3.080 samoubistava

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 3.080 samoubistava

Post by PipiDugaDevetka »

Žestoko me potreso ovaj članak o samoubistvima boraca Armije Republike BiH jer se ovakav slučaj desio i u mojoj porodici.
:(

Image
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44
:( :( :(
novel

Post by novel »

Za loš položaj boraca Adnan krivi predsjednike boračkih organizacija. Veli, svako ima svoju cijenu, pa i predsjednik boračke organizacije.
Vingo

Post by Vingo »

neces zamjerit sto cu ovo postaviti na temi o 6. aprilu...
tempora

Post by tempora »

Koliko se vlast ne brine toliko i drugi iskoristava.
Sve je na kupnju, pa i boracka knjizica, sehidska penzija.........Predsjenik saveza logorasa koji uziva u tudjoj imovini kao da je sam stekao, zena sa poslom, stanom radnjom i sehidskom penzijom.....mladic u borackoj komisiji za izdavanje povlastica i knjizicom borca koju je dobio preko "amidzickih veza" po dolasku u zemlju nakon zavrseta rata........i tako dalje i tako redom.
Sumnjam da neko u svojoj okolini nema ovakvih primjera ili i sam nije "onaj" koji je preko stele dobio ono sto nezasluzuje.

Sedam maraka invalidnine dvostruku tesko ranjavanom borcu za zasluge je dokaz koliko se drzava brine o svojim veteranima. Koja to drzava izuzetno cini?
Santos

Post by Santos »

Niko se nije borio da se razumijemo za plate.Ali borci su izgubili radna mjesta.Dok su se oni jebavali drugi mu uzeo radno mjesto.On posto tehnoloski visak.Drazava stedi na ledzima ratnih vojnih ivalida.Kako.Maltene 99% dobija nize invalidnine.Ko je imo primjer 70% spao na 20% .Automatski gubi penziju dobija samo invalidninu koja iznosi negdje oko 30 KM.Ja ga jebem ko moze zivit stim.Dalje taj ivalid nemoze radit fizicke poslove koji su jedino ostali moguci da bi sta zaradio.Nece ga niko.Nepotreban jer vise netreba drzavi dok je trebo dobar bio majci.Sikter.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Danas je 6 April. Datum koji se svakako treba nalaziti u udzbenicima djecijih knjiga. Dan kada je pocela opsada Seher Sarajeva, kada je pocelo stradanje sarajevskog naroda, dan kada je otpocela goloruka i herojska odbrana grada, ...i dan u kojem se saznalo ko je ko.

Neka je vjecni rahmet, slava i hvala svim Sehidima, poginulim Borcima, te hvala njihovim roditeljma koji nam dadose svoje naj bolje sinove jedine nam domovine, te njihovom/nasem vrhovnom komandantu rahmetli Aliji Izetbegovicu!

Za sve nase naj bolje sinove, pomolimo se i proucimo ElFatihu, te spustimo po jedan bijeli ljiljan na njihove mezare i groblja!
A za zive heroje, zapjevajmo; Ponesi zastavu Dragane Vikicu!!!!!!!

-U inat dusmanima!!
Amadeus II

Post by Amadeus II »

Al-aqsa wrote:Danas je 6 April. Datum koji se svakako treba nalaziti u udzbenicima djecijih knjiga. Dan kada je pocela opsada Seher Sarajeva, kada je pocelo stradanje sarajevskog naroda, dan kada je otpocela goloruka i herojska odbrana grada, ...i dan u kojem se saznalo ko je ko.

Neka je vjecni rahmet, slava i hvala svim Sehidima, poginulim Borcima, te hvala njihovim roditeljma koji nam dadose svoje naj bolje sinove jedine nam domovine, te njihovom/nasem vrhovnom komandantu rahmetli Aliji Izetbegovicu!

Za sve nase naj bolje sinove, pomolimo se i proucimo ElFatihu, te spustimo po jedan bijeli ljiljan na njihove mezare i groblja!
A za zive heroje, zapjevajmo; Ponesi zastavu Dragane Vikicu!!!!!!!

-U inat dusmanima!!
Pa mogao si se i samoubiti?
U inat dušmanima...
Post Reply