3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Drvosjeca iz Dejcica

#1 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene? Ima li u stranačko-nacionalnim priručnicima informacija koga da zovemo u pomoć? Rusiju, Tursku, Hrvatsku ili možda Njemačku? :oops: Šta kažu nacionalni *urci-palci koga da krivimo? Dodika, Izetbegovića, Čovića ili sami sebe?
karanana

#2 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by karanana »

fakat je ovo do sada nevidjeno. u 12 sati sam prosao glavnom cestom, jos niti jedna grtalica nije prosla.
cujem da je autoput prema tarcinu neprohodan,
nesto se desava. da li je u pitanju neki strajk, neka neposlusnost, neko prepucavanje medju govnima.....kako god opet ide preko ledja nas idiota.
Drvosjeca iz Dejcica

#3 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

karanana wrote:fakat je ovo do sada nevidjeno. u 12 sati sam prosao glavnom cestom, jos niti jedna grtalica nije prosla.
cujem da je autoput prema tarcinu neprohodan,
nesto se desava. da li je u pitanju neki strajk, neka neposlusnost, neko prepucavanje medju govnima.....kako god opet ide preko ledja nas idiota.
Joj jebem im svima *$$#!"## :angry: Koje su to fukare...da mi je vlast u rukama majke mi sve bi to u koloni sproveo ispred puščane cijevi da čiste snijeg golim rukama. :angry: Društvo koje nije u stanju u januaru očistiti 20cm snijega sa glavnih saobraćajnica nije vrijedno da postoji. :angry:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /160103020
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by mk ultra »

čiste koliko mogu, snijeg još pada

obišao sam cijeli grad danas autom, od ilidže do baščaršije i vamo po aneksu, sve normalno 60 kmh vozio bez ikakvih problema
Drvosjeca iz Dejcica

#5 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

mk ultra wrote:čiste koliko mogu, snijeg još pada

obišao sam cijeli grad danas autom, od ilidže do baščaršije i vamo po aneksu, sve normalno 60 kmh vozio bez ikakvih problema
Dakle ovi novinari sa KLIX-a lažu sa onim slikama? Znao sam ja da u begluku nema šta da fali, sve fercera kako treba. :oops:
mk ultra

#6 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by mk ultra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dakle ovi novinari sa KLIX-a lažu sa onim slikama? Znao sam ja da u begluku nema šta da fali, sve fercera kako treba. :oops:
snijega ima na cesti, al šta je tu toliki problem? svaka solidna zimska guma ide bez problema po ovome

ko nije lopatao snijeg dok pada, izgleda da ne zna da je to uzaludan posao :mrgreen:

slično je ovome
Walther

#7 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by Walther »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mk ultra wrote:čiste koliko mogu, snijeg još pada

Dakle ovi novinari sa KLIX-a lažu sa onim slikama? Znao sam ja da u begluku nema šta da fali, sve fercera kako treba. :oops:
malko pretjeruju... ipak je nedelja i nekoliko cm snijega nije katastrofa jer je vecina kod kuce...

a fond zimske sluzbe je vjerovatno vrlo ogranicen :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#8 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

mk ultra wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Dakle ovi novinari sa KLIX-a lažu sa onim slikama? Znao sam ja da u begluku nema šta da fali, sve fercera kako treba. :oops:
snijega ima na cesti, al šta je tu toliki problem? svaka solidna zimska guma ide bez problema po ovome

ko nije lopatao snijeg dok pada, izgleda da ne zna da je to uzaludan posao :mrgreen:

slično je ovome
Ni blizu... :oops: :cry:

Ali tebi ako je dobro ne vidim razlog da negoduju oni koji su navikli na bolje, nismo svi rasli u Dejčićima. :wink:
karanana

#9 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by karanana »

ja i dalje mislim da je jutros totalni uzas i neociscenost.

da se razumijemo, jedino kantonalno preduzece koje hvalim je kp rad i sve im racune platim 6 mjeseci unaprijed, ali jutros nesto nije bilo u redu i kako treba da bude.
mk ultra

#10 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by mk ultra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
Ali tebi ako je dobro ne vidim razlog da negoduju oni koji su navikli na bolje, nismo svi rasli u Dejčićima. :wink:
:lol:
Znaci od sad cu da postavljam u prilog svoj rodni list, mamin i babin rodni i CIPS prijavu, pa da postam na ovom podforumu

Normalan dijalog izgleda ne postoji na klix forumu

Do nekih brdskih djelova se vjerovatno teze dolazi, al ovo po gradu je sigurno prohodno i vjerujem da ce do ujutro biti sve ocisceno kako treba, dok i auti krenu vise da se voze
Drvosjeca iz Dejcica

#11 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

mk ultra wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
:lol:
Znaci od sad cu da postavljam u prilog svoj rodni list, mamin i babin rodni i CIPS prijavu, pa da postam na ovom podforumu

Normalan dijalog izgleda ne postoji na klix forumu

Do nekih brdskih djelova se vjerovatno teze dolazi, al ovo po gradu je sigurno prohodno i vjerujem da ce do ujutro biti sve ocisceno kako treba, dok i auti krenu vise da se voze
Naravno da ne treba i to je više zezancija nego ozbljno ali dobro sada...

Stvar je da su nešto zakazali jer ovo može biti očišćeno daleko bolje što se tiče glavnih saobraćajnica. Niko ne očekuje da sporedne i brdske ulice budu sastrugane do asfalta, to je barem jasno.
spacek

#12 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:21, edited 1 time in total.
malamirha

#13 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by malamirha »

karanana wrote:ja i dalje mislim da je jutros totalni uzas i neociscenost.

da se razumijemo, jedino kantonalno preduzece koje hvalim je kp rad i sve im racune platim 6 mjeseci unaprijed, ali jutros nesto nije bilo u redu i kako treba da bude.
direktor na skijanju,nema ko da izda naredjenja. :D vidi kaki si,strpi se mali.ide juzina za tri dana. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Ide prilog na Al Jazeera Balkan o olimpijskim planinama i prvom snijegu u 2016. Prikazuje nekog krezavog Aliju iz JKP Trnovo...udario snjeg naglo, nismo očekivali volko da pada
Ne znam da li da se smijem ili plačem. :roll:
Drvosjeca iz Dejcica

#15 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Snijeg na autoputu A1 čisti pet mašina, danas zabilježene dvije saobraćajne nesreće.
elk

#16 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by elk »

vrijeme je za dozlaboga otrcanu frazu-iznenadio ih snijeg u januaru!!!
PM72

#17 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by PM72 »

Nemojte tako,ljude je iznenadio ovaj snjeg. :lol: Još nedjelja...a i i snjeg bezobrazan,što ne pada radnim danom.
Nepass

#18 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by Nepass »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene? Ima li u stranačko-nacionalnim priručnicima informacija koga da zovemo u pomoć? Rusiju, Tursku, Hrvatsku ili možda Njemačku? :oops: Šta kažu nacionalni *urci-palci koga da krivimo? Dodika, Izetbegovića, Čovića ili sami sebe?
poceli su danas nekad da ciste. u rs grtalice ne stju sve prohodno, udjem u sa i jedva izguram auto do zgrade
DaffyDuck

#19 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by DaffyDuck »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ide prilog na Al Jazeera Balkan o olimpijskim planinama i prvom snijegu u 2016. Prikazuje nekog krezavog Aliju iz JKP Trnovo...udario snjeg naglo, nismo očekivali volko da pada
:facepalm:
a za ove sto im je opravdanje da 'pada', jel znate za sta sluzi so, zasto se nabavlja i zasto bi trebalo da se posipa :?
SAID5

#20 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by SAID5 »

Mene nije iznenadilo sto ih je iznenadio snijeg u januaru, ali me iznenadilo sto je put uzBjelasnicu prohodniji nego ceste u Sarajevu.
insomnia78

#21 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by insomnia78 »

DaffyDuck wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ide prilog na Al Jazeera Balkan o olimpijskim planinama i prvom snijegu u 2016. Prikazuje nekog krezavog Aliju iz JKP Trnovo...udario snjeg naglo, nismo očekivali volko da pada
:facepalm:
a za ove sto im je opravdanje da 'pada', jel znate za sta sluzi so, zasto se nabavlja i zasto bi trebalo da se posipa :?
Da ne ledi, ne pomaze so kad snijeg sipa
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#22 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by -LIBERO- »

SAID5 wrote:Mene nije iznenadilo sto ih je iznenadio snijeg u januaru, ali me iznenadilo sto je put uzBjelasnicu prohodniji nego ceste u Sarajevu.
Je l' stvarno? :D :lol:
karanana

#23 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by karanana »

SAID5 wrote:Mene nije iznenadilo sto ih je iznenadio snijeg u januaru, ali me iznenadilo sto je put uzBjelasnicu prohodniji nego ceste u Sarajevu.
ako se ne varam taj put odrzava orman. barem su ga odrzavali prethodnih godina. i rade ljudi posao. cak su uzeli i onu jednu strasnu makinu sa cetkom i dimnjakom gdje chetka ochetka i onda snijeg se usisa i dimnjak ga izbacuje van ceste.
mali_balon

#24 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by mali_balon »

Da ponovimo gradivo a da vidimo sta ima novo

_ado_

#25 Re: 3 Januar 2016. ili zašto su nam ulice loše ili nikako očišćene?

Post by _ado_ »

Relacij : Ilidza - Trg austrije, danas oko 13h. Na ilidzi nekolike grtalice i jedna velika masina ciste kruzni tok i centar ilidze. Ilidzu ne cisti RAD, vec Bosman. Od Ilidze do Trga Austrije nijednu grtalicu nisam vidio. Jedina dva RAD-ova vozila koje sam vidio bile su neke mini-grtalice koje su cistile snijeg sa trotoara kod Ekonomije. Stanje grozno, ugazen snijeg ispod kojeg je led i niko ne pokusava da cisti grad. Vracao sam se oko 16 h, snijeg davno bio prestao padati, i ponovo nijedne grtalice na glavnoj cesti.
Mogu samo zamisliti kako ce veselo biti sutra, kad ljudi krenu na posao.
Post Reply