28 May 2011 at Wembley FINALE

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja LS 28 maja na Wembley-u?

Poll ended at 27/05/2011 16:34

CF Barcelona
54
50%
FC Manchester United
55
50%

Total votes: 109

Lucas Leiva

#526 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Lucas Leiva »

Jack Be Nimble wrote:
Lucas Leiva wrote:Rekao sam sve, nema potrebe da se ponavljam, ali ako neko nije shvatio... barselona nema krila uopste, jer krilo je igrac koji salje centarsut u sesnaesterac, a centarsut je duga lopta koja dolazi sa krila! To nisam vidio od barsinih igraca nikada!
U ovoj utakmici im je to bio jedini sut na gol! Svi se sjecamo kako ih je Chelsea ubio i koliko im je sudija pomogao.
To je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, u situaciji kada su ocajno jurili gol i nisu imali vremena uputili su taj cuveni centarsut, koji i nije bio bogzna sta, ali imali su srece pa se ta lopta nekako odbila na pravo mjesto.
Ponavlja, jesu najbolji trenutno, niko im ne moze parirati, ali ja nisam fan njihove igre, cak mi se ni malo ne svidja njihov fudbal!
Šibicar

#527 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Šibicar »

LSD wrote:
Šibicar wrote:
LSD wrote:Kako li ce Guardiola ponovo motivisati ekipu koja je uzela sve što se može uzeti, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou (plus i individualnom - Messi dvije zlatne lopte)...hoce li ih uopšte uspjeti motivisati za naredne sezone da opet ponove sve ovo :? sam Pep je izjavio da je to jako težak posao, pogotovu raditi u Barci/Španiji , da je Engleska liga Meka za svakog menagera gdje nema toliko pritiska na trenera, gdje se ne vode specijalni ratovi putem medija kao u Španiji...sve to govori da bi Guardiola mogao u skorije vrijeme napustiti Barcu.
Ima Guardiola motiva koji ga može do kraja karijere držati na klupi Barse,a to je prestići Real po broju trofeja. :mrgreen: Kad bi tako gledali sigurno da ni Ferguson ne bi imao motiva voditi M.U. sve ove godine jer je osvojio sve što se može osvojiti,ali on je još uvijek tu i pokušava opet sve osvajati,već puno ljudi na svijetu ga smatra najboljim trenerom svih vremena,kud ćeš veći motiv od tog da nastaviš osvajati trofeje i obarati rekorde. :)
Mislio sam na motivaciju igraca/ekipe...a mnogo je teže raditi posao trenera u Španiji nego u Engleskoj (u engleskoj treneri su menageri gdje imaju dosta vece ovlasti i tu "autonomiju" gdje mu se puno ne uplicu u posao predsjednici klubova što je nemoguce u Španiji)... to je i Guardiola izjavio (i ne samo on vec i mnogi treneri) i to nije ništa novo...pogotovu je teško voditi Barcu i Real, za to treba stotinu pameti i opet ti ništa ne garantuje da ce preživjeti.
Ma sve je to ok drug,ali ako im najveći motiv nije da haraju Evropom narednih godina,onda ne znam šta bi ih moglo motivisati.
Baudelaire

#528 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:Žao mi je što moram to reći, ali Fergie je posenilio... ono što su njegovi igrači pokazali sinoć su komotno mogli pokazati i Schalke, Tottenham ili Shakhtar.
Ništa nisu naučili iz 2009, čak su odigrali još gore... imati destruktivce kao što su Anderson i Fletcher a ne koristiti ih, ne zamijeniti Chicharita koji nije primio lopte, itd :roll: Ipak izgleda da je Mourinho jedini trener koji ima ključ za Barcelonu.
Slažem se skroz.
Jack Be Nimble

#529 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Jack Be Nimble »

Lucas Leiva wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Lucas Leiva wrote:Rekao sam sve, nema potrebe da se ponavljam, ali ako neko nije shvatio... barselona nema krila uopste, jer krilo je igrac koji salje centarsut u sesnaesterac, a centarsut je duga lopta koja dolazi sa krila! To nisam vidio od barsinih igraca nikada!
U ovoj utakmici im je to bio jedini sut na gol! Svi se sjecamo kako ih je Chelsea ubio i koliko im je sudija pomogao.
To je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, u situaciji kada su ocajno jurili gol i nisu imali vremena uputili su taj cuveni centarsut, koji i nije bio bogzna sta, ali imali su srece pa se ta lopta nekako odbila na pravo mjesto.
Ponavlja, jesu najbolji trenutno, niko im ne moze parirati, ali ja nisam fan njihove igre, cak mi se ni malo ne svidja njihov fudbal!
Ja se sjecam da su te noci dosta takvih lopti ubacili. A to je bio i zadnji put da sam ih vidio da rade. Vecina ljudi vole tu cinjenicu da drze loptu na zemlji. Jedino sto je Valdes rokne u zrak, svi ostali je po zemlji muvaju. Meni nije ljepota gledati Barsu sta rade sa loptom, nego sta igraci rade kada nemaju loptu bilo to u napadu ili u obrani. Kada idu u napad gledam 9 igraca bez lopte kako formiraju trokute, kako odbrana drugog tima trica u krugove ne moze igrace stici a kamo li loptu.
ultima_palabra

#530 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:
ultima_palabra wrote:Žao mi je što moram to reći, ali Fergie je posenilio... ono što su njegovi igrači pokazali sinoć su komotno mogli pokazati i Schalke, Tottenham ili Shakhtar.
Ništa nisu naučili iz 2009, čak su odigrali još gore... imati destruktivce kao što su Anderson i Fletcher a ne koristiti ih, ne zamijeniti Chicharita koji nije primio lopte, itd :roll: Ipak izgleda da je Mourinho jedini trener koji ima ključ za Barcelonu.
Slažem se skroz.
Evo sad vidim i izjave koje je davao... mene bi bilo stid da sam navijač tog kluba. Fudbal se igra da se pobijedi, a ne da statiraš na terenu da bi pobjednik izgledao bolje.
and

#531 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by and »

sve u svemu,barsa nema adekvatnog protivnika.nešto kao kad se dream team pojavio na olimpiijadi.
LSD

#532 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Baudelaire wrote:
Slažem se skroz.
Evo sad vidim i izjave koje je davao... mene bi bilo stid da sam navijač tog kluba. Fudbal se igra da se pobijedi, a ne da statiraš na terenu da bi pobjednik izgledao bolje.
Kako li su se navijaci Reala stidili svog kluba kad su primali petarde od te iste Barce, u maniru Osasune ili Getafea, kada su igraci Reala samo svojim prisustvom uljepšavali Barcinu igru.
ultima_palabra

#533 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Kako li su se navijaci Reala stidili svog kluba kad su primali petarde od te iste Barce, u maniru Osasune ili Getafea, kada su igraci Reala samo svojim prisustvom uljepšavali Barcinu igru.
Pa vjerujem da jesu... naravno da je to sramota, ne znam šta si novo rekao s tim.
LSD

#534 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Kako li su se navijaci Reala stidili svog kluba kad su primali petarde od te iste Barce, u maniru Osasune ili Getafea, kada su igraci Reala samo svojim prisustvom uljepšavali Barcinu igru.
Pa vjerujem da jesu... naravno da je to sramota, ne znam šta si novo rekao s tim.
Hocu da kažem ,da nije United jedini statirao na terenu vec i kraljevski Real i to redovno zadnjih godina (cak je i šestice primao na svom terenu)...kao i svi ostali timovi širom Španije i Evrope.
Nema stida kad je neko bolji od tvog tima.
hau jes no

#535 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by hau jes no »

mutd za 90 minuta nije šansu napravio a rijetko su prelazili polovinu terena sa loptom u nogama - bruka za takav klub. samo trka i neke fergusonove šeme. tek se vidjelo koliko su park, valencija, carrick limitirani igrači za igru prema naprijed. 3 igrača znaju igrati lopte - evra, rooney i nani + starci giggs i scholes, ostali nisu igrači nego grla.
skafiskafsnjak

#536 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skafiskafsnjak »

LSD, ali kada uporedis ukupnu cijenu igraca United i Reala... Mislim da "kraljevi" imaju vise razloga da se stide ...
ultima_palabra

#537 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Hocu da kažem ,da nije United jedini statirao na terenu vec i kraljevski Real i to redovno zadnjih godina (cak je i šestice primao na svom terenu)...kao i svi ostali timovi širom Španije i Evrope.
Nema stida kad je neko bolji od tvog tima.
Naravno, ali je Real uradio nešto da smanji tu razliku koja bila ogromna donedavno... odigrali su 4 poprilično ravnopravne utakmice prije mjesec dana. Ferguson je imao 2 godine da razmisli o meču iz Rima, i napravio još gore.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#538 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Admir_1984 »

Pa tako nekako, al taj kljuc je po meni vrlo jednostavan. Napuniti sredinu destruktivcima i od prve minute igrati na noz, sa puno jakih faulova, provociranja, na sve moguce nacine barci otezati pas igru. Vidjeli smo svi sta je sinoc bilo, a prvi kartoni pokazani negdje u 65min :-) Jednostavno ako se igra cist fudbal, danas Barci niko ni do koljena nije.

Valjda ce se pojaviti neki trener koji ce i ovu igru procitati
Jack Be Nimble

#539 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Jack Be Nimble »

Ma ista prica je bila 2009, kako da ih motivise kada su osvojili sve? Koda ih je morao puno motivisat da bi postigli sve ovo sto su postigli do danas. Igraci, profesionalci, to im je posao. Kao svaka profesiija, stalno zelis da budes bolji i efikasniji. Kada vidis pemziju pred ocima onda noge nasto i ruke pod glavu.
ultima_palabra

#540 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:
Pa tako nekako, al taj kljuc je po meni vrlo jednostavan. Napuniti sredinu destruktivcima i od prve minute igrati na noz, sa puno jakih faulova, provociranja, na sve moguce nacine barci otezati pas igru. Vidjeli smo svi sta je sinoc bilo, a prvi kartoni pokazani negdje u 65min :-) Jednostavno ako se igra cist fudbal, danas Barci niko ni do koljena nije.

Valjda ce se pojaviti neki trener koji ce i ovu igru procitati
Jbg, nisu ni partizani odmah udarili frontalno 1941, nego su djelovali gerilski :D Moraš igrati na protivnikove slabosti, ne na vrline.
LSD

#541 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

L00d wrote:LSD, ali kada uporedis ukupnu cijenu igraca United i Reala... Mislim da "kraljevi" imaju vise razloga da se stide ...
Slažem se.
O Mourinhu smo pricali mjesecima i nema smisla više ponovo ponavljati iste price...za mene licno, njegove taktike prave od fudbala šahovske partije...fala Bogu ,pa Ferguson nije takav.
palermo

#542 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by palermo »

LSD wrote:
L00d wrote:LSD, ali kada uporedis ukupnu cijenu igraca United i Reala... Mislim da "kraljevi" imaju vise razloga da se stide ...
Slažem se.
O Mourinhu smo pricali mjesecima i nema smisla više ponovo ponavljati iste price...za mene licno, njegove taktike prave od fudbala šahovske partije...fala Bogu ,pa Ferguson nije takav.
Al ne vjerujem da su sinoć to isto mislili navijači MU :D . Ostali , možda,mogu to reći. Mada sa moga stanoivišta, meni su utakmice Barce i Reala bile zanimljivije. Ultima je dobro rekao, ovo sinoć je bila preslika utakmice MU-Schalke
Baudelaire

#543 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by Baudelaire »

Titule se broje ljudi moji, a Ferguson još nije našao načina da nadmaši Guardiolinu Barcelonu, i pored sve finoće, ljepote i svega, dok je Mourinho to uspio. Po meni se više United obrukao protiv Barcelone nego Real. Nekako mi ni u jednom momentu nije djelovalo da je United tu da pobijedi, čak ni kad su izjednačili, Real je ako ništa igrao dosta srčanije i emotivnije.

Što se tiče Guardiole, nije više ni bitno toliko hoće li on uspjeti negdje van Barcelone. Nije bitno ni hoće li Barcelona nastaviti sa istim rezultatima i igrom nakon njega. Najbitnije je po meni to što je imao veliku hrabrost da u onom momentu otjera Ronaldinha i Deca, i napravi nešto potpuno novo. Ovaj Barcelonin sistem igre je nešto sasvim novo, revolucija. Nije ovo ni Crujffovo, ni Michaelsovo, ni Rijkaardovo, ovo je čisto Guardiolino. Može sad bilo ko doći na klupu Barcelone i nastaviti koristiti isti sistem, ali za mene će Pep ostati utemeljitelj. Također je upitno da li bi u momentu kad je on preuzimao Barcelonu ijedan drugi trener imao hrabrosti da napravi ovako radikalan zaokret ka totalnom fudbalu.
palermo

#544 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by palermo »

Baudelaire wrote:Titule se broje ljudi moji, a Ferguson još nije našao načina da nadmaši Guardiolinu Barcelonu, i pored sve finoće, ljepote i svega, dok je Mourinho to uspio. Po meni se više United obrukao protiv Barcelone nego Real. Nekako mi ni u jednom momentu nije djelovalo da je United tu da pobijedi, čak ni kad su izjednačili, Real je ako ništa igrao dosta srčanije i emotivnije.

Što se tiče Guardiole, nije više ni bitno toliko hoće li on uspjeti negdje van Barcelone. Nije bitno ni hoće li Barcelona nastaviti sa istim rezultatima i igrom nakon njega. Najbitnije je po meni to što je imao veliku hrabrost da u onom momentu otjera Ronaldinha i Deca, i napravi nešto potpuno novo. Ovaj Barcelonin sistem igre je nešto sasvim novo, revolucija. Nije ovo ni Crujffovo, ni Michaelsovo, ni Rijkaardovo, ovo je čisto Guardiolino. Može sad bilo ko doći na klupu Barcelone i nastaviti koristiti isti sistem, ali za mene će Pep ostati utemeljitelj. Također je upitno da li bi u momentu kad je on preuzimao Barcelonu ijedan drugi trener imao hrabrosti da napravi ovako radikalan zaokret ka totalnom fudbalu.
Apsolutno, šta god u budućnosti Guardiloa uradio ili ne uradio, on je fudbalskom svijetu podario svoje remek djelo, blistavu Barcelonu.
skafiskafsnjak

#545 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by skafiskafsnjak »

palermo wrote:
LSD wrote:
Slažem se.
Al ne vjerujem da su sinoć to isto mislili navijači MU :D . Ostali , možda,mogu to reći. Mada sa moga stanoivišta, meni su utakmice Barce i Reala bile zanimljivije. Ultima je dobro rekao, ovo sinoć je bila preslika utakmice MU-Schalke
Pa nema se tu sta mudrovati, Real Madrid ima duplo bolje igrace od Manchester Uniteda. Bilo to sretno ili spretno, ali United je bio u finalu i to je s onakvom ekipom sasvim zadovoljavajuce... A naravno, volio bih da su pobjedili ... ali sta je tu je :sax:
ja.neron

#546 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ja.neron »

barsa pobijedila bez ikakve mrlje zato molim ove što vole špansku državnu ekipu da je ne spominju u istoj rečenici sa MANCHESTER UNITED-om jer koliko ste para od 2005 do sada potrošili mogli ste otplatiti dugove Grčke i Islanda ali niste ništa uradili bez obzira na sve potrošene milijarde
LSD

#547 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by LSD »

palermo wrote:
LSD wrote:
Slažem se.
Ne bih baš bio tako siguran.
Ferguson je mogao igrati kao Mourinho sa Interom ili Realom, uništiti tekmu od samog starta...jer ima igrace za toga koji mogu odgovoriti tome (stavi trojicu destruktivnih veznjaka cija ce jedina svrha biti da kvari igru Barce i cekati prekid) i opet izgubiti tekmu :!: samo bi ispao još i kukavicki luzer... kažem, mogao je ali nije to uradio...vjerovatno zato što United ima veliku tradiciju i drži do svog renomea, zato što je i sam Ferguson trener koji voli izazove i nadigravanje, plus engleski mentalitet i rezonovanje fudbala kao igre....jbg, Unitedu je stalo kako ce igrati velike utakmice, za razliku od Mourinha...meni ni sad nije jasno kako mu to dopuštaju u Realu, s obzriom da je Realova publika tradiocionalno vec decenijama zahtjeva iskljucivo lijep, atraktivan i napadacki fudbal (nebrojeno puta su mahali maramicama kad se loše i kalkulantski igra, cak i kad su vodili).
Imate takve igrace (neke svejtske zvijezde koje su placali po 50-60 miliona drži na klupi radi te taktike) a igrati šah umjesto fudbala :shock: za mene to nije Real, ja Real drugacije doživljavam.
Last edited by LSD on 29/05/2011 19:43, edited 3 times in total.
ja.neron

#548 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by ja.neron »

19 titula Engleske Premier lige
finale Lige prvaka
polufinale FA kupa

iako svi kažu da je ovo najslabiji MAN UTD posljednjih godina JA ZADOVOLJAN
palermo

#549 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by palermo »

LSD wrote: Ferguson je mogao igrati kao Mourinho sa Interom ili Realom, uništiti tekmu od samog starta...jer ima igrace za toga koji mogu odgovoriti tome (stavi trojicu destruktivnih veznjaka cija ce jedina svrha biti da kvari igru Barce i cekati prekid) i opet izgubiti tekmu :!: samo bi ispao još i kukavicki luzer... kažem, mogao je ali nije to uradio...vjerovatno zato što United ima veliku tradiciju i drži do svog renomea, zato što je i sam Ferguson trener koji voli izazove i nadigravanje, plus engleski mentalitet i rezonovanje fudbala kao igre....jbg, Unitedu je stalo kako ce igrati velike utakmice, za razliku od Mourinha...meni ni sad nije jasno kako mu to dopuštaju u Realu, s obzriom da je Realova publika tradiocionalno vec decenijama zahtjeva iskljucivo lijep, atraktivan i napadacki fudbal (nebrojeno puta su mahali maramicama kad se loše i kalkulantski igra, cak i kad su vodili).
Imate takve igrace (neke svejtske zvijezde koje su placali po 50-60 miliona drži na klupi radi te taktike) a igrati šah umjesto fudbala :shock: za mene to nije Real, ja Real drugacije doživljavam.
Bolan , nisam ti ja navijač Reala, jedini klub za koji navijam je Velež. A ovo ostalo ti se u mene mijenja od sezone do sezone. Mislim da sam ipak u živout više puta navijao za Barcu nego za Real. Za Real sad zbog Mourihna, i još u vrijeme velikog Zizou.

Nego, ono u fergusonu i renomeu i bla bla, to neću da kometarišem, to je šuplja. Nije vrijedno komentarisanja. Ferggie nažalost sinoć nije vjerovao u sebe, u svoje igrače, i pao je bez ispaljenog metka. Vjerotavno mu se to učinilo prihvatljivije.

Ovo oko bijelih maramica i lijepe igre Reala, reci mi zašto Mourihno ne mašu. I pored te destruktivne igre o kojoj vi pričate. Znaš zašto, zato što im je jasno da su igrači reala dali sve što su mogli, da su u ovoj sezoni dali i više nego što mogu. Neko je napisao da je Barca nešto kao onaj američki dream team u košraci što se jednom skupi i nikad više. I ja ne mogu da se ne složim sa tim, jednostavno se nadmoć osjeti, vidi. I zamisli ti trenera koji uspije tom i takvom dream timu u dvije godine uzme dva trofeja. I ti bi da mu mašu bijelom maramicom, pa jarane , oni su navijači Reala, nisu Barce :D ne traži to od njih.
missko

#550 Re: 28 May 2011 at Wembley FINALE

Post by missko »

ManU i ima losiju ekipu nego 2009, a Salke je protiv Manu pokazao koliko moze, a Sahtar i Totenhem uopste nisu lose ekipe. Fergie ima toliko toga osvojenog s jednim klubom da sebi moze priustiti i u ovakvim tekmama luxuz da se oduzi jednom Gigsu i da ga u njegovom zadnjem finalu ostavi da igra cijelu tekmu u kojoj se nije ni vidio ili da zbog javnosti odigra finale na "ljepotu" a ne na rezultat sto je za njega malo neobicno al na svim tim stvarima se skupljaju poeni.Greska SAF-a je sto nije igrao Anderson umjesto Kerika, a nerealno i navijacki jest da je smjesno al cinilo mi se da je Evra prodao tekmu :))))). Ja kao navijac Uniteda sam izuzetno zadovoljan sezonom a Barca mi nije komplex zato sto ovo sto oni igraju nece moci trajati dugo, i nemaju oni puno protivnika jer svi jednako kao i Fergie skinu gace na pola,neko vise neko manje, prije tekme jer promijeniti cijelu filozofiju igre samo zbog Barce se ne isplati, samo im je Murinjo protivnik koji zeli da ih unisti i pokaze da je bolje i uspjesnije ono sto on radi nego oni. I ponavljam Barca je sinoc odigrala najbolju tekmu ikada i popravila svoj pomalo naruseni imidz, jesu dugo drzali loptu ali nisu pravili prekrsaje da bi dosli u posjed lopte nisu se silno dodavali bekovi i golman i nisu se valjali poslije svakog kontakta.
Locked