300C za Passata 2.0T

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

whow

#51 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

Eih, auto bild renomiran? :-) Inače se slažem s tobom, al ovo si lupio tako da simfonija ne može ponijet. Mazda 6 i ova aktuelna i prethodna je od SVIH renomiranih magazina smatrana (zapravo smatra se) jednim od najboljih auta u klasi, izuzimajući premium segment (u koji ne spada VW btw.) vjerovatno i najboljim.

Pošto mene interesuje ova stara Mazda 6, baš neki dan čitam neku usporedbu, Auto Bild je u pitanju, nje protiv Mondea, Vectre i Avensisa. Pošto je Mazda bila bolja od njihovog "velikog" Mondea i pošto su joj dodijelili pobjedu, onda su se počeli vaditi kako je svemu kriva niska cijena Mazde, kako je Mazda "hladna u vožnji" :shock: , bukvalno ovo navedeno su joj napisali kao manu. A koliko je Mazda "hladna u vožnji", svjedoči i to da joj je redakcija Top Gear magazina nadjela primjer "fantastic car". Naravno, pošto je Mazda pobijedila, Avensis je morao podijeliti treće mjesto s Vectrom, zato što ima "grub ovjes na lošoj podlozi". Ja sam vozio Avensis na užasnim podlogama, npr. užasan seoski makadam s rupama i njegov ovjes je fantastičan. Toliko o Auto Bildu.

Kad smo već kod Top Gear, sinoć sam pogledao jednu staru epizodu u kojoj je Jeremy testirao Touareg V10 TDI, to nije humano šta mu je napravio, kaže VW nezadovoljan njegovim mišljenjem poslao mu drugi auto na test, a on zaključio opet isto: "Rubish". :D[/quote]

Ja nisam rekao da je Mazda 6 losa ali po mome misljenju Passat je ipak dosta bolji. Prvo Passat je puno puno brzi , sto je za ovu klasu itekako vazno. Ti tipovi na testu su vozili 7.4 sec do 100 km sa Passata mada sa manuelnom transmisijom isti Passat ide do stoje za 6.9 sec . Mazdi treba 9.4 secunde da postigne istu brzinu :roll: 9 wtf. Onda interior kao i kvaliteta materijala je za klasu bolja u Passatu .Dizajn je stvar ukusa , mislim da je mazda vise sportski dizajn dok je Passat vise elegantan i auto za porodicu . Mazda vjerovatno ima bolje manire na cesti sto je pokazao slalom test jer na to u Mazdi posebno polazu paznju. Mazda ima manju potrosnju ali i dosta slabiju masinu a tu ne treba zaboraviti ni obrtni momenat koji je ponovo dosat veci u VW. I naravno VW je opet dosta skuplji. Dakle svaka roba ima svoga kupca , mislim da je ova Mazda 6 super autic ali da je Passat ipak za mene bolji. Sto se tice stare Mazde 6 ponovo sve je tu uradeno u Mazdinom zoom zoom stilu , dosta sportski i po mom misljenju dosta bolje nego kod recimo Toyote Camry ,Nisan , Altima i Honde Accord ( Europski accord se u americi prodaje kao Acura TL), Dakle za mene mazda 6 je vjerovatno najbolji Japanski srednje ili nize srednje klase. Benzinci su im extra a za dizela nas i ne znam .Sto se tice dizajna meni je najbolji ovaj station vagon iliti caravan. Kada smo vec kod mazde ne mogu a da ne komentiram ovaj novi dizajn Mazde 3 , totalno kao da je skinut sa crtanih filmova ,turn off . Po meni je prijasnja Mazda 3 imala bolji dizajn ali opet stvar ukusa.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#52 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

Za sve one koji to nisu znali do sad, evropski Accord je u stvari Acura TSX za americko trziste!
:)
Post Reply