25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dale cooper

#226 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by dale cooper »

Nakon Nigerije se osjećam totalno prazno i briga me za sve.
Ali...ne bih volio da podlegnemo ovoj trenutnoj rezigniranoj i luzerskoj atmosferi.
Tako da...stisnuti zube, skupiti snagu i ovaj put zaista dati apsolutno sve...da se spasi makar
mrvica digniteta i časti. :)

Teško je ovo ponovo izgovoriti....ali...idemo Bosno i Hercegovino. :bih:
spinel_

#227 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by spinel_ »

Dzeku i Spahica na klupu, Ibricica skloniti na tribine da im ne bi pravio drustvo. Bicakcica takodjer ne uvoditi u igru nek ima vise vremena za ritvitanje, a i steta je frizuru kvariti, bolje primiti gol.
Misimovic takodjer na klupi, ne treba igrac koji ce lipsati u 40 minuti u 13 sati po zvizdanu.

Zapoceti sa Ibisevicem u spicu, iza njega Visca i Hajrovic, u sredini Pjanic, iza njega Besic i Medunjanin i u odbrani Sunjic, Vranjes, Kolasinac i Salihovic. Golman se zna, Begu i kapitensku dati
rex1990

#228 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by rex1990 »

Ne svatam, one koji se konstantno zadovoljavaju mrvicama da bi zatolili glad, ma ne trebaju mi uvijek samo mrvice makar krepao od gladi, ili mi daj da jedem normalno ili me ostavi da krepam!
Ako nema narod ponosa i casti, onda ni njegovi prestavnici nemogu biti nista bolji!!!
Ovaj puta nasa repka nije dostojanstveno branila ponos i cast a usran ponos i cast braniti vise nije dostojanstveno ni ljudski
emmir1

#229 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by emmir1 »

Bez obzira na veleizdaju Safeta , mi smo trebali pobijedit.

Ni jedna reprezentacija nije bila ovako nesretna na SP.

Prva utakmica i autogol u 2. minuti , potpuno ravnopravni sa Argentinom , Argentina nam šanse ne napravi i iz jednog šuta opet zabiju.

Druga utakmica , užasna sudijska nepravda koja je direktno odlučila pobijednika , znači nas su sudije izbacile sa SP.

Pored svega toga u zadnjoj sekundi ona nesretna stativa.

U dvije riječi možemo opisat naš nastup na SP , NESREĆA i NEPRAVDA.

Duša mi plače .

No to je nogomet.

Zmajevi su bili moji heroji , bili i ostali.

SA BOSNOM TUGUJEM SA BOSNOM SE RADUJEM

idemo na pobjedu momci
It_is_a_Leclerc

#230 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by It_is_a_Leclerc »

Osnovni i glavni problem je što se od fudbalske reprezentacije stvara puno, puno više nego što ona jest. To je fudbalska, sportska ekipa, kao i svaka druga. I jedino u BiH je mi tretiramo kao "naše najbolje sinove", "svijetlo na kraju tunela", "spas napaćene bosanske duše", "djeca igraju u prljavim dresovima" i ostalu patetiku, i zato i ovoliko cvilimo kad nas izbace (namjerno ne pišem "ispadnemo" jer glavni krivac je novozelandski pizdun).

Jel vidite Špance da ovoliko ridaju ? Engleze ? Talijane ? To je zato što u tim državama se fudbal posmatra kao dobrovoljna zabava, malo nerviranja, malo pjevanja i opijanja, poslije kojeg se ljudi raziđu kućama i ujutro idu na posao, do nove utakmice. Kod nas je repka jedino što, koliko-toliko, funkcionira i mi smo sve nade za uspjeh ove države bacili na leđa Edina Džeke i saigrača.

I to je nepošteno, s naše strane. Nadam se da ćemo jednom psihički sazrijeti i sport početi gledati kao sport, a ne kao mjesto na kome liječimo frustracije iz drugih oblasti života. Onda će i letovi biti slađi, i padovi malo manje bolni.
Havatar

#231 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

rex1990 wrote:
Havatar wrote:Ova utakmica je za prestiz i tu ce se najbolje vidjeti kome je stalo do ugleda reprezentacije i najvise od toga zavisi da li ce se doci do prvih bodova ili ce zavrsiti bez bodova.
Ugled i cast se brane od samog pocetka ako je nekome stalo do ugleda i casti a srati pa lizati neznam kome to godi meni ne!!!! :oops:
Prve dvije utakmice su imale i rezultatski znacaj tako da su mnogi imali i licni motiv za igru i zalaganje posto bi im prolaz dalje pomogao u karijeri . Ova utakmica nema nikakvog uticaja na njihovu karijeru i zbog toga ce ona biti trenutak istine koliko im je stalo do onoga sto su u izjavama isticali posto je u igri samo prestiz i ugled reprezentacije .
Havatar

#232 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:Osnovni i glavni problem je što se od fudbalske reprezentacije stvara puno, puno više nego što ona jest. To je fudbalska, sportska ekipa, kao i svaka druga. I jedino u BiH je mi tretiramo kao "naše najbolje sinove", "svijetlo na kraju tunela", "spas napaćene bosanske duše", "djeca igraju u prljavim dresovima" i ostalu patetiku, i zato i ovoliko cvilimo kad nas izbace (namjerno ne pišem "ispadnemo" jer glavni krivac je novozelandski pizdun).

Jel vidite Špance da ovoliko ridaju ? Engleze ? Talijane ? To je zato što u tim državama se fudbal posmatra kao dobrovoljna zabava, malo nerviranja, malo pjevanja i opijanja, poslije kojeg se ljudi raziđu kućama i ujutro idu na posao, do nove utakmice. Kod nas je repka jedino što, koliko-toliko, funkcionira i mi smo sve nade za uspjeh ove države bacili na leđa Edina Džeke i saigrača.

I to je nepošteno, s naše strane. Nadam se da ćemo jednom psihički sazrijeti i sport početi gledati kao sport, a ne kao mjesto na kome liječimo frustracije iz drugih oblasti života. Onda će i letovi biti slađi, i padovi malo manje bolni.
Vidimo , pogledaj njihovu stampu koja je deset puta gora od najgoreg bh portala prema svojim reprezentativcima.
detroit-mercy

#233 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by detroit-mercy »

palermo wrote:Preletih par postova, vidim svašta se pisalo......nego ja ovo htjedoh reći....

Dakle, u srijedu ću ja oko dva u prodavnicu,kupiti opet par piva, u frižider da se dobro ohlade, oko 4 ću početi rezati mezu, u pola šest namjesttiti zastavice BiH koje su se pomjerile, i navijati. Kaoiprotiv Nigerije,kaoirpotiv Argentine,možda se neću toliko nervirati,ali navijati. Šta bih drugo mogao....šta bih drugo trebao....
Jutros me je kćerka dobro naružila zbog moga razočarenja,rekla mi je daje sramotno moje ponašanje,da je sramota ne gledati utakmicu i navijati istim intenzitetom, pitala me znam li ja šta je svjetsko porvenstvo....i postidio sam se njenih riječi.

A ovih zadnjih desetak dana je zaista bilo veliko. Ko ne zna Mostar, i ko je slučajno navartio ovih zadnjih deset dana, mislio bi da ljudi ovdje žive u bajkovitom gradu.

Navijati, jakako.......sve ostalo u svoje vrijeme

:bih:
Ne zna raja sta znaci odlazak na Svjetsko :mrgreen: , Bosnu je imao u ustima i ko je nikada nije imao. Plasirali smo se medu 32 najbolje zemlje svijeta. Ne idemo kuci osramoceni sto je najvaznije, samo bogatiji za novo iskustvo :thumbup:. Polako se poceti spremati za Evropsko, glavu gore.
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#234 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Yahweh »

Kakvo crno puštanje Iranu, prodaja tekme i ostale teorije zavjere.

Nakon svega, pobjeda protiv Irana je nešto najmanje što bi naši fudbaleri trenutno mogli uraditi. Ne budu li preorali teren, kukala im majka.
It_is_a_Leclerc

#235 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Havatar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Osnovni i glavni problem je što se od fudbalske reprezentacije stvara puno, puno više nego što ona jest. To je fudbalska, sportska ekipa, kao i svaka druga. I jedino u BiH je mi tretiramo kao "naše najbolje sinove", "svijetlo na kraju tunela", "spas napaćene bosanske duše", "djeca igraju u prljavim dresovima" i ostalu patetiku, i zato i ovoliko cvilimo kad nas izbace (namjerno ne pišem "ispadnemo" jer glavni krivac je novozelandski pizdun).

Vidimo , pogledaj njihovu stampu koja je deset puta gora od najgoreg bh portala prema svojim reprezentativcima.
Usporedi španske i naše ambicije, kvalitet, renome. Dakle, logično je da će biti kritični.
Mi nismo kritični, mi jaučemo, cvilimo i ponašamo se kao djeca.
dale cooper

#236 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by dale cooper »

Malo je neukusno porediti živote Bosanaca sa životima Engleza i Španaca. To su uređene, normalne i uspješne
država, dok smo mi disfunkcionalna država u kojoj skoro ništa ne štima. Osim eto koliko toliko ove fudbalske
reprezentacije, koja nam je, to se ne može osporiti, pružila toliko radosti i koja je gotovo jedina svijetla tačka
od rata naovamo. Fudbal je kod nas postao malo više od najvažnije sporedne stvari na svijetu. I tako dok će se
Španci i Englezi nakon mahmuranja i pjevanja vratiti svojim dobro plaćenim poslovima i uređenim životima,
ogroman dio Bosanaca će se nakon ovog razočarenja vratiti svojoj otužnoj i učmaloj stvarnosti punoj nezaposlenosti,
političkih previranja i stanju konstantne neizvjesnosti.
sinuhe

#237 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sinuhe »

I veca su se cuda desavala na SP, evo sad smo kao imali nerealna ocekivanja :D :roll:
Logovan

#238 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Logovan »

KPNCTNJAH wrote:Poznavajuci nas mentalitet i kakvih govana ima medju nama, ne bi me uopste cudilo ako bi se neko radovao golovima Irana ili navijao za njih u ovoj utakmici... najsmjesnija nacija na planeti, sreca pa nas nema puno...
:thumbup: Što je najgore takvim ljudima ne možeš ovo objasniti.
Takvi ne zaslužuju da prate reprezentaciju BiH, ne zaslužuju da dolaze na utakmice.

Ko god po forumu bude navijao za Iran, treba ga banovati.
It_is_a_Leclerc

#239 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

dale cooper wrote:

Malo je neukusno porediti živote Bosanaca sa životima Engleza i Španaca. To su uređene, normalne i uspješne
država, dok smo mi disfunkcionalna država u kojoj skoro ništa ne štima. Osim eto koliko toliko ove fudbalske
reprezentacije, koja nam je, to se ne može osporiti, pružila toliko radosti i koja je gotovo jedina svijetla tačka
od rata naovamo. Fudbal je kod nas postao malo više od najvažnije sporedne stvari na svijetu. I tako dok će se
Španci i Englezi nakon mahmuranja i pjevanja vratiti svojim dobro plaćenim poslovima i uređenim životima,
ogroman dio Bosanaca će se nakon ovog razočarenja vratiti svojoj otužnoj i učmaloj stvarnosti punoj nezaposlenosti,
Apsolutno se slažem.

Međutim, mi moramo prerasti takav mentalitet. Od njega niko nema koristi, a ponajmanje reprezentacija.

Opterećujemo ih patetičnim tekstovima " o ponosu, časti i djeci u prljavim dresovima", od njih tražimo da izigravaju Merhamet i liječe ljude, da podrže demonstracije, prave kuće koje su poplave odnijele...

Logično da u takvoj atmosferi ne može dalje.
spinel_

#240 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by spinel_ »

sto se tice sporta, fudbal nije najsvjetlija tacka u drzavi, od rata na ovamo.
dale cooper

#241 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by dale cooper »

It_is_a_Leclerc wrote:
dale cooper wrote:

Apsolutno se slažem.

Međutim, mi moramo prerasti takav mentalitet. Od njega niko nema koristi, a ponajmanje reprezentacija.

Opterećujemo ih patetičnim tekstovima " o ponosu, časti i djeci u prljavim dresovima", od njih tražimo da izigravaju Merhamet i liječe ljude, da podrže demonstracije, prave kuće koje su poplave odnijele...

Logično da u takvoj atmosferi ne može dalje.
Te tekstove pišu ljudi koji zarađuju od prodaje magle i patriotske patetike. Ja kao običan čovjek i navijač
reprezentacije očekujem od njih jedino da svaki put daju 100% od sebe na terenu i ništa više. Ne može
i ne mora se svaki put pobijediti, ali se mora dati sve od sebe da se pokuša. U ovoj zadnjoj utakmici to
nisam osjetio. Ovi merhametluci, humanitarne akcije i sve ostalo što rade mene kao navijača i obožavatelja
fudbala apsolutno ne interesuju. To i oni valjda rade zbog svoje dobre volje i želje da pomognu.
palermo

#242 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by palermo »

Dajte ljudi, fudbal nije sport uopšte, on je objektivno mnog više od toga.....

a ovo što leclerc kaže, ma mi smo onako temperamentan narod, jebi ga ne znamo poraze podnositi, ali zato znamo sjajno slaviti.....to ide jedno sa drugim....

Trebali bi se doduše naučiti da sa svakim porazom ne razjebemo ono što smo već stvorili,
rex1990

#243 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by rex1990 »

Logovan wrote:
KPNCTNJAH wrote:Poznavajuci nas mentalitet i kakvih govana ima medju nama, ne bi me uopste cudilo ako bi se neko radovao golovima Irana ili navijao za njih u ovoj utakmici... najsmjesnija nacija na planeti, sreca pa nas nema puno...
Takvi ne zaslužuju da prate reprezentaciju BiH, ne zaslužuju da dolaze na utakmice.

Kakav ste li vi narod, osramoceni, ponizeni, porazeni i opet ko blesavi ocekujete neznam ni ja sta.
I u ratu oni koji su vas prije svega izdali i ostavili na nemilost neprijatelju vasa su ikona i ponos umjesto da ih otresete za sva vremena i pokusate nace bolje, casnije i postenije!

Cast fudbalerima koji su isto tako zrtve kao i mi oko njih!
Necu navijati ali ce mi sigurno biti drago da odu dalje pa makar preko nasih ledja!
van Basten

#244 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by van Basten »

Kad se pravovremeno zagalami na sudije, dobije se ovo što je večeras Hrvatska imala, dozvolu da kombinuje rukomet sa fudbalom. Je li iko od naših stručnjaka poslao ikakav službeni ili neslužbeni protest zbog ong ragbijaša sa dna kace? Valjda u 88 soba ima neko sposoban za to? Vidim Iran se (s pravom) žalio na Mažića, a mi ako budemo šutili možemo očekivati da će Iran na osnovu toga imati status kao Hrvatska večeras
DaysleepeR

#245 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by DaysleepeR »

samo pravda za Kolašinca i hajmo
FreakyStyley

#246 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by FreakyStyley »

Na redu je formacija bez golmana. 8-)

:lol:
Edin H.

#247 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Edin H. »

van Basten wrote:Kad se pravovremeno zagalami na sudije, dobije se ovo što je večeras Hrvatska imala, dozvolu da kombinuje rukomet sa fudbalom. Je li iko od naših stručnjaka poslao ikakav službeni ili neslužbeni protest zbog ong ragbijaša sa dna kace? Valjda u 88 soba ima neko sposoban za to? Vidim Iran se (s pravom) žalio na Mažića, a mi ako budemo šutili možemo očekivati da će Iran na osnovu toga imati status kao Hrvatska večeras
Nevjerovatno koliko me nervira ove indolencija Saveza (tj. 86 mudrih glava u Brazilu :oops: ), jos od kada Maluda u Francuskoj slomi nogu Mujdzi i prodje bez kartona kada nisu reagovali pa doutakmice sa Nigerijom,
SmokingMan

#248 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by SmokingMan »

Logovan wrote:

Lack of self-esteem je rezultat ovakvih i sličnih svršavanja,nadanja da će tvoja reprezentacija izgubiti samo zbog toga što treba pustiti "braći" irancima da prođu,pa i u nekoj drugoj situaciji turcima,saudijcima,etc.Samo kod nas se mogu vidjeti i čuti ovakve besmislice,ja se zaista čudim kakva je satisfakcija pustiti iste,a ne boriti se prije svega za svoj obraz,čast i ponos.Mi i ne znamo koliko je tim istim irancima "stalo" do toga kako se mi osjećamo nako,evo već,dva poprilično bizarna i nesretna poraza,vjerujem,a i to je moj lični utisak,da "braći" nije stalo ni kolika je ona čestica prašine,čak šta više,imam utisak da nas silno žele pobjediti,a zar nije vrijeme da im barem djelom vratimo za one poraze iz prošlosti,pa makar 1:0.Moje bošnje,neće se oni sažaliti nad nama,ali,šta se dešava sa istim ovim narodom,to je za jedne detaljnijee analize...

idemo lagano. :bih:
sumirprimus

#249 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

Treba nam pozitivan rezultat u ovoj tekmiradi smirivanja tenzije....samo da ne izgubimo pa da ne bude totalniraspad sistema.
lauferlaufer

#250 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by lauferlaufer »

SmokingMan wrote:
Logovan wrote:

Lack of self-esteem je rezultat ovakvih i sličnih svršavanja,nadanja da će tvoja reprezentacija izgubiti samo zbog toga što treba pustiti "braći" irancima da prođu,pa i u nekoj drugoj situaciji turcima,saudijcima,etc.Samo kod nas se mogu vidjeti i čuti ovakve besmislice,ja se zaista čudim kakva je satisfakcija pustiti iste,a ne boriti se prije svega za svoj obraz,čast i ponos.Mi i ne znamo koliko je tim istim irancima "stalo" do toga kako se mi osjećamo nako,evo već,dva poprilično bizarna i nesretna poraza,vjerujem,a i to je moj lični utisak,da "braći" nije stalo ni kolika je ona čestica prašine,čak šta više,imam utisak da nas silno žele pobjediti,a zar nije vrijeme da im barem djelom vratimo za one poraze iz prošlosti,pa makar 1:0.Moje bošnje,neće se oni sažaliti nad nama,ali,šta se dešava sa istim ovim narodom,to je za jedne detaljnijee analize...

idemo lagano. :bih:
Jbg, ne znam da je iko spominjao da trebamo pustiti Irance jer su "braca". Koliko znam, spominjalo se u kontekstu sprecavanja Nigerije da zauzme drugo mjesto... u inat FIFI, sudijama, Sepu, masonima i sta ti ja znam.

Ali nek si ti religiju i zatucane Bosnje spomenuo.
Locked