evo ovdje se vidi tipican problem kod nasih ljudi generalno...Lunetina wrote:Poštovani,alphonse kauders wrote:
Poštovana,
znam da istina boli, ali jednostavno za jeftine patriotske parole ("Volim te BiH" "uzdignuto čelo" "mi mali i siromašni", "zvijezde se nisu poklopile") zaista nemam razumijevanja jer sam ih se naslušao previše u životu i vjerujte, one nemaju nikakvo značenje i samo su kontraproduktivne.
Slogan koji dominira Vašim postom "važno je učestvovati" možda vrijedi za reprezentacije Burkine Faso, San Marino, Fiji ostrva ili Gvineju Bisao, čiji igrači realno nemaju kvaliteta pa ih kao polu-amaterske sportiste simpatišemo, ali koristiti njega za ekipu koja se sastoji većinom od profesionalaca koji igraju na najvišem mogućem nivou je apsurdno.
Ne morate se, naravno Vi meni ništa pravdati, ali nisam ni vidio da ste mi odgovorili na pitanje koje to ekipe su bolje od nas, a nisu na SP?
Neću dobiti odgovor, vjerovatno, jer mislim da ne pratite fudbal osim kada su velika takmičenja u pitanju, a odlično pamćenje o polufinalu 1990 (ja sam bio dijete pa pamtim i ekipu i penale i činjenicu da nismo igrali polufinale) to samo potvrđuje.
Žao mi je što ste razmaženi u primanju kritika, ali trpanje u fudbalsku temu sa skromnim fudbalskim znanjem, patriotskom propagandom i promovisanjem minimalističkih ciljeva je najjeftiniji način traženja izgovora i ne znači apsolutno ništa.
I btw. krilatica "U budućnosti" je jedna velika laž, uvijek se nešto odlaže za budućnost, mi smo nečija budućnost, ovo danas je budućnost mene iz 1996-e godine koji gleda kako nas svi redom deru, ali nema veze jer mi se tada isto tako govorilo da ćemo "nekad u budućnosti igrati svjetska takmičenja". 18 godina sam čekao da budućnost dođe i onda opet se neko pojavi sa pričom "ali, u budućnosti ćemo mi ovo i ono, blabla". Ja ipak rađe živim ovdje i sada, a budućnost me ne zanima jer će biti onako kako će biti (što bi se reklo "ko živ, ko mrtav").
Lijepo Vas pozdravljam, uzdignutog čela!
Najiskrenije Vam zahvaljujem na pažnji koju ste posvetili mojim postovima. Bilo mi je zadovoljstvo iznijeti svoje, kako ih Vi nazvaste, jeftine patriotske parole, koje su, sudeći po vremenu koje ste izdvojili na njihovo čitanje i detaljno analiziranje, imale efekta. Kakvog tačno, to Vi najbolje znate! Nije mi bila namjera da pridonesem Vašoj očiglednoj frustraciji koja, čini se, traje već dugo i sasvim sigurno nema veze sa mojom malenkošću, a možda čak ni sa fudbalskom reprezentacijom.
Vaše cijenjeno mišljenje o mom 'trpanju' na meni 'nedozvoljenu temu' i o mom skromnom ili neskromnom znanju o bilo čemu, pa i o fudbalu, zaista neću komentarisati. Nije vrijedno truda!
Uz želje da ostatak dana provedete ugodno i, podrazumijeva se, uzdignutog čela, srdačno Vas pozdravljam i još jednom zahvaljujem. Ovime, okončavam našu neproduktivnu prepisku koja bespotrebno opterećuje kolege-forumaše.
P.S. Volim te BiH! (Možda zvuči jeftino, ali zaista je tako.)
citaju/slusaju samo i jedino da bi odgovorili, a ne da bi razumjeli.
makar odgovor bio potpuno besmislen i bez svrhe pun ispraznih frazetina.

, ko god misli daje bila drugačija nek pogleda snimak utakmice