300C za Passata 2.0T

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

whow

#1 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

Evo ovako , imam ponudu sa zamjenim svoga 2006 Chryslera 300 C sa 92 k za 2007 godiste Passata 2.0 T mislim da je Trendline linija sa 45 k , pod garancijom i u super stanju ,uz doplatu od $7000 . Obzirom da sam Chryslera vec izgusto ozbiljno razmisljam da se ponovo vratim VW timu. Ima li neko da ima ovoga Passat 2.0 T i kakva su iskustva.
citroen

#2 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by citroen »

kanta i jedan i drugi,nadji si kakav cadillac cts :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#3 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by Bullet Tooth Tony »

whow wrote:Evo ovako , imam ponudu sa zamjenim svoga 2006 Chryslera 300 C sa 92 k za 2007 godiste Passata 2.0 T mislim da je Trendline linija sa 45 k , pod garancijom i u super stanju ,uz doplatu od $7000 . Obzirom da sam Chryslera vec izgusto ozbiljno razmisljam da se ponovo vratim VW timu. Ima li neko da ima ovoga Passat 2.0 T i kakva su iskustva.
200 KS snazan motor je predobar,startan,brz....ja ne bih razmisljao sekunde :D :D
srce_ruke_lopata

#4 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by srce_ruke_lopata »

Vozio sam jedno vrijeme tog 2.0T poslovno i super me sluzio, motor je snazan i zivahan, DSG mjenjac je takodjer bio bez problema,potrosnja OK na auto putu, mada to nisam ni pratio,unutrasnjost super, kozna sjedala sa grijacima itd,..nisam ga dugo imao (par mjeseci) tako da ne mogu dati neku licnu ocjenu sto se tice pouzdanosti i mogucih kvarova. Prijatelj je kupio novoga prije jedno 3 godine i bio na servisu dosta puta, malo zbog toga sto je bio i relativno nov model pa je bio skloniji kvarovima (lampica od rucne se nije htjela ugasiti, brava na gepeku nije htjela raditi uvijek,lampica za pritisak u gumama mu haman uvijek gori, itd, sitne gluposti, ali dovoljne da te zajebavaju). Takodjer sam cuo od drugih VW vlasnika sa 2.0T motorima da se zale na povecanju potrosnju ulja i probleme sa prednjim ovjesom na Passat-u.
Otidji na ovaj forum i prosvrljaj malo: http://forums.vwvortex.com/zeroforum?id=728 , mozda dobijes malo bolju ideju sta kupujes.U svakom slucaju sretno.
whow

#5 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

citroen wrote:kanta i jedan i drugi,nadji si kakav cadillac cts :thumbup:
Uh sta to ti vozis kada mislis da su Chrysler 300 C i Passat 2.0 T kante. Meni licno ovaj 300C je extra , ima mana kao i svaka vozilica ; kvaliteta materijala u unutrasnjosti nije na nivo ostatka auta , onda vidim da se svim 300C vec poslije par mjeseci pocne odvajati karambolka ispod stop svjetla tako da onaj razmak ispod shtope koji je fabricki par milimetara se 'razvuce i do pet milimetara ali samo na jednoj strani . kontaktirao Chrysler a oni kazu to je tako , dakle neka greska u engeneerigu ili lose sastavljno. Stvarno se ne moze puno toga lose reci o 300C , cvrst , solidan i pouzdan auto / limuzina a najveca mu je mana sto ovdje brzo gubi na cijeni . Za ovoga passata cujem da se ljudi zale ne "cvrcke" u kabini jer je plastila valjda takva mada ja to i nisam primjetio kada sam ga voziko , takoder sam citao da ova 2.0 T masina ponekad zna popiti dosta ulja. Meni je Passat interesantan jer je potosnja dosta dobra za limuzinu od 200 ka koja ubrzava do stoje za 7.9 sec a , ima dovoljno prostora , dobro izgleda i nije bas tako upadljiv kao taj STC koji spominjes . Taj Cadilak mi je nekako malo dziberski previse flashy a poslije pet godina cijena mi je kao i kod Passat koji je 15 000 jeftiniji kada je nov ( u osnovnoj varijanti). Hajdestrucnjaci dali se ovo isplati sta bih ste vi uradili É
madner

#6 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by madner »

Sta trebe kazu koji je bolji?

Da si ovdje bilo bi jasno, mijenjaj kantu za auto, samo svi znamo da su obicaji drugaciji kod vas :D
chuchumbamayumbe

#7 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by chuchumbamayumbe »

Ovu temu treba prebaciti na podforum dijaspora.
Nema ti toga kod nas sinko...
8-)
mišmaš

#8 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by mišmaš »

Ja lično vala ne bih mijenjao to za passata, i još doplatio $7k...
jefferson

#9 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by jefferson »

whow wrote:
Uh sta to ti vozis kada mislis da su Chrysler 300 C i Passat 2.0 T kante. Meni licno ovaj 300C je extra , ima mana kao i svaka vozilica ; kvaliteta materijala u unutrasnjosti nije na nivo ostatka auta , onda vidim da se svim 300C vec poslije par mjeseci pocne odvajati karambolka ispod stop svjetla tako da onaj razmak ispod shtope koji je fabricki par milimetara se 'razvuce i do pet milimetara ali samo na jednoj strani . kontaktirao Chrysler a oni kazu to je tako , dakle neka greska u engeneerigu ili lose sastavljno. Stvarno se ne moze puno toga lose reci o 300C , cvrst , solidan i pouzdan auto / limuzina a najveca mu je mana sto ovdje brzo gubi na cijeni . Za ovoga passata cujem da se ljudi zale ne "cvrcke" u kabini jer je plastila valjda takva mada ja to i nisam primjetio kada sam ga voziko , takoder sam citao da ova 2.0 T masina ponekad zna popiti dosta ulja. Meni je Passat interesantan jer je potosnja dosta dobra za limuzinu od 200 ka koja ubrzava do stoje za 7.9 sec a , ima dovoljno prostora , dobro izgleda i nije bas tako upadljiv kao taj STC koji spominjes . Taj Cadilak mi je nekako malo dziberski previse flashy a poslije pet godina cijena mi je kao i kod Passat koji je 15 000 jeftiniji kada je nov ( u osnovnoj varijanti). Hajdestrucnjaci dali se ovo isplati sta bih ste vi uradili É
Meni se Passat 2.0 T strasno svidio!
Imao sam ga prilike voziti X puta na duze relacije, divljati s njim, itd,itd. masina: Cista 10-tka! Mjenjac: isto tako, mozda i bolje :D jednostavno, imas osjecaj da ima beskonacno snage rezervi, medjutim:
Kvaliteta izrad po meni zaostaje za starom Jettom a o starom passatu necu pricati. Plastika je blago receno FUJ, odvaja se na srednjoj konzoli ispred mjenjaca. Letva volana im je standardan problem, a audio uredjaj je SRAMOTA za Kia-u a ne za VW. Ne govorim o zvuku, nego o cinjenici da svaki, ali bas svaki se pocne "ljustiti" nakon odredjenog vremena!
Takodje, ne zaboravi da je passat napravljen na produzenom podvozju petice a ne kao stari na podvozju A6.
Kad sam ja krajem marta kupovao passata, birajuci izmedju 2006 2.0T i 2005 1.8T uzeo sam staru verziju iako je bila samo 500 dolara jeftinija. Oba pod garancijom. Jednostavno stari je kvalitetniji.
Ipak, izmedju 300C (kojeg sam isto imao priliku voziti X puta) i passata, uvijek cu uzeti passata. Ona 3.5 ltr verzija 300 C bi izgubila bitku u startu sa Hyundai Elantra GT modelom koja ima cak 136ks!
Lesli Eldridž

#10 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by Lesli Eldridž »

Ne mijenjaj ti to. Čuj još da doplatiš 7000 dolara... :shock:
whow

#11 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

mišmaš wrote:Ja lično vala ne bih mijenjao to za passata, i još doplatio $7k...
\
Takvo trziste. Ovdje se 300C, 2006 sa 100k vec moze naci i za 10 k dok Passat nema ispod 20 K da ista valja a takoder tesko ih je naci polovne jer ih vlasnici cuvaju . Ovaj Passat takoder ima VW garanciju do 120k ili 2012 sta god dode prvo dok je mom Chryslery garancija istekla :sad: , a uz to kompanija u bankrotu , mislim da dodati 7 k za Passata uopste nije previse.
Lesli Eldridž

#12 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by Lesli Eldridž »

Ja mislim da jeste previše. Ni klasa (veličina) nije ista. Ako hoćeš da ga se riješiš, onda traži kakvu povoljniju priliku... 8-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#13 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

Dobro receno, ali i za CTS treba izvaliti vise $$$
:D
whow

#14 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

corolla02 wrote:
Da ima kakva 10 godina stara Corolla , ne bih sekunde razmisljao
:lol: :lol: .Ma bas me briga za Cadilac , ja licno mislim da je Passat bolji od tog Cadillac -a . a sto se cijene tice za 20 tak hiljada dobijas 2-3 godine staroga CTS ako te to uzbuduje , mada je meni to totalno dziberski ja ne bih od sramote parkirao Cadillaca pred kucu .
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#15 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:
:lol: :lol: .Ma bas me briga za Cadilac , ja licno mislim da je Passat bolji od tog Cadillac -a . a sto se cijene tice za 20 tak hiljada dobijas 2-3 godine staroga CTS ako te to uzbuduje , mada je meni to totalno dziberski ja ne bih od sramote parkirao Cadillaca pred kucu .
Hey majstore, zadrzi ti taj svoj deal jer cete samo kostati dodatnih $7000 a za CTS bi te izaslo nekih $10000 extra, buduci da sve kesom placas :-) . A sto se tice tvoje kuce ili okucnice, nista se nece promijeniti, ja 300C ja Passat pred kucom, oba Deja-Vu!
whow

#16 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

corolla02 wrote:
Provjeri Canadian Black Book i vidjet ces da je 2007 Passat 2.0 T skuplji od Cadillaca CTS. Ovdje je Black Book biblija kada se radi o automobilima i cijenama jer oni vode precizne statistike po pitanju ponude , potraznje , prosjecne cijene i svih ostalih faktora koji utjecu na cijenu . Canadia Black Book prati trziste automobila te dostavlja nove informacije i vrijednosti svake godine . Cadillac CTS je skuplji od Passat samo dok je nov u GM-ovom salonu . Cim taj isti cadillac izade iz salone Passat je skuplji od njega :lol: :lol: . Zar to nije smijesno . Naravno fol je i u tome da VW ima cijene koje su takve kakve su dakle konzistentne dok GM reklamira recimo tog Cadillac-a kao vozilo od $ 50 000 cad da bi ga diller prodao za recimo 36 da bi kupac mislio kako je dobio strasan popust .Naravno auto ne vrijedi ni toliko . Ima i onih koji na zalost ne znaju da trguju pa takvi plate i punu cijenu , da bi poslije skontali da je komsija kupio isto auto samo ga platio 15 000 manje . Ove je izmedu ostaloga i razlog zasto americki proizvodaci sve vise gube trzisnu utakmicu . Mislim taj CTS je dobro auto ali ipak radi o najjeftinijem Cadilaku. Cadillac takoder ima image problem jer je nakada cjenjeni image poslovnog vozila za uspjesne individue zamjenio za image pimp mobila . 300C ima takoder slican image , dok je Passat nepretenciozan a ipak elegantan.
corolla02

#17 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:
Provjeri Canadian Black Book i vidjet ces da je 2007 Passat 2.0 T skuplji od Cadillaca CTS. Ovdje je Black Book biblija kada se radi o automobilima i cijenama jer oni vode precizne statistike po pitanju ponude , potraznje , prosjecne cijene i svih ostalih faktora koji utjecu na cijenu . Canadia Black Book prati trziste automobila te dostavlja nove informacije i vrijednosti svake godine . Cadillac CTS je skuplji od Passat samo dok je nov u GM-ovom salonu . Cim taj isti cadillac izade iz salone Passat je skuplji od njega :lol: :lol: . Zar to nije smijesno . Naravno fol je i u tome da VW ima cijene koje su takve kakve su dakle konzistentne dok GM reklamira recimo tog Cadillac-a kao vozilo od $ 50 000 cad da bi ga diller prodao za recimo 36 da bi kupac mislio kako je dobio strasan popust .Naravno auto ne vrijedi ni toliko . Ima i onih koji na zalost ne znaju da trguju pa takvi plate i punu cijenu , da bi poslije skontali da je komsija kupio isto auto samo ga platio 15 000 manje . Ove je izmedu ostaloga i razlog zasto americki proizvodaci sve vise gube trzisnu utakmicu . Mislim taj CTS je dobro auto ali ipak radi o najjeftinijem Cadilaku. Cadillac takoder ima image problem jer je nakada cjenjeni image poslovnog vozila za uspjesne individue zamjenio za image pimp mobila . 300C ima takoder slican image , dok je Passat nepretenciozan a ipak elegantan.
Mislim da se varas uveliko, cijena CTS (6V) iz '07 dakle stari model je najcesce iznad Passata a pogotovo Passata sa 2.0 motorom, eli eto tvoje pare pa proberi!
Sretnoo..
:thumbup:
corolla02

#18 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:

Jos jednom, tebi sretno i sve najbolje u kupovini, ali samo da znas da auto nije simbol statusa u drustvu niti odlika, koliko ko vrijedi, koliko ko zna itd itd.

Ali evo za tvoju informaciju cijena Passata iz '07 i CTS iz '07, priblizno sa istim karakteristikama, pa uporedi:

http://www.autotrader.com/fyc/searchres ... 7775018155

http://www.autotrader.com/fyc/searchres ... 7774919951

A tek kamo samo srece da si imao CTS umjesto 300C, sad bi mogao da kupis tog svog favorita i da ne nadoplacujes nista ili mozda jos i da ti i ostane za pice nakom kupovine, onako za dug i prav drum u novoj vozilicii..
dimu

#19 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by dimu »

pa gdje ces sa konja na magarca... da je passat CC pa hajd, on je bas mocan, al ovaj obicni poredit sa 300C je smijesno

doduse da si u bosni, on bi tebi doplatio 7000 hahaha
whow

#20 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

Ti Corolla bas mozes palamuditi a stvarno nisi u pravu . Jedino officijelno mjerilo u Canadi kod utvrdivanja vrijednosti vozila je Canadian black Book , sve ostalo je otprilike i necije privatno misljenje .Dakle prema CBB zvanicnom dokumentu koji koriste svi bas svi dealeri u Canadi 2007 Passat 2.0T ima vecu vrijednost od Cadillaca CTS. Nemoj sada podvaljivati pa nalaziti neke Cadilace za opcijama govorimo o osnovnim modelima a da dokazem da sam u pravu evo ti i stranica.
Year Make Model Series Body Style
2007 Cadillac CTS Base 4D Sedan

Based on the kilometers entered
and the options selected, your vehicle's classification
is appraised as: Average.

Depending on your vehicle's condition, the value may be appraised within the High and Low range. * less Reconditioning Costs

Low: $14,571.00 High: $16,590.00

Current KM Reading Price Includes
Air Conditioning
Automatic Transmission
Leather
Sunroof

Adds Deducts
Navigation System
w/o Aluminum Wheels
w/o Auto Trans
w/o Leather
w/o Power Sunroof

To receive an klix appraisal from your dealer, please complete the appraisal form.
This will aid a dealer in verifying your trade-in value.

Click here for a Used Car Appraisal Form

Inace Passat je vrjednovan oko na 16600 dakle skuplji , Chrysler je vrednovan oko 11 K.
Ovo su cijene koje dealer placa kada kupuje auto u traade ili kada ih nabavlja za prodaju na aukcijama dakle wholsale value ili veleprodaja . Kada dofuraju auto u salon dealer mora da uradi reconditioning i doda svoju marzu i troskove sto ponekad doda i 8-10 hilljada na cijenu koju je platio za vozilo , naravno ovo zavisi od stanja vozila , potraznje , etc. Uglavnom to je to , ja ovo ne govorim samo tako nego je ovo dobro provjereno. Dakle 2007 Cadillac CTS jeste jeftiniji od Passata ma sta ti o tome mislio a Chrysler-a 300 C u Canadi ima kao u Sarajevu G2. Danas u novinama gledam bar 20 300C a Passata niti jednoga , pa ti skontaj.
corolla02

#21 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

Nemam ja sta tu parlamenturit :-) , to je tvoj izbor, ali reci da je Passat ili Crysler 300 skuplji od CTS je cista laz ili onaj ko to kaze je skoros slabo informisan o auto marketu!
U samom startu je CTS skuplji kao i nakon 3 godine od oba ova. Ako je skuplji i u izvedbi starog modela iz 2007 onda tek mogu misliti koliko je skuplji kad se uporedjuje ova nova linija iz 2008!
Evo ti podatci iz KBB po kojoj dealeri idu i drze se kad rade trade in ili prodaju iste. Pa evo ja sam ih maximalno stripovo sva tri, osim automatske transmisije, na gole ko "pistolj" kako ti kazes, iz '07 i sa 50K milja, i situacija i dalje izgleda ovako:

3. http://www.kbb.com/KBB/UsedCars/Pricing ... 12%7Cfalse

2.http://www.kbb.com/KBB/UsedCars/Pricing ... 90%7Cfalse

1.http://www.kbb.com/KBB/UsedCars/Pricing ... lse#survey

Kao sto se moze vidjeti, '07 CTS je i dalje skuplji, pa kako got da uzmes i mjeris, od oba njih za nekih $3-$5K, zavisno od opreme i dodatnih oznaka, bas onako kako sto sam i govorio na pocetku.

On the personal note: ti o meni mozes misliti sve i lose i dobro, ali ja sam bas na tom marketu auta za starije modele momentalno, i gledam da dobijem maximalno dobro auto za najmanje $$$ :) Starije volim vise nego nove jer necu da mnogo dajem $$$ za novo, te ponesto znam deverati oko auta i njihove cijene, bar onih koji me interesuju znam u svako doba noci, koliko je puno a koliko malo dati jer ako ne znas u SAD svi jedva cekaju da naplate to tvoje ne znaje.
shadow

#22 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by shadow »

Te knjige slabo piju vode, potraznja diktira cijenu. Naravno knjige i zvanicni brojevi moraju postojati za potrebe auto osiguranja i slicno ali na kraju balade auto vrijedi onoliko koliko je neko za njeg spreman platiti. Cesto mi se desi da auto prodam par hiljada ispod vrijednosti po knjizi, ali ima i obrnutih slucajeva. Sve zavisi od auta koje prodajes, koliko je rjedak primjerak, stanje, boja, regija u kojoj prodajes (ovo se po ebayu moze najbolje skontati), mogucnost exporta jer je trenutno pravo "in", i jos mnogi drugi parametri.

Glede ta dva auta, spomenuo si jako bitan detalj a to je garancija. Ja se ne bih puno razmisljao, s 300C si dobacio skoro do 100k, njemu cijena pada strmoglavo a i vrijeme mu je za vece kvarove. S druge strane passat jos uvijek ima solidnu miljazu (kilometrazu) i jos dosta "zivota" pred sobom a i puno bolje ce drzati cijenu. Ja bih to zamjenio.
Ti 2.0T se super voze, buraz ga je imao donedavno (zamjenio ga je za CC), nije imao puno primjedbi. Imaju par problema koje su ti ljudi gore vec naveli a i imas topik koji je neko otvorio prije par mjeseci pa procitaj tamo, nesto smo skrabali :-) . Uglavnom, imas garanciju i nemas brige. Sa srecom sta god odlucis.
whow

#23 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by whow »

@ Corolla ,
Ti si stvarno pravi manipulant , Kelly's blue book nema nikakve veze sa Canadian Black Book . U Kandi svi dealeri koji su u poslu koriste najnoviji primjerak Canadian Black Book CBB a ne KBB - Kelly's Blue Book kao sto to ti podvaljujes . Ponovo ponavljam po CBB Pasat je skuplji od osnovne varijante Cadilace CTS iako to nema nikakve veze sa temom . Ti naravno nemas niti pristup CBB sajtu jer se to placa , prava informacija se uvijek placa .
@ Shadow , potpuno se slazem , mislim da je vrijeme da utopim 300 C jer sljedece godine za njega necu moci dobiti niti $8000 dok VW drzi cijenu puno bolje . E sada svaki put kada ides na trade up nesto se mora doturiti ; auto je mlade , manja kilometraza , veca vrijednost na trzistu dakle svaki se svaki cejf placa u suprotnom bih trebao voziti auto dok mu ne odpadnu kotaci da eto ne bih na njemu izgubio :-) . Pa da tako razmisljam i ja bih vjerovatno kupio Corollu i vozio je dok se ne raspadne ali posto uzivam u autima nije mi zao platiti za svoj cejf. 300C se provozao dovoljno i sada je vrijeme za nesto drugo. Sutra javljam ako sta bude od ovoga Passata.
vuk1975

#24 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by vuk1975 »

imam ga vec drugu godinu jarane strava auto toplo preporucujem.ovi problemi sto je neko naveo ,ja ih nemam samo servis svaki 10000 i neboj se.
corolla02

#25 Re: 300C za Passata 2.0T

Post by corolla02 »

whow wrote:@ Corolla ,
Ti si stvarno pravi manipulant , Kelly's blue book nema nikakve veze sa Canadian Black Book . U Kandi svi dealeri koji su u poslu koriste najnoviji primjerak Canadian Black Book CBB a ne KBB - Kelly's Blue Book kao sto to ti podvaljujes . Ponovo ponavljam po CBB Pasat je skuplji od osnovne varijante Cadilace CTS iako to nema nikakve veze sa temom . Ti naravno nemas niti pristup CBB sajtu jer se to placa , prava informacija se uvijek placa .
@ Shadow , potpuno se slazem , mislim da je vrijeme da utopim 300 C jer sljedece godine za njega necu moci dobiti niti $8000 dok VW drzi cijenu puno bolje . E sada svaki put kada ides na trade up nesto se mora doturiti ; auto je mlade , manja kilometraza , veca vrijednost na trzistu dakle svaki se svaki cejf placa u suprotnom bih trebao voziti auto dok mu ne odpadnu kotaci da eto ne bih na njemu izgubio :-) . Pa da tako razmisljam i ja bih vjerovatno kupio Corollu i vozio je dok se ne raspadne ali posto uzivam u autima nije mi zao platiti za svoj cejf. 300C se provozao dovoljno i sada je vrijeme za nesto drugo. Sutra javljam ako sta bude od ovoga Passata.
Nista jarane, ja nemam namjeru se nabacivati a taj Passat je i mozda u Kanadi skuplji, sto ovamo u SAD i nije takav slucaj, CTS njihova proizvodnja, sta li..
Sretnoo..
:thumbup:

Nego cisto informacije radi, imam jos par linkova da podjelim sa forumasima ovdje oko vrijednosti auta, koji sluze kao dobo pocetno mijesto za buduce kupce te koje ih mogu potkovati infornacijom pa da ne lutaju pri kupovoini automobila, jer je grijeh ne znati a platiti $$$:

http://www.kbb.com/
http://www.edmunds.com/
http://www.nadaguides.com/home.aspx?LI= ... p=0&f=5000

I uvjek nezaobilazni Craig lista, uglavnom za svakog ponesto:

http://edmonton.en.craigslist.ca/search/sss?query=cars
Post Reply