3 GB mobilnog interneta...ili...
Moderator: Benq
-
realna do boli
#1 3 GB mobilnog interneta...ili...
Manje ili vise....
Zanim me sa koliko mobilnog interneta mogu komotno koristiti internet..klasika..pregled standardnih stranica, citanje vijesti, pregled youtub , prica na messengeru i viberu..i da ponekada spojim laptom preko hotspota, gledanje tv programa. Koliko uredzaja moze raditi normalno ako se spoje putem hotspota.
Problem..vikendica, trenutno placam postpeid internet..koji tokom vikenda redovno ne radi, a nemam bas mogucnost izbora operatora. Probala sa USB internetom, progurta ga za sat dva gledanja tv na laptopu.
Vasa iskustva ili preporuka.
Zanim me sa koliko mobilnog interneta mogu komotno koristiti internet..klasika..pregled standardnih stranica, citanje vijesti, pregled youtub , prica na messengeru i viberu..i da ponekada spojim laptom preko hotspota, gledanje tv programa. Koliko uredzaja moze raditi normalno ako se spoje putem hotspota.
Problem..vikendica, trenutno placam postpeid internet..koji tokom vikenda redovno ne radi, a nemam bas mogucnost izbora operatora. Probala sa USB internetom, progurta ga za sat dva gledanja tv na laptopu.
Vasa iskustva ili preporuka.
- Qler
#2 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Moraš znati da ti youtube i generalno video streaming pojede internet... pa tako da od tih "manjih" paketa slabo da ces se nagledati...
To ti je to otprilike...
Code: Select all
The rule of thumb for Netflix, according to its own general usage statistics, is that is goes through around:
0.7 Gigabytes (GB) per hour of standard definition video
3 GB per hour for HD video (most popular)
7 GB per hour for Ultra HD- shalla
#3 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Ma otkud ovi podaci, ja u Novembru bio na vikendici i gledao formulu preko d3go, pregledao skoro čitavu trku skinulo mi nekih 250 MB interneta...Qler wrote:Moraš znati da ti youtube i generalno video streaming pojede internet... pa tako da od tih "manjih" paketa slabo da ces se nagledati...
To ti je to otprilike...Code: Select all
The rule of thumb for Netflix, according to its own general usage statistics, is that is goes through around: 0.7 Gigabytes (GB) per hour of standard definition video 3 GB per hour for HD video (most popular) 7 GB per hour for Ultra HD
- Qler
#4 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
ako je kvaliteta ispod SD-a bila moguce...
-
realna do boli
#5 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Ma znam da necu moci dugo gledati..ali nakon par raznih opcija..nesto razmisljam , da platim skuplje mobil internet..recimo 16G, ukupno to nece biti veci trosak nego sve posebno placanje..samo me zanima..koliko je to pametno i iskoristivo..uz koristenje hotspota..
I ja ima D3 go..pojeo internet..a slika se ucitava pa ucitava...to je bilo na USB internetu na laptopu.
I ja ima D3 go..pojeo internet..a slika se ucitava pa ucitava...to je bilo na USB internetu na laptopu.
- shalla
#6 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Ne bih rekao, doduše gledao sam na običnom SK, ne na HD-u...Qler wrote:ako je kvaliteta ispod SD-a bila moguce...
Ne znam, ja baš puno koristim moblini internet i ove 3GB koje sad imam su mi fakat više nego dovoljne al eto, na poslu i kući imam wireless pa ne mogu reći da sam baš povazdan na 3G...
- zforumas
#7 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
De ziva bila uzivaj u prirodi i pogledu..zato ti vikendica i sluzi, mani se TV-a i internetarealna do boli wrote:Ma znam da necu moci dugo gledati..ali nakon par raznih opcija..nesto razmisljam , da platim skuplje mobil internet..recimo 16G, ukupno to nece biti veci trosak nego sve posebno placanje..samo me zanima..koliko je to pametno i iskoristivo..uz koristenje hotspota..
Ja znam da mi je jedna utakmica Europskog prvenstva skidala oko 900 MB i to sa prekidom na poluvremenu, znaci 1:40 min sa sudijskim vremenom
-
realna do boli
#8 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Sto se mene tice i netreba mi..
ali moj muz ..a bome i ja volim pogledati dobru utakmicu navecer..bar ponekada na vikendici...
O.K. moze li 16g biti dovoljno za ponekada...
O.K. moze li 16g biti dovoljno za ponekada...
-
Dzevy
#9 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Računaj da za jednu pjesmu od 3min na yt potrosi 15-20Mb, sad opet zavisno od kvalitete videa trosit ce vise ili manje, uostalom zavisi gdje se nalazi vikendica, ako imas u blizini nekoga ko ima internet standardni kucni, lakse dogovoriti se sa njim, placaj 10KM mjesecno, kupis sebi wi fi antenu dometa koliki ti je potreban npr 1,5Km dometa nisu nesto pretjerano skupe, naravno ako nije vikendica bas negdje nezz zabacena.
-
realna do boli
#10 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Vec napisah, da smo sada na "normalnom" internetu koji placamo mjesecno 20 km, kao, najveca brzina....ali ili se oni prave blesavi ili ne znaju to popraviti...pise da je signal izvrtan..brzina puna, spojeni.....ali nista se ne moze ucitati sa interneta..zovemo ih..provjeri ovo, ono, penji se na krov....pa se ne jave..a jedini su na ovom podrucju..Srebrenik..doklincili nam...u blizini na 2km nema nikoga..ljepota.
-
Dzevy
#11 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Testiraj brzinu izmjeri torrentom ili na speedtest.net, reklamiraj trazi dok ne poprave stvari, mozda je problem u kucnim instalacijama, kablovi losi konektori itd.
Nije rjesenje ici na mobilni, nikad nece moci pruziti ono sto moze kablovskim putem.
Ps ima antena i jacih od 1,5Km, ali nije bas toliko zdravo zbog zracenja antene.
Nije rjesenje ici na mobilni, nikad nece moci pruziti ono sto moze kablovskim putem.
Ps ima antena i jacih od 1,5Km, ali nije bas toliko zdravo zbog zracenja antene.
- zforumas
#12 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
...i ona bi gledala utakmicerealna do boli wrote:...u blizini na 2km nema nikoga..ljepota.
Ma 16GB ti moze biti, neces svaki dan koristiti.
-
realna do boli
#13 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Nije kablosvki...radi na principu opticke vidljivosti najblize antene...
-
Dzevy
#14 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Onda nije dobra usmjerenost prijemne antene,
Btw, kao sto neko iznad rece, 16GB bi trebalo biti sasvim dovoljno, ako idete na vikendicu da bi gledali tv svo vrijeme onda bolje kuci sjediti
Za gledanje predvece bi trebalo biti dovoljno
Btw, kao sto neko iznad rece, 16GB bi trebalo biti sasvim dovoljno, ako idete na vikendicu da bi gledali tv svo vrijeme onda bolje kuci sjediti
Za gledanje predvece bi trebalo biti dovoljno
-
realna do boli
#15 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
o.k. hvala..
-
Jaha79
#16 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
kolko ja vidim tu je najbolja i najjeftinija opcija da uplati gigu za marku, ono baš kad hoće da gleda, giga bi mogla bit sasvim dovoljna za jednokratno gledanje
svi operateri imaju tu ponudu
- Radar71
#17 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
ako si gledao SK NA d3go, možeš li nam reći kako?shalla wrote:Ne bih rekao, doduše gledao sam na običnom SK, ne na HD-u...Qler wrote:ako je kvaliteta ispod SD-a bila moguce...
Ne znam, ja baš puno koristim moblini internet i ove 3GB koje sad imam su mi fakat više nego dovoljne al eto, na poslu i kući imam wireless pa ne mogu reći da sam baš povazdan na 3G...
jer koliko znam sk na d3go ide samo na telemach netu
-
realna do boli
#18 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
D3to go...potpises ugovor i dobijes pravo na dva..cini mi se, uredzaja na kojima mozes pristupiti programima, nemaju svi, na svom mobitelu ili laptopu gdje god imas internet vezu..upisivanjem broja ugovora, aplikaciju skines sa interneta..
-
realna do boli
#19 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Gdje to ima giga za marku...Jaha79 wrote:kolko ja vidim tu je najbolja i najjeftinija opcija da uplati gigu za marku, ono baš kad hoće da gleda, giga bi mogla bit sasvim dovoljna za jednokratno gledanje
- shalla
#20 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Majke mi se ne sjećam jel bio SK ili neki drugi strani kanal, gdje još ima formula?Radar71 wrote:ako si gledao SK NA d3go, možeš li nam reći kako?shalla wrote:Ne bih rekao, doduše gledao sam na običnom SK, ne na HD-u...Qler wrote:ako je kvaliteta ispod SD-a bila moguce...
jer koliko znam sk na d3go ide samo na telemach netu
- Radar71
#21 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
RTL vjerovatno.shalla wrote: Majke mi se ne sjećam jel bio SK ili neki drugi strani kanal, gdje još ima formula?
-
Jaha79
#22 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
Haloorealna do boli wrote:Gdje to ima giga za marku...Jaha79 wrote:kolko ja vidim tu je najbolja i najjeftinija opcija da uplati gigu za marku, ono baš kad hoće da gleda, giga bi mogla bit sasvim dovoljna za jednokratno gledanje
http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
Gofree
http://www.gofree.ba/news-post/2026/tar ... i-internet
Pteporučujem gofree jer ima opciju flat
Tako i kad potrošiš gigu neće nastavit skidat kredit koristeći internet, nego će samo spasti brzina sa moguće maximalne na 128 kbps
- pustopoljina
#23 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
ovo ti je dobro receno, za najosnovnovnije imas mobitel, a ove folove batali. bezobrazni su i skupi. svi ih trebate bojkotovati dok se ne dovedu na civilizovanu razinu. uzmi sebi stari dvd plejer, ponesi hard disk, gledaj filmove sa njih...nema razloga da je internet kod nas tako: spor/ ogranicen/ skup. jednostavno nema opravdanog razloga. cista pljacka.zforumas wrote:De ziva bila uzivaj u prirodi i pogledu..zato ti vikendica i sluzi, mani se TV-a i internetarealna do boli wrote:Ma znam da necu moci dugo gledati..ali nakon par raznih opcija..nesto razmisljam , da platim skuplje mobil internet..recimo 16G, ukupno to nece biti veci trosak nego sve posebno placanje..samo me zanima..koliko je to pametno i iskoristivo..uz koristenje hotspota..
I ja ima D3 go..pojeo internet..a slika se ucitava pa ucitava...to je bilo na USB internetu na laptopu.![]()
Ja znam da mi je jedna utakmica Europskog prvenstva skidala oko 900 MB i to sa prekidom na poluvremenu, znaci 1:40 min sa sudijskim vremenom
btw. vecina providera ti ogranici kolicinu gb koje mozes potrositi kao hotspot (barem u at), sto je isto besmisleno, ali je i rel. visoka ta granica. tj 16gb koje imas na mobu nisu 16gb koje mozes imati za hotspot.
- pustopoljina
#24 Re: 3 GB mobilnog interneta...ili...
samo je ovo prihvatljivo.Jaha79 wrote:Haloorealna do boli wrote:Gdje to ima giga za marku...Jaha79 wrote:kolko ja vidim tu je najbolja i najjeftinija opcija da uplati gigu za marku, ono baš kad hoće da gleda, giga bi mogla bit sasvim dovoljna za jednokratno gledanje
http://www.haloo.ba/mobilni-internet-s62
Gofree
http://www.gofree.ba/news-post/2026/tar ... i-internet
Pteporučujem gofree jer ima opciju flat
Tako i kad potrošiš gigu neće nastavit skidat kredit koristeći internet, nego će samo spasti brzina sa moguće maximalne na 128 kbps