, ali naci ce si pansion kakav ili hostel pa osjetiti klimu i atmosferu Mostara. Evo i danas je 35 stepeni c. Cujem u sarajevu vec cizme i jakne. mi u sandalama i shorcevima jos.
-
d2
#298 Re: 30ta kuca na vrata
nije vala, natjerala me jedna da kupim sve od gorenja prije nego mi je otisla iz zivota, poslije kontam mozda joj je deda bio slovenacAmazonka27 wrote:Jel ono bjese Birin? Eto jos jedne prednosti domacih proizvoda...sta bi da je slovenac...ili svabod2 wrote:ja se ispricam sa friziderom, super smo raja, vrlo je otvorenPanthera wrote:Tnks Magnolia....Kad zivis sam ponekad nedostaje neko da popricas bas o tome i bas u ta doba....jahhh...junou![]()
sada kada otvorim frizider kazem : prosim eno kiselico !
-
beka_mo
#299 Re: 30ta kuca na vrata
To se covjece ne uci,nego ili volis ili ne volis. Brak s velikom ljubavi bez kompromisa ne opstaje,a bogami ni s kompromisom ali bez ljubavi nece. U svakom slucaju lutrija,shanse fifti fifti.test01 wrote:zene su previse izbirljive.ako i ne vole nekoga u braku mogu da nauce da ga vole.
- Lada
#300 Re: 30ta kuca na vrata
Mislim da je šteta skretati temu na nepotrebne detalje, ali imam potrebu da napišem nešto o sebi čisto da se vidi kako se čovjek može prevariti kada na osnovu iznešenih stavova izvlači zaključke o osobi koja ih zastupa. Ne vjerujem da bi bilo ko za mene mogao reći da sam ikada bila usamljena u nekom ljubavnom smislu jer sam od trinaeste godine u emotivnim vezama različitog intenziteta i kvaliteta koje se ponekad znaju i ispreplesti i zakomplicirati. Ne bih dalje produbljivala.MoHiKaNaC wrote:a po meni je Lada jako dugo bila usamljena i za to vrijeme je imala dovoljno vremena da nadje sva moguca objasnjenja ovog svijeta koja opravdavaju njenu usamljenost
p.s.