Pa ako ima neko voljan da me nasavjetuje šta je bolje 2 T ili 4 T i koja marka ....Ne bih ove kineske korejske
Znači za po gradu provozati se do 1 km ili 2 km max
Francuz ili neki italijan i koje su realne cijene i za koja godišta
pozzz
Čini mi se da je Peugeot najjeftiniji kako vidjehskuterista wrote:za tu daljinu 1-2 km mozes i biciklom,salu na stranu, ocito neces puno handrit skuter,sta god uzmes posluzit ce te , 2t je puno zastupljeniji nego 4t , lagan za odrzavati , jednostavniji ....a dobra je svaka marka , peugeot, aprilia, piaggo ....
bilo je do 49cc dok sam ja vozio lol samo ti i tada treba mislim A1 a to su samo testovi ili ako posjedujes VD B kategorijeBlack swan wrote:za koje se ne treba polagati vozački
AhaRLewis wrote:4t do 50cc nikada jednostavno pre tromi
znaci 2t, a tu su ti najbolji piaggio, gilera, aprilia i peugeot, ne gledaj ove krseve cudnih imena jer od toga nema nista!
ako imas ikakvog smisla za mehaniku 2ti mozes i sam odrzavati jer sve sto ti je potrebno je sarafciger kljuc 8,10 i 13![]()
bez generalke uz kvalitetno polusinteticko ili sinteticko ulje (2T) mozes se navozati posebno kako ti kazes na te kratke relacije, samo prije svake voznje ostavi minut-2 da se zagrije malo i gas.
najcesci kvarovi su u prenosu (potrosen remen, roleri variomata)
ima li iko od vas da ga, barem malo, zanima životna okolina? ako ništa drugo, ono zbog činjenice da ćete se i sami nadisati otrova iz tog 2T motoraRLewis wrote:4t do 50cc nikada jednostavno pre tromi
znaci 2t, a tu su ti najbolji piaggio, gilera, aprilia i peugeot, ne gledaj ove krseve cudnih imena jer od toga nema nista!
ako imas ikakvog smisla za mehaniku 2ti mozes i sam odrzavati jer sve sto ti je potrebno je sarafciger kljuc 8,10 i 13![]()
bez generalke uz kvalitetno polusinteticko ili sinteticko ulje (2T) mozes se navozati posebno kako ti kazes na te kratke relacije, samo prije svake voznje ostavi minut-2 da se zagrije malo i gas.
najcesci kvarovi su u prenosu (potrosen remen, roleri variomata)
a jos cemo i jadne cuke lutalice sto trckaraju kraj ceste otrovati dimom iz auspuha , jelda ?Maystor wrote:
ima li iko od vas da ga, barem malo, zanima životna okolina? ako ništa drugo, ono zbog činjenice da ćete se i sami nadisati otrova iz tog 2T motora
isti smoTDK-90 wrote:Nisam našao ništa na temu 2T ili 4 T skuter od 50 ccm a želio bih da kupim jedan skuter po varoši da se vozam samo ne razumijem se baš najbolje . Vidio sam na PIK neke iz 2000 koštaju 2000,- KM i neke Peugeot speed fighter 2005 god traže 2000,- KM po meni peugeot je dobra marka ili ne?
Pa ako ima neko voljan da me nasavjetuje šta je bolje 2 T ili 4 T i koja marka ....Ne bih ove kineske korejske![]()
Znači za po gradu provozati se do 1 km ili 2 km max
Francuz ili neki italijan i koje su realne cijene i za koja godišta
pozzz
sta ja znam 2000 nekih a da nije bas izraubano smetljeOptimist wrote:Ja imam Piaggio NRG 2T, 50 ccm i za moje potrebe bolji ne treba. Ako vec ganjas skuter, gledaj italijane, jer su povoljni za odrzavanje i lahko je doci co dijelova. Do koliko para si mislio uzimati?
i ja sam nesto slicnog misljenja.... jedino jos kymco?klixo wrote:Ja daaavno imao Keeway 150cc 4T , presao 8000 sa njim prodao ga.
Osim remena nikad nista.
Po meni bolje uzeti nov Keeway nego 10 godina starog italijana,francuza...
Ne primjetis neku minornu razliku u 49ccm vs. 150 ccm?commendatore wrote:i ja sam nesto slicnog misljenja.... jedino jos kymco?klixo wrote:Ja daaavno imao Keeway 150cc 4T , presao 8000 sa njim prodao ga.
Osim remena nikad nista.
Pa uzme Keeway od 49ccm... F-act 2000 KM , Matrix 2300 KM.drndalo wrote:Ne primjetis neku minornu razliku u 49ccm vs. 150 ccm?commendatore wrote:i ja sam nesto slicnog misljenja.... jedino jos kymco?klixo wrote:Ja daaavno imao Keeway 150cc 4T , presao 8000 sa njim prodao ga.
Osim remena nikad nista.