26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Idriz

#26 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by Idriz »

AkHolic wrote:26 godina višestranačja i demokracije u BiH zorno svjedoči o inkompatibilnosti naroda koji tvore BiH ?
Ne radi se o narodima vec o politici identiteta. Politika identiteta nije stvarnost koja se podrazumjeva vec samo posljedica pobjede neoliberalizma.

Liberali nece da se politika bavi klasnim problemeom. To je toboze apsolvirano pitanje (i.e. pobjeda kapitalizma) i stvar "eksperata"

Šta nam u takvom svijetu presotaje? Ostaje samo to ko je Bosnjak, ko je Hrvat, ko je musliman, ko je peder, ko je zena, koja zena hoce da se pokriva, koja zene hoce da bude lezbejka, ko je crnac, ko je hispanik, ko je sunit, ko je šiit...

Ukratko, ideologija identiteta - multikultura s jedne, fašizam s druge strane - je posljedica nedostatka alternativnog rješenja za klasni problem i poraza komunistickog modela iz 20 vijeka.

Kljuc rjesenja je samo u novoj, radikalnoj ljevici i razumjevanju da j neoliberalizam kao rjesenje za probleme jednako velika utopija kao i socijalizam 20 vijeka.
AkHolic

#27 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by AkHolic »

pemanapemani wrote:
:-) ne znam kada su bosnjacki politicari zadnji put najavili ukidanje manjeg entiteta (zadnji put onaj koji se jucer ozenio sa Seherzadom iz Staroga Grada), a svaki dan slusamo o referendumima i mrskoj BiH od strane predsjednika navedenog entiteta.

Predsjednik i premijer Srbije ne postuju odluke Ustavnog suda BiH, predsjednik Srbije zahvaljuje Putinu za negiranje genocida u Srebrenici u UN, kaze da mu je genocid u srcu, negiranje bosanskog jezika, koji je jezik Bosnjaka i dobrog dijela ostalih, izmedju ostalog i mene kao Bosanca katolickog porijekla itd.

Narodi zive zajedno oduvijek. Zivjeli su zajedno cak i u vrijeme Drinske banovine.
:?:
AkHolic

#28 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by AkHolic »

Danguba wrote:
AkHolic wrote: A čuj,ne pokazuju nakane Srbi iz manjeg entiteta određivat što i kako u Tuzli ili Sarajevu.Bošnjaci pokazuje nakane određivat što i kako u manjemu entitetu.
Sigurno da ih interesuje sta radi rasisticki rezim u B.Luci jer su protjerani iz tog entiteta dok Srbi iz Tuzle NISU.
:?:
pemanapemani

#29 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by pemanapemani »

@AkHolic

Predsjednik Srbije, cetnicki vojvoda T.Nikolic prilikom posjete Rusiji, Putinu zahvaljuje na ruskom vetu prilikom donosenja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN. On je istakao da mu je veto o genocidu u srcu.
AkHolic

#30 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by AkHolic »

pemanapemani wrote:@AkHolic

Predsjednik Srbije, cetnicki vojvoda T.Nikolic prilikom posjete Rusiji, Putinu zahvaljuje na ruskom vetu prilikom donosenja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN. On je istakao da mu je veto o genocidu u srcu.
Nalazim da si Ti jedan obični nacionalist velikobošnjak.
GeeTnT

#31 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by GeeTnT »

...ja mislio svi smo vehabije, a vi ste posten svijet kojem N1 neda da na miru citate Shakespeare kraj Visegradske cuprije..
bach

#32 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by bach »

AkHolic wrote:26 godina višestranačja i demokracije u BiH zorno svjedoči o inkompatibilnosti naroda koji tvore BiH ?
Ja sam vrlo kompatibilno, u raznim razdobljima života, tucao Irenu, Mirjanu, Suzanu, Ivanu, Mariju...Moj druga Dragan iz osnovne vrlo kompatibilno tuca jednu Amelu. Jedan dobar čovjek po imenu Davor tuca već 12 godina jednu Elmu i to vrlo kompatibilno...

Moj komšija Esad već 35 godina tuca svoju ženu Bebu, inače Zagrepčanku koja mu je rodila kompatibilnu kćerku Mirelu, koju sam i ja kompatibilno tucao par puta...

Samo je tvoj mozak inkompatibilan trolu jedan...
GeeTnT

#33 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by GeeTnT »

bach wrote:
Ja sam vrlo kompatibilno, u raznim razdobljima života, tucao Irenu, Mirjanu, Suzanu, Ivanu, Mariju...Moj druga Dragan iz osnovne vrlo kompatibilno tuca jednu Amelu. Jedan dobar čovjek po imenu Davor tuca već 12 godina jednu Elmu i to vrlo kompatibilno...

Moj komšija Esad već 35 godina tuca svoju ženu Bebu, inače Zagrepčanku koja mu je rodila kompatibilnu kćerku Mirelu, koju sam i ja kompatibilno tucao par puta...

Samo je tvoj mozak inkompatibilan trolu jedan...
:lol: :lol: ..to se zove :izet: Happening..
jefff

#34 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by jefff »

BiH je protektorat. Samo suverene države imaju objektivne mogućnosti da budu demokratske i slobodne u manjoj ili većoj mjeri.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#35 Re: 26 Godina višestranačja i demokracije u BiH

Post by hrasno38 »

I nakon 26 godina u glavnom gradu Bosne i Hercegovine desi se ovakav komentar od efendije Muhameda Velica:

"Večeras će u Zetri, a to je par stotina metara vazdušne linije od moje džamije, nekoliko srbijanskih pjevačica na nedozvoljen i odiozan način zabavljati sarajevsku publiku, pjevat će svi u glas: Molitva... molitva...
A prava je molitva zasigurno samo u vrijeme namaza i u džamiji. Eto tako, jedni će sa šejtanima vrištati i pjevati, a drugi će s melecima klanjati i istinski se moliti. Moliti se i za ove prve - da ih dragi Allah uputi na Pravi Put i da im podari pameti!"

Da se razumijemo Mariju Serifovic ne mogu licno smisliti niti gledati kao niti jednu cajku niti jednog cajkarosa i tu se zaustavljam. Ne volim ih ne gledam ih. Ne diraju oni mene ne diram ja njih. Zasto bi ja onda trebao nekoga od njih da nazivam sejtanom? Vrlo jasno zato sto postovani efendija misli da je ovo njegov grad kao sto je naveo da je i njegova dzamija i da je ovo grad u kome je bitno samo sto on vjeruje...da se svi moramo moliti jer se on moli i svi slusati ilahije i kaside zato sto ih on slusa. To je inace samo jedan dio price o kojoj pricamo na drugoj temi gdje se govori o smjeni Maria Drmaca.
Veceras gledam na otvaranju dvorane na Grbavici najmanje mojih ratnih drugova ali je vrh SDA i najvece izdajnicke p...e uredno zauzeo prva mjesta sa nacelnikom koji je jedva zavrsio i srednju skolu i kurce se sto su napravili dvoranu od nasih para (ne sve ali vecinu sigurno).
Tako ce biti i sa autoputom i novim akcizama mi cemo ga graditi svojim parama a Bakir ce se slavodobitno slikati i reci "vidite kako SDA gradi puteve"!!!
Post Reply